4 Beste Långivere i Norge 2021

Selv om det etterhvert har blitt mange långivere av smålån rettet mot det norske markedet er det stor forskjell i forholdene hver långiver tilbyr. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på långivere til blant annet sms lån, forbrukslån og mikrolån på dagen. Det disse långivere har til felles er at de er i topp av långivere innenfor sin nisje 

read-newspaper

  • Folkia Folkia er et norsk kredittforetak som tilbyr små lån til det nordiske markedet. Folkia tilbyr raskt og enkelt utlån med mikrolån på dagen som egner seg godt dersom du bare trenger penger for å dekke kostnader frem til neste lønning.
  • KlikklånKlikklån tilbyr fleksible løsninger for å låne penger på dagen. Den automatiserte utlåns prosessen er det nærmeste du kommer SMS lån på minuttet med øyeblikkelig svar på din søknad. 
  • ThornThorn tilbyr PrivatLån pluss som er et fleksibelt alternativ med opptil 60 måneder nedbetalingstid! Den fleksible nedbetalingstiden lar deg betale faste lave avdrag gjennom hele perioden, eller betale ned mer når økonomien tillater det.
  • Axo FinansAxo Finans er en tilbyder av forbrukslån som har hele 21 forskjellige bank partnere! Dette gjør at din søknad blir vurdert hos flere banker og du kan enkelt velge den avtalen som passer deg best. Vi skal nå ta en nærmere titt på hva de forskjellige långiverne har å tilby og hvem de forskjellige produktene er tilegnet. Det er viktig å ta i betraktning tiltenkt tilbakebetaling før du velger långiver. Små lån med kort betalingsplan kan ofte bli svært dyre dersom du ikke klarer å følge den avtalte planen.

Du kan lære mer om hvordan du velger riktig lån for din økonomiske situasjon her.

Folkia – Hva de tilbyr og hvem det passer for

 

folkia långivere

 

Folkia er en tilbyder av kortsiktige lån med en nedbetalingstid på maksimalt 12 måneder. Her får du lånebeløp fra 2000.- til 20.000,- uten å stille sikkerhet. Når lånet er godkjent og du identifiserer deg blir pengene raskt utbetalt, oftest samme virkedag. Produktene som Folkia tilbyr er ment som kortsiktig finansiering og gjerne med tilbakebetaling innen 30 dager. 

Dette gjør produktet til et godt alternativ dersom du kun trenger å låne et lite beløp for å dekke uforutsette kostnader frem til neste lønning. Ettersom lånet er tiltenkt en svært kort tilbakebetalingsperiode er renter og slikt relativt høyt sammenlignet med andre langsiktige långivere. Folkia er et kredittforetak i Skandinavia med konsesjon fra Finansdepartementet.

Ettersom SMS lån ikke er godkjent av Finansdepartementet er lønningslån i Norge det nærmeste man kommer en tilsvarende løsning. Her får du raskt svar på din søknad og pengene betales ut direkte til din konto samme dag. 

Folkia lån med bankid

Lånebeløp: 2000 – 20 000 kr
Nedbetaling: 112 måneder
Aldersgrense: 20 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 377 personer valgt dette lånet 

SØK SMS LÅN NÅ💰

Folkets favoritt

Svar på skjermen

Gratis å søke

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff.rente 243%, 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
Eff. rente: 87 – 991 %

 

Klikklån – Nyheter! du kan nå låne opptil 150.000,- 

 

klikklån långivere

 

Klikklån har økt sin utlåns grense fra 40.000,- til hele 150.000,- noe som betyr at du raskt og enkelt kan låne hele 150.000,- med en av markedets mest fleksible tilbakebetalinger. Klikklån tilbyr en rask søknadsprosess hvor du enkelt sender din din informasjon via hjemmesiden deres og får svar nesten øyeblikkelig. 

Med den fleksible tilbakebetalings rammen passer lånet for deg som trenger kortsiktig finansiering raskt, eller lengre finansiering med lave månedlige kostnader. Du kan enkelt velge fra 12 til 60 måneder nedbetalingstid når du sender inn din søknad noe som garanterer forutsigbare kostnader på en månedlig basis. 

Klikklån tilbyr lån i samarbeid med Thorn som er en av de lengst etablerte aktørene i markedet som lar deg ta et lån i Norge uten sikkerhet. Klikklån har til forskjell fra Thorn spesialisert seg på å tilby kontantlån under trygge forhold og har derfor en detaljert gjennomgang av hver eneste søknad før de innvilger et lån. Dette sikrer både deg og Klikklån forsvarlige forhold for utlån av penger. 

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 150 000 kr
Nedbetaling 12 – 60 måneder
Aldersgrense: 25 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Ex: Eff. rente 24,24%, 26 300,-, o/5 år, kostnad 17 206,-, totalt 43 506,-.
Eff. rente: 12.27 – 39.9 %

Thorn – Finansiering tilpasset deg

 

thorn bank långivere

 

Thorn har tilbudt lån uten sikkerhet i det norske markedet helt siden 1975. Hos Thorn kan du låne opptil 100.000,- helt uten sikkerhet og velge fleksibel tilbakebetaling opp til 60 måneder.

Finansiering fra Thorn passer godt enten du har drømmer som skal oppfylles, behov for oppusing av bolig eller bare trenger et lån uten krav om sikkerhet eller restriksjoner. 

Selv om Thorn og Klikklån samarbeider om utlån i det norske markedet har de spesialisert seg på vidt forskjellige områder. Thorn har spesialisert seg på privatøkonomi og tilbyr detaljert veiledning spesielt tilpasset din finansielle situasjon før lånet til utbetalt.

Hensikten med dette er å tilby en finansieringsløsning som gjør hverdagen enklere ved å gå grundig gjennom kredittvurderingen av hver enkelt kunde. 

Sammen med en rådgiver fra Thorn setter du enkelt opp et budsjett slik at nedbetalingsplanen for lånet ikke får negativ påvirking av din øvrige økonomi.

På denne måten kan du låne penger trygt og med viten om at det ikke dukker opp uforutsette lånekostnader underveis. Lånet er også svært fleksibelt ved at du enkelt kan velge å pause nedbetalingsplanen underveis og endre månedlig tilbakebetalingsbeløp. 

Du kan lese mer om Privatlån i Norge og tilbydere av finansiering her

thorn lån utbetalt

Lånebeløp: 10 000 – 100 000 kr
Løpetid: 12 – 60 mnd
Aldersgrense: 25 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK FORBRUKSLÅN💰

Annonselenke

Ex: Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-

 

Axo Finans – Et utmerket alternativ til KomplettBank

 

axo finans långivere

 

Axo Finans er det beste alternative til tradisjonelle forbrukslån banker sliks om KomplettBank. Dette fordi Axo Finans består av et nettverk som inkluderer hele 21 bank partnere. Du får derfor sin søknad om finansiering vurderer av flere banker og kan enkelt velge det beste alternativet som blir lagt frem. Du kan derfor på en enkel måte søke om uforpliktende tilbud fra flere forskjellige banker samtidig. 

Fordelene med å benytte en finansagent som Axo Finans er at du får raskt svar fra flere banker og veiledning i hvordan du fyller ut søknaden din for optimale betingelser. Mange enkeltstående tilbydere i Norge tilbyr svært dyre lånebetingelser dersom du søker direkte på siden ettersom det da ikke er noen konkurranse. Søker du derimot gjennom en aktør som Axo Finans kan du fort spare mange tusen kroner i året gjennom lavere rente og gebyrer. 

Gjennom søknadsprosessen på siden deres får du raskt oppgitt et estimert månedsbeløp basert på beløpet du ønsker låne og valgt nedbetalingsperiode. Deretter vil søknaden gå ut til de forskjellige bankene og du mottar raskt svar med de endelige lånevilkårene. Tjenesten er helt gratis og du får god veiledning gjennom hele prosessen dersom du skulle ønske dette. 

