MC lån – beste & billigste

MC er en forkortelse for motorsykkel, og en motorsykkel er blitt et symbol på kjørefrihet. Kjører du med en motorsykkel får du veien og opplevelsene rundt deg tett innpå, og det er kanskje ikke rart at en motorsykkel står øverst på ønskelisten til kvinner og menn som er opptatt av kjøreglede, motor og vei.

mc lån

Motorsykkelens historie

Motorsykkelens historie går tilbake til 1885 og oppfinnerne Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach i den tyske byen Stuttgart. Den aller første sykkelen på markedet gikk under navnet Reitwagen, og den har spredd inspirasjon og begeistring verden rundt. Den er også opphavet til utallige ulike motorsykler av varierende merker, typer og designe. Det nyeste i dag er motorsykler med elektriske motorer.

I Norge er det vanlig å skille mellom tung motorsykkel og lett motorsykkel, også kalt lett MC. En tung motorsykkel har ingen begrensninger for motorsykkelens effekt. I Norge må du være 24 år eller mer for å kunne ta lappen og kjøre en såkalt tung motorsykkel. En lett motorsykkel har derimot begrensninger på motorsykkelens effekt. Disse begrensningene er at slagvolumet ikke kan være på mer enn 125 ccm, effekt kan ikke være på mer enn 11 kW og forholdet mellom disse to kan ikke være på mer enn 0,1 kW/kg.

I Norge er det registrert over 152 000 motorsykler, og det finnes over 450 motorsykkelklubber.

Slik finansierer du motorsykkeldrømmen

Drømmer du om en motorsykkel finnes det mange muligheter for å få realisert drømmen. Men i en jungel av forskjellige banker, finansinstitusjoner og andre långivere som alle tilbyr de «beste og billigste» MC-lån, kan det være vanskelig å vite hvilke MC lån som faktisk er gode og trygge å ta opp.

Nesten alle de tradisjonelle norske bankene tilbyr MC-lån, og de er relativt like. De små forskjellene ligger i renten, sum og nedbetalingstid. Hos Sparebanken1 søker du enkelt om MC lån gjennom en nettsøknad og du får relativt raskt svar. Du kan søke om å få låne inntil 1 000 000 kr, og nedbetalingstiden kan være fra 1 til 8 år. Felles for de fleste bankene er at det telles positivt om du har en viss egenkapital.

Når du har fylt ut hva du ønsker å låne vil det dukke opp et prisestimat på hva du må betale i månedlige avdrag og hva renten vil ligge på. Hos Sparebank1 vil den nominelle renten og den effektive renten avhenge av hvor mye du låner, men den høyeste rentesatsen ligger på 5,35 % på den nominelle renten og 5,74 % på den effektive renten. I tillegg kommer etableringsgebyr og termingebyr.

MC lån hos DNB

Hos DNB kan du ta opp MC lån for å kjøpe ny eller brukt motorsykkel, og du kan få et uforpliktende lånebevis som er gyldig i 3 måneder. Søknadsprosessen hos DNB er lik den som Sparebank1 bruker. Hos DNB er rentesatsen på lånet ditt bestemt av hvor mye du selv kan stille med egenkapital. Den nominelle renten ligger på mellom 4,45 % og 5,95 % og den effektive renten ligger på rundt 6 %. Skal du få den beste renten på MC-lånet ditt hos DNB må du ha 35 % av kjøpesummen for å kunne få den beste renten.

