Nordic lån

 

  • Nordiske lånene logoLåne 10.000kr- 50.000kr
  • Fast rente
  • Interesse fr. 7,92%

 

Nordic lån er et lån som tilbys i samarbeid med Thorn. Det samme selskapet har også helt Klicklån (Rating 6/10), Thorn Privatlån (Rating 4/10) og Leasy (Rating 5/10). Vurderinger av disse lånene de får dårlige anmeldelser om klarhet av informasjon, og til dels høye kostnader. Det er også noe som gjenspeiles i de nordiske lånene.

En fordel med de nordiske lånene er at renten er fast for hele låneperioden. Men fordelen ikke veie opp ulempene med lånet og en middels rangering gitt.


Størrelse og amortisering

På det nordiske lån kan du gjøre lånesøknader på 10-50.000kr. En relativt lite beløp for å være personlige lån, noe som betyr at bare de som trenger mindre mengder kan låne her. Hvis du ønsker å i stedet låne mellom 50.000kr og 500.000kr søknaden kan sendes til andre långivere.

Nedbetalingstiden kan være fra 12 måneder til 80 måneder. Dette betyr, deretter 1 år til 6 år og 8 måneder. Når lån skal tilbakebetales i mer enn ett år er vanligvis de gjenværende løpetid er også uttrykt i år i stedet for måneder. Sannsynligvis de fleste tror at de vil betale tilbake i 4-5 år i stedet for 48-60 måneder.

Selv om det er en fast rente i lånets løpetid, slik at lånet kan bli tilbakebetalt når som helst uten noen ekstra kostnader påløper.


Rentesats

Når en søknad er innsendt til nordiske lånene gjør selskapet til en kreditt-rapporten og deretter tilby en rente basert på personens økonomiske situasjon. Renten er derfor enkelte, som de fleste andre personlige lån.

Det er forskjellig fra mange andre långivere er at renten er fast for hele låneperioden. Den vanligste er at det er gratis, selv om endringer i renter på personlige lån er gjort svært sjelden.

Renten de tilbyr er 7,92% -21,60%. I tillegg til den administrasjonsgebyr 19-39kr og anordning avgift på 595kr hvilket innebærer at APR-portene 10,53% -26,04%. Samtidig står det at den maksimale effektive rente er 43,69%. Nøyaktig hvordan det beregnes er vanskelig å forstå.

De markedsfører seg med “Lav rente fra 7,92%”, men det er vanskelig å godta en effektiv rente på 10,53% -26,04% alltid lave.

I mindre lån vil bli forventet høyere renter slik at de som får den laveste renten nordiske lånene kan få et akseptabelt nivå. Alle som låner 10.000kr og få en rente på 10% kan godt være fornøyd med dette. Men den som betaler dette beløpet i 10 måneder vil da også betale opp til 985kr i avgifter. Et beløp som tilsvarer nesten 10% av lånet.

Med høye avgifter, administrasjonsgebyr til tross for avtalegiro og generelt høyere rentenivå gitt en lavere rating.

Ex.

20.000kr låne og betale tilbake i 72 måneder. Dette er en rente på 21,60%. Med anklagene, gir dette en effektiv rente på 27,35% og en total kostnad for lånet på 18.285kr. Total å betale nesten dobbelt så mye som det lånte beløpet.


Ta lån fra nordiske lån

Beløp og tilbakebetaling

Det første trinnet er å spesifisere hvor mye penger du ønsker å låne og ønsket tilbakebetaling. Dette viser “Din fast månedspris på”, som er det beløpet som skal betales forutsatt at virksomheten kan være de laveste prisene.

Personlig informasjon og identifisering

Andre trinn er å oppgi personlig informasjon og bankkontonummer. Identifikasjon kan da gjøres med BankID.

Svaret på lånesøknad vil raskt (innen 60 min), og pengene er da betales senest første virkedag etter. I noen tilfeller, penger som skal betales samme dag.

Søknaden er ikke bindende, slik at du kan fullføre en lånesøknad, slik som å se hva renten du blir tilbudt før du kan deretter bestemme om du ønsker å abonnere på lånet eller ikke.


Andre

Betaling fritt måned

Det er bare på de vilkår som du kan lære om betalingsfrie måneder. Her står det at du kan få dette ved to anledninger i løpet av lånets løpetid. De kan ikke være det samme året. Ved måned oppstår nåde rente og lånet vil bli forlenget med en måned gjeldende nedbetalingstid.

Tilbyr nåde måned kan være positiv. Det er synd at du ikke kan finne denne informasjonen andre steder enn litt ned i forhold, så får lese det.

Fordeler med nordiske lån

På nettsiden skriver de “Fordeler med nordiske lån” og løft opp de to punktene

  • Fast månedspris

Dette er den mest personlige lån når det er livrente. En annuitet er alltid den samme månedlige kostnadene. Men renten på dette lånet, noe som betyr at kostnadene kan aldri endres. Vi anbefaler likevel et personlig lån med flytende rente som ofte beveger seg så ekstremt sjelden.

  • Endelig betale lånet når du vil

Dette kan også gjøres på nesten alle personlige lån. Det er ikke noe unikt eller spesielle fordeler.

Fordelene de plukker opp er det i de fleste andre personlige lån.

Et annet lån Thorn

Når lånet søknaden er fylt, må du akseptere at kredittselskapet vil ta en kreditt. Teksten viser at det er Thorn norske AB kreditorer. Det er grunnen til at lånet er på mange måter identisk med Leasy.


Krav

Kravene må være oppfylt for en lånesøknad som skal gjennomføres er:

  • 20 år
  • Ikke å ha noen kreditt historie

Det er ikke klart hvor mye inntekt personen må ha for å låne.


Oppsummering

Thorn har flere lån, noe som til en viss grad har likheter. Blant annet merkene Thorn utlån, Leasy og Klicklån. Anmeldelser på disse foretrukne totalvurdering ned på grunn av uklar informasjon til låntakere. Til en viss grad, de har også uvanlig høye gebyrer og renter.

Nordiske lånene går i samme fotspor. Det kan være en god lån for de som får lavere rente. Men for å ta opp et lån med en effektiv rente på over 20% er ikke en anbefaling. Da bør det være bedre alternativer.