Beste långivere i Norge

Selv om det etterhvert har blitt mange långivere av smålån rettet mot det norske markedet er det stor forskjell i forholdene hver långiver tilbyr. I denne artikkelen skal vi derfor se nærmere på långivere til blant annet sms lån, forbrukslån og mikrolån. Det disse långivere har til felles er at de er i topp av långivere innenfor sin nisje. 

Beste Långivere i Norge

  • Folkia Folkia er et norsk kredittforetak som tilbyr små lån til det nordiske markedet. Folkia tilbyr utlån med mikrolån som egner seg godt dersom du bare trenger penger for å dekke kostnader frem til neste lønning.
  • KlikklånKlikklån tilbyr fleksible løsninger for å låne penger. Den automatiserte utlåns prosessen er det nærmeste du kommer SMS lån med øyeblikkelig svar på din søknad. 
  • ThornThorn tilbyr PrivatLån pluss som er et fleksibelt alternativ med opptil 60 måneder nedbetalingstid! Den fleksible nedbetalingstiden lar deg betale faste lave avdrag gjennom hele perioden, eller betale ned mer når økonomien tillater det.
  • Tjenestetorget FinansTjenestetorget Finans er en norsk videreformidler av forbrukslån og refinansiering. Selskapet samarbeider med 17 forskjellige banker som sikrer deg et konkurransedyktig tilbud med gode betingelser. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hva de forskjellige aktørene kan tilby og hvem de forskjellige lånene er best egnet for. Det er viktig å ta høyde for både nedbetalingsperiode og effektiv rente. Små lån med en kort nedbetalingstid kan fort bli svært kostbare om du ikke følger den avtalte nedbetalingsplanen.

Du kan lære mer om hvordan du velger riktig lån for din økonomiske situasjon her.

Klikklån – Nyheter! du kan nå låne opptil 70.000,-

 

klikklån långivere

 

Klikklån har økt sin utlåns grense fra 40.000,- til hele 70.000,- noe som betyr at du kan låne hele 70.000,- med en av markedets mest fleksible tilbakebetalinger. Klikklån tilbyr en  søknadsprosess hvor du sender din din informasjon via hjemmesiden deres og får svar nesten øyeblikkelig. 

Med den fleksible tilbakebetalings rammen passer lånet for deg som trenger kortsiktig finansiering, eller lengre finansiering med lave månedlige kostnader. Du kan velge fra 24 til 60 måneder nedbetalingstid når du sender inn din søknad noe som garanterer forutsigbare kostnader på en månedlig basis. 

Klikklån tilbyr lån i samarbeid med Thorn som er en av de lengst etablerte aktørene i markedet som lar deg ta et lån i Norge uten sikkerhet. Klikklån har til forskjell fra Thorn spesialisert seg på å tilby kontantlån under trygge forhold og har derfor en detaljert gjennomgang av hver eneste søknad før de innvilger et lån. Dette sikrer både deg og Klikklån forsvarlige forhold for utlån av penger. 

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Thorn – Finansiering tilpasset deg

 

thorn bank långivere

 

Thorn har tilbudt lån uten sikkerhet i det norske markedet helt siden 1975. Hos Thorn kan du låne opptil 70.000,- helt uten sikkerhet og velge fleksibel tilbakebetaling opp til 60 måneder.

Finansiering fra Thorn passer godt enten du har drømmer som skal oppfylles, behov for oppusing av bolig eller bare trenger et lån uten krav om sikkerhet eller restriksjoner. 

Selv om Thorn og Klikklån samarbeider om utlån i det norske markedet har de spesialisert seg på vidt forskjellige områder. Thorn har spesialisert seg på privatøkonomi og tilbyr detaljert veiledning spesielt tilpasset din finansielle situasjon før lånet til utbetalt.

Hensikten med dette er å tilby en finansieringsløsning som gjør hverdagen enklere ved å gå grundig gjennom kredittvurderingen av hver enkelt kunde. Sammen med en rådgiver fra Thorn setter du opp et budsjett slik at nedbetalingsplanen for lånet ikke får negativ påvirking av din øvrige økonomi.

På denne måten kan du låne penger trygt og med viten om at det ikke dukker opp uforutsette lånekostnader underveis. Lånet er også svært fleksibelt ved at du kan velge å pause nedbetalingsplanen underveis og endre månedlig tilbakebetalingsbeløp. 

Du kan lese mer om Privatlån i Norge og tilbydere av finansiering her.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Tjenestetorget Finans – Et utmerket alternativ til Komplett Bank

 

forbrukslån

 

Tjenestetorget finans er det beste alternativet til å hente inn tradisjonelle tilbud fra banker som Komplett Bank. Fordelen med å benytte en låneagent som Tjenestetorget finans er at du kan innhente tilbud fra flere banker samtidig. Da kan du i ro og fred sammenligne flere tilbud og velge det som alternativet som passer din økonomiske situasjon best. Med Tjenestetorget finans kan du søke om lån hos 17 forskjellige banker samtidig. 

