LEASY

  • lån leasyLåne 10.000-50.000kr
  • Betale seg i 1-6 år
  • Interesse fr. 9,9%

 

Mange forbinder selskap Leasy med salg av elektronikk i avdrag. Kjøpe telefon, oppvaskmaskin eller vaskemaskin på avdragsordning kan være en måte å finansiere kjøpet. En annen er å ta et lån da selskapet tilbyr også privatån. Dette opp til 50.000kr. I noen tilfeller kan det være bedre å låne penger enn å betale med avdrag. Men hvis Leasy er det beste alternativet for et personlig lån imidlertid svært usikkert.


Størrelse og amortisering

Leasy fokuserer sin virksomhet på salg av teknologiske gadgets. Disse kostnadene er sjelden mer enn 50.000kr som kan være grunnen til at selskapet har satt grensen for den maksimale mengden av lånet på dette nivået. Det laveste nivået er 10.000kr.

Med denne serien, er det klart at de er i hovedsak rettet mot de som ønsker å ta sms lån (på dagen og minuttet). De som ønsker å låne større summer må vende seg til andre långivere.

Når det gjelder tilbakebetaling tilbyr Leasy 12-72 måneder dvs 1-6år. At de tilbyr ikke lenger nedbetalingstid er sannsynligvis fordi den maksimale lånebeløpet er så lav. Men med bare et område mellom 10.000kr og 50,000kr være noe bedre enn gjennomsnittet på dette punktet.


Rentesats

I motsetning til mange andre personlige lån slik at renten er satt til Leasy. Dette betyr at renten du får vil være den samme i hele låneperioden. Lav sats (2017) på 9,84% -21,6%. Sammenlignet med mange andre personlige lån i det norske obligasjonsmarkedet er de relativt høye renter. Minst 9,9% høy som den laveste alternativet. I tillegg er hastigheten vil ordning gebyr på 595kr (uvanlig høy) og et gebyr på 39kr / måned. Hvis du velger direkte belastning er aviavgiften 19kr / måned. Den effektive renten beveger seg mellom 11,6% og 25,26%.

Annonsering på nettstedet gjort dette som en “cash lån til lave renter.” Å låne penger til en rente på rundt 10% i enkelte tilfeller kan være konkurransedyktig. Dette anyways hvis det er små mengder lånte. Men det er som regel få har bankene lavere rente. Med renter rundt 20-25% er Leasy på samme nivå som de kreditorer som låner ut til folk med dårlig kreditt. Men Leasy ikke tillate dette.


Ta lån fra Leasy

Å fylle ut lånesøknad fra Leasy er svært enkel. Man velger sum (10-50000) og den ønskede tilbakebetaling. Direkte får du se hvor mye den månedlige betalingen vil bli. Dette blir deretter beregnet på en nominell rente på 9,84% dermed deres lavest hastighet.

Hvis dette gjenspeiler virkeligheten er vanskelig å si. Gir oftest denne renten til låntakere, er det helt klart en fordel som selv har det i sin beregning eksempel. Ellers føles det som de løfter opp sitt laveste hastighet litt for mye.

Men uansett, det gir likevel et tegn på hvor mye lånet vil koste. Enda bedre ville ha vært hvis de selv kom inn i hovedstaden kostnaden for lånet.

Lånansökan kan deretter sendes inn etter blant annet bankkontonumre og annen personlig informasjon gitt. Hvor mange timer (eller dager) det vil ta før du får svar, og før du får pengene utbetalt er ikke synlig på siden.


Krav

Låne Leasy har noen generelle krav må være oppfylt. I tillegg har selskapet rett til å nekte lån som de alltid gjør en helhetsvurdering om evnen til å tilbakebetale lånet.

Det som trengs er å:

– Person er minst 20 år

– Personen har ingen kreditt historie

Noen andre generelle krav er ikke nevnt, men det er veldig vanlig for långivere også kreve en viss inntekt, som er bosatt i Norge, etc. På dette punktet, de er noe uklart.


Andre

Mer info – se et annet område

Det skal være enkelt og klart for den som låner å forstå lånebetingelser og også ta opp lånet. På dette punktet kan Leasy litt verre vurdering. Som nevnt ovenfor, mangler noen opplysninger om grunnleggende krav (inntekt) av låner. Totalt oppfattet nettstedet informationsfattig.Går den under “lånebetingelsene” for en forklaring. Det har nemlig valgt å ikke skrive noe på området uten å henvise låner til informasjon på andre nettsteder.

Under “Betaling og visse kostnader” kan leses som ” dagens priser er notert på www.thorn.se” . Tydeligvis Leasy inngår i samme konsern som torn, men å referere til et annet sted for å få informasjon om anklagene føles ikke riktig. I tillegg Thorn tre forskjellige lån på nettstedet deres mens Leasy har en. Hvem av disse tre er at av Leasys lån? Dette gjør det unødvendig tungvint for de som låner.

Betalingsfrie måneder?

Under “Lånebetingelser” er også funnet informasjon om betalingsfrie måneder.

“Hvis kunden har signert en avtale om renter og / eller betalingsfrie måneder, er ingen betaling gjøres i disse månedene. Den månedlige beløpet er $ 0 i løpet av disse månedene. ”

Problemet er at det er ikke klart om lån på Leasy hvis de har betalingsfrie måneder eller ikke. Etter all sannsynlighet har de brukt de samme lånebetingelser for Leasy som Thorn dermed snu til den riktig.


Oppsummering

Leasy slagordet ” Litt av drømmene dine, er du bare et klikk unna .” Det er sant – men sammenligne renter (for eksempel gjennom et lån megler som Compricer eller Lendo) til denne lille klikk å være så billig som mulig. Selskapet er nemlig ganske høye dagens lave rentenivå de kan tilby (ICAhade eksempel en effektiv rente på 5% i samme periode)

Fordelen er imidlertid at det kan ta svært lite lån som ikke er mulig med andre kreditorer. (ICA hadde i dette tilfelle et lavt på 20.000)