Mikrolån i Norge

Har du noen gang opplevd at lønningen ikke strakk helt til? At du manglet akkurat en liten sum til den siste regningen eller for å ta det gode tilbudet på feriebillettene for neste år? Noen ganger er det ikke store summen som mangler, og da kan et mikrolån være redningen. I denne artikkelen skal vi forklare deg hva mikrolån er, og hva du bør tenke på før du søker.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Hva er et mikrolån?

mikrolånFørst av alt må du vite hva et mikrolån egentlig er. Mikrolån er det samme som et forbrukslån, men navnet mikro sikter til størrelsen. Vanligvis ligger et forbrukslån i størrelsesorden fra 5 000 til 500 000 kr, men det er også mulig å låne så lite som fra 500 til 5 000 kr. Det er lån i denne størrelsen som kalles mikrolån.

Et mikrolån er således et lån uten sikkerhet, og banken vil ikke spørre deg om hva du skal bruke pengene til. Siden du ikke må stille sikkerhet er søknadsprosessen relativt bare. Det som er ulempen er at banken tar betalt for risikoen gjennom renten. Manglende sikkerhet bidrar til en noe høyere rente. Takket være den korte nedbetalingstiden vil renten som oppgis være rimelig høy.

Du kan vanligvis ikke bruke mer enn et sted fra en måned eller to til et år på å betale lånet tilbake. I tillegg må du betale et etableringsgebyr og termingebyr. Det første er et engangsbeløp som banken tar i betaling for opprettelse av lånet, og det siste er et beløp du må betale sammen med hvert avdrag. Det skal dekke bankens kostnader for å administrere lånet ditt.

Mikrolån for en dag

Norge er et godt marked for forbrukslån av alle størrelser. Det har ført til at det har dukket opp mange långivere, som alle ønsker å tilby deg et alternativ til et mikrolån. Selv om du trenger penger fort, kan det være veldig smart å foreta en liten sammenligning av alle tilbudene som finnes. Noen prosentpoeng mindre i rente kan spare deg for mange penger.

Du har neppe tid til å sjekke alle bankene selv, og det er heller ikke nødvendig. Den raskeste og enkleste måten å sammenligne tilbud på er å benytte seg av en sammenligningstjeneste. De har nemlig allerede gjort jobben for deg, og resultatet finner du på hjemmesiden til tjenesten.

Her finner du en liste over de bankene som tilbyr den beste renten og vilkårene for den lånesummen du er på jakt etter. Tjenesten er helt gratis, da det er bankene som betaler sammenligningstjenesten for å bringe dem kunder. Dermed har du alt å vinne og absolutt ingenting å tape.

Mikrolån uten å foreta en kredittsjekk

Det er mange som lurer på om det er mulig å få mikrolån uten foreta en kredittsjekk. Her til lands er det vanlig at alle banker og långivere foretar en kredittsjekk uansett hvor mye eller lite du søker om å låne. Det er fordi de vil sikre seg at du kan betale tilbake pengene og fordi de er pålagt av norske myndigheter å utvise forsiktighet når de låner ut penger.

Det vil si at banken ikke skal låne ut penger til personer som beviselig ikke kan betale tilbake. Derfor ser banken på hva du har av inntekt i forhold til registrert gjeld, og om du har havnet i registeret for dårlige betalere.

Det finnes dog noen banker som låner ut veldig små beløp uten å foreta en kredittsjekk først. På bankens nettside vil det være angitt hvilke krav banken har for å låne deg penger. Hos de aller fleste står det at de ikke låner ut penger uten å foreta en kredittsjekk, men det finnes altså noen der det ikke står. Dersom du er usikker, lønner det seg å kontakte kundeservice til den aktuelle banken og spørre.

Mikrolån med betalingsanmerkning

Har du fått en betalingsanmerkning vil dette i de aller fleste tilfeller sette en stopper for ønsket om å ta opp et mikrolån. Det skyldes det vi nevnte i avsnittet over, nemlig det faktum at de aller fleste banker ikke vil låne ut penger til noen som har vist seg å være dårlig betaler.

Mikrolån med betalingsanmerkning vil antagelig kun være mulig dersom du kan stille sikkerhet for lånet. Det finnes kanskje noen som låner ut penger til personer med betalingsanmerkning, spesielt om det dreier seg om veldig lave beløp. Ferratum er en av få banker der det er mulig å låne penger selv om du har betalingsanmerkning.

Mikrolån sms lån

Dersom vi først har havnet i en situasjon der vi trenger en liten buffer for å komme over kneika, er som regel behovet også ganske prekært. Da er det ikke moro å måtte vente i dagevis på å få penger inn på konto. Takket være digitalisering går det meste i dag fort når du søker om lån. Det gjelder også mikrolån. Du sender inn søknaden din på nettet, og du får svar på samme måte.

Enten til din e-post eller som SMS til telefonen din. Hvor rask du kan få pengene utbetalt vil avhenge av når på døgnet du søker. Du kan ikke få mikrolån dersom du søker om kvelden eller i en helg.

Mikrolån 5000

Slik vi allerede har nevnt kommer forbrukslån i mange størrelser. Fra noen få tusenlapper og opp til en halv million. Mikrolån hører hjemme i den nedre del av skalaen, og det er mange som søker om mikrolån 5000. Dette er et lite beløp som kan hjelpe deg med et nytt kjøleskap, en flybillett eller tannlegeregningen.

Folkia Mikrolån

Hos Folkia kan du få den økonomiske hjelpen du trenger når behovet er der. Folkia mikrolån går helt ned i 2 000 kr, som du må betale tilbake i løpet av 2 måneder, og opptil 20 000 kr, som du må betale ned i løpet av 12 måneder.

Du søker på hjemmesiden, og Folkia er stolte over at de ikke legger til noen skjulte kostnader. Du må betale rente samt etableringsgebyr for lånet, og et fakturagebyr om du ønsker å motta faktura for innbetalingene dine. Folkia har vært i Norge i flere år, og er en del av den gruppen som kalles Folkefinans.

Les mer om lån

Du kan også lære deg mer om lån gjennom økonomibloggen vår.