Rentefritt lån

Rentefritt lån er veldig sjeldne å komme over. Banker skal tjene penger på å låne ut penger og renten er dermed noe man vanligvis aldri slipper unna. Det finnes noen banker som tilbyr rentefrie lån til tider, men dette er som regel en markedsføringsstrategi. Det blir med andre ord brukt for å hanke inn nye kunder, men for deg som kunde er det veldig lett å gripe muligheten og utnytte dette om du er ute etter å låne penger.

Det finnes også andre typer rentefritt lån, som ikke inngår i et slags velkomsttilbud til nye kunder. Disse type lånene er ikke helt rentefrie, men man kan slippe unna renter ved å betale tilbake. Her gjelder det å finne de lengste rentefrie periodene og huske forfallsfristene. Ellers så er det andre muligheter som vi skal gå videre inn på.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

uno score

 

✓ Sjekk din kredittscore fra 0-1000

 

Sjekk Din Kredittscore

Annonselenke

Les mer ➜

Rentefritt kredittlån

rentefritt lånNår man har tatt opp et kredittlån så har man tilgjengelige midler på et kredittkort. Disse pengene står alltid til disposisjon, uten at noen renter påløper. Rentene kommer først etter man har brukt kredittkortet. Hvor lenge det går før renter påløper varierer ut fra bank og avtale.

Ofte har man 30 dager på innbetaling etter man har brukt kreditt, før rentene påløper. Dette gjør at man alltid kan ha et tilgjengelig lån som man kan bruke når man vil, helt rentefritt. Det er da viktig å huske på innbetaling før forfallsdato.

Rentefritt lån fra nav

Å søke lån fra nav, er med andre ord å søke lån i fra kommunen gjennom noe som heter husbanken. Denne typen lån gis som regel kun til de som ikke får lån i vanlig bank, har barn eller sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.

Lånene fra husbanken er ikke helt rentefrie, men det er en veldig lav rente.  Man kan med andre ord ikke få et rentefritt boliglån, men renten er der for å dekke alt det administrative og er mye lavere enn renten i en vanlig bank. For de som kvalifiserer til lån fra husbanken, kan det være lurt å benytte seg av sjansen.

Rentefritt lån fra foreldre

Foreldre kan gi et rentefritt lån til barn, som f.eks delfinansiering av bolig. Om man skal foreta et slikt type lån til barna sine, er det en del å tenke på først så ingenting går galt. Selve lånet kan være rentefritt, men det er veldig lurt å inngå en skriftlig låneavtale hvor man også får sikkerhet for lånet.

Uansett om man skal låne ut penger til egne barn, så er det viktig å ha en avtale med spesifiserte betingelser og sikkerhet. Som sikkerhet kan man f.eks tinglyse pant i egen bolig, dersom pengene ikke blir tilbakebetalt. Det kan også være lurt å tegne en livsforsikring på beløpet så ingen av partene risikerer å sitte igjen med gjeld.

Rentefritt lån skatt

Når det kommer til rentefrie lån mellom fra f.eks foreldre til barn så kan dette medføre skatt, i form av formueskatt. Siden arveavgiften nå er fjernet så vil ikke slike lån utløse dette, men siden lånet vil stå som en fordring vil dette inngå i formuen. I noen tilfeller kan dette da medføre økt formuesskatt.

Med tanke på skatt, så kan man sette ned skatteprosenten for å få utbetalt mer om man trenger mer penger en måned. Dette er ikke et lån, men vil gi deg mer å rutte med en periode, senere på året må man eventuelt da betale mer i skatt for at det skal gå opp i opp. Siden man må skatte en gitt sum i løpet av et år, så kan man regulere dette selv. Det viktigste er å ikke skatte for lite så man blir skylden skatt.

Rentefritt lån til eget selskap

Det er fullt mulig at personlige långivere avtaler rentefrihet. En eier av et selskap kan spytte inn en lån til eget selskap, med avtale om rentefritak. Dette kan være veldig gunstig siden man slipper også å skatte av pengene som blir tilbakebetalt fra selskapet. Dermed kan dette være en mye bedre løsning enn å låne pengene fra en bank, om man har midlene selvfølgelig.

Ofte stilte spørsmål og svar

Finnes det rentefritt lån?

De aller fleste lån har noen form for renter eller gebyrer, ellers så tjener ikke banken penger. Men, det finnes måter man kan benytte seg av lånte midler uten å betale renter. Dette kan man f.eks gjøre ved bruk av kredittkort, lån hos husbanken, særavtale som ny kunde i bank, eller private lån.

Hvordan få ned renten på boliglån?

Det beste man kan gjøre for å få ned renten på boliglånet sitt er å ringe mange ulike banker for å få et tilbud. Om man finner en bank som gir en lavere rente enn man har så kan man opplyse den nåværende banken om dette. Ofte så matcher bankene andre tilbud for å ikke miste deg som kunde, men om dette ikke skjer så kan man bytte bank.

Det å komme seg innenfor 15% egenkapital har også mye å si. Dette gir bankene mer sikkerhet og kan dermed tilby en gunstigere rente. Om man har kausjonist så vil ikke dette gi like gunstig rente.

Hvilket lån har lavest rente?

Vanligvis er det forbrukslån som har høyest rente, med noen kategorier innenfor her som sms-lån med ekstremt høy rente. Det lånet med lavest rente og som er mest gunstig å ha som kunde er nok boliglån. Billån er heller ikke det verste lånet man kan ha.

Finnes det rentefritt boliglån?

Nei, det finnes ingen boliglån som er helt rentefrie. Men, boliglån fra f.eks husbanken har en veldig mye lavere rente enn tradisjonelle banker. Man kan også prøve å få ned renten på boliglånet ved å sammenligne flere banker, benytte seg av avtaler og stille mer sikkerhet.