Beste kredittkort i Norge

Kredittkort er den enkleste og den mest populære låne måten der ute. Dette er fordi man kan ha et kredittkortet tilgjengelig uten å måtte betale renter. Renter påløper kun etter at man har benyttet seg av kreditten, og det i tillegg har gått lengre tid enn den rentefrie perioden. Det betyr at man kan bruke det helt gratis, men dette krever en disiplin da man må passe på å betale inn før den rentefrie perioden er over.

I tillegg til at kredittkort kan brukes som en buffer eller en sikkerhet så finnes det også veldig mange andre fordeler, samt noen ulemper. Alt dette skal vi gå lenger inn på i denne artikkelen.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Forskjellen på debetkort og kredittkort

kredittkortHovedforskjellen mellom et debetkort og et kredittkort er at kreditt ikke er penger man har på konto. Dette er altså penger på kreditt som må betales inn igjen ved en senere anledning.

Debetkort eller bankkort er et kort som er tilknyttet en av dine bankkontoer. Her brukes det av pengene som er tilgjengelig på kontoen og man kan ikke bruke kortet så man går i minus.

Et kredittkort har også et maksbeløp, som er den totale kreditten du har fått ved innvilgelse av kortet. Det går ikke ann å bruke mer enn maksbeløpet, men man kan søke om å øke det.

Når man bruker et kredittkort så er det veldig viktig å bare bruke det man har råd til å betale tilbake. Det er lett å bli revet med å bruke for mye, så husk at dette fortsatt er pengene dine som du senere må betale inn.

De fleste norske kredittkort har rundt én måned med rentefri periode. Dette gjør at man får god tid til å betale inn uten at renter påløper, noe som kommer godt med om man for eksempel venter på lønn.

Fordeler og ulemper med kredittkortet

Kredittkort kan være veldig lurt å bruke i mange situasjoner. De fleste kort har mange innebygde forsikringer, som for eksempel forsikring mot svindel og reiseforsikring. Du kan dermed føle deg helt trygg når du bruker kredittkort for å handle på nettet eller i utlandet.

Dersom man sliter med å spare opp en buffer eller har lyst til å bruke disse pengene på investeringer eller andre ting så kan kreditt være et godt alternativ. Et kredittkort fungerer bra som er buffer siden man alltid har pengene tilgjengelig og at renter påløper kun etter at man har brukt av kreditten. Man må bare sørge for at man har muligheten til å betale tilbake om man eventuelt får bruk for disse buffer pengene.

Kredittkort har ofte flere gode fordeler. Disse varierer fra bank til bank og ut fra hvilket type kort det er. Dette kan være kredittkort med cashback, rabatter eller bonuspoeng. Ofte er poengsystemene svært gode og disse kan for eksempel brukes for å få gratis fly og hotell.

Kort som Bank Norwegian kredittkort gjør det mulig å bruke poeng til flyturer. Ved hyppig bruk og rask nedbetaling så kan poeng inntjeningen gå fort og bli svært gunstig.

Det er også mulig å refinansiere kredittkort, ha kredittkort bedrift med gode rabatter og få billig kredittkort som gold eller platinums kort.

Det medfølger også noen ulemper ved å ha kredittkortet. Den største ulempen er for de som ikke er disiplinerte når det kommer til privatøkonomi. Med tilgjengelig kreditt kan det bli enda lettere å kjøpe unødvendige ting og utsette betalingen. Dette kan føre til en ond sirkel som ingen har lyst til å havne i, fordi pengene må før eller senere bli tilbakebetalt.

Den andre ulempen er at kreditten man har tilgjengelig telles som eksisterende lån. Dette gjør at man kan låne mindre ved opptak av andre lån.

Kostnader med kredittkort

Det å ha et kredittkortet med tilgjengelig kreditt er vanligvis helt gratis. Noen få banker har et årsgebyr på kort og gebyr på inaktivitet, men dette er sjeldent og man kan dessuten styre unna de som har dette. Rentekostnaden, derimot, er veldig høy. Vanligvis ligger renten på mellom 17% og 27%.

Derfor så lønner det seg aldri å bruke kredittkort som et lån og benytte seg av en nedbetalingsplan. Riktig bruk av kortet er å utnytte den rentefrie perioden og betale tilbake alt man har brukt før renter påløper. Ofte tilbys det også minimumsinnbetaling, som i noen tilfeller gjør at man kan forlenge den rentefrie perioden.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er de beste kredittkort?

Kredittkort rente varierer veldig, faktisk med over 10 prosentpoeng. De kredittkortene med lavest rente ligger på rundt 17%. Dessuten så er det ikke renten som har mest å si.

Gode fordeler og bonuspoeng er viktigere da man ikke burde bruke kredittkortet som et lån og betale rente på det. Husk å sammenlign kredittkort før du bestemmer deg.

Er det smart å ha kredittkort?

Hvis man har god orden på privatøkonomi så kan det være veldig lurt å ha et kredittkort. Dette er for å utnytte alle godene som kredittkortet har å by på. I tillegg så kan det være et alternativ for buffer og en trygg betalingsmetode på nett og i utlandet.

Hvem kan søke om kredittkort?

For å søke om kredittkort må man være minst 18 år og ikke ha inkasso eller betalingsanmerkninger. Noen banker har høyere aldersgrenser og strengere krav til inntekt.

Kan man få kredittkort med betalingsanmerkning?

Det er svært liten sjanse for å få kredittkortet med betalingsanmerkninger. Det er muligheter for det om man stiller ekstra sikkerhet, som medlåntaker eller pant i bolig. Dette anbefales ikke å gjøre, da man heller burde fokusere på å få slettet betalingsanmerkningene først.