Smålån – Søk små lån, behandlet i løpet av dagen!

Smålån er en samlebetegnelse for ulike typer lån av små mengder gitt for en kortere periode. Vanligvis vil de bli betalt tilbake innen 15-90 dager. Karakteristikken av små lån er at de er enkle å bruke og rask å betale. Av denne grunn er de ofte kalles mikrolån og SMS lån.

(table)

Sammenligne lån før du låne

Ved å sammenligne lån, kan du spare mye penger. Her på Norgelån.com vil lede meg gjennom prosessen deg og presenterer bare de lån som passer deg. Da har du mulighet til å sammenligne lånet du blir presentert.

Når du sammenligner lån, bør du sjekke renten, årlig prosentsats og vilkår. Den effektive renten kan bare brukes som en parameter for å sammenligne med når lånene har en løpetid på ett år eller mer. Men andre faktorer, kan du bruke alle lån.

Det er viktig at du finner et lån med betingelser som passer deg. Det vil si at du klarer å betale tilbake lånet i tide, og at du kan administrere dine repayments.

Hvordan velge det beste lånet?

Hvilke lån som er best er forskjellig for alle, og kommer helt enige om hvilke krav du har og hvordan din økonomi ser ut.

√ Rask utbetaling

Det er långivere som betaler ut penger raskt. Ofte direkte betaling til flere store banker og deretter får du pengene på bare 15 minutter. Sjekk ut hvilke banker de arbeider med og velge en utlåner som samarbeider med  din  bank.

På denne måten kan du også få penger i 15 minutter.

√ Lån lav rente

Hvis du ønsker å prioritere lav rente for å få et billig lån, må du ofte låne litt større. Det passer de som trenger for eksempel en bil lån, lån for forskuddsbetaling eller å renovere. Men det finnes unntak. Sammenligne flere långivere og velge den laveste renten.

 

SMS lån online

På Internett kan du søke om flere SMS-lån og lånsamtidig og før du har brukt, kan du sammenligne renter, vilkår og annen viktig informasjon. Ofte er lånet prosessen svært rask og av mange långivere vil få pengene samme dag eller dagen etter.

Flere fordeler.

 • God oversikt over mange långivere.
 • Stort utvalg – Velg hvem du ønsker å låne fra.
 • Høy konkurranse blant långivere gjør alle ønsker å være best – hele tiden. Det betyr gode renter og gunstige vilkår for deg.
 • Du kan ofte bruke pengene til hva du vil.
 • Du kan ofte finne gode tilbud som første gang kunde av mange långivere.

Du bør imidlertid være klar over at generelt renten noe høyere i mindre kreditorer enn de store bankene. Dette er fordi de krever ofte mindre sikkerheten til de låntakere, noe som betyr at de må kompensere med en litt høyere rente.

 

Små lån er gitt mot rentekostnad

Små lån er gitt med fast rentekostnader og i tillegg til dette, er det noen ganger opp gebyr og fakturering kostnader. Hvis du ikke betaler tilbake et slikt lån i tide, kan du pådra utgifter som renter og sent avgifter. Dette kan gjøre små lån vokser og blir betydelig større.

Husk! Små lån kan være en løsning på en kortsiktig økonomiske problemer. Men du bør alltid sørge for at du kan betale tilbake lånet, ellers kan det føre til unødvendige kostnader.

 

Mikro-lån, raske lån og SMS-lån er alle små lån

Mikro-lån, lån og SMS-lån, har du sannsynligvis møtt før. Det mange ikke vet er at dette er virkelig forskjellige navn på lignende typer små lån.

 • Mikrolån. Betyr at det er vanligvis relativt lite beløp lånt
 • Instant lån. Viser at det er raskt å søke og få betalt
 • SMS-lån.  Basert på lånet er søkt gjennom SMS-kommunikasjon med utlåner. I dag er det vanlig for denne typen lån gitt av utlåner hjemmeside eller app.

Før du søker om et lite lån, bør du sammenligne alternativer fra ulike långivere. Långivernes tilbud kan faktisk være annerledes en del når det gjelder renter, tilbakebetaling vilkår og andre avgifter. I stedet for å sammenligne mikrolån, tekst lån og instant lån separat, kan du på Wizard lån bare finne den beste lite lån for deg. Noen långivere tilbyr små lån er ofte rentefrie tilbud når du først gjør programmet til dem.

