Modus Finans

  • modus finansTo betalingsfrie måneder hvert år
  • Fra 9,84% i renter
  • Låne opp til NOK 50 000

   

  Modus Finans skriver at de tilbyr ” lån med mer plass og mulighet til å gjøre hva du vil “, og at du som låntaker kan ” få betalingsfrie måneder og mer luft inn din økonomi .”

  Fordelen med Modus Finance er nettopp sine betalingsfrie måneder. Lånesøknad er valgt som to måneder hvert år for å være betaling gratis. Dette skaper en litt mer plass i økonomien. I mellomtiden, renter (og, ikke minst, gebyrer) på et relativt høyt nivå. En anbefaling er å sammenligne flere långivere og velge det billigste alternativet – med eller uten betalingsfrie måneder.


  Størrelse og amortisering

  Modus Finance gir lån på mellom NOK 10 000 og NOK 50.000. I sammenligning med andre långivere som gir låner dette til et svært lite utvalg. Dette spesielt når Modus Finance godtar ikke kreditt historie (når lånet beløpet er vanligvis lav).

  Gjenværende periode som tilbys er 12 til 78 måneder ved intervaller på 6 måneder. Det kan bli sett på som positivt at det er intervaller på seks måneder i stedet for ett år (som mange andre).


  Betaling fritt måned

  Når programmet er å finne sted to måneder per år som vil være fri for betaling (valgfritt). Disse er så nåde for hele sikt. Mange, for eksempel vanskelig å få endene til å møtes i januar (etter jul og nyttår) og august (etter ferien). Å så unngå å betale lånet i disse månedene kan gi en grad av fleksibilitet i økonomien.

  Husk å lage rentekostnader for betalingsfrie måneder. Dermed er det billigere å betale tilbake lånet i 12 måneder uten betalingsfrie måneder enn på 14 måneder med to betalingsfrie måneder.

  Hva er ikke klart, er om betalingsfrie måneder vil bli valgt i begynnelsen av låneperioden.


  Renter og gebyrer

  Modus Finans bruker individuell rate, som de fleste spillere som tilbyr personlige lån. Interessen er mellom 9,84% og 21,60%.

  Et administrasjons skjer også hver måned. Hvis betalingen er gjort av direkte belastning, dette beløpet 19kr, ellers nivået på 39kr. Å måtte betale 39kr per måned for lånet, men usedvanlig høy. Da er det også satt opp gebyr på 595kr.

  En person som velger å tilbakebetale et lån på 12 måneder, og ikke betale med direkte belastning, vil derfor betalt full (595 + 39 * 11) 1024kr bare i avgifter. Dette betyr at det ikke er verdt det å ta opp lån på lavere mengder av Modus Finance. Lent eksempel NOK 10 000 i løpet av denne perioden er bare avgifter for over 10% av lånebeløpet.


  Søker om et lån på Modus Finance

  På Mode Finans valgt beløp og nedbetalingstid. Når dette skjer direkte “Månedlig pris av …”. Dette er de månedlige kostnadene som påløper ved å motta bankens svært lav rente. Man bør imidlertid ikke forvente å få en banks minimum renten slik at månedlige utbetalinger vil dermed høyst sannsynlig til å være mye høyere.

  En annen ting som også vises når mengden og gjenværende løpetid er spesifisert “betalingsfrie måneder i perioden.” Se mer om betalingsfrie måneder over.

  Når du har valgt beløp og nedbetalingstid, går det i søknaden ved å klikke på “Start søknaden din.” De som ønsker betalingsfrie måneder nå tyder på dette. Fordelen er at de kan være i området (ex. November og desember), som ellers er svært sjelden i selskaper som tilbyr lån og betalingsfrie måneder.

  Måneden er valgt, da betalingen fritt under hele låneperioden. En liten ulempe er at de ikke kan endres når de økonomiske forholdene kan enkelt endres for en person i et par år.

  Siste steg er å oppgi personlig informasjon som navn, kontaktinformasjon og bankkontonummer. Da søknaden kan signeres digitalt ved hjelp av Bank ID.

  En forespørsel er ikke bindende. Dermed er en søknad innlevert til et lån forslag som skal presenteres uten at det foreligger en plikt til å ta opp lånet. En anbefaling er å sammenligne flere forskjellige långivere som renter og gebyrer kan variere svært store.

  Svar og betaling

  Forutsatt at søknaden er sendt i vanlig arbeidstid (hverdager 8-18, 10-16 på lørdager) gitt som svar på lånesøknader innen en time. Hvis lånet søknaden er godkjent, blir pengene utbetalt samme dag eller neste virkedag.

  Refusjon vil da enten gjennom å betale regningen eller direkte belastning. I dette tilfellet bruker direkte belastning som dette koster 19kr per måned i stedet for den ellers 39kr.


  Krav

  Litt informasjon om hvilke krav som må oppfylles for å få lån på Modus Finance er ikke funnet på nettstedet. Dette er svært dårlig når du generelt bør unngå å søke om lån fra långivere hvor de grunnleggende kravene ikke er oppfylt. Årsaken er at hver applikasjon genererer en kredittsjekk, og med flere kreditt skapte mindre sjanse for å få lån gitt.

  Som lånet er drevet av Thorn og på flere punkter tilsvarende lån med dem, kan man gjette at selv de grunnleggende kravene er de samme. Selv Thorn blir veldig dårlige anmeldelser aktuell informasjon om dette, men hva kan bli funnet er at den som låner må være 20 år og at kreditt historie ikke er akseptert.


  Andre

   Thorn – I en annen form

  Modus Finance er en “samarbeid med Thorn svenske AB”. Dette er noe som er oppført nederst på siden og merket på flere punkter i forbindelse med låneavtalen. I Sverige Cash Thorn blir kritisert for høye avgifter i etableringsgebyr og administrasjonsgebyr og samme kritikken snudde dermed mot Modus Finance.


  Oppsummering

  Modus Finans drives av Thorn og det viser på flere punkter. Ikke minst dagens mangel på informasjon som selv Thorn får kritikk av Sverige Cash. Det finnes ingen fullstendig informasjon om betalingsfrie måneder og hvilke krav som må oppfylles for at lånet skal innvilges. Rangeringen også trukket ned av høye etableringsgebyr og avikostnad tross betaling med direkte belastning.

  Fordelen av lånet er i de to betalingsfrie måneder i kraft hvert år. For noen kan det være en perfekt løsning for å redusere utgifter månedene som vanligvis har ekstra høye kostnader.

 • Sms lån på dagen og minuttet i Norge

 • Les mer her: Sms lån – Søke på dagen og minuttet i Norge! 1.000kr – 500.000kr