Lån med betalingsanmerkning i Norge

Det å få innvilget et lån med betalingsanmerkning kan være veldig vanskelig. De aller fleste banker og andre lånetilbydere stiller visse krav til kunder når de skal låne penger. Faktorer som spiller inn er alder, inntekt, gjeld, formue, sikkerhet og selvfølgelig betjeningsevne. Bankene skal selvfølgelig ha tilbake pengene sine, og tjene penger selv.

Når man har en betalingsanmerkning på seg så vet banken at denne personen ikke har betalt et krav, og det gjør det veldig usikkert for banken å låne ut penger til denne kunden. Det kan være mange grunner til at man har fått en betalingsanmerkning og det kan være fullt mulig at noen med en betalingsanmerkning har en stabil inntekt og god økonomi.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Kan man få lån med betalingsanmerkning?

lån med betalingsanmerkningMan har kanskje sett noen banker som annonserer at man kan få garantert lån med betalingsanmerkning uten bolig, lån med inkasso og lån med betalingsanmerkning uten sikkerhet.

De bankene som annonserer dette er som oftest utenlandske banker med skyhøy rente. Det kan hende det finnes noen norske banker som også gir ut slike meldinger, men da burde noen lamper begynne å blinke.

Det er selvfølgelig mulig å låne penger med betalingsanmerkninger, men i legitime norske banker så er det litt mer som skal til. Med anmerkninger trenger man ofte lån med sikkerhet.

Hvordan få lån med betalingsanmerkning?

Det aller første man bør gjøre er selvfølgelig prøve å få slettet anmerkningen. For å gjøre dette må først finne ut hvor den ligger og få oversikt om det finnes flere. Når man vet hvem som har gitt ut betalingsanmerkningen, så må man betale det man skylder denne aktøren. Etter oppgjøret er mottatt vil anmerkningen bli slettet innen 1-3 dager.

Det å havne i en økonomisk krise er ikke alltid så lett. Om man skylder veldig mye penger kan det være krevende å betale tilbake dette, spesielt om det har høy rente. Det man kan prøve da, er å refinansiere lånet eller det man skylder som har gått til inkasso. Mange banker tilbyr kunder smålån med betalingsanmerkning et refinansieringslån.

Her stilles det også ofte en del krav. Vanligvis må banken ha sikkerhet i form av bolig, medlåntaker eller andre eiendeler av verdi. I tillegg må man ha tilstrekkelig med inntekt og vise at man klarer å opprettholde en god økonomi.

Når man refinansierer ett eller flere smålån så får man ikke bare slettet de betalingsanmerkningene som eventuelt ligger hos disse, men man får også samlet alt på ett sted med en forhåpentligvis lavere rente. Dette gjør at man sparer penger, får bedre oversikt og får muligheten til å gjøre ting som vanligvis krever at man ikke har betalingsanmerkninger liggende. Dette kan for eksempel være å ha et telefonabonnement i sitt eget navn.

Lån etter slettet betalingsanmerkning

Etter man har fått slettet alle betalingsanmerkninger, så er det viktig å ikke havne i samme felle igjen. Nå som man er fri fra anmerkninger, så har man mulighet til å ta opp lite lån med betalingsanmerkning og kjøpe ting på kreditt. Kanskje til og med de samme bankene tilbyr lån nå som de ser at du har betalt og de har tjent penger på deg.

Det som skjer om man faller for denne fristelsen igjen, er at man har muligheten til å doble lånet på relativt kort tid. Denne gangen så er det ekstremt vanskelig å få refinansiert alt på nytt, siden man allerede sitter med et refinansieringslån.

Om målet med å få slettet betalingsanmerkningene er å ta opp mer lån, så er det liten vits. Dette gjør bare at man faller enda dypere ned i hullet til man til slutt ikke klarer å komme seg ut av det i det hele tatt. Det viktigste er å betale tilbake alt man skylder før man eventuelt vurderer nytt lån med anmerkning.

Det å ta opp lån man ikke har råd til å betjene er en felle som fører til ekstreme konsekvenser senere. Man merker det kanskje ikke så fort, men når det først begynner å balle på seg vil bankene ha tilbake pengene sine. Dette gjør de ved lønnstrekk, tvangssalg av bolig og pant i andre eiendeler. Om man ikke eier noe og ikke tjener så mye, vil man fortsatt få betalingsanmerkninger og lønnstrekk som venter til man begynner å få inntekt.

Lån med betalingsanmerkning og inkasso uten sikkerhet

Om man er i en situasjon hvor man ikke eier egen bolig og heller ikke har noen som kan stille som kausjonist eller medlåntaker så kan det bli veldig vanskelig å få lån med betalingsanmerkning. Om man er i en desperat situasjon hvor man skylder mange kreditorer og må få refinansiert disse så finnes det noen få muligheter.

I Norge er det i utgangspunktet ikke mulig å få lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning. Så det man må gjøre er å få tak i en del penger ganske fort for å betale tilbake kreditorer. Om man har flere betalingsanmerkninger hos flere ulike kreditorer kan dette bli svært krevende.

