yA Bank (Topp 3 bedre alternativer)

yA Bank har vært på det norske markedet siden 2006, og har på denne tiden vokst sakte og sikkert til å ha rundt 100 000 kunder. Siden banken også tilbyr innskuddskonto, eller brukskonto som mange også kaller det, er det flere av kundene som bruker yA Bank som sin hovedbank.

yA Bank kan faktisk skryte av å ha vunnet det som kalles Bank-NM 8 år på rad. De har hovedkontor i Oslo, og jobber nå med å utvide virkeområdet til å også gjelde Finland og Sverige. I motsetning til mange andre lignende banker bruker ikke yA Bank mye penger på markedsføring. I stedet har de knyttet til seg en rekke låneagenter og sammenligningstjenester, som sender kunder videre til låneagenter.

Tjenestetorget_logo

Lånebeløp: 50 000 – 500 000 kr
Nedbetalingstiden: 1 – 15 år
Aldersgrense: 18 år

 

Forbrukslån Tjenestetorget💰

Folkets favoritt

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Forbrukslån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Eksempel: eff. rente 11,9 %, 150 000 o/5 år, kostnad: 46 000, totalt: 196 600 kr

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ya bank

Sammenslåing med Resurs Ya Bank

I finansverden er det ikke uvanlig at ulike banker slår seg sammen. På slutten av 2018 fusjonerte yA Bank med den noe større Resurs Bank. Dette er en bank som har vært på markedet siden 1977, og som har vært notert på børsen siden 2016. De har hele det nordiske markedet som sitt arbeidsfelt og med det nesten 6 millioner kunder. De norske kundene til yA Bank vil ikke merke annet til sammenslåingen enn at det er Resurs Bank som nå står bak lånet.

Tilbud og tjenester hos yA Bank

Hos yA Bank tilbyr de sine kunder følgende tjenester:

 • Forbrukslån
 • Lån til diverse kjøretøy
 • Kredittkort
 • Brukskonto
 • Diverse sparekontoer

Forbrukslån hos yA Bank

Et forbrukslån er et lån der du som låntaker ikke trenger å stille sikkerhet for pengene du låner. Hos yA Bank kan du søke om å få låne mellom 25 000 og 500 000 kroner, og det skulle være nok til å rekke til en del både små og store prosjekter.

Den laveste renten du kan få tilbudet er 14.1 %, men husk at også yA Bank benytter seg av en kredittvurdering og det er denne som til syvende og sist avgjør hvilken rente du får tilbud om. Du kan totalt bruke 5 år på tilbakebetalingen, og om du skal bruke lånet til refinansiering kan du bruke opptil 15 år.

Det følger også med noen gebyrer når du låner penger hos denne banken. Etableringsgebyret ligger fast på 900 kr, og i tillegg må du betale et termingebyr pålydende 65 kr. For å søke om lån hos yA Bank må du oppfylle følgende kriterier:

 • Du kan ikke være yngre enn 20 år
 • Fast inntekt på ikke mindre enn 250 000 kr i året
 • God betalingshistorikk uten anmerkninger

Lån til bil og båt

Hos yA Bank kan du søke om lån til bil eller båt. Når det kommer til bil kan du selv velge om du skal ha kasko og det stilles heller ingen krav til bilens alder. Ønsker du å låne penger til båt trenger du ikke å tenke på at du må kjøpe en bestemt type eller en bestemt størrelse. Du kan søke om lån til båt og bil, og beløpet du kan søke om strekker seg helt opp til 500 000 kr. Den laveste renten du kan få tilbud om dersom du skal kjøpe bil, båt, MC eller campingvogn er for tiden 9,5 %.

Du kan også søke om det banken kaller opplån. Det vil si at dersom du allerede har et lån hos banken, men trenger at lånesummen økes kan du søke om dette så fremt du har hatt en god betalingshistorikk.

Kredittkort hos yA Bank

Det er også mulig å søke om kredittkort gjennom yA Bank. Dersom du får kortet innvilget, det er de samme grunnkriteriene her som for forbrukslån, kan du benytte deg av en rekke fordeler som gratis reiseforsikring, betalingsutsettelse i 50 dager, null gebyrer, reise- og avbestillingsforsikring og medlemskap i et fordelsprogram som gir deg cashback når du handler. Slik du ser nedenfor er det mulig å spare en del penger ved å være bevisst på hvilke kategorier du velger hver måned.

Fordelsprogrammet foregår på den måten at du hver måned velger hvilken kategori du ønsker å få rabatt i. Rabattene gjelder for kjøp opptil 5 000 kr per måned. Kjøp over denne summen vil ikke gi rabatt. Du kan velge mellom kategorier, som:

 • Klær og sko – her får du 5 % i rabatt
 • Reise, fly og hotell – her kan du motta 5 % i rabatt
 • Hus og hjem – her kan du få 5 % i rabatt

Er du god til å planlegge kan du få rabatter på det meste av det du trenger til familien. Er du en av de som kjøper strømmetjenester vil yA Bank betale opptil 100 kr av abonnementet ditt dersom du betaler med kredittkortet ditt.

Innskudd med yA Bank

Den siste tjenesten yA Bank tilbyr sine kunder er innskudd. Her kan du først og fremst skaffe deg en brukskonto med tilhørende bankkort. Deretter har du mulighet til å spare gjennom 2 ulike former for sparekontoer. Den første kalles yA Høyrentekonto, og her får du 1,9 % rente fra første krone. Du kan også ta ut sparepengene dine så ofte du måtte ønske uten ekstra gebyr.

Den andre sparetjenesten heter yA Høyrentekonto Pluss. Her får du 2,0 % rente fra første krone, men du kan kun foreta 1 gebyrfritt uttak per kalenderår. yA Bank er selvfølgelig medlem av det norske sikringsfondet, noe som sikrer dine innskudd opptil 2 millioner kroner.

Kundeservice

Du kan godt kalle nettsiden til yA Bank for deres filial. Det er her du finner all informasjon og alle søknadsskjemaer. Trenger du mer hjelp enn det du finner svar på der kan du ringe dem alle hverdager mellom klokken 09.00 og 16.00. Ved siden av dette kan du lese flere artikler som gir deg mange gode råd om personlig økonomi. De har faktisk en egen blogg der det relativt ofte legges ut nye og interessante artikler.

En av de siste tjenestene fra yA Bank er den nye nettbanken. Denne er for deg som har innskudd i banken, og gir deg mulighet til å følge med på saldo, sperre kort samt benytte deg av en rekke andre tjenester. De har ikke utviklet en egen app, men nettbanken er mobilvennlig. Det betyr at du ikke trenger å gjøre annet enn å hente frem nettbanken i nettleseren til mobilen din. Med alle disse tjenestene har yA bank et helhetlig og godt tilbud til alle sine kunder.

Relaterte banker