Finn det riktige lånet for deg

Det kan være mange forskjellige grunner til å ta et online lån, så det er ikke rart det har blitt stadig mer populært de siste årene. Man skal alltid være varsom med å ta opp et lån, men noen ganger kan det være både nødvendig og praktisk. Og hvis man skal ta opp et lån, så handler det selvfølgelig om å finne det beste og billigste. Og her er en guide for å finne det billigste lånet.

Hvorfor ta et lån?

Men hvorfor i det hele tatt ta et lån på nettet? Det kan være flere grunner til det. Hvis du er i den situasjonen at vaskemaskinen din akkurat slutta å virke, og du ikke har penger til å erstatte den her og nå, kan det være en god løsning å låne til en ny. Du blir nødt til å betale ned lånet i noen måneder eller et år, men til gjengjeld fikk du en ny vaskemaskin når du trengte det. Det kan også være at du ser et tilbud på nettopp den veska du har sikla etter veldig lenge. Hvis du ikke har penger til det akkurat nå, kan du velge å låne til det mens tilbudet fremdeles er aktuelt. Hvis vennene dine arrangerer en tur sammen der du i utgangspunktet ikke har råd til å delta, kan du også låne til turen slik at du ikke går glipp av en sosial begivenhet med vennene dine.

Sammenlign alternativene dine

Når du skal finne et lån, er du selvfølgelig interessert i å finne den billigste løsningen, noe Matchbanker kan hjelpe deg med. Et eksempel på et lån du kan finne hos Matchbanker, er: fra utbyderen Lendo, hvor den effektive renten er på 11,9% på et lån på 150.000 på over 5 år. Kostnad på lånet er 46.600, og totalt kr 196.600. 

Det kan koste mye å låne penger, men hvis du leter nøye kan du finne en god pris. Det krever at du setter deg ned og sammenligner alle alternativene dine grundig. Det finnes mange som gjerne vil låne deg penger, så det kan være vanskelig å navigere rundt blant alle alternativene. Men det viktigste du skal sammenligne, er den effektive renten på de ulike lånene. Deretter ser du på hvor lang eller kort tid du kan bruke på å betale tilbake lånet, og hvor store avdragene er.

Bruk en sammenligningstjeneste

Det er alltid lurt å bruke en sammenligningstjeneste. Det er flere steder på nettet som tar sikte på å hjelpe deg med å finne det beste og billigste lånet, og en slik side kan hjelpe deg med å lage en oversikt. Når du bruker en sammenligningstjeneste, vil du kunne liste opp de forskjellige lånene, slik at du enkelt kan sortere i dem. Dette er spesielt viktig hvis du skal låne en sum av en viss størrelse, som for eksempel hvis du skal låne penger for å pusse opp huset. Men selv om du bare skal låne et par tusen, så kan det være mange penger å spare ved å finne det billigste lånet.

Les alt med liten skrift

Når du skal finne det billigste lånet, er det viktig at du leser alt med liten skrift. Det viktigste er som sagt renten, men det er ikke alt du skal ta en nærmere titt på. For det kommer alltid noen ekstra avgifter og gebyrer, og størrelsen på disse kan variere avhengig av hvilken utbyder du velger.

Vurder den økonomiske situasjonen din

Det er også viktig å ta hensyn til din egen økonomi når du velger et lån. Man skal alltid huske på at de som låner deg penger skal tjene på det. Et lån er aldri gratis, og du skal kun ta et lån hvis du vet du har råd til det. Du kan hende du finner et billig lån, men hvis du ikke klarer å betale i tide, vil det uansett ende opp med å bli et dyrt lån. Derfor er det alltid lurt for å lage et budsjett hvor du noterer hva du tjener, og hva du har av faste utgifter. På den måten kan du se om du er i stand til å betale de månedlige avdragene.

 

 

Et lån kan realisere drømmene dine

Har du drømmer og planer du ikke får realisert fordi du mangler penger? Da kan en mulighet være å oppta et lån og endelig få realisert drømmen om en jordomseiling, nytt tak, bil, båt eller noe helt hverdagslig som en ny vaskemaskin eller gressklipper. 

