Lendo

 •  lesingLån mellom 10.000-500.000kr
 • Sammenligne ca 25 banker gratis og rask
 • Svar på 7 minutter

 

Av låneformidlere i Norge er trolig Lendo den mest kjente. De startet sin virksomhet i 2007 og ble raskt en ledende i bransjen. I dag utnyttas deres tjeneste mengder norsker som ønsker å kjøre ned sine lånekostnader på private lån. Selskapet tilbyr er dermed en sammenligning og formidling av lån. De er seg selv ikke er en bank som gir lån, men bare et mellomledd mellom forbruker og bank. Men tjenesten er gratis og lar mange spare tusenvis per år.


Hvorfor Lendo?

Ved hjelp av Lendo i sin søken etter gode lånebetingelser, i stedet for å sammenligne kreditorer individuelt, har sine fordeler. Den største fordelen er at det er så mye raskere. Ved å gjøre et enkelt program i forhold til renten du ville ha fått i en rekke banker. Dette bør være i forhold til utfylling av søknad på hver bank.

Den andre store fordelen er at bare en kredittsjekk er utført. Dette er en fordel fordi mange kreditt kan redusere sjansen for å få lån godkjent.


Størrelse og amortisering

Lendo kan hjelpe folk flest til å presse sine lånekostnader. Dette er fordi de selger lån til hvor som helst mellom 10 000kr og 500.000kr. De kan tilby både små og store lån nettopp fordi de jobber med flere ulike långivere.

Nedbetalingstiden er 1-15 år. Den eneste mannen som kunne ha vært bedre er et alternativ med kortere nedbetalingstid. For utlåner 10000kr et år kan virke som en lang nedbetalingstid. Men det skal da til at du alltid har rett til å avgjøre lån tidlig hvis ønskelig.


Rentesats

Det er ikke Lendo som setter renten, men bankene at selskapet arbeider med. Mest sannsynlig årsaken til Lendo ikke klart nevner som spenner du kan få interesse. Men dette er noe som mange andre lån consolidators gjøre så Lendo bør være i stand til å presentere dette helt klart.

Hva skiller Lendo mot sine konkurrenter, slik:

 • De trenger ikke spesifisere renten tydelig på hjemmesiden (negativ) Selv om dette er den eneste lite punkt som påvirker karakteren ned.
 • De setter renten effektiv rente i motsetning til mange andre som kommer inn i nominell rente (positiv)

Retten stand!

For å finne ut hvilken rente du kan få behov for et program som skal gjøres. Renten spesifisert som per bank, og derfra kan du bestemme om du ønsker å gå videre og ta opp et lån eller ikke. Med en effektiv rente på 4,95% Lendo få en god score gjeldende rente.

Kapital:

En stor fordel med Lendo er fylkets totale kostnadene (kapital) vises når du velger beløp og nedbetalingstid. Det er absolutt en slik hastighet, men du får en oversikt hvor mye det egentlig koster å låne. Alle som låner 100.000kr i 15 år og har en effektiv rente på 7,76% betales i disse årene 66,862kr i renter.

De fleste lån meglere har valgt å bare gi “den forventede månedlige kostnadene”, men også for å videresende “forventede kapitalkostnaden” er en fordel.


Ta lån gjennom Lendo

Med to enkle kontroller, bare velge størrelsen på lån de ønsker å ta og hvor mange år lånet vil bli strukturert i (nedbetaling). Når dette er gjort direkte presenteres en omtrentlig månedlig kostnad som er veldig bra, så den som låner kan lettere finne ut hvordan lånet vil bli lagt ut. Denne månedlige avgiften er da inkludert en samplingsfrekvens som i januar 2016 var 5,21%. Selvfølgelig kan du få både høyere og lavere rente, men ved å ha dette som en målestokk for å få en klar indikasjon på hva den månedlige avgiften vil lande på.

Deretter fylle ut personopplysninger, type bolig, inntekt og sende inn søknaden. Det er spesielt tydelig i denne lånförmedlare er at du får din egen pålogging til en konto der du kan se kreditt tilbud, velge blant dem og abonnere lånskydd.


Samarbeider med:

Lendo har valgt å jobbe med hele 24banker som betyr at de er blant de beste lån meglere angående dette. I tillegg skriver de ut navnet på alle bankene på sin side gi et stort pluss. Bankene Lendo samarbeider med er:

Avida Finans, Balanzia, BIGBANK, Collector Bank Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Bank, Ikano Bank, Consumer Credit, Lån & Savings Bank, margin Bank Med Mer Bank MoneyGo, Nordax, PayEx, Resource Bank, re: medlem, Santander, SEB , SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Hus bank og Wasa Kredit.


Krav

Avhengig av lånet størrelse, er det ulike krav.

Når lån over 30.000kr krav er at personen må:

 • Være mellom 18 og 72 år.
 • Begge må være skriftlig og registrert i Norge
 • Har en inntekt (fast) fra enten arbeid eller pensjonere
 • Ha minst 110.000kr i årsinntekt.
 • Ikke hadde forpliktelser fogden de siste 6 måneder.

Når lån under 30.000kr krav er at personen må:

 • Være mellom 18 og 72 år
 • Begge må være skriftlig og registrert i Norge
 • Ha minst 100 000 i årsinntekt
 • Har en inntekt som kommer fra jobb alternativt pensjon

Å ha ulike krav avhengig av lånets størrelse er veldig bra, noe som reflekterer bankenes krav tydelig.


Oppsummering

Ideen om lån meglere er veldig bra. Individer trenger ikke å sammenligne priser på flere banker, og du trenger bare å gjøre en kredittsjekk. Av den grunn anbefales Lendo. Dette er hovedsakelig fordi de sammenligne så mange som 20 selskaper, og er klar på hva disse er. De har også login til kontoen siden er en stor fordel.

Den kritikken som kunne bli presentert for selskapet er at de ikke gir noen rente. Ville de indikerer at prisen er mellom 2-13%, ville forbrukerne enkelt kan forstå hvis de fikk et lån med høy eller lav rente.

Samlet Lendo en av de som anbefaler vi mest. Det er nettopp på grunn av det store antallet banker sammenlignes og åpent viser hvilke vilkår.