Du kan lese mer om finans agenter og tilbydere av forbrukslån her

komplett bank

Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kr
Løpetid: 1 – 15 år
Aldersgrense: 25 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK OM LÅN NÅ💰

✓ En lånesøknad sendes til 16 banker

✓ Du kan velge det beste lånetilbudet

✓ Opptil 15 års nedbetaling for refinansiering

Les mer ➜

Ex: Eff 15,9% 100000 5 år Kost 40256 Tot 140256

 

Alternative aktører for sammenligning med våre partnere

For å tilby en forsvarlig sammenligning av våre partnere og alternative tilbydere i det norske markedet har vi her listet opp tilsvarende aktører til våre partnere og de produktene de tilbyr. Du finner alltid oppdatert informasjon om de beste alternativene på våre sammenligningssider her

Ferratum – Alternativ til Folkia & Klikklån

Både Folkia og Klikklån tilbyr finansiering med kortsiktig tilbakebetaling som passer godt dersom du får et uforutsett og plutselig behov for å betale uforutsette kostnader. En annen etablert aktør på dette markedet er Ferratum Bank. På lik linje med Folkia og Klikklån tilbyr Ferratum raske løsninger for kortsiktig finansiering opp til 30.000,- hvor du enkelt velger ønsket lånebeløp, fyller ut søknad via deres hjemmeside, signerer med bankID og dersom søknaden blir innvilget får pengene utbetalt på dagen. 

Den første forskjellen som er verdt å merke seg når vi sammenligner Folkia & Klikklån med Ferratum er at hvorav de to første er norske selskaper etablert i Norge er derimot Ferratum en utenlandsk aktør som opererer ut av Malta. Dette gjør at det ikke stilles de samme kravene til forsvarlig utlån som overfor norske banker, og finansieringen fra Ferratum er langt dyrere enn de norske aktørene. 

Vi har nedenfor lagt opp et eksempel med lånebeløp på 10.000,- over 12 måneder fra de tre forskjellige aktørene for å vise forskjellen på de norske og utenlandske aktørene.

Lånebeløp: 1000 – 30 000 kr
Løpetid: 45 dager
Aldersgrense: 20 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets Favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 199,87 % effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 115 % nominell rente p.å., Total: 48.687,59,- Ingen minimum tilbakebetalingstid.

Dette ikke er et representativt bilde av markedet, men kun et utvalg.

 

BankLånebeløpMånedlig avdrag
Nominell renteEffektiv rente
Folkia10.000,-1171,-59%96%
Klikklån10.000,-995,-23.4%39,9%
Ferratum10.000,-1300,-115%199,87%

Som eksemplet ovenfor illustrerer er det store forskjeller i kostnadsnivået hos de forskjellige tilbyderne av finansiering og vi oppfordrer alltid låntakere til å gjøre omfattende undersøkelser før de velger et lån. Det kan koste mange tusen ekstra i omkostninger dersom man velger galt lån eller et dyrere alternativ enn nødvendig. 

Det er viktig å huske at mange selskaper som tilbyr kortsiktig finansiering operer med svært høy effektiv rente dersom du ikke klarer følge avtalt nedbetalingsplan. Det er derfor viktig at du leser betingelsene for lånet nøye før du signerer gjeldsbrevet for å sikre at du ikke setter deg selv i en situasjon hvor et lite lån plutselig påløper flere tusen kroner i dyre renter og gebyrer. Det kan derfor lønne seg å sette deg godt inn i forskjellige ord og begreper assosiert med gjeldsbrev. Dersom du er i tvil har vi samlet en praktisk ordliste med de viktigste punktene her.

Digifinans – Alternativ til Thorn & Axo Finans 

Thorn og Axo finans er tilbydere av mer langsiktig finansiering eller refinansiering sammenlignet med Klikklån og Folkia. Dette er gjerne lån som skal løpe i alt fra 1 til 15 år og beløper seg fra 25.000 til hele 500.000,- En alternativ aktør for sammenligning her er Digifinans som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet i det nordiske markedet. Søknadsprosessen hos de tre aktørene foregår på tilnærmet likt vis med noen mindre forskjeller.