Her gjelder det å være kreativ, selge unna alt man eier, jobbe overtid og legge inn mye tid på å skaffe penger fort. Om man klarer å skaffe en del penger, så er det viktig å betale tilbake kreditorene hvor man har betalingsanmerkning først, og aller helst de minste beløpene først.

Hvilke muligheter har man at få forbrukslån med betalingsanmerkning?

Om man jobber veldig hardt i en periode for å få nedbetalt så mye som mulig, så ser banken på dette som veldig positivt. Man burde også ringe alle kreditorer for å forhandle summen man skylder.

Om man f.eks skyldte 1 000 kr i utgangspunktet også har kravet økt til 1 900 kr, så kan man komme med et forslag om å betale 1 200 kr nå med én gang. De fleste kreditorer går ofte med på slike avtaler, siden de får tilbake pengene sine med én gang og de tjener penger på det. Gjør man dette på alle typer lån og inkassoregninger så er det muligheter for å spare mye.

Når dette er i gang og man har fått ballen til å rulle litt i nedbetaling prosessen, så kan eventuelt ta kontakt med en bank og spørre om refinansiering på de resterende kravene. Når banken ser hvor hardt man har jobbet for å få dette til å løse seg, så er de også ofte mer behjelpelige. Dette gjelder også om man fortsatt har en resterende betalingsanmerkning.

Det beste er selvfølgelig om man klarer å få fjernet alle på egenhånd, men om det ikke er mulig så kan det fortsatt være muligheter hos noen banker. Gjelder å ikke gi opp ved første bank, men fortsette å spørre mange ulike banker. Det er også viktig å forklare situasjonen nøye og vise de hvor mye man har ofret og jobbet for å få dette til.

Kan man få billån med betalingsanmerkning?

Om man vil ta opp et billån, men har betalingsanmerkning så vil det være begrenset hva man kan få til. Mye av de samme problemene kommer også når det gjelder billån. Selv om man tar opp et lån hvor det faktisk ligger en verdi bak, så hjelper dette lite dessverre.

Man får dessverre ikke billån hos de aller fleste norske banker og lånetilbydere om man har betalingsanmerkning. Det er noen få banker som er villige til å gjøre dette, men da må det veldig mye sikkerhet til. For å få til dette må man eie en bolig av stor verdi og i tillegg kanskje ha en medlåntaker.

Slett først, så bil

Det smarteste å gjøre i en slik situasjon er å få slettet anmerkningene først, med et refinansieringslån. Så kan man ta opp et billån om man ønsker det og inntekten er høy nok til å betjene det. Det er både dessverre og heldigvis ganske strenge krav til lån med betalingsanmerkninger i Norge.

Det kan være kjipt for de som ønsker å refinansiere og få livet på stell, men det kan være veldig bra for de som vil kjøpe seg en dyr bil så de slipper å grave seg selv enda dypere ned i gjeld.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvorfor er banker så strenge med de som har betalingsanmerkninger?

Når man har en betalingsanmerkning så viser det at man har et uoppgjort krav på seg, altså at man skylder noen andre penger og har ikke betalt tilbake. En bank er ute etter å tjene penger og når de betaler ut et lån så gjør de dette med sikkerhet i å få betalt tilbake mer enn det som er lånt ut.

Noen som har en betalingsanmerkning gjør det rett og slett for usikkert for banken til å være sikre på at lånet blir betjent, derfor settes det veldig strenge krav om annen sikkerhet eller medlåntaker ved slike tilfeller.

Kan jeg refinansiere alle kreditorer jeg skylder penger så jeg kan ta opp mer lån hos de samme kreditorene?

I teorien ja, om det er lurt nei. Om man gjør dette øker man bare gjelden enda mer og man graver seg selv enda dypere ned. Senere vil det bli nærmest umulig å refinansiere på nytt og man vil komme til å sitte med veldig mye gjeld som blir vanskelig å betjene.

Dette er dessverre en felle vi ser veldig mange gå i, og når konsekvensene begynner å komme kan det være for sent. Det er viktig å være sikker på egen betjeningsevne før man tar opp noe som helst lån og aldri ta opp et sms lån med betalingsanmerkning uten planer om å betale tilbake.

Finnes det banker som gir lån med betalingsanmerkning?

Ja, det finnes flere banker som gir kunder muligheten til å refinansiere selv om man har betalingsanmerkninger. De stiller da en del krav om sikkerhet. Dette må enten være sikkerhet i bolig, medlåntaker eller sikkerhet i andre eiendeler av verdi.

Kan man få lån med inkasso?

Om man har en inkassosak på seg så har man ikke nødvendigvis fått betalingsanmerkning enda. Det er viktig å betale ned på kravet som har blitt sendt til inkasso, ellers kommer anmerkningen fort.

Om man bare har et krav som står i inkasso så er det lurt å betale ned dette eller refinansiere dette fort om kravet er stort. Om man søker om refinansiering før betalingsanmerkningen kommer så har man større sjanse for at banken er behjelpelig med dette istedenfor å søke lån med betalingsanmerkning.