Lån uten sikkerhet og uten kredittverdighet

I denne artikkelen skal vi blant annet se på om det er mulig å få privatlån og lån uten sikkerhet med betalingsanmerkninger.

Per i dag har nordmenn over 100 milliarder i forbruksgjeld, noe som er en kraftig økning av de 39 milliardene vi hadde i 2008. Det sier seg selv at en del av oss som har tatt opp denne gjelden nå sliter med dårlig betalingsevne og kredittverdighet.

I tillegg finnes det store grupper med mennesker som av ulike grunner havner i kategorien for dårlig kredittverdighet. Dette handler om mennesker som er arbeidsledige, langtidssyke eller av andre grunner lever under fattigdomsgrensen.

Topp 5 beste alternativene akkurat nå få lån uten sikkerhet

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

uno score

 

✓ Sjekk din kredittscore fra 0-1000

 

Sjekk Din Kredittscore

Annonselenke

Les mer ➜

 

Hva er lån uten sikkerhet?

Lån uten sikkerhetDet finnes få muligheter til garantert lån med betalingsanmerkning. I Norge finnes det en långiver, Ferratum, som godkjenner betalingsanmerkning, men du bør være oppmerksom på at norske banker og långivere er pålagt å vise måtehold og ansvarlighet. De ønsker derfor ikke å låne ut penger til mennesker med betalingsanmerkning.

Når du søker om å låne penger vil søknaden din bli gjenstand for en individuell vurdering. Da sjekkes det opp om opplysningene du har gitt om din private økonomi stemmer med de opplysningene som finnes i offentlige registre. Har du en eller flere betalingsanmerkninger, uansett årsak, vil dette føre til et umiddelbart nei til et nytt lån.

Dette avslaget handler også om at du som ønsker forbrukslån med betalingsanmerkning er en altfor stor risiko for banken. De ser av din historikk at sannsynligheten for å få tilbake pengene de låner ut til deg er vesentlig lavere enn om de låner ut til en uten betalingsanmerkning.

Bankene skal tjene penger, og de vil derfor ikke låne ut penger når risikoen med utlånet er for stor.

Økonomisk hjelp uten sikkerhet

Det er mulig å få økonomisk hjelp selv om du ikke har sikkerhet lån i form av bolig eller annen verdigjenstand. Du kan selvfølgelig spørre foreldre eller annen familie, men det er som regel ikke så lurt å blande familie eller venner inn i slike ting. Dere skal tross alt ha et godt forhold i mange år, og penger har en tendens til å virke ødeleggende.

Det du kan gjøre er å søke på et forbrukslån. Dette er en lånetype der du, slik vi allerede har nevnt, ikke trenger å stille med sikkerhet for pengene du låner. I stedet må du betale litt høyere rente for å dekke inn for den risikoen banken tar.

Forbrukslån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Du har sikkert forstått at de aller fleste banker krever at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Det vil altså si at de helst vil ha bevis på at du er en normalt god betaler. Likevel finnes det muligheter for å få et forbrukslån uten sikkerhet likevel. Det vil blant annet avhenge av hvor mye du skal låne.

Enkelte banker foretar ingen kredittsjekk når du kun låner små beløp. Det finnes også banker som kan hjelpe deg med et lån uten sikkerhet dersom du skal bruke pengene til refinansiering av gammel gjeld.

Det kan lønne seg å benytte seg av en sammenligningstjeneste, som Axo Finans, slik at du får et godt overblikk over hvilke muligheter du har.

Privatlån uten sikkerhet

Det er nå en gang slik at kjært barn har mange navn. Smålån, lån uten sikkerhet lav rente, forbrukslån eller privatlån. Det er rett og slett flere ulike navn på samme sak. Et privatlån er det samme som et forbrukslån, altså et lån uten sikkerhet. Lånet er til deg, og du bruker det slik du ønsker. Banken stiller nemlig ingen spørsmål rundt hva du skal bruke pengene til.

