Ikano Bank Visa

Ikano Bank eies av familien Kamprad, som for de fleste er kjent som familien som eier det svenske møbelkonsernet IKEA. I likhet med IKEA ønsker også Ikano å være et selskap for vanlige mennesker med helt vanlige behov. Ikano Bank kom til Norge i 1991, og het den gangen Ikano Finans. Navnet ble endret i 2009. Hovedkontoret til banken befinner seg i den svenske byen Malmø.

Ikano Bank har både privatpersoner og bedrifter som kunder. Hos Ikano kan du søke om forbrukslån eller kredittkort, og dersom du har en bedrift kan du lease eller på annen måte få finansiert driftsmidler og løsøre. Videre kan du få hjelp av Ikano Bank til å tilby dine kunder et lojalitetsprogram, kundekort eller mulighet for delbetaling.

Ikano Bank hører innunder Ikano Gruppen som også eies av den samme familien. Dette selskapet befinner seg i Luxembourg og har over 4 000 medarbeidere. Ikano Gruppen jobber med finans, forsikring, eiendom og varehandel.

Forbrukslån hos Ikano Bank

Med et forbrukslån fra Ikano Bank kan du realisere noen drømmer eller sette i gang ventende prosjekter. Du kan bruke pengene til å pusse opp boligen, refinansiere dyr gjeld slik at du får bedre økonomisk oversikt, reparere bilen eller kjøpe deg bil.

Hos Ikano kan du søke om alt fra 10 000 til 400 000 kr i lån uten sikkerhet, og banken spør deg ikke om hva du skal bruke pengene til. Du både søker og får svar på nett, og det vil ta rundt to virkedager før det hele er i orden dersom du blir godkjent som kunde. Du kan bruke inntil 5 år på nedbetalingen av lånebeløpet, men dersom du har søkt om refinansiering kan du bruke opptil 15 år. Det lønner seg likevel å betale ned så fort som mulig, i og med at renten løper i hele låneperioden.

Den nominelle renten starter på 7,9 % og går opptil 15 %. Ved siden av dette kommer et etableringsgebyr på 900 kr og et termingebyr på 50 kr. Renten blir først fastsatt etter at du har sendt inn din søknad og banken har vurdert den.

Ønsker du å sende inn en søknad om et lån uten sikkerhet hos Ikano Bank må du oppfylle disse kriteriene.

  • Du må være 25 år
  • Du må årsinntekt på minst 200 000 kroner
  • Du ha bodd her i landet i minst 3 år
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Ekstra trygghet med lånebeskyttelse

Dersom du får innvilget et lån hos banken, vil du også få tilbud om det som heter Ikano Lånebeskyttelse. Dette er rett og slett en forsikring som dekker dine månedlige avdrag dersom du skulle bli sykemeldt eller arbeidsledig.

Ikano Bank Visa

Med Ikano Bank Visa kan du få et kredittkort med en kredittramme på opptil 100 000 kr. Ved siden av dette kommer kortet uten årsgebyr, lave renter og en mulighet for betalingsutsettelse dersom du handler for mer enn 2 500 kr. Det lønner seg ikke å bruke kortet i minibanken, da må du nemlig betale et gebyr. Skulle du miste korte ditt er det gratis å få utlevert et nytt.

Visakortet inneholder også flere fordeler for deg som kunde. Du får nemlig ta del av en fordelsportal der du kan få en rekke rabatter når du handler og bruker ditt Ikano Bank Visakort som betalingsmiddel. Kategoriene du får rabatt i er blant annet:

  • Spisesteder
  • Nettbutikker
  • Ferie
  • Bredbånd
  • Telefoni
  • Leiebil

Du logger deg ganske enkelt inn i fordelsportalen og velger den kategorien du ønsker å få rabatt i. Deretter er det bare å handle. Ved siden av dette får du også forsikring med kortet. Forsikringene inkluderer en reise- og avbestillingsforsikring og en forsikring i tilfelle du tanker feil drivstoff på bilen din. For å kunne søke om et Visakort fra Ikano Bank må du oppfylle de grunnleggende kravene banken har fastsatt. Det vil si at du må være 23 år, ha egen inntekt og en ryddig økonomi uten betalingsanmerkninger.

Kundeservice

Nettsiden til Ikano Bank er veldig oversiktlig og brukervennlig. Her finner du alt du måtte trenge, og litt til. Du får god informasjon om hvordan tjenestene deres virker, og hvordan du fyller ut søknadskjemaet. Dersom du får tilslag på søknaden må du kunne signere den med din BankID. Det sikrer at både du og banken kan føle dere trygge på at det faktisk er du som har søkt om lån og mottar pengene.

Skulle du trenge mer hjelp enn det du finner på Ikano Banks hjemmeside kan du ringe deres kundeservice som har åpent alle dager. De har flere ulike telefonnumre avhengig av hvilken tjeneste du trenger hjelp med. Det går selvfølgelig også an å sende dem en e-post. Det eneste du ikke kan gjøre er å besøke dem. Ikano Bank er en digital og moderne bank, og alt foregår derfor på nettet. Det fine for deg er at det betyr at banken alltid er åpen.

Relaterte banker