Thorn Privat Finans

Thorn Privat Finans hører innunder konsernet som kalles Thorn Norge. Selskapet har vært aktive i Norge siden 70-tallet. På hovedkontoret i Oslo jobber det hele 40 ansatte. I tillegg til å låne ut penger i form av ulike forbrukslån gir de også økonomisk rådgivning.

I oppstarten var det finansiering av elektroniske produkter, som kjøleskap og TV, det hele handlet om. Filosofien var, og er fremdeles, at alle skal ha råd til å kjøpe slike ting. Du handler via nettsiden til Thorn, der de tilbyr kjente merkevarer på avbetaling. Avbetaling vil si at summen deles opp i små beløp som du betaler inn hver måned helt til du har betalt inn alt.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Forbrukslån hos Thorn

Det tok ikke mange årene før Thorn også begynte med forbrukslån. Forbrukslån er altså lån der det ikke kreves noen form for sikkerhet. Det er heller ingen som spør deg om hva du skal bruke disse pengene til. Det gjør de heller ikke hos Thorn, men de tilbyr økonomisk veiledning dersom du har behov for det. På nettsiden kan du lese artikler om økonomi og du kan laste ned en mal slik at det blir lettere å sette opp et budsjett.

Hos Thon Privat Finans tilbyr de følgende typer forbrukslån:

  • PrivatLån Pluss – Her kan du låne opptil 70 000 kr uten sikkerhet.
  • PauseLån – Ta en pause i nedbetalingen uten at det koster deg noe ekstra.
  • TryggLån – Her kan du låne opptil 80 000 kr uten sikkerhet.
  • Lånebevis – Finansieringsbevis for deg som skal på visninger.
  • Produktfinans – Fleksibel avdragsordning for deg som trenger elektronikk eller hvitevarer.

Du kan søke om å låne beløp fra 10 000 til 70 000 kr, og nedbetalingsperioden er fra 24 til 60 måneder.

  • Mellom 9,48 og 21, 60 i nominell rente.
  • Mellom 11,63 og 25, 13 i effektiv rente.
  • Maks effektiv rente på 39,9 %.
  • Termingebyr fra 19 kr.

Om PrivatLån Pluss fra Thorn

Lånetilbudet som kalles PrivatLån Pluss gir deg muligheten til selv å bestemme avdragsbeløpet. Du har også mulighet til å sette avdragene på pause dersom du har behov for det. Du kan også innfri lånebeløp helt opptil 70 000 kr uten at det koster deg noe ekstra.

En annen fordel med dette forbrukslånet fra Thorn er at du kan endre størrelsen på avdraget ditt. Det betyr at du kan betale større avdrag dersom du har mulighet til det. Pengene du låner hos Thorn kan du bruke til det du måtte ønske. Du kan refinansiere dyr gjeld, pusse opp boligen, realisere drømmen om en eksotisk ferie eller reparere bilen. Hva du bruker pengene til er altså helt opp til deg.

Om PauseLån

Velger du PauseLån kan du fremdeles søke om lån på mellom 10 000 og 100 000 kr. Fordelen med dette lånet fra Thorn er at du kan pause betalingen dersom du har behov for det. I løpet av nedbetalingstiden kan du få to avdragsfrie måneder, dog kun en måned i året. Du må melde fra til Thorn innen den 5. måneden før du ønsker en avdragsfri måned.

Også for dette lånet har du mulighet til å innfri hele lånet opptil 100 000 kr uten å måtte betale et ekstra gebyr for det.

Om TryggLån

TryggLån er, som navnet indikerer, lånet for deg som også ønsker litt ekstra trygghet når du tar opp lån. Dette er et forbrukslån der du kan låne opptil 80 000 kr dersom kredittvurderingen din går i orden. Pengene kan du bruke til det du måtte ønske. Sammen med lånet kommer det en forsikring, og denne dekker avdragene dine dersom du skulle bli arbeidsledig. Forsikringen gjelder i de første 12 månedene etter at du har blitt arbeidsledig.

Om Lånebevis

Lånebevis er en unik tjeneste fra Thorn Privat Finans. Her låner du ikke pengene med en gang, men du får et bevis på hvor mye du kan låne om du ønsker. Lånebeviset er gratis og gjelder i 30 dager. Du betaler altså ingenting før du eventuelt velger å aktivere lånet du har fått tilbud om.

Et lånebevis kan være kjekt å ha dersom du vet at du antagelig skal kjøpe noe kostbart eller reise på ferie, og lurer på om hvor mye du kan låne uten faktisk å låne pengene med en gang. Da er du klar til å sette planene dine ut i livet på et litt senere tidspunkt.

Lånebeviset er ikke et endelig tilbud fra Thorn og det vil bli foretatt en ny kredittvurdering dersom du velger å faktisk låne pengene. Det er derfor viktig at du ikke foretar noen økonomiske endringer som gjør at kredittvurderingen blir negativ.

Om Produktfinans

Dette er ganske enkelt butikken til Thorn, og det er fra denne nettsiden at du kan kjøpe elektronikk og hvitevarer. Du kan velge å betale hele kjøpesummen der og da eller du kan få det på avbetaling. Det kreves ingen sikkerhet for nedbetalingen, og den kan deles opp slik at månedsbeløpene blir relativt lave. Renten ligger på rundt 21 % og termingebyret er omtrent 20 kr. Som prikken over i-en kan du få varen du har kjøpt levert rett hjem til deg. Du må dog betale frakten selv, og for hvitevarer ligger den på cirka 1 000 kr.

Produktfinans er altså et godt tilbud til deg som, for eksempel, trenger hvitevarer, men som ikke har råd til å betale inn hele kjøpesummen med en gang.

Søknadsprosessen i Thorn

Dersom du ønsker å låne penger gjennom Thorn, kan du sende søknaden din inn ved å fylle ut skjemaet du finner på nettsiden deres. Trenger du hjelp eller har noe du lurer på, kan du kontakte kundeservice. Her har Thorn medarbeidere på plass alle hverdager mellom 08.00 og 18.00 og på lørdager mellom 11.00 og 16.00.

For å søke må du ha fylt 21 år, være bosatt i Norge og ha en fast inntekt. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Alle søknader går gjennom en kredittvurdering, der lånebeløp og rente blir fastsatt. Thorn tilbyr ikke lån på dagen uten kredittsjekk men dersom du skulle få et tilbud, kan du signere elektronisk ved hjelp av din BankID. Etter at du har signert bruker Thorn mellom 12 og 24 timer på å utbetale pengene dine.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering