Smålån i Norge

Det er mange grunner for at man trenger å få smålån. Om man kommer i en økonomisk knipe, kan det være til enorm hjelp at det finnes muligheter. Det finnes mange banker som tilbyr smålån med gunstig rente, men de beste smålån kan være vanskelig å finne.

Om man trenger en liten mengde med penger fort, kan dette alternativet være lurt å se på. Smålån er et forbrukslån på mellom 5 000 – 70 000 kr. Det gjør at man har muligheten til å låne opptil 70 000 kr uten å stille noe til sikkerhet. Långivere krever aldri at du stiller noe til sikkerhet, men om man har muligheten til å stille kan det fortsatt være lurt, da lånet blir billigere med sikkerhet.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Hva er forskjellen på forbrukslån og smålån?

smålånDet kan være forvirrende med alle disse navnene og betegnelser på ulike lån. Forbrukslån er en betegnelse på alle slags lån man tar opp som forbruker, altså penger man kan bruke på det man vil. Under forbrukslån finner man smålån, sms lån, minilån, refinansiering og mer.

Smålån har som regel kortere nedbetalingsplan enn vanlig forbrukslån. De er også mer tilgjengelig for de aller fleste. Man trenger som regel bare å være over 18 år for å søke. Det er også en veldig rask måte å låne mindre summer. Det tar som regel veldig kort tid å både søke og få pengene utbetalt.

Det er selvfølgelig både fordeler og ulemper med å ta smålån. Fordelen er at det er trenger ikke stille sikkerhet og man kan søke om små summer selv om man har betalingsanmerkninger. Ulempen er at renten er ofte høyere, det er kortere nedbetalingstid og har ofte andre gebyrer og avgifter.

Søk smålån med betalingsanmerkning

Når man har klart å pådra seg en eller flere betalingsanmerkninger kan det bli veldig vanskelig å søke flere lån.

Det som er med denne typen lån, er at det er snakk om mindre summer. Derfor ser långivere etter betalingsevne, selv om man har betalingsanmerkninger. Man kan ha ganske så ryddig økonomi på tross til at man har betalingsanmerkninger. Derfor så er det andre faktorer som spiller sterkere inn. Dette kan f.eks. være fast inntekt, medlåntaker, ønske om smålån og refinansiering, annen sikkerhet og alvorlighetsgraden av betalingsanmerkningen.

Hvordan søker man på smålån med bankID?

Å søke om lån går veldig fort. Man burde fortsatt bruke tid på å finne den beste lånetilbyderen som tilbyr det mest gunstige lånet. Det er viktig å også se nøye over betingelser og vilkår. Det anbefales å søke hos mange banker, også sammenligne alle tilbudene som kommer tilbake. Da kan man se på renten, den totale kostnaden, gebyrer og andre ting som spiller en vesentlig rolle.

Når man har funnet det lånet man vil ha, er det bare å signere med bankID, så vil pengene komme på konto fortløpende. Om man har flere smålån uten sikkerhet fra før, kan det lønne seg å samle de. Dette gjør man ved å søke om å refinansiere smålån. Når man samle smålån lav rente, kan spare mye penger. I tillegg så blir alt mye mer oversiktlig, det er veldig viktig å ikke miste kontrollen.

Det er veldig mange banker som tilbyr smålån, så husk å bruke god tid på å finne den rette banken som passer best for deg og din situasjon.

Kan man ta smålån uten foretatt en kredittsjekk?

Det er mange som lurer på om det er mulig å få smålån. Det kan være mange grunner til at folk vil at dette skal være mulig. Kanskje man har det travelt og ikke vil at prosessen skal ta så lang tid eller så har man kanskje ikke den beste kredittverdigheten å vise til.

I Norge så er norske banker og andre lånetilbydere lovpålagt å foreta en kredittsjekk før man innvilger et lån. Dette er for alle sin sikkerhet, både til søker av lånet og til banken. De som låner ut penger skal jo så klart ha tilbake pengene de låner ut. Derfor må de sikre at kundene har god nok økonomi til å tilbakebetale et lån.

Smålån uten foretatt en kredittsjekk er dermed ikke mulig i Norge. Det er heller ikke mulig å ta smålån uten dokumentasjon. Man må kunne fremvise informasjon om sin økonomiske situasjon.

Er smålån på timen?

Det er ofte slik at de som søker om smålån, trenger også pengene fort. Et ofte stilt spørsmål er om det faktisk er mulig å få utbetalt et smålån på timen.

