Lån uten sikkerhet

En sikret lån betyr at utlåner har noe å beskytte sine investeringer i tilfelle noe går galt. Kan det være at en låntaker ikke kan betale sine lån så vil ikke være långiver for alle sine penger det har lånt. Noen lån har ingen slik beskyttelse, noe som selvfølgelig gjør dem mer risikabelt for långiverne. For en låntakers usikret lån er et utmerket alternativ når det gjelder lån. Personlige lån og instant lån er typiske lån der du ikke trenger å gi noen sikkerhet for lånet. Du trenger ikke å motivere dine lån eller oppgi noen garantist. Her kan du lære alt du trenger å vite om hvordan du kan lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning.

lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Derfor er det noen ganger en sikkerhets

For alle lån, uavhengig av type, vil utlåner til å ha noen form for sikkerhet. Sikkerheten er for utlåner til å være i stand til å være trygg på å få pengene sine tilbake. Hvordan sikkerhetssituasjonen varierer mellom ulike lånetyper. Et boliglån er hjemmet sikkerhet opp til den såkalte boliglån cap. For en bil lån er bilen sikkerhet. Utlåner har rett og slett en forbehold inntil bilen er betalt helt.

For andre typer lån som personlige lån og lønning lån, låntakere kan ikke gi noen fysisk sikkerhet og det er derfor de vanligvis snakker om usikrede lån. Imidlertid har utlåner et implisitt sikkerhet i låntakers fremtidige inntekter. Når du tar et personlig lån eller lønning for å få penger i hånden i dag, men boliglån samtidig en del av deres fremtidige inntekter. Det er viktig at du tenker på det når du tar et lån.


Smslån / smålån og forbrukslån uten sikkerhet

Hvis du ønsker å låne penger uten sikkerhet, personlige lån (ofte kalt også for usikrede lån) og lønning er de to viktigste typer lån. Private lån er eksempel på et sms lån på dagen og minuttet uten sikkerhet som det ikke er noen reell sikkerhet i eiendom eller lignende.

Du trenger ikke noen sikkerhet for et personlig lån kan du raskt få pengene utbetalt etter at du har sendt inn din lånesøknad. Den utlåner gjør etter at du har brukt er å undersøke din økonomi, dette ved å ta en kreditt. Kredittopplysningstiden viser blant annet hva inntekt du har, hvis du eier en eiendom, og hvis du har noen betalingsmislighold. Hvis utlåner, på grunnlag av rettsregler om å gi kreditt til forbrukere og sine egne retningslinjer, mener at du vil få et lån, vil betalingen skje omgående.

Siden utlåner ikke har noen reell sikkerhet for å bli løslatt hvis du savner å betale renter og avdrag er grenser for hvor mye du kan låne med et personlig lån. Retningslinjene i bransjen er at det maksimale beløpet er 350 000, men det er noen långivere som kan gi opp til 500 000. Din nåværende økonomi avgjør hvor mye du kan låne, så det er ingen garanti for at du vil bli gitt et lån på nøyaktig hvor mye penger du ønsker å låne. Din nåværende økonomi er også design som den renten du betaler. Jo bedre økonomien, jo lavere rente.


Lønning lån og instant lån

Lønning lån og instant lån fungerer akkurat som personlige lån i form av eiendeler. Det er din nåværende evne til å betale er långiver sikkerhet. Siden en lønning handler om svært små beløp, gjør utlåner ikke spesielt høye krav til sikkerhet. Kort sagt, er det mye lettere å bli akseptert for en lønning enn et personlig lån. Med lavere krav til sikkerhet for lånet, er imidlertid at utlåner legger til en risikopremie for lånet, noe som betyr at lånet vil bli relativt dyrere enn et personlig lån. For lønning er heller ingen mulighet til å oppnå bedre betingelser ved å vise en god personlig økonomi.

Det finnes to typer lån der du ikke trenger å gi noen sikkerhet; personlige lån og lønning. I stedet for å bruke et hjem eller en bil som sikkerhet, kan du bruke din fremtidige inntekt som sikkerhet for disse lånene. Når det kommer til personlige lån, slik regelen er at jo bedre økonomi du har, jo bedre betingelser får du når du tar et lån. Det er ikke helt det samme når det gjelder lønning lån og instant lån. I disse typer lån får du samme hastighet og samme vilkår, uansett hvordan din personlige utseende.

Nedenfor kan du lese om de ulike styrker og svakheter ved de ulike lånene er:


Sms lån

Styrker

 • Rask utbetaling
 • Kan låne små summer
 • Låne penger med dårlig kreditt
 • Ta lån med lav inntekt

Svakheter

 • Høye renter
 • Vanskelig å låne store summer
 • Kortere gjenværende ganger

Forbrukslån

Styrker

 • Lavere rente
 • Låne større summer
 • Lengre tilbakebetalingstid

Svakheter

 • Minimumsmengde på ca. 10 000
 • En dag utbetalingen
 • Høyere krav til årlig inntekt
 • Vanskelig med dårlig kreditt

Lån med sikkerhet

Lån for sikkerhet betyr å låne penger mot noe av verdi som du eier eller skal kjøpe. Det er utlåner som har sikkerheten så å si, noe som betyr at du gir sikkerhet (boliglånet) og utlåner låner penger med kunnskap om at de kan gjenvinne pengene ved å ta sikkerhet i stedet hvis du ikke kan betale. Når du lager et lån, er det en rekke forskjellige ting du kan bruke som sikkerhet som et hus eller annet hjem, bil, båt eller motorsykkel eller muligens noe annet så lenge det har en relativt stor og spesifikk verdi.

En av hovedfordelene ved utlån med sikkerhet er at renten er relativt lav. Nøyaktig hvor lav interesse du kan få, avhenger av hva du har for sikkerhet, men hvis du vil låne noe av stor verdi som et hus, har du en veldig god rente. At du får et godt lån når du er sikker på å låne, er bare fordi banken eller långiveren vet viss tillit, og vet at det ville være relativt enkelt å få pengene tilbake lånt hvis noe uventet skjer, og du kan ikke betale tilbake lånet som du burde.