MC lån fra Tjenestorget Finans NO

Hos Tjenestorget Finans kan du enkelt søke om nytt kjøretøylån, eller refinansiere et eksisterende lån. Du fyller enkelt ut søknadsskjemaet på hjemmesiden og velger hva formålet med lånet er. Deretter vil din søknad sendes ut til 17 forskjellige banker og du mottar helt uforpliktende tilbud. Sammenlign raskt og enkelt vilkår og betingelser på de forskjellige lånene og velg det som passer din situasjon best. Et kjøretøylån fra Tjenestetorget inkluderer Billån, Båtlån, Mc Lån og en rekke andre spesialiserte lån for kjøretøy.

tjenestetorget_logoLånebeløp: 10 000 – 2 500 000 kr
Nedbetalingstiden: 1 – 10 år
Aldersgrense: 18 år

 

Kjøretøylån Tjenestetorget🚘

Annonselenke

Eksempel: nominell rente fra 6,90 %. Eff. rente 8,27 %, 250 000 kr o/ 7 år. Kostnad: 78 976 kr, totalt: 328 976 kr

Les mer ➜

Få hjelp av en sammenligningstjeneste

Før du velger hvilken bank du vil søke om MC lån fra, er et godt tips å benytte deg av sammenligningstjenester. Da slipper du å bruke mye tid på research, og du får tilbud fra flere banker. Det er alltid helt uforpliktende å søke om lån gjennom sammenligningstjenester, og du kan selv velge og vrake mellom de beste lånetilbudene. Når banker og andre långivere må konkurrere om deg, er du garantert å få tilbudt det beste lånet med de beste rentene. Dette sparer du mye penger på.

Det finnes flere sammenligningstjenester hvor du kan søke om MC-lån, og få tilbud fra flere av tjenestens forskjellige samarbeidspartnere. Søknadsprosessen består av flere trinn, men det tar deg allikevel ikke lang tid å fylle ut en søknad (helt kostnadsfritt). I det første trinnet av søknadsprosessen må du oppgi formålet med lånet, ønsket nedbetalingstid og lånesum, og hva du har i egenkapital. I trinn 2 må du oppgi enkelte personlige opplysninger, i trinn 3 må du fylle ut informasjon om dine boligforhold og i trinn 4 må du oppgi informasjon om din arbeidssituasjon. Trinn 5 og trinn 6 er de siste delene av søknadsprosessen, i det femte trinnet må du opplyse mer om lånet du ønsker å ta opp nå og i det sjette trinnet må du oppgi informasjon om du har andre lån.

Etter at du har gått gjennom de 6 trinnene i søknadsprosessen, sender du inn søknaden og etter kort tid vil du kunne vurdere inntil 20 lånetilbud fra 20 ulike banker. Du står helt fritt til å velge den beste og billigste låneavtalen for deg, og etter at du har signert under en avtale vil du ha pengene inn på kontoen din etter få virkedager. Når pengene står inne på din konto, kan du oppfylle din drøm og kjøre ut fra en forhandler på din drømme MC og kjøpekontrakt MC.

Vurdering av lån til MC

Det finnes som nevnt mange ulike lån til MC, men hvilket lån er egentlig best når du skal kjøpe deg en motorsykkel? Mange norske banker krever for eksempel at du må ha en egenkapital på minst 35 % dersom du skal få en gode rente. Kan du ikke stille med en egenkapital risikerer du skyhøye renter på lånet ditt. De fleste bankene krever også å ha pant i motorsykkelen din. Når du skal ta opp lån er det viktig at du vurderer om det lønner seg for deg å ta opp et lån med eller uten sikkerhet. Har du nok egenkapital kan det være smart å ta opp MC lån i din bank for eksempel.

Veldig mange nordmenn foretrekker å ta opp lån uten sikkerhet, og det samme gjelder for MC-lån. I dag er det en rekke fordeler å ta opp MC lån uten pant, altså uten sikkerhet, og det er like trygt å ta opp et lån hos andre långivere enn tradisjonelle banker. Fordelene med MC lån uten pant er:

  • Gebyrene blir mye lavere, du sparer gode penger.
  • Du trenger ikke å ha en egenkapital, men kan låne hele 100 % av kjøpesummen.
  • Du står fritt til å selge motorsykkelen når du vil, og du trenger ikke å få opphevet panten først.