Låne penger i Norge

Hvor enkelt er det egentlig å låne penger i dagens samfunn? I en høyt digitalisert verden, er det enklere enn noensinne å låne penger privat. Så er det selvfølgelig en del ting man må tenke på. Det er viktig å finne gunstige renter, realistisk nedbetalingstid og seriøse långivere.

Når man tar opp et lån, må man også med sikkerhet vite at man klarer å dekke den månedlige utgiften på lånet. Det er fort gjort å bli overbelånt, hvor man kan sette seg selv i en situasjon hvor man må låne mer penger for å komme seg ut av andre lån. Denne type onde sirkel vil ingen befinne seg i. Derfor er det viktig å ikke ta noen forhastede bestemmelser uten å tenke seg godt om.

For deg som trenger å låne penger fort, så finnes det flere muligheter. Det er mange banker og private banker som lar deg låne penger. Dette er ikke nødvendigvis er dårlig ting hvis du vet hva du begir deg ut på.

Det kan være mange grunner til at noen trenger å låne penger. Det kan være personlige kriser som bilkrasj, operasjoner, uforutsette regninger, bøter eller at man mister jobben og må dekke faste utgifter. Uansett hva grunnen måtte være så skal man være glad for at det finnes långivere som tilbyr lån til både de som ønsker å låne penger og de som absolutt trenger det.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Lån penger nå med dagens teknologi

låne pengerSom tidligere nevnt, er teknologiens fremskritt hovedgrunnen til at man kan låne penger. For å låne penger fort, trengs det raske systemer og raske pengeoverføringer. Tidligere måtte man vente i minimum et døgn, kanskje flere dager før pengene var på konto. Dette er ikke lenger nødvendig, da alt i dag skjer elektronisk.

Man kan signere papirer elektronisk og få prosessen i gang umiddelbart. Ytelsen på ulike systemer bare øker og øker. Dette skjer også i økonomiens verden og pengetransaksjoner har aldri skjedd raskere. Det kommer alltid smartere og bedre løsninger på alt. Flere og flere blir vant til at ting skjer fort, og da må også bankene levere raske løsninger for å tilfredsstille kunder.

Hvorfor skal man låne penger?

Ofte er større lån som boliglån, billån og andre forbrukslån planlagt og tenkt svært godt gjennom. I tillegg tar disse lånene lenger tid, nettopp fordi man skal kjøpe noe spesifikt. Her kommer også forsikringer, registreringer og andre ting inn i bildet som øker behandlingstiden.

Grunnen til at mange trenger å låne penger er fordi de ikke visste at de trengte pengene før en eventuell uforutsett hendelse har oppstått. Det er først når noe skjer og man virkelig trenger penger for å dekke dette, at behovet for å låne penger kommer inn i bildet.

En uforutsett utgift kan virke som en krise og sjokkere veldig mange. Det kan bli vanskelig å vite hva man skal gjøre. Ikke ha penger til å betale noe sånt kan føles som en ekstrem påkjenning. Det å ha muligheten til å låne penger kan da føles som en reddende engel.

Hvordan låne penger fort?

Uansett hvor fort du vil ta opp lån, så er det viktig å vite at du kan dekke den faste utgiften et smålån medfører. Det er anbefalt og sette opp en god oversikt over inntekt og faste utgifter for å se hvor mye du har å gå på. Når du da vet hvor mye du har å gå på, så kan du begynne prosessen.

Det er viktig å gjøre grundig søk på mange ulike banker. Det er ikke alltid det er lurt å gå for den første og beste banken du finner. Sjekk opp mange banker og se på renten, nedbetalingstid, betingelser og vilkår. Sammenlign bankene du finner og se på nedbetalingsplanen du får av hver enkelt. Ut i fra denne informasjonen er det lettere å velge den rimeligste med de beste vilkårene.

Når du har funnet en bank eller en långiver som passer best for deg, kan du fylle ut skjema på nett. Disse skjemaene er raske å fylle ut. Når du har fylt ut og sendt inn søknaden er det bare å vente på svar. Dette tar vanligvis heller ikke veldig lang tid. Normal behandlingstid er 1-4 timer. Ved positivt svar på søknaden din, kan du bare signere elektronisk. Når alt er signert og godkjent er pengene allerede på vei til kontoen din. Dette tar også vanligvis kun få timer.

