Lån uten kredittsjekk

Slik kan du få lån uansett kreditthistorikk

Om du har vært uheldig å pådra seg betalingsanmerkninger, eller har dårlig kreditt historie kan det være svært vanskelig å få innvilget et lån. Da kan det være godt å vite at det fortsatt finnes alternativer. En rekke aktører som tilbyr smålån eller SMS lån sørger for at du kan få lån uansett. 

Årsaken til dette er at de tilbyr lån med relativt små lånebeløp fra 1.000,- opptil 40.000,- som ikke krever like omfattende kredittsjekk. De kan derfor låne ut penger til tross for eventuelle betalingsanmerkninger eller dårlig historikk. Med et slikt lån kan du rydde opp i privatøkonomien, eller kvitte deg med betalingsanmerkninger. Når du kan få lån uansett gir dette en fleksibilitet i hverdagen til å rydde opp i en ellers utfordrende økonomi. 

Lån uten sikkerhet 

Norske husholdninger har mer enn 155 milliarder i usikret gjeld ifølge Gjeldsregisteret. Selv om det kan være forskjellige årsaker til at man tar opp usikret gjeld, har en av årsakene vært tilgjengelighet. De fleste kan nemlig få lån uansett hva de skal bruke det til, noe som har ført til en raskt økende gjeldsbyrde blant Nordmenn. 

Spesielt oppussing og forbruk står for brorparten av lån uten sikkerhet. Men selv om nordmenn flest har en robust økonomi, har Finanstilsynet sett økt mislighold hos Forbruksbankene. Et problem med at man kan få lån uansett er at mange tar forhastede beslutninger og tar opp lån de ikke burde. For selv om man i dag har betjeningsevne for et lån, kan det forekomme renteøkninger som gjør dyr gjeld enda dyrere. Du bør derfor ta noen forholdsregler når du skal søke om lån uten sikkerhet, selv om du kan få lån uansett.

Ikke søk om mer enn nødvendig

Bankene tjener penger på utlån og vil derfor alltid forsøke å låne ut så mye som mulig. Mange faller derfor for fristelsen å ta opp et større lån enn det de har behov for. Sett derfor opp en plan for hvor mye du trenger og unngå fristelsen å godta et større lånebeløp enn nødvendig. 

Lag en nedbetalingsplan

Når du mottar et lånetilbud vil det medfølge en nedbetalingsplan. For usikret gjeld vil dette som utgangspunkt være fem år, men ettersom lån uten sikkerhet er svært kostbare bør du forsøke å sette opp en egen plan. Sett derfor opp et budsjett og kartlegg hvor mye du kan betale ned hver måned. Målet vil være å innfri lånet så raskt som mulig og redusere rentekostnaden så mye som mulig. 

Få lån uansett om du har betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger er gjerne regnet som et rødt flagg for banken. Ettersom en betalingsanmerkning betyr at du har utestående krav som ikke har blitt innfridd i henhold til avtale, vil de fleste banker knytte en økt risiko for mislighold til dette. Mange gir derfor opp å få lån uansett hvor mange anmerkninger de har. Som et resultat av dette er det mange som blir sittende med en ugunstig privatøkonomi, der et SMS lån egentlig kunne gitt nødvendig fleksibilitet. 

Noen ganger trenger man ikke det store beløpet for å komme på beina igjen, men det å få innvilget lånet kan være vanskelig. Vi skal derfor se litt nærmere på hvordan et SMS lån du kan få uansett kan rydde opp i økonomien din. Allikevel er det verdt å merke seg at usikret gjeld er kostbart. Du bør derfor alltid ha en plan for hvordan lånet skal innfris raskest mulig. 

Bli kvitt betalingsanmerkninger med SMS lån

Det kan være utallige årsaker til at man har pådratt seg en betalingsanmerkning, men dessverre er resultatet det samme. Så lenge betalingsanmerkningen er aktiv vil det være vanskelig å søke om lån, tegne abonnement, eller inngå forsikringer. Du bør derfor forsøke å bli kvitt betalingsanmerkningen slik at du i fremtiden kan få lån uansett behov. 

I de fleste tilfeller trenger ikke gjelden knyttet til en betalingsanmerkning være enorm, men de er gjerne store nok til at man ikke klarer betale de ut med månedlig inntekt. Da kan det være gunstig å søke om et kortsiktig SMS lån for å bli kvitt anmerkningen. Deretter kan du søke om refinansiering og samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et nytt felles lån. På denne måten sikrer du deg bedre vilkår og en mer oversiktlig økonomi. 

Derfor får du betalingsanmerkninger

En betalingsanmerkning er bankenes måte å varsle andre aktører om at du har et krav som ikke har blitt betalt inn. Det kan ha vært en faktura, lån, tjeneste eller annet som du mottok, men ikke gjorde opp innenfor fristen. Selv om noen føler at betalingsanmerkninger plutselig dukker opp, så er ikke dette tilfellet. Nedenfor kan du se hendelsesløpet for en typisk betalingsanmerkning. 

 1. Du kjøper en tjeneste eller vare og mottar en faktura.
 2. Fakturaen blir ikke betalt innen fristen og du mottar en eller flere purringer. 
 3. Dersom purringene ikke blir besvart går saken videre til inkasso.
 4. Inkassoselskapet vil utstede en ny faktura, men nå ilagt inkassosalær og forsinkelsesrente. 
 5. Om ikke dette kravet heller blir innfridd, går saken videre til et kredittopplysningsforetak. 
 6. Disse vil utstede et betalingskrav med 30-dagers betalingsfrist og advarsel om at ved mindre du betaler innen fristen, vil en betalingsanmerkning registreres. 

Som kartleggingen ovenfor illustrerer vil du få gjentatte forsøk på å innfri kravet før du pådrar deg en betalingsanmerkning. Nettopp derfor vil en betalingsanmerkning fort ende opp som en belastning på privatøkonomien din. 

Få lån uansett til å slette betalingsanmerkninger

Fordelen med et SMS lån er at du kan få lån uansett situasjon. Dette gjør at du fortsatt kan regne med et SMS lån dersom tradisjonelle banker gir avslag på søknaden din. Denne økte fleksibiliteten gjør det mulig å ta første steg mot gjeldsfrihet og få bukt med gjeldsbyrden. I Norge har SMS lån blitt et vanligere alternativ de siste årene. Derfor har det dukket opp en rekke aktører som tilbyr slike lån. I vår oppdaterte oversikt over mikrolån kan du sammenligne forskjellige aktører og finne det beste tilbudet. 

Få lån uansett kredittverdighet

Når du søker om lån uten sikkerhet er bankenes eneste sikkerhet din betalingsevne. Det er derfor de gjennomfører en kredittsjekk og forsøker kartlegge privatøkonomien din. Lav inntekt, betalingsanmerkninger, eksisterende gjeld og lignende er typiske årsaker til at man blir kategorisert som lite kredittverdig. 

Heldigvis finnes det noen alternativer der du kan få lån uansett hvordan privatøkonomien din ser ut. Dette er spesielt aktuelt for deg som søker om lån uten kredittverdighet med betalingsanmerkninger. Som vi nevnte tidligere kan et SMS lån være et alternativ der du vil få lån uansett kredittverdighet. Dette lånet kan deretter benyttes til å rydde opp tilstrekkelig i privatøkonomien til å oppnå en kredittverdighet høy nok til refinansiering. 

Dette påvirker kreditt historikken din

Bankene innhenter en kredittsjekk fra et kredittopplysningsforetak for å kartlegge privatøkonomien din. I Norge er det gjerne Experian, Bisnode og Creditsafe som står for disse vurderingene. Disse selskapene samler inn offentlige informasjon som eksisterende gjeld, inntekt og næringsinteresser. Basert på dette vil de tildele deg en kredittscore. 

Faktorer som påvirker din kreditthistorikk og dermed din kredittscore positivt er;

 • Stabil inntekt
 • Lav eksisterende gjeld
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Få eller ingen inkassosaker 

Det viktigste du kan gjøre for å oppnå en god kreditt score er å ha en ryddig privatøkonomi. Dette betyr at du bør unngå store endringer i inntekt, redusere eksisterende gjeld mest mulig og unngå både betalingsanmerkninger og inkassosaker. 

låne

Få SMS lån på minuttet i Norge

Det kan være flere årsaker til at man trenger raskt tilgang på kontanter. Uforutsette kostnader, fristende tilbud eller en investering som man bare må slå til på. Dessverre tar det ofte noen dager fra man søker til pengene står på konto dersom du søker om forbrukslån. Da kan et SMS lån på minuttet være tingen. Dette er små lån på mellom 1.000,- og 40.000,- som kan betales ut på dagen selv om du skulle hatt betalingsanmerkninger. 