 

Påfør aldri låne du ikke kan betale tilbake

Mediene har noen ganger skrevet om små lån som noe dårlig for din økonomi. Små lån kan utvide buffer i krise eller midlertidige økonomiske problemer, og derfor lette økonomien. Men som med alle andre lån er bare bra for økonomien, forutsatt at du betaler tilbake lånet i tide. Hvis du ikke betaler tilbake lånet ditt, kan det hjelpe både unødvendige kostnader og langsiktige konsekvenser.

 1. Du vil motta en påminnelse . Du får et purregebyr og utlåner begynner å belaste en straff rente eller forsinkelsesrenter .
 2. Saken går til Inkasso . Hvis du fortsatt ikke betaler tilbake, spørsmål om inkasso og dermed til en samling gebyr.
 3. Namsmannen tar over saken . Sviktende betalingen fortsatt ta saken til Enforcement forårsaker en ekstra avgift.
 4. Et gebyr per år av lensmannen tatt . For hvert år dine små lån er ikke smelt Namsmannen tar en viss avgift.
 5. Du vil motta en betaling varsel . I verste fall kan du få en betaling som vil påvirke din kredittverdighet .

Långivere som gir ut små lån vil selvfølgelig få tilbake pengene du har lånt, fordi de er vanligvis ganske føyelig, hvis du kontakte utlåner så snart du innser at du vil finne det vanskelig å betale. Med små lån, utlåner vanligvis forlenge lånetiden for et gebyr.

 

Små lån er ofte betales direkte

Formålet med små lån er at du som låntaker kan raskt få lånt penger inn på kontoen. Av denne grunn har mange långivere begynt å tilby små lån med direkte betaling . For å kunne få penger direkte kreves er vanligvis at du søke før 13-tiden på en ukedag. Du må også ha en konto hos banken som utlåner bruker.

 

Ting du bør vurdere før du låne penger

Det er flere ting du bør vurdere før du tar opp et lån for å redusere risikoen for å havne i en dårlig situasjon. Her har jeg samlet det viktigste du bør vite.

√ Lag et budsjett

En ting du må holde styr på når du tar et lån, din økonomi. Et lån er ikke gratis penger, men vil også bli betalt tilbake før eller senere. Derfor er det viktig at du har råd til å betale tilbake når den tid kommer.

Lage et budsjett vil hjelpe deg å få en oversikt over utgifter, inntekter, og hvor mye penger du har hver måned.

√ Les vilkårene nøye

Det er viktig at du vet hva du signerer med BankID og hva det står i låneavtalen. Selv om det tar tid til å lese gjennom det hele er mitt råd at du bør definitivt gjøre det. Det er viktig at du kjenner dine rettigheter og hvilke rettigheter utlåner har mot deg.

√ Ikke låne mer enn du trenger

Det kan være fristende å ta et større lån enn nødvendig når du er “fortsatt kommer til å låne”, men det er en farlig felle som du bør unngå.

Først får du følelsen av at du har mer penger enn du faktisk har, og forbruket trekker lett unna. Alle pengene vil bli betalt tilbake uansett hvor stor eller liten lånet.

For det andre, husk at det koster å låne. Renten blir hele beløpet, og jo mer du låner, jo mer interesse bli lagt til. Dette betyr at det er betydelig dyrere å låne mer penger enn mindre mengder.

 

 

Forbrukslån vs Smålån?

Utlån er også referert til som usikret eller “usikret lån”. Det er et lån der utlåner ikke trenger å ha noe som pant (som det er i tilfelle av boliglån). At det er et usikret lån er både rett og galt. Det er rett i den forstand at all innredning eller annen måte må gis som sikkerhet for banken. Omvendt gjelden sensoren på inntekt, hvis noen kreditt historie og andre lån som et personlig lån for å bli innvilget. Å ha en fast inntekt og har ingen klager pleier å være ovennevnte krav, selv om det finnes unntak. Men det spiller ingen rolle hva pengene skal brukes. Det er noe som du ikke trenger å erklære utstedelsesdato.

Siden personlige lån har lavere sikkerhet enn boliglån kompensert av høyere renter fra bankene.

Av størrelse er private lån på 5.000-500.000kr. Hva minimumsnivå er vanligvis varierer mellom 5000-20000, mens den høyeste er nesten alltid ligger på 350.000. Når mengden av lån er lavere, er det også mange flere spillere enn boliglån. En rekke långivere tilgjengelig i markedet og forskjellen mellom dem i renten, nedbetalingstid og andre kontrakter kan avvike betydelig. Det er derfor viktig å sammenligne renter, etc. før du diktere for hvor du skal ta sine personlige lån.

 

Høye kostnader

Smålån og SMS lån er lån som ofte har svært høye kostnader. Det er viktig å forstå at det koster penger å låne penger gjennom avgifter og renter. Den effektive renten når den reelle kostnaden for et lån. APR forventer både avgifter som kommer med lån og den nominelle renten (overnattingsprisen) lån.

 

Hva er forskjellene mellom forbrukslån og smålån / SMS lån

De to viktigste forskjellene mellom private lån og tekst lån og instant lån er at SMS og Instant lån fokusere på mindre beløp. Ofte lånet størrelsen på de mellom 500-40 000 NOK. Størrelsen på utlån er typisk 5 til 000 – 500 000,. Så med små lån som SMS og instant lån, kan du låne mindre penger, mens du kan låne mer penger med personlige lån.

En annen, viktig faktor er payback time. SMS og Instant lån er ofte kortere återbetalingstid enn personlige lån. Disse har ofte en løpetid på mellom 1-12 måneder. En privat lån har vanligvis en løpetid på mellom 1-15 år. Med et personlig lån, må du derfor lengre tid å betale lånet.

 

Har du tenkt å ta et “smålån“?

Ofte leser du om disse smålån, timen eller minuttet, hva er du egentlig og trenger dem?

Vi gjennom årene har lært en ting eller to om smålån . Derfor har vi nå utviklet en super guide hvor vi har samlet de 18 viktigste tingene å tenke trinnvis når du ønsker å låne penger . Ta lån er en avgjørelse som vil påvirke din personlige økonomi i årene som kommer, noe som betyr at mange ting skal være tenker grundig og godt. Vår liste er basert på de mest vanlige feilene som gjøres i forbindelse med lån, og andre viktige ting som ofte blir glemt, eller at folk ikke kjenner.

1. KAN DU RÅD? GJENNOMGÅ DIN PERSONLIGE ØKONOMI FØR DU TAR LÅN

 • Hvor stabil er din inntekt, og hvor mye det er i hver måned når alle utgifter er betalt?
 • Er det rom for ytterligere kostnader som renter og nedbetaling av eventuelle lån innebære?
 • Har du bare fortsatt ut i slutten av måneden, er det sannsynligvis ikke en god idé å søke om et nytt lån.

2. HAR DU VIRKELIG TRENGER Å TA OPP LÅN?

Det er alltid godt å vurdere hva eventuelle lån penger vil bli brukt. Såkalte forbrukslån (lån for eksempel. Klær og elektronikk) er ofte forbundet med “unødvendige” lån med høy rente, kort nedbetalingstid og produkter raskt synke i verdi. En TV kan være flere hundre dollar dyrere hvis du finansiere kjøp med et lån.

3. HVA SLAGS LÅN SOM PASSER DIN SITUASJON?

Det finnes en rekke forskjellige typer lån til å vurdere, der den største forskjellen ligger i lån krever sikkerhet eller ikke. Privatlån (f.eks forbrukslån og billån ) er like lån (f.eks SMS lån), lån uten sikkerhet. Boliglån kontrast forbundet med en sikkerhets (ofte i form av et depositum) når deres beløpene er betydelig større. Lær om de ulike lån for å finne den som passer deg.

4. RENTEN KAN BLI PÅVIRKET

Kostnadene selvfølgelig å låne penger. Renten (lånekostnad) varierer avhengig av mange forskjellige ting, og dermed påvirke den månedlige utbetalinger. De fleste av disse tingene kan faktisk påvirke selv, noe som betyr at du har makt til å påvirke ditt boliglån.

5. IKKE GLEM “EFFEKTIV RENTE”

En vanlig feil relatert til interesse er å se bare den nominelle renten. Den effektive renteninkluderer alle kostnader forbundet med lånet, for eksempel avgifter avi gebyr og etableringsgebyr som påvirker den totale kostnaden for lånet ditt. Se derfor alltid på effektiv rente ved vurdering av dine lån tilbud!

6. RENTEFRITT ER IKKE GRATIS

Du har sett det i annonser og i butikk. Rentefrie avdrag og lån blir stadig mer vanlig. Men pass på! Akkurat som vi har nevnt i forrige avsnitt, er det super viktig å studere april i stedet for den nominelle. Eksempelet nedenfor forklarer hvorfor disse tilsynelatende attraktiv tilnærming sjelden lønner seg.