Lån til oppussing av bolig

Oppussing av egen bolig er svært populært blant nordmenn, men det kan også bli ganske så dyrt. Vi skal gå over alle muligheten man har til å finansiere oppussing dersom man ikke har nok av oppsparte midler. Lønner det seg egentlig å bruke sparepengene på oppussing uansett, eller kan det være lurt å ta lån til oppussing?

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Mulighetene man har for lån til oppussing

lån til oppussingMange velger å bruke oppsparte midler til små prosjekter, men det kan bli vanskelig om man skal pusse opp mye. De vanligste måtene å finansiere dette på er med forbrukslån og kredittkort. I tillegg så velger mange å låne på det eksisterende boliglånet.

Det å øke et eksisterende boliglån til oppussing kan virke som det mest rimeligste, og det er det med tanke på renten. Ved å gjøre dette så må man også tenke på at man må ut med penger til tinglysingsgebyr og eventuelt gebyr til eiendomsmegler som tar ny verdivurdering. Man får en veldig gunstig rente, men boliglån har også lang nedbetalingstid, noe som gjør at man må sitte å betale ned på det ekstra lånet veldig lenge.

Om man velger å bruke lån for oppussing så slipper man disse gebyrene og nedbetalingstiden er mye kortere. Denne type lån har høyere rente så selve lånet vil få dyrere rentekostnader. Hva som lønner seg kommer ann på hvor mye man skal låne og hvor lang tid man ønsker å bruke på nedbetaling av lånet.

Hvordan låne penger til oppussing?

Det er veldig fort gjort å låne penger til oppussing. Man fyller enkelt ut lånesøknad på nettet eller i nettbanken. Her må det ofte også spesifiserer hva lånet skal brukes til. Etter innsendt lånesøknad så vil en saksbehandler i banken gå gjennom den fortløpende. Husk å legge ved alle nødvendige dokumenter, da det vil ta enda lengre tid om man må ettersende ting.

Ved øking av eksisterende boliglån så kan det være lurt å ta en ny verdivurdering før man søker. Om det er lenge siden man har gjort det så vil man antakeligvis få en høyere verdi på boligen, noe som gir banken enda mer sikkerhet. Til gjengjeld så får du som kunde høyere lånemuligheter og gunstigere låneavtaler.

Oppussingslån uten sikkerhet

Om man skal ta opp lån til oppussing uten sikkerhet så blir dette er forbrukslån. Man kan også bruke kredittkort, men man får som oftest mye bedre rente på et forbrukslån. Når man søker om forbrukslånet så må man huke av for hva lånet skal gå til. Det man velger kan utgjøre hvor høy renten blir. Forbrukslån til oppussing har vanligvis litt bedre rente enn f.eks. ferie eller fritid.

Dersom man har muligheten så kan man ta lån til oppussing med sikkerhet i bolig. Dette blir fortsatt et forbrukslån, men når man stiller god sikkerhet bak så setter banken mye gunstigere vilkår. Man får mye bedre rente og man kan i tillegg få lengre nedbetalingstid om man har tilstrekkelig med sikkerhet.

Det er også mulig å ta opp forbrukslån sammen med noen. Dette bidrar også til bedre rente og vilkår på lånet. Om man er to som bor sammen så kan dette absolutt være veldig lurt, men husk å opprett lånekontrakt dere i mellom i tillegg.

Tips til deg som skal lån til å pusse opp

Oppussing er ikke noe man burde kaste seg inn i, spesielt ikke om det er et stort prosjekt. God planlegging på forhånd kan hjelpe for å unngå problemer på veien. Det første og viktigste man bør gjøre er å lage en plan og sette opp et realistisk budsjett. Her burde man inkludere estimert materialkostnad, håndverker kostnad og maks sum som skal brukes.

Når det kommer til håndverkere så varierer disse veldig i pris. Man burde selvfølgelig velge et firma av profesjonelle og nøyaktige fagfolk. Et godt tips er uansett å få anbud fra mange ulike firmaer og sammenligne både pris og tidligere arbeid de har utført.

Det er fort gjort å bli revet med i oppussingen og starte mange ulike prosesser samtidig. Dette kan føre til at man låner for mye penger, noe som ikke er nødvendig i det hele tatt. Man kan låne gradvis ettersom man trenger det. Dette gjør at man slipper å betale unødvendig rente på penger man ikke har brukt enda. For å slippe enda mer renten så burde man prøve å betale ned lånet så fort som mulig.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor mye kan man få i oppussingslån?

Lån til oppussing av bolig ligger mellom 5 000 kr – 600 000 kr hos de fleste banker.

Burde man øke boliglån for oppussing?

Dette er en fin finansieringsmulighet om man har et eksisterende boliglån. Med tanke på rente så er dette den mest gunstige løsningen. Ulempen er at det medfører tinglysingsgebyr og kostnad for verdivurdering. Dette gjør at dette er den beste løsningen ved større lån.

Hvorfor er oppussing så populært?

Det er flere grunner til hvorfor folk vil pusse opp. Til syvende og sist så vil man at det skal se finere ut og at hverdagen skal bli bedre. Noen ganger så trenger man kanskje å pusse opp for å få ting til å fungere skikkelig. Uansett om det er for slitasje, mer plass, varme eller oppgradering av livsstil, så pusser man opp for å få det bedre.

Kan det lønne seg å ta oppussing lån?

Ja, det er flere måter det kan lønne seg på. Oppussing av bolig vil være med på å øke prisen til boligen. Om man pusser opp en utleiebolig så vil man kunne ta mer i leie. Alt kommer selvfølgelig helt ann på hva man gjør med boligen, men det er også mulig å bygge på boligen eller pusse opp kjelleren for utleie. Alt dette er fordeler som kan veie opp kostnaden med et låne til oppussing.