Ferratum Bank

Norge er et stort og populært marked for banker og finansinstitusjoner som låner ut penger uten krav til sikkerhet. En av disse bankene er Ferratum Bank. Dette er en bank som kun opererer på nettet, og ikke har fysiske lokaler du som kunde kan besøke.

Ferratum Bank er en del av den større Ferratum Group, og de tilbyr altså mindre forbrukslån til både privatpersoner og små bedrifter. Selskapet så dagens lys i 2005, og har gjort det så bra at de nå finnes i mer enn 25 land. De mer enn to millioner kundene banken har finnes i Europa, Afrika, Asia samt Nord- og Sør-Amerika. Hovedkontoret befinner seg i den finske hovedstaden Helsinki, og de er også notert på Prime Standard-listen til børsen i Frankfurt. Selskapets mål er intet mindre enn å bli verdens ledende mobilbank.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

Feratum tilbud og tjenester for norske kunder

Ferratum har to tjenester for sine norske kunder. Det ene er det de kaller Ekspresskreditt og det andre har fått navnet Fleksikreditt.

Fleksikreditt

Med Fleksikreditt kan du søke om et lånebeløp fra 1 000 kr opptil 50 000 kr. Dersom søknaden din blir innvilget, får du en konto med pengene på. Det vil kun løpe rente på det beløpet du tar ut av denne kontoen, og du kan ta ut penger så mange ganger du ønsker.

Selve tilbakebetalingen er fleksibel og du kan i tillegg søke om betalingsutsettelse to ganger per år. Disse innvilges uten at du blir belastet for ekstra gebyrer. Du betaler altså ingenting før du tar penger ut av kontoen din, og da er minsteavdraget per måned på 500 kr. Ferratum krever heller ingen ekstra dokumentasjon fra deg, noe som betyr at selve søknadsprosessen er relativt ukomplisert. Du slipper å betale etableringsgebyr for lånet ditt.

Ekspresskreditt

Dette er tilbudet for deg som trenger en liten sum i en forholdsvis kort periode. Du kan maksimalt låne 6 000 kr og du kan ikke bruke mer enn 45 dager på tilbakebetalingen. Dette er et godt tilbud for deg som har et akutt behov for penger, og ikke ønsker eller har mulighet til å be familie eller venner om hjelp.

Heller ikke her må du betale etableringsgebyr, og du kan søke selv om du har en betalingsanmerkning.

Slik søker du om lån hos Ferratum

Ønsker du å søke om lån gjennom Ferratum gjør du dette enkelt på nettet. Banken har som mål å svare på alle innkommende søknader i løpet av 24 timer i døgnet. De lover også å være tilgjengelige hele uken gjennom, noe som er mulig fordi hele prosessen er digitalisert. Dersom du har behov for å prate med noen, har banken også en kundeservice du kan ringe til og de har i tillegg sjenerøse åpningstider.

Ferratum stiller noen få krav til de som søker, og de er:

  • Søkeren må ha fylt 20 år.
  • Søkeren må ha gyldig e-postadresse.
  • Søkeren må ha norsk telefonnummer.
  • Søkeren må ha egen BankID.
  • Det er også nødvendig med egen inntekt, men det opplyses ikke om noen nedre grense.

Kredittsjekk med Ferratum

En kredittsjekk, eller kredittvurdering som mange også kaller det, er en vurdering banken foretar for å se om du er kredittverdig. Altså sjekker de din økonomiske historie for å se om du er en de kan låne bort penger til. Dersom du skulle ha høy kredittverdighet vil det si at du har liten gjeld og stor inntekt. Da vil du få tilbud om lån til den laveste renten.

Desto mer gjeld du har i forhold til inntekt, desto mindre får du tilbud om å låne og desto høyre blir renten. Dette er selvfølgelig en forenklet fremstilling for det er også andre elementer som kan spille in, men i realiteten er et omtrent slik det foregår. For å foreta en kredittsjekk bruker bankene de opplysningene som fremkommer om deg i offentlige registre, i tillegg til de du selv har oppgitt.

I likhet med alle andre banker foretar også Ferratum en kredittsjekk av deg som søker om lån. Målet deres er å godkjenne så mange kunder som mulig, og det gjør de blant annet ved å basere kredittsjekken på din betalingshistorikk når det kommer til samme type lån som de Ferratum tilbyr. Videre sjekker de din evne til å betale lånet tilbake i henhold til det som blir avtalt, og de kontrollerer at de opplysningene du oppga i søknaden din faktisk stemmer med virkeligheten.

Du bruker din BankID til å verifisere deg, godkjenne et eventuelt lån og for å logge deg inn på din egen side hos banken. Her kan du foreta uttak og sjekke hvordan du ligger an med avdrag og så videre. Dette er både en lettvint og praktisk løsning, og du kan også bruke mobiltelefonen din til dette. Da har du full kontroll til enhver tid.

Mer moro med Ferratum

Ferratum byr både nye og eksisterende kunder på flere goder. Det ene er at du på deres nettsider kan finne en veldig hendig lånekalkulator, der du enkelt kan få en oversikt over hvor mye beløpet du ønsker å låne kan komme til å koste deg. På denne måten blir det lettere  å se om du har rom i budsjettet til å klare avdragene.

Videre er nettsiden full av artikler og bloggposter som alle omhandler temaet personlig økonomi. Her er det altså mye å lære for den som ønsker det.

Noe av det som kanskje er mest populært er at Ferratum kjører konkurranser og annen moro for kundene. Dersom du er venn med dem på Facebook har du mulighet til å vinne 1 000 kr hver uke. Inne på din egen side vil du også få jevnlige tilbud, og, sist men ikke minst, så avholder de ofte større kampanjer og konkurranser der du kan vinne flere tusen kroner. Det er altså lønnsomt å følge med på hva banken måtte finne på.

Et siste skråblikk på Ferratum Bank

Ferratum er altså en helt digital bank der alt foregår på nettet. Dette gjør hele låneprosessen enkel i forhold til slik den var i de gode gamle dager. Du kan låne opptil 50 000 kr eller opptil 6 000 kr dersom du har betalingsanmerkning men behov for litt økonomisk bistand over en kortere periode.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering