Modus Finans NO

Modus Finans er en norsk aktør som tilbyr lån uten sikkerhet til privatpersoner. Selskapet har spesialisert seg på smålån og tilbyr svært fleksible løsninger for deg som trenger litt ekstra fleksibilitet i hverdagen. Selskapet er tilstedeværende i flere nordiske land, men i Norge utsteder de lån gjennom et samarbeid med Thorn Finans AS. Rent praktisk betyr dette at lånet blir utstedt av Thorn Finans Norge, men de samme vilkårene er fortsatt gjeldende.

Selskapet stiller ingen spørsmål til hva pengene skal brukes til og du kan derfor helt fritt disponere beløpet slik du selv måtte ønske. Med Modus Finans NO gjennomgår du en automatisert søkeprosess og kan derfor oppnå smålån på minutter dersom du søker uten betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Dette passer derfor spesielt godt for deg som trenger rask tilgang på lånebeløpet eller har behov for midlertidig finansiering.

Lån opptil 50.000 NOK med Modus Finans NO

For deg som trenger rask tilgang til kontanter eller ønsker et lån uten sikkerhet kan Modus Finans NO være et utmerket alternativ. Du vil gjennomgå en automatisert søknadsprosess og derfor få tilnærmet øyeblikkelig svar på om din søknad har blitt innvilget eller ei. I praksis betyr dette at du kan søke om lån opptil 50.000,- uten at banken krever sikkerhet for lånet og kan derfor helt fritt benytte lånebeløpet slik du selv måtte ønske. Nedenfor har vi samlet noen punkter over de vanligste årsakene til at man velger søke lån hos Modus Finans NO. 

 • Du har behov for et lite lån, men ønsker ikke å øke boliglånet eller stille sikkerhet i egen bolig.
 • Det dukker opp uforutsette kostnader som må betales innen kort tid. Det kan være depositum for en reise, sikkerhetsdepositum for en leilighet eller andre store beløp.
 • Det dukker opp et tilbud som er for godt til å stå over, men du har ikke pengene tilgjengelig akkurat nå.
 • Du opplever sviktende inntekt for en kort periode og har behov for litt ekstra fleksibilitet frem til inntekten innhenter seg igjen.
 • Det oppstår et behov for midlertidig finansiering eller betalingskrav som må betales øyeblikkelig. Dette kan være verkstedkostnader, hvitevarer som må skiftes eller lignende.
 • Du trenger midler for å gjennomføre et nødvendig innkjøp, men har ikke pengene til å legge ut akkurat nå.
 • En rekke andre årsaker til at det oppstår et akutt behov for raske kontanter og du trenger en rask løsning for finansiering på mellomlang sikt.

Den største fordelen med et lån fra modus Finans er at du kan få sms lån på minuttet og at pengene deretter raskt blir utbetalt etter godkjent søknad. Dette sikrer seg som låntaker rask tilgang til hele beløpet og kan hjelpe i situasjoner hvor privatøkonomien er ekstra stram.

Renter og Avgifter

Ettersom lånet finansieres gjennom et samarbeid med Thorn Finans Norge vil du finne gjeldende renter og avgifter på Thorn Norge sine sider. Modus Finans sammen med Thorn er helt åpne på kostnadene knyttet til lån gjennom sin løsning og du vil derfor unngå skjulte kostnader. Det er viktig å huske at når du søker om lån uten sikkerhet vil det bli gjennomført en kredittvurdering samt en individuell vurdering av din privatøkonomi. 

Det er disse vurderingene som legges til grunn når de endelige vilkårene for ditt lån skal utarbeides. Derfor er det svært viktig at du leser gjeldsbrevet du mottar fra Thorn Finans Norge før du signerer. Dette sikrer at du har god oversikt over alle kostnader knyttet til lånet og du kan forsikre deg om at du har tilstrekkelig betalingsevne før lånet inngås. 

Nedenfor illustrerer vi to låneeksempel fra Modus Finans NO.

10.000 over 12 månederNominell rente 9.48-23.4%Effektiv rente 30.62-49.41%Kredittkostnader 1792-2792,-
50.000 over 60 månederNominell rente 9.48-23.4%Effektiv rente 12.75 - 29.22%Kredittkostnader 17.497 - 41644.-

For deg som lånetaker er det viktig å være oppmerksom på at kostnadene knyttet til ditt lån vil være basert på opplysningene som fremkommer i kredittvurderingen og søknaden din. Her vil banken gjøre en vurdering av din kreditthistorikk, kredittscore og betalingshistorikk for å avgjøre hvilken risiko det medfører å innvilge deg et lån. I tillegg til de aktuelle rentene illustrert ovenfor er det også noen avgifter knyttet til lån gjennom Modus Finans:

 • På lånesaldo høyere enn 1.000,- pålegges det et termingebyr på 19-59,-
 • Purregebyr på 35.- påløper ved forsinket betaling
 • Etableringsgebyr på alle lån 495,-

Thorn Finans har rett til å endre og justere gebyrer i henhold til inngått kontrakt. Ønske rdu en oppdatert oversikt over nåværende gebyrene finner du disse her.

Hvordan søke om lån uten sikkerhet med Modus Finans NO

Fordelen med lån uten sikkerhet er at du raskt og enkelt kan søke om ønsket beløp fra Modus Finans sine hjemmesider. Her finner du et praktisk verktøy for å velge ønsket lånebeløp samt hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet. Når du har oppgitt dette vil du raskt bli tatt med videre til selve søknadsskjemaet hvor du fyller inn personalia, inntekt og lignende opplysninger for banken. Her kan du også vedlegge nødvendig dokumentasjon hvor dette bes om. 

Oppfyller du vilkårene for et lån fra Modus Finans vil du kort tid etter at søknaden er sendt inn få vite resultatet av din søknad. I de aller fleste tilfeller vil dette skje rett etter at søknaden er sendt inn. Skulle det derimot være behov for ytterligere opplysninger eller banken ikke finner tilstrekkelig grunnlag for å innvilge deg et lån vil du få denne beskjeden på e-post. Nedenfor har vi illustrert en steg-for-steg fremgangsmåte for hvordan søknadsprosessen ser ut når du søker om lån uten sikkerhet. 

 1. Du velger ønsket lånebeløp og fyller ut søknaden på hjemmesiden til Modus Finans NO. Denne inkluderer grunnleggende informasjon og nødvendig dokumentasjon for å verifisere opplysningene dine. De fleste banker vil her be om skattemelding samt siste lønnsslipp som bevis for inntekter. 
 2. Banken mottar din søknad gjennom sitt system og den vil bli øyeblikkelig behandlet av en maskinell søknadsbehandler. Dette er programvare som leser de oppgitte opplysningene og gjør en beslutning basert på disse. Skulle det være behov for ytterligere vurdering vil søknaden sendes videre til manuelt ettersyn. 
 3. Når Modus Finans er ferdig med å gjennomgå søknaden din vil den enten avslås eller innvilges. Skulle du oppleve at søknaden blir avslått vil du innen kort tid få beskjed om dette. Blir den derimot godkjent vil du innen kort tid få tilsendt et gjeldsbrev med gjeldende lånevilkår for ditt lån. Les dette nøye for å unngå skjulte kostnader. 
 4. Er du fornøyd med vilkårene som banken presenterer i sitt tilbud kan du raskt og enkelt signere avtalen med BankID eller velge å printe ut avtalen, signere den og sende tilbake til banken via post. Skulle du velge å gjøre dette manuelt må du påregne 4-7 ekstra virkedager for å få behandlet lånet. 
 5. Etter at banken har mottatt ditt signerte gjeldsbrev vil pengene innen 12-24 timer bli utbetalt til den kontoen du har oppgitt i søknaden din. Du står nå fritt til å benytte beløpet slik du selv måtte ønske. 
 6. Lånet er aktivt og du håndterer tilbakebetaling i henhold til nedbetalingsplanen presentert av banken.

Det er viktig å merke seg at du kan når som helst trekke deg fra låneprosessen frem til du har signert gjeldsbrevet. Dersom du ikke er fornøyd med vilkårene som blir tilbudt av banken kan du derfor enkelt takke nei til lånet. Etter at lånet er signert og aktivt vil det være gjeldende angrerettlov og angrerett for finansprodukter som gjelder. NB: som vi tidligere har nevnt er det viktig at du setter deg godt inn i vilkårene fremstilt i gjeldsbrevet ditt. Banken er pliktig til å fremlegge alle kostnader knyttet til lånet i brevet og det er derfor disse kriteriene som er bindende.

Fordeler og ulemper med lån uten sikkerhet gjennom Modus Finans

For mange nordmenn har forbrukslån blitt et populært alternativ til tradisjonelle lån og kredittkort. Årsaken til denne populariteten er gjerne knyttet til kort behandlingstid på søknadene og man får låne beløpet utbetalt til konto innen få virkedager. Noen aktører tilbyr også smålån på minuttet slik som Modus Finans gjør. Her vil du øyeblikkelig få svar på søknaden din og ila 12-24 timer ha lånebeløpet stående på konto. Det er denne fleksibiliteten og hurtige responsen som gjør at mange velger nettopp lån uten sikkerhet når de skal oppfylle drømmereisen eller pusse opp boligen. 

Som med alle andre finansielle produkter er det både fordeler og ulemper med et lån uten sikkerhet. Av den grunn er det viktig at man vet om både positive og negative sider ved smålån på minuttet slik at man har et godt grunnlag for en saklig vurdering. Som huskeregel bør du derfor alltid ta utgangspunkt i den egen privatøkonomi og huske at inngåtte låneavtaler er juridisk bindende i henhold til gjeldsbrevet du har signert. 

Gå derfor alltid nøye gjennom din egen økonomi og forsikre deg om at du har betalingsevne til å håndtere lånebeløpet du ønsker å søke om. Om du mot formodning skulle oppdage at beløpet er helt på grensen til hva du kan håndtere på nåværende tidspunkt, vurder å senke lånebeløpet eller kvitt deg med utgifter før du søker om lånet på nytt. Dette sikrer deg mot å havne i økonomisk utfordrende situasjoner som fort kan bli langvarige.