De fleste aktørene som tilbyr SMS lån i Norge betaler ut pengene samme dag som du sender inn søknaden. Hos noen banker kan du få pengene så raskt som 1 time etter at søknaden har blitt behandlet. Dette betyr at du raskt får den kjøpekraften du trenger og kan slå til når det trengs. 

Hva er SMS lån på minuttet?

SMS lån er en form for usikret gjeld med svært lave krav for innvilget søknad. Dette betyr at mange kan oppnå et SMS lån når andre banker har gitt avslag på søknaden din. Dersom du har betalingsanmerkninger som har stått i veien for en lånesøknad, kan SMS lån på minuttet være det du trenger. Lånet vil gi deg pengene du trenger for å innfri betalingsanmerkninger, før du deretter kan søke om det aktuelle lånet på nytt..

Det viktigste å huske med SMS lån og andre smålån er at det er tiltenkt som kortsiktig finansiering. Av den grunn har lånene svært høy effektiv rente, men passer du på å innfri lånet tidsnok kan det være et nyttig verktøy. I Norge har SMS lån et svært dårlig rykte og vi hører stort sett bare om det på Luksusfellen. Årsaken til dette er nettopp det at man kan ta opp et SMS lån på minuttet selv om man har betalingsanmerkninger. Mange som har en utfordrende privatøkonomi har derfor valgt SMS lån, men ikke fulgt anbefalingene om å betale det ned raskest mulig. Vi skal derfor se nærmere på noen viktige huskeregler for deg som skal søke SMS lån på minuttet. 

5 Tips før du søker SMS lån

 1. Ikke søk om mer enn nødvendig – SMS lån som all annen usikret gjeld er svært kostbart. Du bør derfor ikke søke om mer enn nødvendig. Har du et bevisst formål med lånet så søk om akkurat det beløpet du trenger. 
 2. Refinansier SMS lånet om mulig – Dersom du ser at du ikke klarer betale ned hele lånet så raskt som planlagt, forsøk å refinansiere gjelden. På denne måten vil gi få langt bedre vilkår, samt et lån som er bedre egnet for langsiktig nedbetaling. 
 3. Vær kritisk til SMS lån på minuttet – Selv om SMS lån kan være et nyttig verktøy, bør du være kritisk til hvem du låner fra. Det finnes nemlig en lang rekke useriøse aktører som tilbyr rask utbetaling, men som deretter tar langt over snittet i renter og gebyrer. Sammenlign derfor flere aktører og gjør de nødvendige undersøkelsene før du inngår en låneavtale. 
 4. Gjennomfør en vurdering av privatøkonomien din – Noe av det viktigste man kan gjøre før man tar opp noen form for gjeld, er å vurdere egen økonomi. Forsikre deg om at du har en økonomi som kan håndtere den nye gjelden før du tar opp lån.
 5. Sammenlign effektiv rente, ikke nominell rente – Når du skal finne det billigste lånet er det viktig å sammenligne på riktig grunnlag. Du bør alltid ta høyde for å sammenligne effektiv rente, ikke nominell rente. Grunnen til dette er at mange banker legger på en del kostnader utenom nominell rente og grunnlaget blir derfor feil. 

Hvordan finne det beste lånet

Når du skal søke om SMS lån på minuttet, eller annen usikret gjeld er det viktig å ta seg tiden til å undersøke markedet. Mange har en hensikt med lånet og lar seg derfor fort rive med av rask utbetaling. Dette kan føre til at du blir sittende igjen med et unødvendig dyrt lån som du etterhvert må refinansiere. 

Du bør derfor innhente tilbud fra flere banker, eller i det minste sammenligne vilkår. I vår oversikt over mikrolån kan du raskt og enkelt se hva forskjellige aktører tilbyr sine kunder. Dette gjør at du enklere kan ta et godt valg og finne det lånet som passer din privatøkonomi best. 

Søke lån med betalingsanmerkning

Dersom du har forsøkt å søke om lån med betalingsanmerkning vil du raskt oppleve at dette er svært vanskelig. De aller fleste banker gir automatisk avslag etter at de oppdager en betalingsanmerkning i en kredittsjekk. Det er nettopp i slike situasjoner at et SMS lån på minuttet kan være et godt alternativ. Aktører som tilbyr smålån stiller gjerne mindre strenge krav for å få innvilget en søknad. Vi skal derfor se litt nærmere på hvorfor et SMS lån på minuttet kan være en god løsning. 

Bli kvitt betalingsanmerkning med SMS lån

Har du søkt om lån med betalingsanmerkninger vil du mest sannsynlig oppleve å få et avslag. Da kan et SMS lån på minuttet være et nyttig verktøy. Her kan du søke om det lånet du trenger for å innfri betalingsanmerkninger, før du deretter søker om det opprinnelige lånet på nytt. Du kan bake SMS lånet inn i det nye lånet slik at du får lavere effektiv rente og bare trenger betale ned på et lån. 

Hvorfor kan man få SMS lån med betalingsanmerkning?

Fordelen med et SMS lån er at det er små beløp du søker om. Dette gjør at bankene stiller lavere krav for å innvilge en søknad og du har derfor økt sannsynlighet for å få godkjent en søknad. Tilbydere av SMS lån på minuttet kan ha raskere utbetaling ettersom de benytter seg av maskinell behandling. I tillegg har de langt mindre bruk av kredittvurderinger. Så lenge du kan vise til fast inntekt og oppfyller kravene for å ta lån i Norge vil du kunne forvente at lånet betales ut samme dagen. 

Prøv SMS Lån på minuttet om banken sier nei

De færreste av oss søker om lån uten at vi har et behov for ekstra penger eller finansiering. Det kan derfor være svært frustrerende når banken gir avslag på en søknad. Da kan det være godt å vite at det finnes noen alternativer som innvilger lån selv etter at vanlige banker sier nei. Dette er gjerne aktører som tilbyr smålån, eller SMS lån. 

Uansett om du har behov for å bli kvitt en betalingsanmerkning, øke egenkapitalen eller søke om et tilleggslån kan SMS lån være løsningen. Fordelen er at du kan få SMS lån på minuttet. Dette gjør at du raskt kan rette opp i privatøkonomien din og få den fleksibiliteten du trenger. Som vi nevnte ovenfor er SMS lån et utmerket verktøy til å bli kvitt betalingsanmerkninger, før du deretter søker om refinansiering. 

Smålån som en del av refinansiering

Dersom du skal samle dyre lån i en refinansiering vil du være avhengig av å få innvilget et nytt lån. Dersom du har betalingsanmerkninger kan det være utfordrende å finne en bank som er villig til å innvilge et nytt lån. Derfor velger mange å først ta opp et SMS lån før de søker om refinansiering. Da kan de innfri eventuelle betalingsanmerkninger før de inkluderer SMS lånet i refinansieringen etterpå. På denne måten sikrer du bedre vilkår og et lån som er mer egnet for langsiktig nedbetaling. 

Fått avslag på søknaden din? Søk om lån på minuttet

Hva gjør du når banken gir avslag på søknaden din?

Dersom du har et behov for rask tilgang til penger kan det være svært frustrerende å få avslag på søknaden din. Mange som trenger penger får ikke lån av forskjellige årsaker. Det kan være flere årsaker til dette, men de vanligste er betalingsanmerkninger og inkasso. De fleste bankene vil nemlig automatisk avslå en søknad dersom du ikke består kredittsjekken.

Heldigvis finnes det fortsatt alternativer dersom du har fått avslag på søknaden din. Tilbydere av SMS lån og privatlån kan nemlig tilby lån på minuttet selv om du måtte ha betalingsanmerkninger. Dette gjør at du kan låne de nødvendige pengene og forhåpentligvis rydde opp i privatøkonomien din. 

Hvorfor avslår banken søknaden din

Det kan være flere grunner til at banken avslår en søknad om lån, men de vanligste er inkasso og betalingsanmerkninger. Spesielt for lån uten sikkerhet er dette vanlig. Grunnen til dette er at du ikke trenger stille sikkerhet for lånet. I praksis betyr dette at betalingsevnen din er eneste sikkerheten banken har for at pengene betales tilbake.

Betalingsanmerkninger eller inkasso vil derfor fort sette en stopper for søknaden din. Da alle banker i Norge som har konsesjon er pålagt å gjennomføre en kredittsjekk. Her vil det automatisk komme opp om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Disse betyr at du har tidligere krav som ikke har blitt innfridd og beregnes som høy risiko for mislighold av nye lån hos banken. En bank vil derfor i de fleste tilfeller automatisk avslå søknaden fremfor å påta seg denne risikoen. 

Lån på minuttet med betalingsanmerkninger

Heldigvis finnes det alternativer for deg som trenger penger får ikke lån hos tradisjonelle banker. Aktører som tilbyr smålån krever gjerne ikke kredittsjekk. Dette fordi mange av bankene er internasjonale og beløpene er såpass små at de går under konsesjonskravet. På denne måten kan de tilby lån på minuttet uten at de trenger gjennomføre en kredittsjekk. 

Du bør merke deg at dette er et svært kostbart alternativ og en god tommelfingerregel er at desto lavere beløp uten sikkerhet, desto høyere effektiv rente. Du kan gjerne låne fra 1.000,- opp til 30.000,- fra disse bankene. Men ettersom bankene påtar seg en økt risiko vil du måtte påregne en svært høy effektiv rente, gjerne flere hundre prosent om du betaler ned lånet over lang tid. 

Trenger penger får ikke lån

Dersom du har opplevd å få avslag på søknaden din betyr det mest sannsynlig at banken mener at belåningsgraden din er for høy, eller at du ikke har betjeningsevne for ytterligere gjeld. Du bør derfor sette deg godt inn i hvorfor du har mottatt et avslag og gjøre en vurdering på om et nytt lån er nødvendig.

Om du kommer frem til at du fortsatt har behov for pengene, bør du forsøke å rydde opp i privatøkonomien før du søker på nytt. Kanskje det var en betalingsanmerkning som gjorde at du fikk avslag? Da kan det være lurt med et kortsiktig smålån for å innfri kravet som skapte anmerkningen. Du kan nemlig søke om nytt lån så snart betalingsanmerkningen er slettet. Dette tar vanligvis 1-4 virkedager etter at gjelden er innfridd. 

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning betyr at du har et utestående krav som etter gjentatte forsøk på inndrivelse fortsatt ikke har blitt betalt inn. Det kan være at du har kjøpt en vare eller tjeneste, men ikke betalt fakturaen, eller at du har et lån som ikke har blitt innfridd tidsnok. Betalingsanmerkninger er ikke noe som plutselig dukker opp, men vil komme etter gjentatte advarsler. 

Nedenfor kan du se hvordan en prosess frem til en betalingsanmerkning vanligvis ser ut

 • Du kjøper en vare eller tjeneste og mottar en faktura.
 • Fakturaen blir ikke betalt innen fristen og du mottar en eller flere purringer. 
 • Dersom purringene ikke blir betalt, vil du motta et inkassokrav. 
 • Blir ikke inkassokravet betalt innen fristen, vil det bli sendt videre til et kredittopplysningsforetak. 
 • Da vil du motta et endelig betalingskrav med 30-dagers frist og en advarsel om at om ikke kravet innfris vil du bli påført en betalingsanmerkning.

Som du kan se ovenfor betyr dette at du vil motta et sted mellom 3-5 advarsler før du eventuelt mottar en betalingsanmerkning. For å unngå at det går så langt bør du forsøke å kontakte kreditor allerede ved første purring, eller når du ser at du ikke kan betale fakturaen. Dette vil gjøre det mulig å finne alternative løsninger før det går videre til inndrivelse hos inkasso. 

Bli kvitt betalingsanmerkninger med lån på minuttet

Ettersom man må innfri betalingsanmerkninger før man kan søke om nytt lån, kan lån på minuttet være et godt alternativ. På denne måten kan du søke om et lite lån til å innfri anmerkninger, før du søker om et nytt lån eller refinansierer gjelden din. Dette vil gjøre det mulig å bli kvitt betalingsanmerkninger og få innvilget lån der man tidligere har fått avslag. 

Allikevel er det viktig å huske at lån på minuttet er svært kostbare. Du bør derfor ikke søke om mer enn nødvendig, samt ha en plan for raskest mulig nedbetaling klar. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å søke om refinansiering av dyre smålån når betalingsanmerkningen er betalt ned. Da vil du oppnå gunstigere vilkår på den samlede gjelden din og kan betale ned i eget tempo. Så om du trenger penger får ikke lån, kan dette absolutt være et alternativ. 

Fem grunner til at du ikke får lån

Bankene benytter gjerne automatisk søknadsprosess når du skal søke om lån. Dette betyr at dersom du trenger penger får ikke lån, kan det gjerne være en av fem årsaker til dette. Vi skal se litt nærmere på hvorfor og hvordan et lån på minuttet kan hjelpe deg med å få et lån til tross for tidligere avslag. 

Betalingsanmerkning

Den vanligste årsaken til at du ikke får lån, er at banken fant en eller flere betalingsanmerkninger i kreditt historikken din. Dette kan du enkelt rydde opp i ved å søke om et lån på minuttet og innfri det kravet som forårsaker anmerkningen. Så snart denne er slettet kan du søke om nytt lån. 

Belåningsgrad

En annen faktor som bankene vurderer når du søker om lån er hvor mye eksisterende gjeld du har. Dersom du har høy eksisterende belåningsgrad vil bankene ofte avslå søknaden din på grunn av risiko for mislighold. Du bør derfor forsøke å innfri noe av den gamle gjelden, eller søke om refinansiering for å rydde opp. 

Fall i inntekt

Dersom du nylig har opplevd et fall i inntekt kan bankene anse dette som en risiko. Bankene gjør nemlig en vurdering av din betalingsevne og dersom du opplever tap i inntekten kan dette føre til dårligere betalingsevne og økt risiko for banken. Du bør derfor forsøke å holde inntekten din på et stabilt nivå før du søker om lån. 

Inkassosaker

Det er ikke bare betalingsanmerkninger som vil fremkomme når banken gjennomfører en kredittsjekk. De vil også ha muligheten til å se om du er involvert i noen pågående inkassosaker. På lik linje som betalingsanmerkninger betyr dette at du har utestående beløp som ikke har blitt innfridd og fungerer som et rødt flagg hos bankene. 

Høy rammekreditt

I Norge finnes det føringer fra Finanstilsynet som sier hvor mye du som privatperson har lov til å låne. Standarden for dette er 5x egen inntekt, men det betyr ikke at du kan søke om 5x egen inntekt flere ganger. Dersom du allerede har fått innvilget kreditt eller kredittkort vil dette være inkludert i totalen din. Du må derfor trekke fra både eksisterende gjeld og innvilget kredittramme når du skal søke om nytt lån. Dersom banken avgjør at du har for høy kreditt fra før vil de avslå søknaden på grunn av krav. 

Konklusjon

Det kan være mange årsaker til at banken avslår en søknad om lån, men dersom du fortsatt trenger penger får ikke lån kan lån på minuttet være en god løsning. Da vil du få muligheten til å rydde opp i kravene som blokkerer søknaden din og søke på nytt. Dette gir deg den nødvendige fleksibiliteten til å få privatøkonomien din tilbake på beina igjen. 

Sparekalkulator – De 10 beste sparetipsene for deg som ønsker litt mer ut av 2021

Fjoråret ble ikke slik de fleste hadde sett for seg. Aller verst var det for de som opplevde tap av inntekt. Dette har gjort at stadig flere oppdaget viktigheten av oppsparte midler, men hvordan finner man egentlig plass til å spare hver måned? Sparing henger gjerne sammen med lavere utgifter, eller høyere inntekter. Allikevel opplever mange at det kan være vanskelig å sette noe til side hver måned uten å se effekten av dette. Det er her en sparekalkulator kommer godt med. Her kan du velge hvor stort sparebeløp du vil sette til side hver måned, hvor lenge du ønsker å spare og ikke minst hvor høy rente du oppnår på beløpet. På denne måten kan du visualisere hvordan sparekontoen din vil vokse ved hjelp av en sparekalkulator. Nå til grunnen for at du klikket deg inn på denne artikkelen. Her er de 10 beste sparetipsene for deg som ønsker komme i gang med sparingen

kredittkort

1. Sett opp et budsjett med sparekalkulator

Hvis du ønsker mest mulig effektiv sparing holder det ikke bare med en avansert sparekalkulator. Da må du også ha full kontroll på hvor mye penger du bruker på utgifter, men kanskje enda viktigere du må vite hvor mye penger du kan spare hver måned. For hvor mye bør man spare i måneden egentlig? Dette er et helt individuelt spørsmål og for de aller fleste vil 10% av inntektene være tilstrekkelig. Klarer du sette til side 10% til fast sparing i en sparekalkulator vil du raskt se at sparekontoen begynner å ese ut. 

 

2. Sammenlign strømleverandører

Strøm er kanskje noe av det kjedeligste som finnes, men også en av utgiftene det er lettest å spare penger på. Ønsker du skru opp din sparekalkulator enda et hakk kan det derfor lønne seg å sammenligne strømpriser. Det finnes en rekke gratistjenester på nett hvor du enkelt kan sammenligne de beste strøm tilbudene. Dette er kanskje blant de beste tipsene for å spare penger raskt. Et ekstra sparebeløp kan også få fart på din sparekalkulator.

 

3. Selg unna ting du ikke bruker lenger

Er du sånn som oss har du nok en bod full av ting. Det kan være gammelt, men pent brukt sportsutstyr, elektronikk eller kanskje noe fra et flyttelass du ikke husker du eier. Her finnes det mye skjulte verdier som passer ekstremt godt inn i en sparekalkulator. Ta et ærlig oppgjør med hva du faktisk bruker og selg resten på Finn eller Tise. 

 

4. Unngå dyre småkjøp

De beste tipsene for å spare penger handler oftest om de store beløpene. Men man trenger ikke være deltaker på luksusfellen for å se at også små hyppige beløp gjerne skader lommeboken. Daglig kjøp av kaffe, brus, energidrikke eller godteri kan fort bli store beløp. Forsøk å regne deg frem til hvor mye du faktisk bruker. Legg inn beløpet i din sparekalkulator og se hvilken effekt det kunne hatt. 

 

5. Skaff en ekstra inntekt

Mange føler gjerne at de har gjort nok når de går hjem fra jobb på ettermiddagen. Er du av de som fortsatt føler seg litt rastløs og ønsker noe å drive med kan en ekstrajobb være tingen. Ikke bare får du noe å bedrive tiden med, men du får også en ekstra inntekt som kan gå rett inn på sparekontoen. Freelance arbeid på siden er også noe som passer godt som en bi-inntekt, men pass på at det ikke kommer i konflikt med arbeidsgiver. Din sparekalkulator vil raskt sprette i været med en ekstra inntekt. 

 

6. Kutt unødvendige kostnader

Det kan ofte være selvforklarende, men de aller fleste har en lang rekke utgifter vi kunne klart oss uten. Det kan være abonnementer for tjenester vi egentlig ikke bruker eller lignende. Gå derfor nøye gjennom din kontoutskrift og kutt alle kostnader som ikke er helt nødvendige. Juster gjerne verdiene i din sparekalkulator for å se hvordan kutt i utgifter kan gi utslag på sparepengene. 

 

7. Innfør shoppestopp

Har du en periode det er mulighet for å spare litt ekstra kan det være verdt å skru opp din sparekalkulator. Det kan ofte være fristende å kjøpe noe nytt man lenge har ønsket seg, men ved mindre det er noe man trenger kan det droppes. Innfør derfor en regelmessig shoppestopp hvor du heller sparer litt ekstra. Typisk kan dette være når skattepengene kommer inn, feriepenger blir utbetalt eller lignende. 

 

8. Sosialt samvær trenger ikke koste penger

De aller fleste av oss har en formening om at sosiale aktiviteter er noe vi må ut å finne på. Da følger det gjerne en kostnad tett på. Dette trenger ikke være sant. Inviter heller venner hjem på middag, se en film eller ta en gåtur i parken. Dette sørger for et lite ekstra beløp til din sparekalkulator uten at du trenger gi avkall på venner. 

 

9. Begrens antall butikk turer 

Mange handler mat på vei hjem fra jobb eller stopper bare raskt innom butikken for å kjøpe middag. Nesten uten unntak ender man da opp med å kjøpe noe mer enn det man først hadde tenkt. Dette gjør at innkjøp av mat raskt går over budsjettet og blir unødvendig dyrt. Begrens derfor matinnkjøp til en eller to ganger per uke og lag handleliste før du reiser. 

 

10. Frys ned det du ikke spiser

Fokus på mat svinn har i økende grad opptatt nordmenn i nyere tid. Det kastes enorme mengder mat hver eneste dag. Ikke bare er dette et enormt svinn av matvarer, men det er også kostbart. Benytt derfor aktivt fryseren og frys ned det du ikke spiser. Det kan komme godt med en dag du ikke orker lage middag eller ikke har rukket å handle inn. 

 

Hvor mye bør jeg spare hver måned?

Når det kommer til hvor mye man bør spare hver måned er det viktig å gjøre en individuell vurdering. Likevel er det rom for forbedring hos de aller fleste. Lag en systematisk oversikt over de faste utgiftene dine, deretter går du over postene som kan kuttes eller minskes. En god spare regel er at man skal forsøke spare 10% av sin faste inntekt. Klarer du dette har du kommet godt på vei. Benytt gjerne en sparekalkulator slik som DNB sin for å se hvordan faste sparebeløp kan vokse over tid. 

 

Kort fortalt

Vi har gått gjennom 10 av de beste tipsene for å spare penger samt hvordan du kan benytte en sparekalkulator. Selv om det kan være vanskelig å komme i gang med sparingen har det siste året virkelig vist oss viktigheten av oppsparte midler. 

Et Søk om Mikrolån kan gi nødvendig fleksiblitet i hverdagen

Det er ingen tvil om at året som gikk ble et helt annet år enn det de aller fleste så for seg. Ikke bare har mange opplevd tap av inntekt, men dette har også påvirket kostnadsnivåene vi til daglig omgir oss med. Når samfunnet som helhet opplever en sosial nedstengning og mange bedrifter sliter med produksjonen går dette også ut over økonomien vår. I 2020 fikk vi virkelig kjenne på dette og for mange ble løsningen et søk om mikrolån.

 

Alle de skjulte kostnadene knyttet til bilen

For mange er bil et av de mest kostbare kjøpene man foretar seg, men selv om de aller fleste tar høyde for kostnaden av selve bilen bommer mange på de påfølgende kostnadene knyttet til bil. Du bør derfor alltid forsikre deg om at du har den mest konkurransedyktige renten på ditt billån med Folkia eller søke nytt billån med Spargo Finans. Det er gjerne først når bilen tas i bruk at mange opplever de reelle kostnadene knyttet til å ha bil og da kan det være en lur løsning å søk om mikrolån. 

 

Det ikke mange tenker på er alle kostnadene knyttet til bruk av bilen som gjerne forsvinner i hverdagen. Du har kostnader knytt

gas-stats

et til registrering av bilen, drivstoff, vedlikehold, forsikring, førerkort og ikke minst lånekostnadene. Her kan det komme godt med å søk om mikrolån eller benytte et billån med Folkia for fleksible vilkår. Tall hentet fra det amerikanske bilforbundet viser at en gjennomsnittshusholdning bruker 75.000,- på privilegiet det er å ha egen bil. Nedenfor ser du en fordeling av de mest vanlige kostnadene knyttet til det å eie egen bil. 

 

Bensinforbruk NOK 9068,-
Forsikring NOK 14000,-
Veiavgift NOK 3060,-
Vedlikehold NOK 4829,-
Rentekostnader knyttet til lån NOK 13750,-
Bompenger NOK 2390,-
Service og reparasjon NOK 6986,-
Totalt Gj.snitt kostnad pr. år NOK 54083,-
Gj. snitt kostnad per dag man eier bilen NOK 148,17,-

Tallene er hentet fra SSB og utgjør et gjennomsnitt av innrapporterte tall. Det tas høyde for at bilen i snitt kjører 9.965 KM og en bensinpris på 14 kr per liter. 