 

Den beste måten å skaffe seg det man drømmer om og trenger, er selvfølgelig ved hjelp av sine egne penger. Av og til blir man dog nødt til å låne penger, noe som i seg selv ikke nødvendigvis er så dumt. Det er selvfølgelig viktig at man tenker seg godt om før man underskriver lånepapirene, slik at man er sikker på at man kan betale tilbake det man skylder.

Tenk deg godt om

Det første du skal gjøre, er å være helt sikker på om du faktisk trenger å låne penger, eller om du kan vente litt og spare pengene selv. Hvis du bestemmer deg for å låne penger, skal du dessuten bestemme deg for hvor mye du skal låne. Du skal nemlig være sikker på å verken låne for mye eller for lite penger til å få realisert prosjektet ditt.

Neste skritt er å lage et budsjett. Lag en oversikt over hvor mange faste utgifter du har hver måned, inklusiv avdragene på lånet – slik ser du om det er nok igjen å leve for.

Lån penger riktig sted

Når du har så eventuelt bestemmer deg for å låne penger, så skal du bestemme deg for hvor du vil låne penger. Det finnes utrolig mange steder som tilbyr både store og små lån, og det kan være fristende å velge det første og beste tilbudet. Det er imidlertid viktig at du gjør tar deg god tid, og finner det lånet som passer best for deg. Det beste du kan gjøre, er å benytte deg av en sammenligningstjeneste som Loanscouter, hvor du også kan se om du kan få lån selv om du har en betalingsanmerkning. Et eksempel på et lån du kan finne her, er et lån på 150.000 kroner fra Lendo med effektiv rente på 11,9% over 5 år. Kostnaden er på 46.000 kroner, totalt 196.600 kroner.

Det viktigste er å få samlet all den nødvendige informasjonen du trenger for å kunne foreta et godt økonomisk valg.

Kan man få lån med betalingsanmerkning?

Når du søker om lån, så vil banken automatisk evaluere kredittverdigheten din. Det er noe som er lovbestemt, og er en sikkerhet for både deg og banken. Ved en slik kredittsjekk, vil bankene blant annet undersøke hvor mye du får i lønn, og hvor stort rådighetsbeløpet ditt er. Hvis du har betalingsanmerkninger, så vil det også komme frem i en slik evaluering av kredittverdigheten din. Det kan være vanskelig å få lån hvis man har en betalingsanmerkning, siden bankene blir mistenksomme i forhold til betalingsevnen din. Bankene skal være sikre på å få pengene de låner ut tilbake igjen, og om historien viser at du har hatt problemer med betaling av regninger tidligere, vil det naturligvis påvirke sjansene dine for å få et lån. Det finnes allikevel banker som er villige til å låne ut små summer selv om du har en betalingsanmerkning. Det eneste kravet er at du kan stille med sikkerhet, slik at bankene kan være sikre på å få igjen pengene sine hvis du ikke kan betale avdragene dine.

Hvis du har en betalingsanmerkning og ikke kan stille sikkerhet, er sjansene for å få et lån svært små, men man vet aldri. Det kan være noen som er villige til å låne deg en liten sum allikevel. Hvis du får et slikt tilbud, er det viktig at du tenker deg godt om før du underskriver lånet. Når det er snakk om små summer, så kan det hende du kan få hjelp av familie og venner i stedet.  

Er et lån noe for deg?

Det kan være tusenvis av grunner til at man vil låne penger. Noen trenger en økonomisk håndsrekning med oppussingsprosjektet på hytta, mens andre vil realisere drømmene om reiser til eksotiske steder. Hvis verkstedregningen ble dyrere enn antatt, kan et lite lån gi et pusterom i hverdagen. Uansett hva man låner penger til, så er det viktig å huske på at lånet skal betales tilbake. Det koster som regel å låne penger, så man skal huske å holde øye med renter og avgifter. Hvis du ser at du ikke kommer til å ha problemer med å betale avdragene på lånet til tiden, så kan et lån være en riktig god løsning for deg.