NordicLån

NordicLån er en bankbedrift som har spesialisert seg på å tilby lånesøkerne sine enkle og fleksible sms lån. Du kan kun låne inntil 50 000 kr, og bestemmer selv om du vil betale smålånet ditt ned i løpet av 12 måneder, 60 måneder eller et sted imellom.

Det er en fordel for mange som trenger smålån at Nordic Lån ikke setter som krav at du som vil ta opp lån skal stille med sikkerhet. Pengene du låner står du fritt til å disponere slik du ønsker og trenger, og Nordic Lån stiller ingen spørsmål om hva lånet skal benyttes til.

Nordic Lån er en relativ ny aktør på det norske forbruksmarkedet, men det drives av Thorn AS som er en godt etablert og anerkjent markedsaktør. Nordic Lån har også røtter i Danmark.

Slik låner du penger hos NordicLån

Det er veldig enkelt og effektivt å søke om lån hos NordicLån, og du kan gjøre det direkte gjennom hjemmesiden til banken. Det aller første du må gjøre er å fylle inn dine personlige opplysninger. Du oppgir hvor mye du trenger å låne, minstesummen er på 10 000 kr og maksimumsummen er på 50 000 kr, og hvor lang tid du ser for deg at du trenger for å kunne nedbetale smålånet med gode betingelser. Ifølge norsk lov kan du betale ned lån under 50 000 kr fortere enn avtalt uten at det skal koste deg noe ekstra.

Deretter må du oppgi generell informasjon om deg selv som navn, personnummer, mobilnummer og e-postadresse. Så er det bare å sende inn søknaden. I første runde er det helt uforpliktende å sende inn en lånesøknad til Nordic Lån. Lånet blir først forpliktende når du har signert på lånekontrakten din. Alle dine personlige opplysninger blir lagret med forsiktighet og i tråd med loven.

Smålånene fra Nordic Lån har en fastsatt årlig nominell rente på 8,73 – 23,87 %. Du må også betale en ekstraavgift hver måned på 45 kr.

Nordic Lån stiller noen krav for at du skal kunne få innvilget lånesøknaden din. Du må ha fylt 20 år, og det kan ikke være noen registrerte betalingsanmerkninger på deg. Betalingsanmerkninger er synonymt med at du betraktes som en dårlig og utroverdig tilbakebetaler, og at det dermed ikke er lurt av bankene å låne ut penger til deg. Det er også et pluss at du har en fast inntekt å vise til.

Det som er fordelen med Nordic Lån er at dette er en ren forbrukslånbank som er oversiktlig å bruke, og som stiller relativt få krav til lånesøkeren. På hjemmesiden til Nordic Lån kan du enkelt ta i bruk en lånekalkulator som gir deg en god oversikt og estimat på hvor mye du må betale hver måned om du for eksempel låner 10 000 eller 40 000 kr.

Verdt å vite om Nordic Lån

Når du har fått innvilget lånesøknaden din og har skrevet under på lånekontrakten vil pengene være inne på din oppgitte konto i løpet av 1-3 virkedager. Hvilke renter du får på forbrukslånet ditt avhenger av kredittvurderingen din. Det er din individuelle kredittvurdering som fastsetter renten og hvor mye du faktisk får låne. Den minste rentesatsen er 8,40 % og den høyeste rentesatsen ligger på 21,60 %.

Du tar ingen risiko ved å låne penger gjennom Nordic Lån. Lånet du tar opp gis under ansvarlige forhold og i tråd med norske lover og regler. Visjonen til Nordic Lån er at du skal ha en stabil økonomi selv når du trenger å ta opp et lån.

Markedsføring av forbrukslån

NordicLån har spesialisert seg på å låne ut små forbrukslån. I Norge har det kommet nye, strengere regler for markedsføring av forbrukslån til forbrukere. Selv om forbrukslån for mange kan være et gode, spesielt i situasjoner hvor økonomien er trang, krever det selvdisiplin hos de som tilbyr lånet og hos de som påtar seg gjeld. Det er derfor myndighetene har besluttet å stramme inn regelverket.

Nordmenn ligger på toppen i å ta opp forbrukslån, og mange sliter med å betale ned gjelden sin. De nye reglene er først og fremst rettet mot aggressiv markedsføring av forbrukslån. Det er helt essensielt når du tar opp forbrukslån at du gjør det gjennom en bank som er fleksibel på nedbetaling og hvor låneutgivelsen skjer i faste rammer.

De nye reglene for markedsføring fastsetter at forbrukslån ikke skal anbefales til forbrukerne. Bankene må også forsikre seg om at de som søker om å få ta opp forbrukslån kan klare å nedbetale lånet selv med en rentestigning på inntil 5 %. Låntakeren kan fra før av heller ikke ha en samlet gjeld som er 5 ganger høyere enn samlet årsinntekt. Hensikten er at folk som tar opp lån skal klare å nedbetale gjelden de påtar seg. Derfor må også banker og andre finansinstitusjoner ta sitt ansvar og ikke presse forbrukslån på forbrukere gjennom blant annet anbefalinger og aggressiv markedsføring.

Dette er noen av de nye kravene norske myndigheter setter om markedsføring av forbrukslån:

  • Banker har ikke lov til å gi ut forbrukslån til personer som ikke har tilstrekkelig betalingsevne, eller til personer med høy gjeld.
  • Bankene må legge opp til at forbrukslånet skal betales ned med en fast sum hver måned. Lånet skal kunne betales ned i løpet av 5 år.
  • Bankene skal foreta individuelle vurderinger av lånesøknadene.

De nye reglene om markedsføring gjelder kun for en avgrenset periode som et slags midlertidig prøveprosjekt. Reglene er gyldige frem til 31.12.2020.

Økonomiske råd fra NordicLån

NordicLån deler økonomitips med sine kunder, og det er spesielt 3 tips som forbruksbanken legger spesielt mye vekt på:

  1. Sett alltid opp et budsjett slik at du har kontroll over faste utgifter og vet hva du har til rådighet.
  2. Vit hvor mye penger du har og kan bruke i måneden. Da kan du også få en bedre oversikt over hvor mye du kan nedbetale på eventuell gjeld.
  3. Unngå ubetalte regninger og purringer. Det blir dyrere for deg og kan gjøre det vanskeligere å få lån senere. Sliter du med å huske å betale regninger er det lurt å opprette avtalegiro.

Besøkendes vurdering