Når du søker om lån gjennom en finansagent som Tjenestetorget Finans søker du ikke bare om lån hos flere banker, men du får også svar. Har du spørsmål underveis eller ønsker tips for hvilket lån du burde gå videre med kan du ta kontakt med en kunderådgiver. Mange tilbydere av lån uten sikkerhet i Norge har svært kostbare lånevilkår, anbudsutsetter du søknaden din gjennom en finansagent vil bankene tvert imot måtte kjempe om å presentere det beste tilbudet for deg. Dette sikrer deg de gunstigste vilkårene tilgjengelig og lavere kostnader knyttet til lånet

Søknadsprosessen gjennomfører du på hjemmesiden, her oppgir du ønsket lånebeløp og nedbetalingsperiode. Deretter vil lånekalkulatoren gi deg et estimert månedsbeløp basert på disse kriteriene. Når du har fylt ut søknaden sendes denne automatisk til bankene som Tjenestetorget finans samarbeider med. Hver bank vil deretter gjennomføre en individuell vurdering og presentere deg med et eventuelt tilbud. 

Du kan lese mer om finans agenter og tilbydere av forbrukslån her.

Tjenestetorget_logo

Lånebeløp: 50 000 – 500 000 kr
Nedbetalingstiden: 1 – 15 år
Aldersgrense: 18 år

 

Forbrukslån Tjenestetorget💰

Folkets favoritt

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Forbrukslån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Eksempel: eff. rente 11,9 %, 150 000 o/5 år, kostnad: 46 000, totalt: 196 600 kr

Folkia – Hva de tilbyr og hvem det passer for

Folkia er en tilbyder av kortsiktige lån med en nedbetalingstid på maksimalt 12 måneder. Her får du lånebeløp fra 2000.- til 20.000,- uten å stille sikkerhet. Når lånet er godkjent og du identifiserer deg blir pengene utbetalt, oftest samme virkedag. Produktene som Folkia tilbyr er ment som kortsiktig finansiering og gjerne med tilbakebetaling innen 30 dager. 

Dette gjør produktet til et godt alternativ dersom du kun trenger å låne et lite beløp for å dekke uforutsette kostnader frem til neste lønning. Ettersom lånet er tiltenkt en svært kort tilbakebetalingsperiode er renter og slikt relativt høyt sammenlignet med andre langsiktige långivere. Folkia er et kredittforetak i Skandinavia med konsesjon fra Finansdepartementet.

Ettersom SMS lån ikke er godkjent av Finansdepartementet er lønningslån i Norge det nærmeste man kommer en tilsvarende løsning. Her får du svar på din søknad og pengene betales ut direkte til din konto samme dag. 

Alternative långivere for sammenligning med våre partnere

For å tilby en forsvarlig sammenligning av våre partnere og alternative tilbydere i det norske markedet har vi her listet opp tilsvarende aktører til våre partnere og de produktene de tilbyr. Du finner alltid oppdatert informasjon om de beste alternativene på våre sammenligningssider her

Ferratum – Alternativ til Folkia & Klikklån

Både Folkia og Klikklån tilbyr finansiering med kortsiktig tilbakebetaling som passer godt dersom du får et uforutsett og plutselig behov for å betale uforutsette kostnader. En annen etablert aktør på dette markedet er Ferratum Bank. På lik linje med Folkia og Klikklån tilbyr Ferratum løsninger for kortsiktig finansiering opp til 50.000,- hvor du velger ønsket lånebeløp, fyller ut søknad via deres hjemmeside, signerer med bankID og dersom søknaden blir innvilget får pengene utbetalt. 

Den første forskjellen som er verdt å merke seg når vi sammenligner Folkia & Klikklån med Ferratum er at hvorav de to første er norske selskaper etablert i Norge er derimot Ferratum en utenlandsk aktør som opererer ut av Malta. Dette gjør at det ikke stilles de samme kravene til forsvarlig utlån som overfor norske banker, og finansieringen fra Ferratum er langt dyrere enn de norske aktørene. 

Vi har nedenfor lagt opp et eksempel med lånebeløp på 10.000,- over 12 måneder fra de tre forskjellige aktørene for å vise forskjellen på de norske og utenlandske aktørene.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

 

BankLånebeløpMånedlig avdrag
Nominell renteEffektiv rente
Folkia10.000,-1171,-59%96%
Klikklån10.000,-995,-23.4%39,9%
Ferratum10.000,-1300,-115%199,87%

Som eksemplet ovenfor illustrerer er det store forskjeller i kostnadsnivået hos de forskjellige tilbyderne av finansiering og vi oppfordrer alltid låntakere til å gjøre omfattende undersøkelser før de velger et lån. Det kan koste mange tusen ekstra i omkostninger dersom man velger galt lån eller et dyrere alternativ enn nødvendig. 