I Norge finnes det mange lover og regler om lån, noe som gjør det umulig å utbetale et lån så fort. I andre land kan det hende dette er mulig, men ikke i Norge. Men, jo fortere man søker og signerer avtalen, jo fortere får man pengene utbetalt. Hele prosessen tar vanligvis 1-3 dager.

Hvorfor trenger man smålån?

Det er ingen som spesifikt trenger akkurat dette lånet. Men, det kan være et godt alternativ om man havner i en økonomisk knipe. Livet er fullt av overraskelser og det kan hende man havner i en situasjon hvor man trenger en liten sum med penger fort.

Det er ofte det er snakk om reparasjoner til bil. Om man er avhengig av bilen sin for å komme seg på jobb, kan det være en enorm byrde om bilen plutselig ikke går. Om man da i tillegg ikke har råd til verkstedregninga kan det bli vanskelig. I slike situasjoner kan denne type lån passe perfekt.

Livet er uforutsigbart, og ikke alle har råd til å punge ut uforutsette regninger som kommer. Det viktigste er at man er sikker på sin egen betalingsevne og har en ryddig økonomi. Ellers kan man fort gå i en felle hvor man trenger flere og flere lån for å dekke utgiftene på andre lån.

De fleste smålån har veldig høy rente, så det kan være lurt å betale ned hele lånet om man får mulighet til det. Om man trenger litt penger en måned og har ekstra med penger en annen måned så er det lurt å bli kvitt lånet med en gang. På denne måten slipper man renter, da mange banker tilbyr eksempelvis 30 dager rentefritt.

Billige smålån

Når du skal velge deg en bank er hovedregelen å gå for det lånet med lavest rente. Men det er andre ting som kan spille inn, det er derfor viktig å lese betingelser og vilkår for lånet nøye. Noen banker tilbyr smålån rentefritt i noen uker eller 1 måned. Så om man vet at man får inn penger til å betale tilbake lånet fort, kan dette være veldig lurt.

Jo raskere man betaler tilbake, jo mindre koster det. Når du velger en bank, er det også viktig å se etter om de har noen skjulte gebyrer og avgifter. Disse typene er det lurt å holde seg unna, uansett om renten tilsynelatende ser gunstig ut.

Ta smålån Norge. Ikke la deg friste av utenlandske banker som tilbyr smålån. Disse er det som regel veldig høy rente på, og om man må ta lån uten kredittvurderinget så er det stor sannsynlighet for at lånet ikke blir betalt. Disse lånene kan både to og tredoble seg på veldig kort tid om man ikke betaler.

Få ned den effektive renten slik

Når du søker på et lån, vil banken foreta en kredittsjekk av deg og innhente informasjon om inntekt, alder og lånehistorikk. Ut ifra disse opplysningene vil du få et tilbud fra banken. Jo høyere risiko du utgjør for banken, desto høyere rente får du.

For å få ned renten, er det viktig å bruke alt som er mulig. Har man f.eks. noe man kan stille til sikkerhet, vil dette hjelpe med å få ned renten. Å nedbetale tidligere lån før man søker vil også ha stor betydning. Du må altså minimere risikoen banken tar ved å låne ut penger til deg. Jo mer du klarer å gjøre dette på forhånd, før du i det hele tatt søker på lånet, desto bedre tilbud får du tilbake fra långiveren.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan hvem som helst søke om smålån?

Banker og andre lånetilbydere stiller som regel en del krav. Hovedregelen er at man må være over 18 år og ha en fast inntekt, men noen stiller krav til å være både 23 og 25 år gammel. Noen banker godtar heller ikke noen søknader om kunden har betalingsanmerkninger. Ved større lån må man ofte ha medlåntaker eller sikkerhet i f.eks bolig.

Hva skjer om jeg ikke betaler?

Om man ikke betaler ned på et forbrukslån vil lånet øke mer og mer for hver måned som går. Til slutt vil banken prøve å hente penger ved tvangssalg av bolig, trekk i lønn eller hos en eventuell medlåntaker. Aldri ta opp et lån du ikke har råd til eller planer om å tilbakebetale.

Hvorfor får jeg så høy rente?

Grunnen til at lånetilbydere øker renten, er fordi de har vurdert deg som en risikabel kunde. Det er flere faktorer som spiller inn når banken vurderer dette, blant annet inntekt, alder, betalingshistorikk, betalingsanmerkninger og om man har medlåntaker eller annen sikkerhet.