Bedriftslån

Det er mange som sitter med gode forretningsideer som gjerne skulle ønske å få ideen til å bli en vellykket bedrift. Noen klarer det og mange klarer ikke det, men de som virkelig taper er de som aldri i det hele tatt prøver. Det viktigste er å hoppe i det og faktisk prøve å ta opp et bedriftslån, i stedet for å dagdrømme og ønsketenke.

Ofte står det meste på penger. Det koster penger og da særlig ved oppstart av en bedrift. Dette er en periode som er usikker, hvor man ikke har noen garantier for å få penger inn. Det gjør at man tar en risiko når man investerer i at egen bedrift skal lykkes. Ved å spare opp egne midler for å så investere alt til oppstart av en bedrift gjør at man tar en enda større risiko. Det kan være smartere å ta et bedriftslån, noe som gjør at man får den kapitalen man trenger umiddelbart til oppstart.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Hva trenger bedriften lån til?

bedriftslånHvilken type bedrift man skal starte og hvor omfattende behovet for finansiering er, er noe man først og fremst må finne ut av. Om man kun trenger en pc og kontorrekvisita til å starte som en selvstendig næringsdrivende skribent, så er det begrenset med finansiering som må til. I et slikt tilfelle kan det være lurt å finansiere alt selv med oppsparte midler.

Om man trenger dyrt utstyr, markedsføring, ansatte og leie av lokaler, så må det mye mer kapital til for å få ting til å gå rundt i starten. Om man skal utvikle nyskapende produkter eller teknologi, så kan man i tillegg få pengestøtte av Innovasjon Norge.

Man trenger veldig mye kapital så vil det mest naturlige være å søke om bedriftslån med sikkerhet i en eller annen form. Ved større lån så stiller ofte banker krav til sikkerhet, men det vil også gi en lavere rente på lånet enn hvis man låner uten sikkerhet. Ved mindre lån så kan løsninger være et bedriftslån uten sikkerhet.

Usikret bedriftslån

Når man tar et lån til bedrift uten sikkerhet så vil renten på lånet bli betraktelig høyere enn hvis man stiller sikkerhet. Et slikt lån blir det samme som et forbrukslån og kan være like dyrt med tanke på rentekostnaden.

Fordelen med bedriftslån uten sikkerhet

Finansieringen kan skje rimelig raskt og kravene som gjelder for slike typer usikret lån er ofte veldig overkommelige.

Ulempen med bedriftslån uten sikkerhet

Når man tar et usikret bedriftslån, så vil dette begrense hvor stort beløp banken er villig til å låne ut. I tillegg så vil banken kreve en mye høyere rente da de ikke har pant i noe andre eiendeler som gir de en sikkerhet om man lånet blir betalt.

Hvordan søke bedriftslån?

Å søke om bedriftslån har mye av samme fremgangsmåte som å søke om et privat lån. Det vil bli foretatt en kredittvurdering av både bedriften din og av deg privat. Få en god kredittscore på en slik vurdering har veldig mye å si for hvilken type rente, nedbetalingstid og lånesum man har mulighet til å få.

Det kan være lurt å søke i flere banker så man kan sammenligne de ulike tilbudene som kommer tilbake. For å forenkle denne prosessen kan man også bruke en låneagent som finner de beste tilbudene for deg. Etter man har søkt så vil man vanligvis få et svar av banken i løpet av 24 timer. Man kan da velge å akseptere eller avslå dette tilbudet. Om man aksepterer så må man også laste opp all påkrevd dokumentasjon i forbindelse med signeringen av lånepapirene. Når alt er signert og sendt inn vil lånet bli utbetalt til din bedrift i løpet av kort tid.

Andre muligheter til finansiering

Det finnes veldig mange muligheter til finansiering når det kommer til enten oppstart av en bedrift eller om man trenger mer kapital i en eksisterende bedrift. Renten på et bedriftslån er ofte høyere enn vanlige private lån, derfor ser fleste bedrifter etter andre måter å finansiere på.

Innovasjon Norge gir pengestøtte til nye bedrifter med nyskapende ideer som kan hjelpe godt på veg.

Private lån er fullt mulig å gjøre, ved at f.eks eieren låner penger til sin egen bedrift og oppretter en lånekontrakt på disse pengene. Deretter skal alle de lånte midlene bli nedbetalt fra bedrift til eier. Dette kan være litt mer risikabelt med tanke på privatøkonomi, men kan gi en lavere rente enn vanlig bedriftslån.

Investorer som ser muligheter i din bedrift er kanskje villige til å investere inn kapital for å tjene penger selv. Dette kan være til stor hjelp om man trenger mer kapital til å starte eller utvide, men man må også holde tunga rett i munnen når man verdivurderer eget selskap og beregner vekstmuligheter.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er normal rente på bedriftslån?

Bedriftslån rente varierer veldig ut i fra hvilken sikkerhet man kan stille, betalingsevnen og kredittscoren til bedriften. Vanligvis ligger renten på mellom 5 og 20 prosent, hvor man kan risikere å få den høyeste prosenten ved usikret lån og dårlig betalingsevne.

Kan man få bedriftslån samme dag?

Vanligvis tar det noen dager før alt blir godkjent og pengene kommer på konto, men man kan regne med å få svar på søknaden den samme dagen som man søker. Utbetalingen av lånet vil skje så raskt all dokumentasjon er sendt inn og lånepapirer er signert.

Hvor finner man lånekalkulator bedriftslån?

De fleste banker har en lånekalkulator på bedriftslån inne på bankens hjemmeside. Her må man fylle inn nedbetalingstid og rente, så det er lurt å vite dette på forhånd for å få nøyaktige tall man kan gå ut i fra.

Hva er de beste bedriftslån?

Det beste hadde vært å få finansiering gjennom private lånere, investorer eller Innovasjon Norge. Om man skal ha et lån til bedriften fra banken så er det lurt å stille mye sikkerhet og passe på at bedriften har god betjeningsevne og kredittscore. Alt dette vil hjelpe med å få ned renten på lånet.