Lån med sikkerhet i bolig

Lån med sikkerhet i bolig er for alle som har et eller flere hus eller leiligheter som man ønsker å stille som sikkerhet ved opptak av nytt lån. Når man stiller en bolig til sikkerhet så vil man få til svært gunstige låneavtaler med banken. Dette er fordi en bolig er av stor verdi og gir banken den sikkerheten de trenger for å kunne tilby en god rente.

Om man har betalingsanmerkninger så er det veldig vanskelig å få ytterligere lån, men mange banker gjør det mulig å ta opp lån med sikkerhet i bolig med betalingsanmerkning. Både boligens verdi og egenkapitalen man har i boligen vil påvirke dette. Å få lån med betalingsanmerkning uten bolig er svært vanskelig.

Tjenestetorget_logo

Lånebeløp: 500 000 – 15 000 000 kr
Nedbetalingstiden: 1 – 30 år
Aldersgrense: 18 år

 

Boliglån Tjenestetorget 🏡

✓ Finne gode låneløsninge

✓ Du sparer tid og penger

✓ Helt kostnadsfritt for deg

Les mer ➜

Annonselenke

Eksempel: nominell rente: 5,19 %. 2 000 000 kr o/ 25 år. Effektiv rente: 5,39 %. Kostnad: 1 592 628 kr. Totalt: 3 592 628 kr

uno score

 

✓ Boligverdien vi viser deg er et estimat

 

Sjekk Verdien Av Boligen

Annonselenke

Les mer ➜

Hva kan lån med sikkerhet i bolig brukes til?

lån med sikkerhet i boligEt slikt type lån kan brukes til veldig mye. Det er for eksempel veldig vanlig at man stiller sin egen primærbolig som sikkerhet om man skal kjøpe seg en sekundærbolig for utleie. Dette er fordi man da slipper å spytte i egenkapitalen som trengs med oppsparte midler. Egenkapitalen blir da i stedet dekket av primærboligens verdi.

Det er også ta lån til oppussing med sikkerhet i bolig. Oppussing kan være veldig lurt da det kan også bidra til å drive opp verdien på boligen. Det samme kan gjøres om man vil kjøpe seg hytte eller pusse opp gammel hytte.

Om man har mange smålån med høy rente fra før så kan man refinansiere alle disse og samle de under boliglånet. Dette gjøres ved å låne på boligen og bruke denne summen til å nedbetale alle andre lån. Om man befinner seg i en slik situasjon så vil dette være en veldig god utvei om man har muligheten.

Man kan også refinansiere billån eller lån på båt for å samle disse inn under boliglånet. Dette gjøres på samme måte, men er ikke like vanlig siden man ofte får gunstig rente på billån.

Hvor mye kan jeg låne med bolig som sikkerhet?

Hvor mye man kan få lån på med sikkerhet i bolig kommer ann på verdien på boligen og belåningsgraden man har. I Norge kan man finansiere 85% av boligens verdi, som vil si at man må ha 15% egenkapital. Boligmarkedet i Norge har steget veldig mye de siste 10 årene, noe som er med på å dra opp egenkapital andelen.

Jo mer egenkapital man har i boligen, desto mer kan man låne med sikkerhet i bolig. Det kan være lurt å ta en ny verdivurdering for å finne ut av hva boligen er verdt. Det å låne penger med sikkerhet i bolig kan være svært gunstig med tanke på rente og betalingsvilkår.

Inntekt har også veldig mye å si når det kommer til hvor mye lån man kan få. Som hovedregel så kan man kun låne inntil 5 ganger årsinntekt. Dette er krav som er lovfestet og dermed må alle banker følge det. Faktorer som hvor mange biler man har, hvor mange barn man har og om inntekten er fast er også med på å avgjøre hvor mye man kan låne. Man kan enkelt få en viss pekepinn på dette ved å benytte seg av en boliglånskalkulator på nettet.

Hvordan søke lån med sikkerhet i bolig?

Det alle burde gjøre før de bestemmer seg for noe slags lån, er å søke i mange ulike banker og sammenligne tilbudet. Prosentpoengene på renten kan variere veldig fra bank til bank, så det er svært lurt å sammenligne bankene nøye. Man kan gjøre dette manuelt selv, eller så kan man bruke en låneagent som gjør dette for deg.

En låneagent videreformidler din informasjon til alle banker de samarbeider med. Deretter vil de gi deg tilbake de beste lån med sikkerhet i bolig som passer best for din økonomiske situasjon. En låneagent koster ingenting da de jobber for å finne den perfekte løsningen for deg, og får betalt av banken som du velger å bruke.

Selve søknadsprosessen varierer, men de fleste banker tilbyr lån med pant i bolig fra 100 000 kr og oppover. Hvor mye man kan få kan også variere litt, men holder seg noenlunde på det samme i de fleste banker som har fått de samme opplysningene om inntekt, gjeld, boligens verdi og egenkapital.

Ofte stilte spørsmål og svar

Jeg fikk avslag på lån med sikkerhet i egen bolig – hva gjør jeg?

Det er alltid en grunn til at man får avslag på en lånesøknad. Enten så har man for høy gjeld fra før, for lav inntekt eller for lite egenkapital. I noen tilfeller så kan man ha glemt å legge ved viktig dokumentasjon, så se gjerne over dette.

Det kan ha skjedd at man har søkt lån uten sikkerhet i bolig. Om alt stemmer så kan man sende inn ny søknad på en mindre lånesum, eller sende inn en generell søknad for å finne ut av hvor mye man har muligheten til å låne.

Kan jeg ta et forbrukslån med sikkerhet i bolig?

Ja, man kan ta opp forbrukslån med sikkerhet i bolig for å enten kunne klare å få lånet eller for å få en lavere rente. Med mer sikkerhet så vil man også få en mer gunstig rente, men husk at med dette så vil banken ha pant i huset ditt. Dette gjør at banken kan tvangsselge huset hvis man ikke betaler ned på forbrukslånet, dette kan de gjøre uansett hvor stor lånesummen er.

Er det mulig å ta opp lån med sikkerhet i annen bolig?

Ja, om man eier flere boliger eller kjenner noen som kan stille sin bolig til sikkerhet, så er dette fullt mulig. Mange foreldre stiller sin egen bolig som sikkerhet for sine barn. Egenkapitalen kan bli svært høy og vanskelig å spare opp i dagens boligmarked, så dette kan være en smart løsning for mange. Det er også mulig å søke lån med sikkerhet i fast eiendom.

Hvordan fungerer refinansiering med sikkerhet i bolig?

Om man har andre typer lån med høy rente, som f.eks forbrukslån, kreditt eller andre smålån så kan man samle alle disse inn under boliglånet. Dette gjøres ved å låne på boligen og bruke disse pengene til å innfri alle de andre små lånene.