Ulemper ved å låne penger på timen

Det er selvfølgelig også ulemper ved å låne penger impulsivt. Den raske fremgangsmåten og de raske overføringene gjør det veldig rimelig. Dette gjør det også enkelt å få penger for de som verken trenger pengene og heller ikke har råd til å betjene lånet. Dette er en felle som vi tidligere var inne på, som er svært viktig å prøve å unngå.

Med et lån man ikke klarer å betjene, trenger man flere lån for å betale ned på andre lån. Ikke bare er dette en ond sirkel som er vanskelig å komme seg ut av, men det er også en ond sirkel som er veldig lett å komme seg inn i.

En annen ulempe med at man kan få låne penger, er at man feilberegner sin månedlige betalingsevne. Ved rask regning kan det være fort gjort å overse andre utgifter. Dette kan også føre til at man sitter igjen med høyere faste utgifter enn man klarer å betjene, og man har havnet i samme felle.

Det er derfor viktig at man har god kontroll på egen økonomi og vet hvor mye man tåler å betale i måneden. Selv om selve låneprosessen går fort, betyr ikke dette at du ikke bør bruke litt tid i forkant på å beregne utgifter.

Hvem kan låne penger?

I dagens marked så er det stor konkurranse mellom banker og andre lånetilbydere. Derfor sitter du som kunde med makten og bankene må konkurrere om å få deg som sin kunde. På grunn av dette, har det blitt svært mange ulike løsninger for de aller fleste økonomiske situasjonen en måtte finne seg i. Uansett hvilken situasjon du befinner deg i, så vil du trolig finne en bank som passer utmerket for deg.

Låne penger med betalingsanmerkninger?

Du kan låne penger uten sikkerhet og til og med låne penger med betalingsanmerkninger.

Det er da fortsatt opp til deg selv å finne ut om du klarer å betjene lånet eller ikke. Trenger du å låne penger, men sliter med noen av disse utfordringene er det fortsatt muligheter. Du kan f.eks søke opp: hvor kan jeg låne penger med betalingsanmerkninger, også får du opp lånetilbydere som tilbyr nettopp dette.

Grunnen til at noen banker tilbyr personer lån, til tross for betalingsanmerkninger er rett og slett på grunn av den enorme konkurransen i markedet. Det finnes også veldig mange ulike grunner til at folk får betalingsanmerkninger registrert i sitt navn.

Det må ikke nødvendigvis være noe alvorlig, og vedkommende kan ha en plettfri økonomi ellers. Men, med en sånn anmerkning hengende over seg kan det bli svært vanskelig å ta opp nye lån. Derfor er det bra at det faktisk finnes noen banker som klarer å se bort i fra dette og se på hver enkelt sak.

Ved å låne penger med sikkerhet i bolig, kan du også få slettet betalingsanmerkninger. Dette er fordi når du tar opp lån med sikkerhet i bolig så vil alt av kreditter, usikret gjeld og andre utestående betalinger bli samlet i et lån. Det betyr at det eventuelle kravet til kreditorer blir innfridd og anmerkningen kan slettes. Dette må gjøres ved å refinansiere lånene dine med boligen din som sikkerhet.

Hva må man være kritisk til ved låne penger?

Når du er på utkikk etter lånetilbydere på nett må du også være forsiktig og unngå feller. Det finnes dessverre noen råtne epler i alle markeder, og disse er det veldig viktig å styre unna. Disse selskapene er ute etter lure deg, misbruke personopplysninger og ikke låne deg noe penger i det hele tatt.

Det er viktig å lese betingelser og vilkår nøye, så du ikke får en uhyggelig overraskelse når lånet er innvilget. Er også viktig å gjøre grundig research på selskapet eller banken som tilbyr deg lån. Det første man burde se på, er nettstedet deres.

For det første så burde det være et .no domene, da dette er et norsk domene som stiller en del krav til nettsider. Nettsiden burde også være av profesjonell stil, bestå av godt skrevet norsk og inneholde en slags kundeservice.

