Omstartslån

For mange mennesker kan økonomiske utfordringer og gjeldsproblemer føre til stor belastning og begrense økonomisk frihet. I slike situasjoner kan et omstartslån være en mulighet til å få en ny start.

I denne artikkelen skal vi utforske hva et omstartslån er, forskjellige typer omstartslån; inkludert med og uten sikkerhet, med medsøker, og søkeprosessen med betalingsanmerkning. Vi skal også se på noen av de beste omstartslånene på markedet og hvordan du kan finne dem.

Tjenestetorget_logo

Lånebeløp: 500 000 – 15 000 000 kr
Nedbetalingstiden: 1 – 30 år
Aldersgrense: 18 år

 

Tjenestetorget Omstartslån🔄

Annonselenke

Eksempel: effektiv rente 7,97 %, 2 000 000 kr o/ 25 år, kostnad: 2 298 261, totalt: 4 408 261 kr

Les mer ➜

Hva er omstartslån?

omstartslånEt omstartslån er en lånetype som er designet for å hjelpe personer som sliter med økonomiske problemer og gjeldsproblemer. Det kan være en løsning for de som har betalingsanmerkninger, lav kredittscore eller vanskeligheter med å få lån på tradisjonelle måter. Omstartslån gir en mulighet til å restrukturere eksisterende gjeld, betale av tidligere lån og få en ny start økonomisk sett.

Omstartslån med og uten sikkerhet

Omstartslån kan tilbys med eller uten sikkerhet. Når et omstartslån har sikkerhet, betyr det at du må stille noe av verdi, som for eksempel en eiendom eller egenkapital, som garanti for lånet. Ved å tilby sikkerhet reduserer du risikoen for långiveren, og dette kan gi deg lavere rente og bedre vilkår.

Omstartslån med sikkerhet kan være et godt alternativ for de som har eiendom eller egenkapitalen som trengs for å oppnå tilstrekkelig sikkerhet. Vær obs på at hvis du stiller boligen din som sikkerhet og du ikke har betalingsevne til å dekke lånet, så vil banken ha muligheten til å tvangsselge denne for å innfri lånet.

Omstartslån uten sikkerhet er lån som ikke krever noen form for sikkerhet eller pant. Dette betyr at du ikke trenger å stille eiendeler som garanti for lånet. Med lån uten sikkerhet er det imidlertid vanlig at renten er høyere og vilkårene strengere sammenlignet med omstartslån med sikkerhet. Dersom du ikke har eiendeler eller egenkapital å stille som sikkerhet, så kan omstartslån uten sikkerhet være et alternativ.

Søke omstartslån med betalingsanmerkning

For de som har problemer med å få et omstartslån alene på grunn av dårlig kreditt eller dårlig betalingshistorikk, kan det være mulig å søke om et omstartslån med medsøker. En medsøker er en person som går med på å være medansvarlig for lånet.

Medsøkerens kredittscore, betalingshistorikk og generelle økonomi vil bli tatt i betraktning sammen med søkerens. Ved å ha en medsøker som har bedre økonomisk stabilitet vil sjansene for å få et omstartslån øke.

Mange som vurderer et omstartslån har betalingsanmerkninger, som er registrerte betalingsproblemer hos kredittopplysningsbyråer. Å søke om omstartslån med betalingsanmerkning kan være mer utfordrende, da mange tradisjonelle långivere er tilbakeholdne med å gi lån til personer med slike anmerkninger.

Imidlertid finnes det långivere og finansinstitusjoner som spesialiserer seg på å tilby omstartslån til personer med betalingsanmerkninger. Disse långiverne vil vurdere flere faktorer i tillegg til betalingsanmerkninger, som inntekt, stabil jobb, utgifter og motivasjon. Dersom man kan vise til at man har innfridd gjeld, satt opp budsjett og har tilstrekkelig med inntekt så er dette svært positivt.

Beste omstartslån

Når du skal vurdere omstartslån, er det flere faktorer du bør vurdere:

  • Renter og gebyrer: sjekk rentesatser og eventuelle gebyrer som långiveren tar. Lavere rente og færre gebyrer vil gjøre lånet billigere totalt sett. Sørg for at tilbudet gjør det gunstig for deg å ta lånet, og sammenlign med rentene du har på eksisterende lån.
  • Vilkår og tilbakebetaling: vurder lånevilkårene og tilbakebetalingstiden. Lengre tilbakebetalingstid vil gi en lavere månedlig kostnad, men høyere totale rentekostnader. Finn betalingstiden som passer din månedlige betalingsevne, slik at det verken blir for dyrt eller blir dratt ut over for lang tid. Lånevilkår kan variere mye mellom långivere. Sammenlign tilbud fra flere banker og gå gjennom vilkårene nøye.
  • Lånebeløp: se på hvilket lånebeløp du kan få, og om det dekker dine behov. Noen långivere tilbyr større lånebeløp enn andre.
  • Bruk god tid på sammenligning: et lån er ikke noe man bør ta opp spontant. Bruk god tid på å få tilbud fra flere långivere, og sammenlign alle disse tilbudene. Sjekk også omdømme deres og unngå utenlandske banker/långivere.

DNB er en av Norges største banker og tilbyr også omstartslån. Omstartslån i DNB kan være en mulighet for de som er kunder i banken og ønsker å restrukturere sin gjeld og få en ny start økonomisk sett.

DNB vil vurdere hver søknad individuelt og ta hensyn til søkerens økonomiske situasjon, betalingsevne og annen relevant informasjon. Det kan være lurt å ta utgangspunkt i en stor bank og deretter sammenligne tilbudet med andre.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er et omstartslån?

Et omstartslån er et lån som gir låntakere muligheten til å rekonstruere økonomien og innfri gammel gjeld. Det gjør at de som har problemer med økonomien har muligheten til å få en ny start.

Kan man ha medsøker på omstartslån?

Ja, ved å ha en medsøker eller medlåntaker så vil sjansene for å få et omstartslån øke betraktelig. I tillegg vil rente- og lånevilkår bli gunstigere, siden banken får mer sikkerhet. Det er også viktig å huske at en medsøker vil også stå ansvarlig for lånet og dersom søker ikke betaler så går det utover medsøker.

Kan jeg få omstartslån med betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger gjør det mye vanskeligere å få lån, men det er absolutt mulig. Spesielt når det gjelder omstartslån som er en lånetype til å hjelpe de som sliter med gjeld. Før du søker kan det være lurt å sette opp budsjett, innfri gammel gjeld og vise banken at du har både betalingsevne og vilje.

Hvordan finner jeg det beste omstartslånet?

For å finne det gunstigste lånet bør du sammenligne tilbud fra flere banker. Sjekk lånebeløp, rente og gebyr, vilkår og betalingstid. Det er også viktig at du sammenligner med eksisterende gjeld som du skal innfri med omstartslånet. Hele poenget er at dette lånet skal være mer gunstig enn dine eksisterende lån.