Hva er egentlig kassekreditt?

Det er mange ulike navn på forskjellige typer lån og kreditt, så det kan oppstå en del misforståelser når det kommer til ord og uttrykk. Her skal vi nøye gjennom hva kassekreditt er, hvordan det fungerer og hvilke muligheter som finnes på markedet. I tillegg så skal vi se på alle fordeler og ulemper med kassekreditt konto.

Det er svært viktig å vite hva man går inn i på forhånd. Sette seg godt inn i fordeler og ulemper, samt vite gjeldende betingelser og vilkår. Personlig økonomi og lån kan komme fort ut av kontroll, så det å være godt informert og vite hva alle begrep betyr kan hjelpe i massevis.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Hva er kassekreditt?

kassekredittKassekreditt er et lån som ligger tilgjengelig til bruk. Det at det ligger tilgjengelig fører ikke til noe rentekostnad, det er når man først bruker av pengene at man starter “lånet”. Det kan med andre ord sammenlignes med et kredittkort hvor man har tilgjengelig saldo.

Et forbrukslån er et lån hvor man får utbetalt pengene på konto etter at lånesøknaden er behandlet. Her vil rente påløpe med en gang, fordi lånesummen er utbetalt. Med kassekreditt så er ikke pengene utbetalt, man får bare muligheten til å bruke av pengene når man vil.

I tillegg så har banker og andre lånetilbydere svært gode betingelser på kassekreditt. Ofte så har de inntil 52 dagers rentefri periode etter at man har brukt av pengene. Det vil si at om man betaler inn igjen pengene man har brukt før denne tiden er over, så vil lånet i prinsippet være gratis.

Det man må være oppmerksom på når man skal ha kassekreditt er at noen banker krever et etableringsgebyr eller et årsgebyr for å opprette og holde en avtale om kassekreditt tilgjengelig. Til gjengjeld så får man en svært fleksibel økonomi hvor man har kreditt tilgjengelig ved behov.

Hvem burde ta kassekreditt?

Det er veldig individuelt hvem som kan ha nytte av et slikt type lån. I generelle trekk så vil en avtale om kassekreditt gi en veldig fleksibel finansiering, både for privatpersoner og for bedrifter. Om man har utgifter som varierer veldig fra måned til måned, så kan det være betryggende å ha kassekreditten som støttebein.

For bedrifter så kan utgiftene variere veldig. I tillegg så kan det ta lang tid før man får inn penger fra fakturerte kunder, men dette kommer helt ann på hva bedriften holder på med. Uansett så kan man fort befinne seg i en situasjon hvor man har utgifter som må betales før betalingen for produktet eller tjenesten er inne på konto. Da kan det være veldig smart å ha en avtale om kassekreditt.

Dette gjør at man kan betale utgiftene uten å være avhengig av at pengene er tilgjengelig til akkurat det tidspunktet. Så snart pengene kommer inn så kan man betale ned kreditten uten å bekymre seg for at renter skal påløpe.

Fordeler og ulemper med kassekreditt

Som tidligere nevnt så er det svært viktig å være informert i hva man går inn i. Alle typer lån har fordeler og ulemper, og det er det også med kassekreditt. Alt som har en positiv virkning, har også en likeså stor negativ virkning. Når det kommer til lån så er det også en långiver som skal tjene på det. Det vil dermed alltid være en eller annen form for kostnad forbundet med å låne penger.

Fordeler

 • Tilgjengelig kreditt ved behov på brukskonto.
 • Renter påløper ikke av ubenyttet kassekreditt.
 • Kan unngå rente ved å betale inn før fristen.
 • Fleksibel økonomi.
 • Gode forhandlingsmuligheter til lavere rente.

Ulemper

 • Ofte en eller annen form for gebyr (etableringsgebyr, årsgebyr etc.).
 • Ingen fast nedbetalingsplan.
 • Risikerer å være mye i minus på konto.
 • Jo høyere beløp som er trekt, desto høyere rente.

Rente på kassekreditt

Renten på kassekreditt vil begynne på påløpe først etter man har brukt av kreditten. Når kreditten bare står tilgjengelig så vil det ikke påløpe noe rentekostnad. Banker har ulik tidsperiode som er rentefri etter man har brukt av den tilgjengelig kreditten, det vanlige er mellom 1-2 måneder.

Når man søker om kassekreditten så vil banken foreta en kredittvurdering, samt en vurdering av den økonomiske situasjonen. Renten man får av banker henger sammen med risiko. Jo mer sikkerhet man kan gi banken, jo lavere rente får man til gjengjeld. Derfor er inntekt, betalingshistorikk, gjeld og formue viktige faktorer når banken skal vurdere en lånesak.

Om man har høy gjeld, lav inntekt eller betalingsanmerkninger risikerer man å få en skyhøy rente eller avslag på hele søknaden. Dette er fordi banken ser på disse tingene som større risiko for at pengene ikke blir tilbakebetalt.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan man få kassekreditt uten sikkerhet?

Ja man kan få kassekreditt uten sikkerhet. De viktigste faktorene når man skal søke om kassekreditt er inntekt, gjeld og betalingshistorikk. Siden kassekreditten ikke er et lån man får utbetalt, men en kreditt man får tilgjengelig så er ikke sikkerhet nødvendig.

Hva er effektiv rente kassekreditt?

Renten man får på kassekreditt varierer fra bank til bank. I tillegg så vil egen økonomisk situasjon påvirke rentetilbudet. Den effektive renten vil også eskalere ettersom hvor mye kreditt man bruker, jo høyere kreditt, desto høyere rente.

Hva er kassekreditt bedrift?

Kassekreditt fungerer på samme måte for bedrifter. Det kan være veldig gunstig for bedrifter å ha kassekreditt siden utgiftene kan være svært variable, i tillegg til at innbetalinger kan ta noe tid.

Hva er de beste kassekreditt avtalene?

De fleste avtaler om kassekreditt er like, men man burde se etter noen få ting for å få til den aller mest gunstige avtalene. Her er 3 ting man bør se etter:

 1. Eventuelle gebyr og summen på disse.
 2. Kassekreditt limit (Min. og maks grense på kreditten).
 3. Rentefri periode og eventuelt hvor lenge.