Du fyller enkelt ut et skjema på nettsiden med ønsket lånebeløp og nedbetalingsperiode, sender inn nødvendig dokumentasjon, deretter får du raskt et svar på om søknaden din har blitt innvilget, avslått eller om det er nødvendig med mer utfyllende informasjon for å ta en avgjørelse, når dette så er på plass vil pengene raskt komme inn på konto og stå fritt til din dispensasjon. 

Tilsvarende som med mikrolån har vi også her med to norske og en utenlandsk aktør å gjøre. Thorn og Axo Finans er norske selskaper, mens Digifinans er et kredittforetak registrert i Finland som tilbyr finansiering og alternativ refinansiering i hele Norden. Dette gjør at banken kan tilby finansiering til andre vilkår enn de norske aktørene. Undersøk alltid nøye hvor tilbydere er regulert og hvordan dette påvirker deg som låntaker før du tar opp lån hos internasjonale aktører. 

I tabellen nedenfor har vi lagt frem et eksempel med lånebeløp 100.000,- og nedbetalingsperiode 5 år for å vise forskjellen hos de forskjellige aktørene basert på rentekostnader og gebyrer.

digifinans

Lånebeløp: 25 000 – 500 000 kr
Løpetid: 1 – 15 år
Aldersgrense: 20 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK OM LÅN NÅ💰

Annonselenke

Eff.rente 14.90%, 65000 o/5 år, etabl.geb. 950. Totalt: 93730

 

BankLånebeløpMånedlig avdrag
Nominell renteEffektiv rente
Thorn Finans100.000,-2941,-23,4%28,19%
Axo Finans100.000,-2301,-12,9%14,83%
Digifinans100.000,-1581,-13,49%14,48%

Som eksemplet ovenfor viser er det store forskjeller mellom kostnadsnivået hos Thorn Finans og de to øvrige tilbyderne. Det er viktig å være klar over at dette er fordi Thorn Finans låner ut penger direkte til låntaker, mens de to andre aktørene innhenter tilbud fra flere banker hvor kostnadene baseres på opplysninger gitt fra låntaker i søknadsprosessen. Det kan derfor forekomme at kostnadsnivåene endres basert på økonomisk situasjon og tallene ovenfor er bare for å illustrere viktigheten av nøye sammenligning før man velger lån.

Du kan lese mer om gode bruksområder for forbrukslån uten sikkerhet her

Det kan være vanskelig å navigere seg mellom forskjellige tilbydere av finansiering og gjeldende regelverk for tilbakebetaling. Vi anbefaler derfor alle som søker lån om å sette seg godt inn i lånefellene du bør unngå før du godtar et lånetilbud. I vår praktiske oversikt finner du gode tips til hvordan du får lavest mulig kostnader og sikrer en trygg økonomi. 

Oppsummering

Vi har i denne artikkelen presentert fire av våre samarbeidspartnere og sett nærmere på hvilke produkter disse tilbyr, samt hvem disse produktene er tiltenkt. Vi er opptatt av å tilby den mest oppdaterte informasjonen om de beste aktørene i markedet til enhver tid for å sikre deg god informasjon før du velger långiver. Vi har i dag sett på aktører for både kortsiktig og mer langsiktig finansiering ved å presentere Folkia, Klikklån, Thorn Finans og Axo Finans. 

For å vise konkurransedyktigheten til disse aktørene har vi deretter sammenlignet disse med tilsvarende aktører i markedet for å skape et helhetlig bilde. Dette er gjort med den hensikt å vise viktigheten av å sammenligne flere aktører før du velger långiver og signerer et gjeldsbrev. Vi fremhever også viktigheten av at långiver er regulert på en forsvarlig måte slik at du oppnår de beste lånevilkårene og en trygg opplevelse. Avslutningsvis ønsker vi å illustrere viktigheten av sammenligningene gjort i denne artikkelen ved å fremheve at variasjonen i oppnådd rente på de forskjellige søknadene varierte fra 12,9% til 115%. Valg av feil långiver kan få store konsekvenser for din privatøkonomi og det er derfor viktig at du setter deg godt inn i de aktuelle vilkårene for avtalen.