Privatlån i Norge

Det å ha en rotete og ustabil økonomi kan være svært belastende for både kropp og sinn. Om man har problemer med økonomien så gjenspeiler ofte dette seg i personlige forhold, både med partner, familie, venner og på jobb. Det er viktig å få ryddet opp og få orden på livet. En mulighet å gjøre dette på er å ta opp et privatlån for å samle lån og betale ned all gjeld med høy rente.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Hva er et privatlån?

privatlånPrivatlån er et lån kan være både et forbrukslån eller et lån fra en privatperson. Når man skal låne fra en privatperson så krever ofte ikke disse noe rente på beløpet, men det kan være lurt for begge parter å skrive en kontrakt på lånet. Det er ofte familie eller andre nære som gir ut privatlån så for at ingenting skal bli problematisk så er det greit å få alt ned på papiret og bli enige om tilbakebetaling på forhånd.

Et forbrukslån kan man søke om i de aller fleste banker. Her kommer det rente på lånet som kan variere veldig. Alle banker er også pålagt å foreta en kredittsjekk av kunden, så om man har betalingsanmerkninger kan det være vanskelig å få det godkjent. I slike tilfeller må man ofte stille ekstra sikkerhet som f.eks. sikkerhet i egen bolig eller ha en medlåntaker.

Grunner til å ta privatlån Norge

Det finnes mange grunner til å ta en privatlån. Om man er i en situasjon hvor man har mange utestående krav med høy rente så kan det være veldig lurt å få orden på dette. Det gjør man ved å refinansiere all denne gjelden med et større forbrukslån. Da får man samlet alle lånene i et lån og får muligheten til en mye gunstigere rente. Om man gjør dette med et lån fra en privatperson så blir det enda mer gunstig, men man må da følge opp dette lånet tett og passe på at man tilbakebetaler.

Med dagens boliglånsforskrift så kan det være svært vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet, spesielt med tanke på kravet om egenkapital. Mange må spare i flere år for å nå dette kravet på 15% av kjøpesummen. Da kan det være en god løsning å få et privatlån til bolig for å dekke egenkapitalen. Slike lån krever mye tillit og er vanligvis mellom foreldre og barn. Uansett kan det være lurt å ha en kontrakt på lånet.

Privatlån uten sikkerhet

Det er selvfølgelig mulig å få en privatlån av en privatperson uten å stille noe sikkerhet da dette ikke krever noen slags dokumentasjon. Her krever det bare tillit mellom privatpersonen og en eventuell kontrakt for å være på den sikre siden.

Man kan også få forbrukslån uten sikkerhet. Banken kommer uansett til å foreta en kredittsjekk for å vurdere betalingsevne, men det stilles ingen krav til sikkerhet ved slike lån. Med tanke på renten så kan det være lurt å stille noe sikkerhet uansett, men det er absolutt ingen krav om det.

Kontrakt mellom privatpersoner

Når man låner penger i banken så opprettes det automatisk en lånekontrakt som må signeres før lånet kan innvilges. Ved private lån mellom barn og foreldre eller andre privatpersoner så opprettes det sjeldent en lånekontrakt. I Norge er det vanlig å stole på folk, spesielt nær familie. Men, penger kan gjøre forhold svært komplisert. Om noen velger å ikke betale tilbake eller kommer i en situasjon hvor de ikke har mulighet til å betale tilbake en privatperson, så har långiver null rettigheter.

En lånekontrakt er veldig enkelt å opprette og burde brukes i alle situasjoner hvor det lånes betydelige summer mellom privatpersoner. Man finner enkelt en mal til slike kontrakter på nettet som man kan skrive ut og fylle ut. Det er veldig fort gjort og man burde alltid ha kontrakt for privatlån av penger.

Privatlån til aksjeselskap

Om man eier sitt eget aksjeselskap og trenger penger så kan man låne penger til sitt eget aksjeselskap. Dette kan være smart i mange situasjoner. Man slipper å ta opp et lån i bank som har høye renter, men heller betale renter til seg selv ved nedbetaling. Det gjør at man får ut igjen mer penger privat enn man lånte til aksjeselskapet. Disse rentene må beskattes, men kun med en sats på 22%.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan man få privatlån med betalingsanmerkninger?

Ja. Lån mellom privatpersoner har ingen regler og krever derfor heller ingen kredittsjekk. Man kan også få forbrukslån av banken med betalingsanmerkning, men da kreves det ofte mer sikkerhet. Dette kan være sikkerhet i egen bolig eller å ha medlåntaker.

Finnes det billige privatlån?

Når man låner av en privatperson så er det opp til dere om det skal betales renter eller ikke. Ofte er dette lån mellom nære og mange krever ingen renter på dette. Men, det kan være lurt å opprette en lånekontrakt på privatlånet.

Kan man få privatlån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger?

Når det kommer til privatlån og lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger så er to svar. Om man skal låne i banken så er ikke dette mulig, om man skal låne av en privatperson så stilles det ingen krav. Man må fortsatt huske på at pengene skal betales tilbake, så om man vet dette blir vanskelig så er det heller ikke lurt å ta privatlån.

Utbetales privat lån på timen?

Når man tar lån i banken så er det flere steg man må gjennom som kan ta litt tid, men om man er heldig og starter tidlig på dagen så kan man få det utbetalt samme dag. Lån mellom privatpersoner er kun overføringer mellom kontoer, så dette kan skje umiddelbart om man har samme bank. Bruk heller tiden på å skrive en lånekontrakt før noen overføringer blir gjort.

Hvor finner man privatlån kontrakt?

Det finnes mange maler for dette på nettet som man kan laste ned helt gratis. Man kan også skrive sin egen kontrakt om man vet hvordan dette gjøres.