 

Bensinprisene har skutt i været i Norge

For mange er drivstoff den kostnaden de gjerne knytter til bilen. Man skulle gjerne tro at det oljerike landet Norge har relativt lave drivstoffpriser, men takket være produksjonsstans og økte avgifter har vi tvert imot sett at bensinprisen det siste året har skutt i været. Bare fra slutten av 2020 og frem til april 2021 har vi sett en økning i bensinprisene fra 15.08 kr til 17.1 kr per liter. Om vi legger gjennomsnittlig kjørelengde for bensinbiler fra SSB på 9.965 Km i året til grunne vil dette gi en økt kostnad på ca 2.000,- bare i drivstoff.

 

Når dette kommer i en tid hvor stadig flere opplever vanskelige økonomiske tider kan det være nødvendig med alternative løsninger for å dekke kostnader. Da kan et søk om mikrolån være et godt alternativ. Det kan nemlig være utfordrende for mange om de ikke har økonomien til å benytte bilen som et nødvendig verktøy. Spesielt i vårt langstrakte land er mange lovpriset bilen for helt nødvendig bevegelse og anskaffelse av mat. De høye utgiftene mange har opplevd knyttet til bilen kan derfor være starten på en langvarig økonomisk utfordring. Et billån med folkia kan da være en god og fleksibel løsning i en utfordrende tid. 

 

SMS Lån på minuttet er et godt alternativ!

Om du opplever at økonomien blir stram og du trenger midlertidig finansiering kan et SMS lån være et fleksibelt alternativ. Fordelen med et SMS lån fra Spargo Finans og Folkia er at du kan velge et fritt lånebeløp med svært fleksible tilbake betalingsvilkår. Du kan enkelt velge en betalingsperiode helt opp til 12 måneder og dermed fordele kostnaden utover flere måned. 

 

Et SMS lån kan være et godt alternativ for deg som trenger øyeblikkelig tilgang til kontanter ettersom det er en svært enkel søknadsprosess og du kan forvente pengene utbetalt innen kort tid. Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet og du kan få innvilget et SMS lån til tross for betalingsanmerkninger har dette blitt et populært valg blant mange Nordmenn. Riktignok er det viktig å merke seg at som med all annen gjeld uten sikkerhet er SMS lån kostbare sammenlignet med tradisjonelle lån. Du bør derfor alltid forsøke å tilbakebetale lånebeløpet så raskt som mulig, men med 12 måneder nedbetalingsperiode får du en praktisk fleksibilitet til å betale i eget tempo. 

 

Frykt ikke, det er sol bak skyene!

Selv om det kan se mørkt ut i dag ser prognosene bedring på horisonten. De strenge tiltakene og restriksjonene lettes på sakte, men sikkert. Det ser ut som vi vil returnere til langt mer normale kostnader i starten av mai. Dette vil også gi mange sårt etterlengtet fleksibilitet i privatøkonomien igjen ved at prisene går ned og lommeboken får litt pusterom. 

 

Mange produsenter forventer også at de raskt vil komme tilbake til vanlig drift som ytterligere vil forsterke prognosen om at vi kan forvente en normalisering av kostnadsnivåene snarlig. Har du fortsatt behov for midlertidig finansiering kan det være lurt å vurdere et søk om mikrolån i mellomtiden. Det kan også være mye å spare på flytting av finansiering og med et billån med Spargo Finans vil du oppnå konkurransedyktige vilkår på ditt lån.

 

Kort fortalt

Det siste året har vært alt annet enn det de aller fleste så for seg når vi gikk inn i 2020. Vi har opplevd sosiale restriksjoner som aldri før, men prisene på bensin har også skutt høyt i været. En gjennomsnittlig husholdning så drivstoffkostnaden sin øke med rundt NOK 2000,- Et søk om mikrolån har blitt redning for mange. 

Ikke la COVID-19 sette en stopper for drømmen

Stadig flere nordmenn kjenner effekten av Corona pandemien på lommeboken. Nedstenging, permitteringer og uforutsigbare framtidsutsikter har gjort at mange velger å sette drømmen på vent i påvente av bedre tider. Fordelen vi nyter godt av i Norge er hvor lite vår økonomi er avhengig av andre land. Oljefondet har gjort det mulig for regjeringen å pøse ut støtteordninger, bistand og lån for å holde næringslivet i gang. Nedstengningen kan derfor være en utmerket anledning til å gjennomføre det prosjektet du har tenkt på. Smålån uten sikkerhet kan gjøre det mulig å pusse opp boligen, ta den Norges ferien dere har snakket om eller oppgradere friluftsutstyret. For med vaksinering godt i gang, er det endelig tegn til en vanligere hverdag igjen og du bør være klar. 

covid-cases-norway

COVID-19 saker i Norge fra Google.no

Løsningen som passer deg best

Vi sammenligner en lang rekke smålån uten sikkerhet slik at du kan finne det beste alternativet. 

Forbrukslån

Det mest vanlige når man snakker om smålån uten sikkerhet er forbrukslån. Her kan du fritt søke om smålån uten sikkerhet fra 10.000, – opp til 500.000, – uten at det stilles krav om sikkerhet i bolig. Fordelen med Smålån uten sikkerhet er at du helt fritt kan velge hva pengene skal brukes til og COVID-19 trenger ikke stå i veien for drømmen. Søk om forbrukslån eller smålån uten sikkerhet raskt og enkelt gjennom vår sammenligningstjeneste og sett fart på ditt neste prosjekt allerede i dag. Det er viktig å huske at smålån uten sikkerhet har høyere effektiv rente enn lån med sikkerhet. Gjør derfor alltid en individuell vurdering før du inngår et større lånebeløp. 

Smålån

For deg som kun ønsker å låne et lite beløp for ditt prosjekt kan smålån uten sikkerhet være et utmerket alternativ. Med smålån uten sikkerhet kan du låne fra 1.000, – opp til 40.000, – uten krav om sikkerhet og de aller fleste smålån uten sikkerhet betaler ut pengene innen 1-2 virkedager. Du kan derfor raskt få tilgang til kontanter og slipper å vente på en lang behandlingsperiode. Dette kan komme godt med under COVID-19 om behovet for rask betaling eller uforutsette kostnader skulle dukke opp. Du kan søke om smålån uten sikkerhet raskt og enkelt gjennom nettsiden og få svar innen en time takket være maskinell søknadsprosess. 

Lån uten sikkerhet 

Når du søker lån uten sikkerhet, er det noen grunnleggende krav for å få innvilget søknaden. Du kan ikke ha utestående betalingsanmerkninger, må kunne vise til fast inntekt og i de aller fleste tilfeller ha fylt 20 år før du kan søke. Du bør også ta høyde for at den økte fleksibiliteten som følger med smålån uten sikkerhet utgjør en økt risiko for långiver og derfor har påfølgende høyere kostnader. For å finne det beste tilbudet om smålån uten sikkerhet bør du derfor ta høyde for følgende:

 • Sammenlign effektiv rente, ikke nominell rente. (Effektiv rente er kostnad for lånet inkludert alle gebyrer) 
 • Undersøk muligheten for å tilbakebetale lånet i sin helhet før forfallsdato. 
 • Sammenlign flere aktører slik at du får et godt sammenligningsgrunnlag (Tjenestetorget Finans tilbyr et utmerket sammenligningsverktøy)
 • Se opp for smålån uten sikkerhet som har unødvendig høye gebyrer; Termingebyr, etableringsgebyr, fakturagebyr osv. 

Om du tar høyde for disse vil du i større grad være sikker på å få det beste lånetilbudet, men du bør uansett følge med på markedsrenten slik at du ikke betaler unødvendig mye på ditt nye smålån uten sikkerhet. Det kan ofte være gunstig å følge med på hva gjennomsnittsrenten ligger på slik at du vet om du bør reforhandle dine vilkår til mer konkurransedyktige betingelser. 

Oppfyll drømmen med smålån uten sikkerhet

Mange av oss har en drøm liggende som vi ikke har hatt tilstrekkelig tid eller penger til å iverksette. Nå kan være en utmerket sjanse til å bruke tiden i COVID-19 lockdown til å ta steget videre og realisere drømmen. Søk om et smålån uten sikkerhet og ta fatt på drømmen i dag! 

Når grensene stenges kan du endelig utforske skog og natur i nærmiljøet, men som en ekte nordmann bør du absolutt investere i det nyeste utstyret før du begir deg ut i villmarken. Det er trossalt ingen som vil se en hobby mosjonist uten raskebriller og treningsdrakt i to størrelser for liten. Sammenlign en legge gode alternativer i vårt gratis sammenligningsverktøy slik at du finner det beste alternativet for deg!

Bruk penger på noe annet enn antibac

De færreste av oss hadde trodd at antibac og munnbind skulle bli blant de største utgiftene for året som gikk. Det kan du gjøre noe med takket være smålån uten sikkerhet! Ta fatt i ditt neste oppussingsprosjekt eller kjøp den sykkelen som etterlater den snobbete naboen i støvet! Med fleksibel finansiering i form av et lån uten sikkerhet kan COVID-19 nedstengningen endelig gi mulighet til å gjøre alt du ikke har rukket før! 

Lån til bil? 5 biler som gir best verdi for pengene

Det kan være vanskelig å finne den perfekte bilen, men når det aldri har vært lettere å søke lån penger kan det bli fristende å utvide bilparken eller endelig kjøpe drømmebilen. Så kommer den vanskeligste delen, hvordan bil skal du velge hvis du kan velge helt fritt? I Norge er de mest populære biltypene hos de som søker lån til bil; City car, Super-mini, Compact, Cross over SUV og sports bil. Så finn frem lånekalkulator og gjør deg klar til å velge drømmebilen.

Hvilken bil er best egnet til deg?

Noen biler er bedre egnet for spesifikke behov enn andre. I denne artikkelen tar vi derfor for oss den ideelle bilen for en rekke forskjellige livssituasjoner. Med et privatlån eller SMS lån står du fritt til å lån penger for din nye drømmebil, men først la oss ta en titt på hvilke biler som passer best til din situasjon. 

City Car – Den unge studenten

For den unge studenten er viktig å ha en bil som er både robust og kostnadseffektiv i drift. Med Fiat sin nye elektriske 500 får du en bil som tilbyr mye mobilitet til en hyggelig pris. Bilen krever lite eller ingen egenandel og du kan enkelt finansiere den med smålån eller et SMS lån. Fordelen med bil er at du kan ta sikkerhet i bilen når du skal søke lån til bil, og skulle det være nødvendig med en liten egenandel kan du enkelt ta opp et SMS lån frem til finansieringen faller på plass. 500 Elektrisk bygger på det siste innen teknologi og du kan kjøre hele 50 km på en 5 minutter lading. Dette er perfekt for deg som skal raskt rundt i byen eller bare kjøre noen raske ærender uten å måtte lade bilen helt opp igjen. 

billigste bil lån

Super mini – Til den single 

Når det kommer til super mini har Ford Fiesta vært en soleklar bestselger siden 2009. Dette er en bil som passer utmerket for deg som ønsker en kvalitetsbil, men ikke har behov for plass til mer enn deg selv og bagasjen din. Bilen bygger på Ford sin tradisjonelle diesel motor og motoren tilbyr hele 84 hestekrefter med en behagelig kjøreopplevelse. Ønsker du lån til bil trenger du ikke trekke din lånekalkulator langt. Ford sin bestselgende super mini tilbyr overlegen komfort til en overkommelig pris og kan lett finansieres med privatlån, SMS lån eller et smålån. Med Ford Fiesta får du en bil med all komfort Ford har å tilby, men med en pris som enkelt kan betales med et lite SMS lån uten behov for et stort lån til bil. 

Compact – Den lille familien

Når du skal velge bil med plass til familien er det viktig med ikke bare plass til passasjer, men også nødvendig plass til bagasje. Med Volvo V40 får du en kompakt familiebil med god komfort og praktiske løsninger perfekt for den lille familien. Bilen har en rekke smarte funksjoner og benytter Volvo sin 116 HK diesel motor. Volvo er kjent for å levere god kvalitet til en fornuftig pris og V40 er ikke noe unntak. Her får du en bil som til tross for sitt kompakte design fremstår romslig og behagelig for hele familien med bagasje. Volvo er kjent for gode løsninger for lån til bil og du kan enkelt lån penger uten behov for SMS lån eller privatlån for å finansiere din neste bil. 

Crossover SUV – Den eventyrlystne familien

Når hele familien skal ut på nye eventyr kommer en aktiv bil med god funksjonalitet godt med. Det er derfor viktig å se på bil som en investering når du søker privatlån eller ønsker lån til bil gjennom lånekalkulator. Det har kommet en rekke spennende Crossover SUV modeller, men det er spesielt en som har skilt seg positivt ut med en rekke smarte funksjoner til en ekstremt hyggelig pris. Kia Niro Hybrid er en Crossover fra Kia Motors som kombinerer den spreke funksjonaliteten en crossover krever med komforten en tradisjonell SUV innehar. Bilen kommer med en kraftig hybridmotor på hele 141 HK og passer like godt ute på landeveien som den gjør i storbyen. Kia Niro kommer i 3 forskjellige utgaver og du finner enkelt din nye favoritt med lånekalkulator. 

Foreldre med voksne barn – Sportsbil

Når din tid med både SUV og småbarn er over kan det være fristende med en litt sprekere bil. Du kan enkelt lån penger til ny bil uten at det trenger gå på kompromiss med behovene til barna. Det er lite som roper sportsbil så høyt som en Porsche 911. Med sikkerhet i bilen kan du enkelt ta opp lån til bil som en form for privatlån gjennom Porsche sin praktiske finansiering. Du kan enkelt benytte en lånekalkulator for å sammenligne kostnadene ved privatlån, lån til bil og SMS Lån for å få den mest kostnadseffektive finansieringen. 

Noen ganger kan finansiering til ny bil være vanskelig

Det kan være vanskelig å få et lån til ny bil dersom du ikke har mulighet til å stille sikkerhet eller legge ned et depositum. Det er her privatlån og SMS lån kommer godt med. Du kan enkelt søke om et smålån og benytte dette som depositum for lån til bil. Med sikkerhet i bilen kan du deretter søke om å lån penger og refinansiere smålån med et mer kostnadseffektivt lån til bil. 

SMS Lån

SMS lån er et raskt og enkelt alternativ for midlertidig finansiering. Dette passer godt for deg som har til hensikt å ta sikkerhet i bilen, men ikke har nok til depositumet som ofte kreves for at denne typen finansiering skal innvilges. Et SMS Lån kan enkelt dekke depositum beløpet og deretter refinansieres i et nytt lån til bil.

Folkia lån med bankid

Lånebeløp: 2000 – 20 000 kr
Nedbetaling: 112 måneder
Aldersgrense: 20 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 408 personer valgt dette lånet

SØK SMS LÅN NÅ💰

Gratis å søke

Svar på skjermen

Folkets favoritt

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff.rente 243%, 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
Eff. rente: 87 – 991 %

Smålån

Med Smålån på lik linje som SMS lån kan du låne opptil 40.000 ,- uten at det stilles sikkerhet til verken sikkerhet eller kredittsjekk. Som med SMS lån og privatlån kan et smålån dekke behovet for midlertidig finansiering, men det er en lite egnet finansiering for store kjøp som sportsbiler eller SUV. Det kan derimot være et godt hjelpemiddel for deg som er på jakt etter alternativ finansiering for en super mini eller City car. Her kan du finne flere gode biler innenfor rammen til et smålån uten at du trenger strekke finansieringen din langt. 

Privatlån

Privatlån kan være et verdifullt alternativ for deg som ikke får tradisjonell finansiering. Årsaker til dette kan være at du har tidligere betalingsanmerkninger eller ikke har mulighet til å stille sikkerhet i privet eiendeler. Privatlån stiller på lik linje som SMS lån ingen krav til sikkerhet og kan være et aktuelt alternativ til lån penger raskt.

klikklånLånebeløp: 10 000 – 150 000 kr
Nedbetaling 12 – 60 måneder
Aldersgrense: 25 år

                               SØK SMÅLÅN NÅ💰

Folkets favoritt

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff. rente 24,24%, 26 300,-, o/5 år, kostnad 17 206,-, totalt 43 506,-.
Eff. rente: 12.27 – 39.9 %

Oppsummert

I denne artikkelen har vi sett nærmere på fem forskjellige biler, livssituasjoner og alternative finansieringsmetoder for å oppfylle drømmen om ny bil. Med privatlån, smålån og aktuelle SMS lån kan du raskt og enkelt få på plass depositum eller finansiering for å kjøpe den bilen som passer dine behov best mulig. Fordelen med bil er at så lenge du kan dekke et depositum kan resterende lån til bil ta sikkerhet i bilen. Dette vil gi rom for mer kostnadseffektiv finansiering og gjøre det mulig for langt flere å kjøpe bil. 

7 feller du må unngå når du tar opp forbrukslån

Når du ønsker å ta opp forbrukslån er det en rekke små og store feller du bør unngå for at ikke det skal dukke opp uforutsette kostnader eller lånet bli dyrere enn forventet. Det kan derfor være lurt å lese nøye gjennom ditt gjeldsbrev, men merk følgende som en viktig huskeregel; Det er stor forskjell blant forskjellige aktører i markedet og du bør derfor alltid sammenligne flere banker og eventuelle fordeler de tilbyr før du velger lån. Ettersom det ikke stilles krav om sikkerhet for forbrukslån er oftest kostnadene høyere enn tradisjonelle lån, men takket være stor konkurranse mellom de forskjellige bankene er der fortsatt mye å spare ved å sette flere banker opp mot hverandre. Du kan derfor spare mye penger ved å benytte en portal som Axo Finans til å finne lånet som passer deg best.

Hva er forbrukslån?

money-trap

Når de fleste tenker på finansiering og lån er det boligkjøp de fleste har i tankene, men når man trenger et lån til oppussing, reise eller litt ekstra penger for uforutsette kostnader er det sjeldent lån til hus er det beste verktøyet. Det stilles nemlig en rekke krav for at man skal få innvilget boliglån og innebærer en tidkrevende søknadsprosess hvor både sikkerhet og kredittverdighet undersøkes nøye før et eventuelt lån innvilg

et. Det er her forbrukslån kommer inn som et godt alternativ til mer tradisjonelle sikrede lån.

 

Forbrukslån er et lån det er mulig å ta opp uten at det stilles krav til sikkerhet i bolig eller andre private eiendeler. Du låner rett og slett med egen kredittverdighet som eneste sikkerhet for lånet. Siden det ikke stilles krav til annet enn at du ikke har betalingsanmerkninger står du helt fritt til å benytte pengene slik du måtte ønske. Derav navnet forbrukslån. Den økte risikoen som forekommer ved at lånet innvilges uten sikkerhet kompenseres ved at det ligger høyere effektiv rente på forbrukslån enn f.eks. boliglån. 

Denne typen lån har gjerne en effektiv rente fra 7,99% helt opp til 28,99% basert på kredittvurdering og personlig vurdering. Det kan derfor lønne seg å utforske forskjellige aktører og ikke minst lese nøye gjennom gjeldsbrevet før du signerer uansett hvor fristende det kan være å signere raskt for å få utbetalt pengene. 

Hvorfor bør jeg søke om forbrukslån?

Det kan være flere årsaker til at forbrukslån er godt egnet for situasjonen du befinner deg i, eller passer bedre enn tradisjonelle lån til det formålet du har hensikt å bruke finansieringen til. Noen av de største fordelene med å søke om forbrukslån er;

 • Det stilles ingen krav om sikkerhet i private eiendeler – Du kan fritt søke om forbrukslån uten at bankene krever pant i f.eks. bolig, bil, hytte eller andre verdisaker du sitter på privat. Det er kun din kredittverdighet som legges til grunn for lånet. 
 • Du kan benytte pengene slik du måtte ønske – Det stilles ingen krav eller restriksjoner for hva du kan benytte lånet til når du får innvilget søknaden. Dette betyr at du fritt kan søke om lån fra 25.000 – 500.000 og bruke pengene på det du måtte ønske.
 • Et nyttig verktøy for refinansiering – Dersom du har flere smålån eller tidligere SMS lån kan det ofte påløpe høye renter på alle lånene. Det kan derfor lønne seg å søke om et forbrukslån hvor du enkelt samler dyr smågjeld til et lån og får presset ned både effektiv rente og kostnader. Mange banker tilbyr lavere rente på forbrukslån dersom du spesifiserer at det skal benyttes til refinansiering av gammel gjeld. 

7 Feller du bør se opp for når du søker lån 

Selv om forbrukslån kan være dyre sammenlignet med huslån er det en rekke feller du kan unngå når du søker om lån hos banks for å få tilgang til finansiering og raske penger uten å måtte dekke unødvendig høye kostnader forbunnet med ditt lån. Nedenfor har vi listet opp 7 typiske feller du bør være oppmerksom på før du signerer ditt gjeldsbrev. 

 1. Effektiv rente – Ta deg tiden til å sammenligne den effektive renten tilbudt opp mot andre aktører før du signerer ditt gjeldsbrev. Dersom du finner lavere rente hos andre aktører som også er villig til å innvilge deg lån kan du ofte få presset ned renten ved å opplyse om dette. 
 2. Fakturagebyr – Mange banker tar høye gebyrer for å utstede en månedlig faktura på papir. Undersøk derfor alltid muligheten for E-faktura eller Avtalegiro som et alternativ til papirfaktura. 
 3. Etableringsgebyr – Noen banker tar høye etableringsgebyr når du inngår avtale om lån. Dette beløpet legges ofte oppå lånet ditt og sørger for økte kostnader. Les derfor nøye gjennom vilkår og gebyrer på forhånd for å unngå unødvendige kostnader. 
 4. Termingebyr – Det har blitt mindre vanlig å kreve termingebyr oppå renter etterhvert som konkurransen i markedet har økt, men noen mindre banker krever fortsatt et månedlig gebyr på toppen av renter. Dette kan fort være en «skjult» kostnad ettersom de færreste tenker over et lite beløp på månedsfakturaen. 
 5. Gebyr på utsettelse – Mange banker reklamerer med at de har fleksibel nedbetaling, men de legger på høye gebyr når det innvilges utsettelser eller betalingsfrihet. Dette skal oppgis i et eventuelt gjeldsbrev, og påpeker nok en gang viktigheten av å lese gjeldsbrevet nøye før du inngår en avtale med banken. 
 6. Låneforsikring – Et produkt som er populært å promotere blant bankene er såkalt låneforsikring. Dette er en forsikring som skal sørge for å dekke inn lånet dersom du ikke skulle klare dine forpliktelser eller bli uføre. I realiteten gir dette dobbel sikring for banken og liten eller ingen sikkerhet for deg som låntaker. 
 7. Avdragsfrihet – Selv om dette kan virke som en god løsning i dårlige tider er det ofte en svært dyr løsning for deg som låntaker. Årsaken til dette er at det oftest kun er selve avdraget som det gis avdragsfrihet på mens renter og kostnader fortsatt må betales hver måned. Dette er en særdeles lønnsom løsning for banken, men vil fort koste deg dyrt ettersom du må betale flere måneder ekstra renter og kostnader uten at det faktisk betales ned på lånet ditt.

Punktene vi har listet opp ovenfor er noen de vanligste kostnadene forbunnet med forbrukslån og er ofte det som gjør denne typen finansiering svært dyr. Dersom du er nøye ved inngåelse av lån med å følge opp disse punktene kan du spare mange tusen kroner når det kommer til tilbakebetaling noe som gagner deg langsiktig. Vi anbefaler derfor at du bruker aktive agenter til å innhente og sammenligne tilbud fra flere banker.

Finn det riktige lånet for deg

Det kan være mange forskjellige grunner til å ta et online lån, så det er ikke rart det har blitt stadig mer populært de siste årene. Man skal alltid være varsom med å ta opp et lån, men noen ganger kan det være både nødvendig og praktisk. Og hvis man skal ta opp et lån, så handler det selvfølgelig om å finne det beste og billigste. Og her er en guide for å finne det billigste lånet.

Hvorfor ta et lån?