Fordeler med lån uten sikkerhet fra Modus Finans

 • Det stilles ikke krav til hva du benytter pengene til – Den klart største fordelen med et lån uten sikkerhet er at banken ikke stiller noen krav til hva du måtte ønske å benytte pengene på. Du kan derfor helt fritt bruke pengene slik du selv måtte ønske.
 • Få krav til dokumentasjon – Sammenlignet med tradisjonelle lån stilles det få eller ingen krav til dokumentasjon når du søker om smålån på minuttet. Årsaken til dette er at det ikke stilles krav om sikkerhet og du trenger derfor heller ikke legge frem dokumentasjon på tilstrekkelig sikkerhet. 
 • Kort behandlingstid på søknader –  De aller fleste banker som tilbyr lån uten sikkerhet tilbyr svært rask behandlingstid. Mange banker slik som Modus Finans benytter seg av automatiserte søknadsprosesser som gjør at det automatisk innhentes en kredittvurdering. Dette sikrer at de kan innvilge/avslå en søknad innen få minutter fra du har sendt den inn. 
 • Fleksibel nedbetalingsplan – Grunnen til at mange foretrekker forbrukslån er de fleksible vilkårene som denne typen finansiering tilbyr. Hos mange banker kan du nemlig velge å betale inn et minimumsbeløp av utestående saldo hver måned og dermed velge selv hvilket tempo du ønsker å betale tilbake lånet på. Dette gjør at du kan betale ned mer i gode perioder og bevare økonomisk fleksibilitet i dårlige perioder. 
 • Praktisk løsning for mellomfinansiering – Forbrukslån passer utmerket for deg som kun har behov for midlertidig finansiering. Det kan være at du må legge ut et kontantbeløp i dag, men vet at det snart kommer inn tilstrekkelig penger til å innfri lånet igjen. Du kan da kjapt og enkelt søke om ønsket lånebeløp og innfri hele lånet når du mottar pengene som planlagt.

Ulemper med smålån på minuttet gjennom Modus Finans NO

 • Høyere effektiv rente enn vanlige lån – En av de største ulempene ved å benytte smålån og lån uten sikkerhet er den høye renten knyttet til slike lån. Den raske behandlingstiden og ingen krav om sikkerhet gjør at bankene påtar seg med risiko når de låner ut pengene og de vil derfor kreve høyere rente for å kompensere dette. I utgangspunktet er din egen kredittverdighet eneste sikkerheten bankene har for at lånet innfris i henhold til avtale og dette medfører at slike lån er kategorisert som høy risiko for bankene.
 • Strenge krav om kredittverdighet – Siden det ikke stilles krav om verken sikkerhet eller restriksjoner for hva lånebeløpet kan benyttes til stiller de fleste bankene strenge krav om kredittverdighet. Grunnen bak dette er at eneste sikkerheten bankene har for at lånet ikke blir misligholdt er din kredittverdighet. Du vil derfor i de aller fleste tilfeller oppleve det som svært vanskelig å få innvilget et lån om du skulle ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker under søknadsprosessen.

Kontakt Modus Finans NO

Telefon 216 10 020
E-post[email protected]

Vilkår og betingelser

For at du skal få innvilget en søknad hos Modus Finans er det noen grunnleggende vilkår du må oppfylle først:

 • Du må ha fylt 25 år
 • Være skattemessig bosatt i Norge siste tre årene
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkasso 
 • Ha en gyldig folkeregistrert adresse i Norge

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor lang tid tar det før pengene blir utbetalt min konto?

Når søknaden godkjennes vil du få pengene utbetalt samme dag som godkjenningen foreligger, eller senest neste virkedag. 

Hvor mye kan jeg låne?

Hos Modus kan du søke om lån uten sikkerhet på mellom 10.000 og 50.000,-

Hva blir renten på lånet mitt?

Det vil foreligge en individuell kredittvurdering når du søker om lån. Det er denne vurderingen som avgjør hvor mye du får låne og hvilken rente lånet vil ha. Du vil motta et gjeldsbrev med nøyaktig rente før lånet betales ut. Renten på smålån på minuttet varierer fra 9.48% til 21.60%. 

Hvordan søker jeg om lån fra Modus Finans?

Ønsker du søke om lån fra Modus Finans kan du gjøre dette raskt og enkelt gjennom deres hjemmeside. Du fyller da inn hvor mye du ønsker å søke om, samt foretrukket nedbetalingsperiode på lånet. 

Hvordan blir pengene utbetalt?

Etter at Modus Finans har mottatt ditt signerte gjeldsbrev vil de iverksette utbetaling innen kort tid. I de aller fleste tilfeller vil pengene overføres direkte til din konto samme dag og senest neste virkedag. Benytter du skriftlig søknad på papir vil det forekomme noe forlenget behandlingstid på søknaden.

Se også: