Grupo Santander

Grupo Santander ble etablert i den spanske byen Santander i 1999. Det skjedde da de to bankene Banco Santander og Banco Central Hispano slo seg sammen til et konsern. De har siden rukket å bli ikke bare Spanias største bank, men også en av de aller største bankene i Europa. Banken har på disse årene også rukket å etablere seg i land som Brasil, Chile, Argentina, Mexico og USA. Vi kan dermed trygt slå fast at Santander har blitt en verdensomspennende bank.

Totalt sett har banken nesten 200 000 medarbeidere fordelt på 14 400 kontorer. De har i skrivende stund mer enn 100 millioner kunder og litt over 3 millioner aksjonærer.

Grupo Santander

Santander Consumer Bank

Santander kom til Norge i 2014, da de kjøpte opp det som den gangen het GE Money Bank. Her i landet har de 600 ansatte, og hovedkontoret befinner seg på Lysaker i Oslo. Herfra tar de vare på de rundt 800 000 norske kundene de har fått så langt. Banken er også etablert i våre nordiske naboland, med kontoret i København, Stockholm og Helsinki.

Dette er tjenestene de tilbyr i Norge:

Du som har kort og konto gjennom Santander kan også benytte deg av Apple Pay. Dette er den nye kontaktløse betalingsmetoden, men den fordrer at du har et av Apples produkter. Dette vil si at du må ha en Apple Watch, en iPad eller en iPhone fra Apple. Så snart du har registrert kortet ditt fra Santander kan du benytte deg av kontaktløs betaling alle de steder som har tilrettelagt for dette.

Bil- og fritidslån

Hos Santander kan du søke om lån til alle typer kjøretøy, inkludert både campingvogn og bobil. Den laveste effektive renten de kan tilby er 5,83 %. Hvilken rente du får endelig tilbud om vil avhenge av slike ting som hvor mye du har i egenkapital, hvor mye du trenger å låne og resultatet av kredittvurderingen. Du kan også få et lånebevis som har en gyldighet på 1 måned.

Ved siden av dette kan du tegne forsikring på lånet ditt, og mot et gebyr på 245 kr per avdrag kan du få 3 avdragsfrie måneder per år. Du kan også få rabatt på leiebil og drivstoff, og du kan lease bil gjennom selskapet. I tillegg har Santander Consumer Bank mye nyttig informasjon på siden sin. Dette er informasjon som er direkte relatert til bilkjøp. Du finner blant annet mal på kontrakt mellom kjøper og selger som du kan bruke om du kjøper bil av en privatperson.

Kredittkort hos Santander

Santander kan tilby hele fire ulike kredittkort. Det er:

  • Gebyrfri Visa – eget fordelsprogram, null gebyrer og opptil 50 dagers utsettelse på betalingen
  • Santander Red – Lav rente og intet årsgebyr samt en kredittgrense på 100 000 kr.
  • Flexi Visa – Intet årsgebyr, 25 % avslag i spesifikke butikker, 4 % bonus i kategori etter eget ønske.
  • Manchester United – Spesialrabatter på Old Trafford, reiseforsikring samt intet årsgebyr.

Kortene kommer med ulike fordeler, som reiseforsikring og bonus når du handler. Den laveste effektive renten ligger på 17,1 %, og du kan få inntil 100 000 kr i kreditt samt inntil 50 dagers betalingsutsettelse.

Lån uten sikkerhet

Santander Consumer Bank har delt lånene sine inn i tre kategorier. Dette er smålån, forbrukslån og refinansiering. Bak disse navnene skjuler det seg et lån uten sikkerhet, det vil si at banken ikke tar pant i noen av dine eiendeler. Hos Santander kan du låne mellom 10 000 og 350 000 kr og nedbetalingstiden er maks 5 år. Låner du penger til refinansiering kan du per i dag bruke inntil 15 år på nedbetalingen.

For å kunne søke om et lån uten sikkerhet hos Santander må du være minst 23 år gammel, ha en årsinntekt på minst 200 000 kr og ha bostedsadresse i Norge. Santander avslår søknaden din dersom du har betalingsanmerkninger eller ikke oppfyller andre av disse grunnleggende kravene. Du kan finne långivere som aksepterer betalingsanmerkninger her.

Sparing med Santander Consumer Bank

Med Santander får du mulighet til å spare penger sammen med en av verdens største banker. Du kan opprette en sparekonto, som vil gi deg 1,75 % i rente, eller en høyrentekonto. På sistnevnte er startsummen 100 000 kr, og renten du får ligger på 1,85 %. Santander tilbyr deg å spare uten tilknyttede gebyrer eller bindingstid, og du kan ta ut pengene dine så ofte du vil. For å opprette en spareavtale må du ha fylt 18 år, og ha norsk fødselsnummer eller D-nummer.

En annen viktig fordel med sparing hos Santander er at de er medlem av Bankenes sikringsfond. Det vil si at alle sparebeløp opptil to millioner kroner er sikret gjennom dette fondet.

Handlekonto og byggekonto

Med handlekonto, som opprettes i en av de 2 000 butikkene banken samarbeider med, får du fleksibel betaling av det du handler. Du kan få betalingsutsettelse i inntil 9 måneder og det laveste månedsbeløpet er 199 kr. Du må være 18 år, ha fast inntekt og god betalingshistorikk for å kunne søke om handlekonto hos Santander. Banken vil også gjennomføre en kredittvurdering av deg når du søker.

Byggekonto

Bygger du bolig er det mye å holde styr på. Oppretter du byggekonto hos Santander vil alle kjøp presenteres på en og samme faktura. Du får inntil 200 000 kr i kreditt og 6 uker uten renter og gebyrer. Dette gir deg mye fleksibilitet kombinert med god oversikt i en travel og hektisk byggeperiode.

Andre tjenester fra Grupo Santander

Nettsiden til Santander Consumer Bank er full av artikler og nyttig stoff om både sparing, forbrukslån og kjøp av bil samt mye mer. Dette er altså en side full av ressurser for deg som er på jakt etter mer kunnskap om privatøkonomi eller en spesiell økonomisk utfordring du står ovenfor.

Du søker om lån på nettsiden til banken, men du kan kontakte kundeservice dersom du trenger hjelp eller har spørsmål du ikke finner svar på. Santanders kundeservice har åpent på alle hverdager mellom 09.00 og 17.00. De har dessverre ikke åpnet i helgene eller på kveldstid, og det er vel en av de få negative punktene hos denne banken.

Besøkendes vurdering

Relaterte banker