THORN

  • torn bank logoLåne 10.000-100.000kr
  • Interesse fr. 9,9%
  • Lån beskyttelse som alternativ

 

Thorn forbundet mest med et selskap som leier ut og selger elektronikk i avdrag. Men selskapet har også en utlånsvirksomhet der det meste kan låne 100.000kr usikret. I 2016 valgte de å lage tre helt forskjellige lån, noe som skaper mulighet for låntaker å finne lånet som passer best, avhengig av behov og økonomiske situasjon. Det høres kanskje bra – men kan også sees på som noe som bare komplisere det. Selskapet får generelt dårlig vurdering.


Total og amortisering

Utlån Pluss: beløpet som kan lånes er fra 10.000kr og opp til 100.000kr. Nedbetalingstid i måneder og 12-72 måneder er dermed 1-6 år.

På nettsiden står det Selv om vi i utgangspunktet enige om en fast lav månedlig beløp slik at du sette ditt eget pay-off tid. “. Men ingen informasjon om hva som kommer med den påstanden. Kan du velge lengre nedbetalingstid enn 72 måneder, eller? Du må tydeligere informasjon.

PausLån: Igjen, det 10.000-100.000kr som kan lånes. Dette i 12-72 måneder.

Trygglån : Her skiller den seg litt. Minimumsbeløpet for å låne er fortsatt 10.000kr, men det maksimale beløpet er bare 50.000kr. Gjenværende periode er således kortere og kan være valgt fra 12 til 60 måneder.

Lavgir i beløp og nedbetalingstid gir lav score. Å da har tre veldig lik lånet bare skaper tvetydighet.

Supplement : Vi kontaktet Thorn med spørsmålet hva som menes med “fleksibel tilbakebetaling”

Svaret var “Maksimal tid er 72mån du kan legge inn et lån. Det du kan gjøre er å betale mer for å forkorte nedbetalingstid. ”

Med andre ord betyr det at lånet er akkurat det samme som alle andre lån som bankene tilbyr i Norge. Uklart informasjon og lignende lån bare gjøre det vanskelig for kundene


Rentesats

Utlån Plus: Med en rente på 9,9% er ikke Thorn billigste på markedet. Det er mulig å få personlig lån på rundt 5% på mange andre banker. Men det tar tid å menn låne større beløp. Er det bare 10-20.000kr å bli lånt ut til 9,9% anses å være et bra pris.

Det bør legges til at det er interesse fra denne prosentandelen, og dermed kan det være høyere. På de fleste, de tilbyr lån på opptil 21,6%.

PausLån: Her er renten 9,9% opp til 21,6%.

Trygglån : Her er renten 9,9% opp til 21,6%. I tillegg er kostnaden for betaling beskyttelse.

Registreringsavgift på 495kr blir lagt.


Hva skiller låne ut til?

Ved første øyekast, lån er svært like. Men det er noen punkter som skiller dem.

Utlån Plus: En felles personlige lån med uvanlig høye minste renter.

PausLån: Akkurat som ovenfor, men med tillegg at du kan ha to betalingsfrie måneder i løpet av lånets løpetid. Maksimal gang i året.

Trygglån: En personlig lån med betaling beskyttelse. Dette er et supplement som mange banker tilbyr til sine personlige lån. I dette tilfellet, derfor betaling sikkerhet bakt inn kostnadene ved lån. Hvis personen skulle bli syk eller mister jobben betaler forsikring planlagte månedlige innbetalinger på lånet i inntil 12 måneder. En sikkerhets bare å være i stand til å betale lånet selv om inntekten skulle kraftig fall.

Hvor mye betaler beskyttelse koster ekstra tydelig når lånet er signert. For eksempel vil en person som låner 20.000kr og tilbakebetaling av 24 måneder betale 899kr per år for denne beskyttelsen.

Uklarhet om forskjellene i kostnadene for de ulike lån gir mindre. Det føles som om det er ett lån som er markedsført på tre forskjellige måter.


Ta lån Thorn

Uansett hvilken av disse tre lån som låner ønsker å ta opp lånet søknaden gjøres på samme måte. Det første trinnet er å velge den ønskede mengde og gjenværende periode. Hvis det er Trygglån som tegnes velge selv om betaling beskyttelse bør inkluderes eller ikke.

Når den er valgt, kan du se hvor stor månedlig beløp at du minst må betale. Dette beregnes derfor på den laveste satsen Thorn tilbyr.

Det neste trinnet er å gi opplysninger om den som låner, økonomien og godkjenne de generelle vilkårene.

Søknaden må da være signert og sendt til Thorn og de betaler ut penger til låntakers konto.

Hva kan ikke ses med klarhet er hvor lang tid det tar å få pengene utbetalt. Totalt sett er informasjonen svært sketchy.


Krav

Ikke å tydelig skrive ut kravene for den som låner er virkelig ille. På dette punktet, er de blant de verste långivere anmeldt.

Det som er klart, godt inn i lånet prosessen, er som følger:

  • Minimum 20 år
  • Ingen betalingsmislighold

Andre:


Overdreven dreven~~POS=HEADCOMP markedsføring

Nettstedet har Thorn oppsummert sine lån:

  • Løs lånet når du vil – uten avgifter (som nesten alle banker)
  • Øk amortisering tak – uten kostnader (kostnader eller de andre bankene)
  • Bestem tilbakebetalingsperioden selv (som er sagt i de ovenfor setninger)

 

De produserer lånet at det er gunstig å være i stand til å betale lånet på en høyere rente enn det som er avtalt. Men dette er alltid gratis og et krav mot alle banker til å tilby sine kunder.

De skriver også “Du får en lav fast månedlig beløp.” Det faktum at utlåner 100.000kr med et minimum rente på 9,9%, den lave månedlige innbetalinger i forhold til lån fra andre banker, er tvilsomt.


Oppsummering

Thorn gir personlige lån fra 10.000kr til 100.000kr. De tre ulike typer lån som er svært like. Forskjellen mellom Forbruker Plus og Pause lån er at den som låner kan ta en pause to måneder med utbetaling av lånet senere. Hvor mye dette vil koste den som låner er ikke klart.

Bare en mangel på informasjon gjør Thorn får en dårlig karakter. Ikke å kunne tilby lavere rente enn 9,9% er også ganske dårlig. Men på de lavere summer kan fortsatt bli sett på som akseptabelt.