Det er viktig å huske at mange selskaper som tilbyr kortsiktig finansiering operer med svært høy effektiv rente dersom du ikke klarer følge avtalt nedbetalingsplan. Det er derfor viktig at du leser betingelsene for lånet nøye før du signerer gjeldsbrevet for å sikre at du ikke setter deg selv i en situasjon hvor et lite lån plutselig påløper flere tusen kroner i dyre renter og gebyrer. Det kan derfor lønne seg å sette deg godt inn i forskjellige ord og begreper assosiert med gjeldsbrev. Dersom du er i tvil har vi samlet en praktisk ordliste med de viktigste punktene her.

Digifinans – Alternativ til Thorn & Tjenestetorget finans

Thorn og Tjenestetorget finans er tilbydere av mer langsiktig finansiering eller refinansiering sammenlignet med Klikklån og Folkia. Dette er gjerne lån som skal løpe i alt fra 1 til 15 år og beløper seg fra 25.000 til hele 500.000,- En alternativ aktør for sammenligning her er Digifinans som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet i det nordiske markedet. Søknadsprosessen hos de tre aktørene foregår på tilnærmet likt vis med noen mindre forskjeller.

Du fyller ut et skjema på nettsiden med ønsket lånebeløp og nedbetalingsperiode, sender inn nødvendig dokumentasjon, deretter får du et svar på om søknaden din har blitt innvilget, avslått eller om det er nødvendig med mer utfyllende informasjon for å ta en avgjørelse. Når dette så er på plass vil pengene komme inn på konto og stå fritt til din dispensasjon. 

Tilsvarende som med mikrolån har vi også her med to norske og en utenlandsk aktør å gjøre. Thorn og Tjenestetorget finans er norske selskaper, mens Digifinans er et kredittforetak registrert i Finland som tilbyr finansiering og alternativ refinansiering i hele Norden. Dette gjør at banken kan tilby finansiering til andre vilkår enn de norske aktørene. Undersøk alltid nøye hvor tilbydere er regulert og hvordan dette påvirker deg som låntaker før du tar opp lån hos internasjonale aktører. 

I tabellen nedenfor har vi lagt frem et eksempel med lånebeløp 100.000,- og nedbetalingsperiode 5 år for å vise forskjellen hos de forskjellige aktørene basert på rentekostnader og gebyrer.

BankLånebeløpMånedlig avdrag
Nominell renteEffektiv rente
Thorn Finans100.000,-2941,-23,4%28,19%
Axo Finans100.000,-2301,-12,9%14,83%
Digifinans100.000,-1581,-13,49%14,48%

Som eksemplet ovenfor viser er det store forskjeller mellom kostnadsnivået hos Thorn Finans og de to øvrige tilbyderne. Det er viktig å være klar over at dette er fordi Thorn Finans låner ut penger direkte til låntaker, mens de to andre aktørene innhenter tilbud fra flere banker hvor kostnadene baseres på opplysninger gitt fra låntaker i søknadsprosessen. Det kan derfor forekomme at kostnadsnivåene endres basert på økonomisk situasjon og tallene ovenfor er bare for å illustrere viktigheten av nøye sammenligning før man velger lån.

Du kan lese mer om gode bruksområder for forbrukslån uten sikkerhet her

Det kan være vanskelig å navigere seg mellom forskjellige tilbydere av finansiering og gjeldende regelverk for tilbakebetaling. Vi anbefaler derfor alle som søker lån om å sette seg godt inn i lånefellene du bør unngå før du godtar et lånetilbud. I vår praktiske oversikt finner du gode tips til hvordan du får lavest mulig kostnader og sikrer en trygg økonomi. 

Oppsummering

Vi har i denne artikkelen presentert fire av våre samarbeidspartnere og sett nærmere på hvilke produkter disse tilbyr, samt hvem disse produktene er tiltenkt. Vi er opptatt av å tilby den mest oppdaterte informasjonen om de beste aktørene i markedet til enhver tid for å sikre deg god informasjon før du velger långiver. Vi har i dag sett på aktører for både kortsiktig og mer langsiktig finansiering ved å presentere Folkia, Klikklån, Thorn Finans og Tjenestetorget finans. 

For å vise konkurransedyktigheten til disse aktørene har vi deretter sammenlignet disse med tilsvarende aktører i markedet for å skape et helhetlig bilde. Dette er gjort med den hensikt å vise viktigheten av å sammenligne flere aktører før du velger långiver og signerer et gjeldsbrev. Vi fremhever også viktigheten av at långiver er regulert på en forsvarlig måte slik at du oppnår de beste lånevilkårene og en trygg opplevelse.

Avslutningsvis ønsker vi å illustrere viktigheten av sammenligningene gjort i denne artikkelen ved å fremheve at variasjonen i oppnådd rente på de forskjellige søknadene varierte fra 12,9% til 115%. Valg av feil långiver kan få store konsekvenser for din privatøkonomi og det er derfor viktig at du setter deg godt inn i de aktuelle vilkårene for avtalen.