Men hvorfor i det hele tatt ta et lån på nettet? Det kan være flere grunner til det. Hvis du er i den situasjonen at vaskemaskinen din akkurat slutta å virke, og du ikke har penger til å erstatte den her og nå, kan det være en god løsning å låne til en ny. Du blir nødt til å betale ned lånet i noen måneder eller et år, men til gjengjeld fikk du en ny vaskemaskin når du trengte det. Det kan også være at du ser et tilbud på nettopp den veska du har sikla etter veldig lenge. Hvis du ikke har penger til det akkurat nå, kan du velge å låne til det mens tilbudet fremdeles er aktuelt. Hvis vennene dine arrangerer en tur sammen der du i utgangspunktet ikke har råd til å delta, kan du også låne til turen slik at du ikke går glipp av en sosial begivenhet med vennene dine.

Sammenlign alternativene dine

Når du skal finne et lån, er du selvfølgelig interessert i å finne den billigste løsningen, noe Matchbanker kan hjelpe deg med. Et eksempel på et lån du kan finne hos Matchbanker, er: fra utbyderen Lendo, hvor den effektive renten er på 11,9% på et lån på 150.000 på over 5 år. Kostnad på lånet er 46.600, og totalt kr 196.600. 

Det kan koste mye å låne penger, men hvis du leter nøye kan du finne en god pris. Det krever at du setter deg ned og sammenligner alle alternativene dine grundig. Det finnes mange som gjerne vil låne deg penger, så det kan være vanskelig å navigere rundt blant alle alternativene. Men det viktigste du skal sammenligne, er den effektive renten på de ulike lånene. Deretter ser du på hvor lang eller kort tid du kan bruke på å betale tilbake lånet, og hvor store avdragene er.

Bruk en sammenligningstjeneste

Det er alltid lurt å bruke en sammenligningstjeneste. Det er flere steder på nettet som tar sikte på å hjelpe deg med å finne det beste og billigste lånet, og en slik side kan hjelpe deg med å lage en oversikt. Når du bruker en sammenligningstjeneste, vil du kunne liste opp de forskjellige lånene, slik at du enkelt kan sortere i dem. Dette er spesielt viktig hvis du skal låne en sum av en viss størrelse, som for eksempel hvis du skal låne penger for å pusse opp huset. Men selv om du bare skal låne et par tusen, så kan det være mange penger å spare ved å finne det billigste lånet.

Les alt med liten skrift

Når du skal finne det billigste lånet, er det viktig at du leser alt med liten skrift. Det viktigste er som sagt renten, men det er ikke alt du skal ta en nærmere titt på. For det kommer alltid noen ekstra avgifter og gebyrer, og størrelsen på disse kan variere avhengig av hvilken utbyder du velger.

Vurder den økonomiske situasjonen din

Det er også viktig å ta hensyn til din egen økonomi når du velger et lån. Man skal alltid huske på at de som låner deg penger skal tjene på det. Et lån er aldri gratis, og du skal kun ta et lån hvis du vet du har råd til det. Du kan hende du finner et billig lån, men hvis du ikke klarer å betale i tide, vil det uansett ende opp med å bli et dyrt lån. Derfor er det alltid lurt for å lage et budsjett hvor du noterer hva du tjener, og hva du har av faste utgifter. På den måten kan du se om du er i stand til å betale de månedlige avdragene.

 

 

Slik øker du sjansen for å få SMS-lån

Forbrukslån med betalingsanmerkning har eksplodert på det norske markedet, og nå er forbrukslån nesten mer populært enn billån og boliglån. Stadig flere nordmenn tar opp et eller flere alternativer til SMS-lån på minuttet i løpet av livet, og til sammen skylder nordmenn over en milliard kroner. Siden forbrukslån blir stadig mer populært og vanlig har det dukket opp underkategorier av forbrukslån.

Alternativer til SMS-lån kom på det norske markedet for noen år siden, men har i dag føyd seg inn under såkalte mikrolån. Opprinnelig er SMS-lån noe du kun får i våre naboland som, for eksempel Sverige. Summene du kan låne på denne måten er lav, og for å få pengene trenger du ikke gjøre annet enn å sende inn en SMS med kodeord til et bestemt nummer. Formålet bak SMS-lån var at det var en ny, rask og lett måte å låne litt penger på. I dag har tross alt de fleste av oss alltid tilgang på en mobil. SMS-lån er altså en moderne lånemetode.

I dag føyer alternativer til SMS-lån seg inn under mikrolån. Mikrolån er som navnet tilsier et lite lån du gjør når du har akutt behov for litt penger. Det er ulik praksis fra bank til bank, men mikrolån ligger vanligvis på maks 5 000 kr eller 10 000 kr.

slik øker du sjansen

Slik får du SMS-lån

Alternativer til SMS-lån og andre mikrolån er relativt enkelt for de aller fleste å få fordi långivere stiller få og enkle krav. Siden lånesummen er liten stiller også bankene og låneutgiverne mindre krav til inntekt enn ved andre lån, men for å øke sjansene dine for å få innvilget alternativer til SMS-lån og lignende bør du ha en stabil inntekt i året og ingen betalingsanmerkninger.

Søknadsprosessen er stort sett den samme

Grunnet norske regler om forbrukslån kan du i dag kun søke om alternativ til SMS-lån og andre mikrolån slik du gjør når du søker om andre usikre lån. Søknadsprosessen ser omtrent slik ut hos de fleste banker og långivere som tilbyr mikrolån. Du fyller enkelt nok ut informasjon om deg selv, og det er spesielt opplysninger om inntekten din som er av stor interesse og betydning.

Du må videre oppgi informasjon om din adresse, alder, personnummer og bosted. Etter å ha fylt inn den informasjonen som kreves blir du som regel forespurt om å laste opp kopier av lønnsslipper og selvangivelsen din. Dette må du gjøre slik at bankene kan kontrollere opplysningene du sender i søknaden din.

Svarfristen og transaksjonen på mikrolån er ofte relativt raskt. Det vanlige er at du får svar på søknaden din kort tid etter at du har søkt. Det tar heller ikke lang tid å få pengene inn på egen konto. Det går såpass raskt med mikrolån fordi banker og andre långivere som deler ut mikrolån vet at forbrukerne som trenger slike lån ofte har et akutt behov for raske penger for å kunne dekke opp uforutsette utgifter eller litt for høye regninger.

Derfor er SMS-lån og andre mikrolån populære

Alternativer til SMS-lån og mikrolån generelt er blitt svært populære i Norge, og nordmenn tar hyppig opp mikrolån. Årsaken til populariteten er:

 1. Mikrolånene er lette å nedbetale.
 2. Pengene kommer veldig raskt inn på din konto, sammenlignet med andre forbrukslån.
 3. Mikrolån hjelper deg med å få en mer økonomisk fleksibilitet i hverdagen.

Det er mange fordeler med alternativer til SMS-lån. Den største bonusen er at det er en forholdsvis hurtig måte å få penger på, særlig hvis du befinner deg i en akutt situasjon. Har du det meste av hva du trenger til søknaden trenger du heller ikke å være hjemme for å søke. Alt du trenger er en mobil og tilgang på internett. I en hektisk hverdag hvor tid er penger er alt som går raskt og enkelt gull verdt.

Ikke lån mer enn du trenger

Siden alternativer til SMS-lån er begrenset kan du heller ikke låne mer penger enn hva du faktisk trenger. Da unngår du å gå i fellen med å ta deg lån overhodet som du vil slite med å betale ned. I tillegg er slike mikrolån svært fleksible selv om lånesummen er lav. Det er ingen som stiller spørsmål eller krav til hva du kan eller skal bruke pengene til. Vanlige bruksområder for alternativer til SMS-lån er hvis du må få dekket opp regninger eller at bilen plutselig må repareres, eller at du trenger nye hvitevarer eller elektronikk.

Dette må du være oppmerksom på ved SMS-lån

Selv om alternativer til SMS-lån og mikrolån er svært populære er det et par ting du bør være oppmerksom på når du skal søke om et mikrolån. Det er mange låneaktører som krever skyhøye renter for mikrolån. Det er grunnleggende at du kun søker hos seriøse aktører som følger reglene når det kommer til renter og nedbetaling av lånet, hvis ikke kan det fort bli dyrt og vanskelig for din økonomiske hverdag.

En annen ulempe er at blant annet alternativer til SMS-lån har et dårlig rykte på seg. Forbrukerrådet, for eksempel, jobber aktivt mot slike lån fordi de frykter at slike lett tilgjengelige lån setter mange i altfor stor gjeld.

Les mer om lån

Du kan også lære deg mer om lån gjennom økonomibloggen vår.

Besøkendes vurdering