Du kan også søke opp selskapets navn i brønnøysundregisteret for å se på selskapets regnskap, grunnleggelse, eiere osv. for å finne ut om det ser legitimt ut. Se også på hvilke sikkerhetsløsninger nettsiden bruker. Er tilkoblingen sikker? Bruker nettstedet bankID eller Nets? Les sikkerhetskravene og finn ut om det står noe om sikkerheten din i vilkårene.

Legitime lånetilbydere vil alltid ha alt i tråd til sikkerhetskrav, lover og regler som er fastsatt av finansmyndighetene i Norge. Finner du noe som virker mistenksomt hos en bank, så vær svært kritisk og undersøk nøye før du signerer noe som helst.

Kunder velger banker med gode nettbankløsninger

I dag er det ikke lenger sånn at man må oppsøke en fysisk butikk eller bank for å håndtere ting. Det meste skjer på nett, og de aller fleste er vant til å ordne ting på nett. Hvis en bedrift velger å ikke tilby gode løsninger på nett, kommer de til å falle av og miste kunder etter hvert som tiden går. Dette skjer spesielt hos banker. Ingen vil være kunde i en bank som har dårlige nettbankløsninger og som gjør det vanskelig og tidkrevende å ordne enkle ting.

Før i tiden hadde man kanskje én bank hele livet, og hadde aldri noe behov for å bytte. Nå til dags så er terskelen for å bytte bank mye lavere. Kundene sitter med makten, og bankene må levere gode løsninger og gunstige priser for å ikke miste kunder.

Folk flest vil ha de mest praktiske løsningene, som gjør livet lettere. Priser har også selvfølgelig veldig mye å si. Om man f.eks får et bedre tilbud på boliglån, billån eller forsikringer hos en annen bank, så bytter de fleste bank på dagen om den nåværende banken ikke klarer å matche prisen til konkurrenten.

Det samme skjer ved når man skal låner penger. Om banken din ikke gir deg lån, kan du prøve å få lån i andre banker. Trenger du å søke om lån og kreditter, er det bare å prøve i flere banker om du får avslag. Ingen banker vil miste kunder, så om en annen bank tilbyr lån, vil ofte banken din tilby deg det samme lånet.

Det har ikke noe å si om du trenger å låne penger til oppussing, låne penger til bolig eller låne penger til bedrift. Man er aldri låst til én bank og da kan du gjerne utnytte konkurransen i markedet til ditt favør.

Hvordan låne penger med lav rente?

Lån penger online for å sammenligne rentene til flere banker. Det finnes også lånekalkulatorer på nettet som kan være til stor hjelp for å finne den banken med beste rente. Det å få lån med lav rente krever rett og slett en del research.

Husk at du også kan bruke bankene mot hverandre for å få bedre rente i en bank du liker bedre. Finner du en bank som tilbyr bedre rente, så opplys banken din om dette og spør om din nåværende rente kan senkes. Hvis dette ikke er mulig, kan du alltids ringe flere ganger for å prøve ulike kundebehandlere eller så kan du bare bytte bank.

Bankene prøver å tjene penger, og du prøver å få gunstige priser. Husk at kunden sitter med makten og bruk det i ditt favør.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer fra bank til bank og ut i fra inntekten din. Hovedregelen fra finanstilsynet er at man ikke kan låne penger mer enn 5 ganger årlig inntekt.

Når kommer få pengene inn på konto?

Vanligvis tar dette 1-4 virkedager, dette kommer ann på banken, klokkeslettet lånet blir innvilget og hvor fort du signerer lånekontrakten. I enkelte tilfeller kan pengene komme på konto samme dag som du søker.

Hvor mye må jeg betale i per måned?

Det finnes mange lånekalkulatorer som du kan bruke for å beregne hva din månedlige kostnad vil bli. Man burde finne ut av hvor mye man har råd til å låne og hvor mye lånet kommer til å koste før man søker. Etter du har søkt og fått lånet innvilget vil du få en detaljert nedbetalingsplan som viser den eksakte summen du må betale inn hver måned.

Hvem kan søke om forbrukslån?

Alle over 18 år kan i utgangspunktet søke om forbrukslån, men det hender seg at lånetilbydere har flere krav enn dette. Ofte må man ha en fast inntekt og i noen tilfeller må man være over både 23 og 25 år.