Det eneste de sjekker er hvor sannsynlig det er at du kan betale pengene tilbake. Mangelen på sikkerhet gjør at det er en større risiko for banken å låne ut pengene, og derfor tar de også en høyere rente. Renten kan være nede i 8 % men også oppe i så mye som 25 til 30 %.

Myndighetene strammer inn

Fra og med 2019 vil det som har fått navnet gjeldsregister være på plass. Det kommer to stykker og bankene vil være pliktig å levere opplysninger hit. Gjeldsregisteret skal gi mulige långivere opplysninger om hvor stor forbruksgjeld du eventuelt allerede har, slik at de kan ta dette med i betraktning når de skal svare på lånesøknaden din. Frem til i dag har det nemlig kun vært mulig å se hvor mye du har i lån med pant. Nå skal det altså være mulig å se hele gjeldsbyrden din når du søker økonomisk hjelp uten sikkerhet.

Myndighetene har også satt et tak på hvor mye gjeld hver innbygger kan ha. Dette ligger foreløpig på fem ganger inntekten, og er ofte brukt som grensen for hvor mye lån du kan få til bolig.

Dette kan du gjøre om du trenger og får ikke lån penger uten sikkerhet

Det aller første du bør gjøre er å sette opp et budsjett og skaffe deg en komplett oversikt over økonomien din. Finnes det områder der du bruker for mye penger og kan spare inn? Finnes det mulighet for å spare opp penger til det du trenger eller ønsker deg, i stedet for å låne?

Dersom du har lån med inkasso kan du ved hjelp av budsjettet se om du kan spare inn ett eller flere steder, og få mer penger til å betale ned de lånene du allerede har. Dersom det ikke har gått for langt, kan du høre med de du skylder penger om det er mulig å få til en nedbetalingsløsning. Så snart du har fått betalt ut gjelden, kan du kontakte kredittvurderingsselskapene og be om at betalingsanmerkninger blir slettet.

Søke lån uten sikkerhet og kredittsjekk sammen med en annen

Det er også mulig å søke om lån uten sikkerhet sammen med en medsøker. Har du allerede et alternativ til SMS-lån med betalingsanmerkning eller mikrolån, kan det hende du kan få hjelp av banken dersom du søker sammen med en som har god kredittverdighet. Dette betyr at dere begge er solidarisk ansvarlige for lånet. Dersom du ikke betaler, vil banken henvende seg til din medsøker og rettet kravet sitt til denne.

En medsøker er ofte det samme som en kausjonist.

Refinansiering av lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning

Det finnes muligheter for refinansiering av lån uten sikkerhet. Det finnes nemlig enkelte banker som har spesialisert seg på nettopp dette. Den eneste ulempen, om du kan kalle det for en ulempe, er at du må ha sikkerhet i bolig for å kunne benytte deg av dette.

Banker som gir lån med betalingsanmerkning

Banker som gir lån med betalingsanmerkning gir kun slike lån dersom pengene skal brukes til refinansiering og du har den nevnte sikkerheten. Du får heller ikke pengene utbetalt direkte til din konto. Du må nemlig sende inn opplysninger om hvem du du skylder hva, og så sørger banken for at gjelden din blir betalt med det nye lånet.

Noen siste gode råd

Det er altså ikke helt umulig å få lån uansett, selv om det i utgangspunktet ikke er de store mulighetene for å få lån dersom du har dårlig kredittverdighet. Når du skal søke lån er det alltid lurt å få lånetilbud fra flere banker. Det du kan gjøre er å bruke en sammenligningstjeneste, som Digifinans. De samarbeider med 14 ulike banker, som da vil konkurrere om å gi deg det beste tilbudet. En lav effektiv rente betyr lavere kostnader for deg.

Husk at du aldri bør ta opp mer penger enn hva du har råd til å betale tilbake. Skulle du få problemer er det viktig å kontakte långiveren så snart som mulig, og se om dere i fellesskap kan komme frem til en avtale som gjør det mulig for deg å få betalt ned lånet.

Populære långivere som tilbyr billig lån uten sikkerhet:

Du kan også lære deg mer om lån gjennom bloggen vår.

Besøkendes vurdering