ViiGA Lån

ViiGA Lån er en tilbyder av mikrolån til privatpersoner i det nordiske markedet. De tilbyr praktiske lån opp til 70.000, – uten krav om sikkerhet og du kan enkelt sende inn en uforpliktende søknad.

Prosessen for søk om privatlån er enkel og gjøres raskt gjennom skjemaet på hjemmesiden. Du står helt fritt til å benytte lånebeløpet til det du måtte ønske dersom du får innvilget din lånesøknad. ViiGa tilbyr en av de mest fleksible tilbakebetalingene hvor du enkelt kan velge nedbetalingstid fra 24 til 60 måneder.

ViiGA lån logo

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA Lån

Lån opptil 70.000, – med ViiGa Lån

Du kan enkelt ta opp et lån opptil 70 000 kr med ViiGa Lån. Du står helt fritt til selv å velge hva lånet skal brukes til og kan dermed søke lån til alle formål. Det kan være mange årsaker til at man trenger et midlertidig mikrolån og du kan enkelt søke ettersom din søknad er helt uforpliktende. Noen av grunnene til at man kan dra nytte av et mikrolån kan være:

 • Man trenger midlertidig finansiering for å dekke en uforutsett kostnad slik.
  som reparasjon eller erstatte ødelagte hvitevarer. 
 • Du trenger et lån, men har ikke bolig eller annet å stille som sikkerhet. 
 • Betale for f.eks. en ferie før feriepengene har blitt utbetalt. 
 • Slå til på et tilbud som krever rask handling. Det kan være det dukker opp et tilbud som er for
  godt til å gi fra seg, men som krever en midlertidig finansiering. 
 • Småkjøp som krever et større kontantbeløp slik som mobiltelefon, TV, datamaskin eller lignende. 
 • Du har midlertid fall i inntekt og trenger å dekke opp dette for en kort tidsperiode. 
 • Andre årsaker som kunne kreve at man trenger en kontant utbetaling for en kortere eller
  lenger periode uten at man kan stille sikkerhet eller hente penger fra andre steder.

Fordelen med et mikrolån slik som ViiGa sitt er at du kan låne penger til hvilket som helst formål uten at noen stiller krav til sikkerhet, eller hva pengene skal brukes til. Dette gjør at løsningen passer ypperlig som en midlertidig finansiering ved utforutsette kostnader, eller som et utlegg for forskuddsbetaling av f.eks. ferier. 

Renter og avgifter

Renter og avgifter er avgjort basert på dokumentasjonen du sender inn sammen med søknaden din. ViiGA tilbyr lånevilkår med nominell rente mellom 12% og 26,4% med effektiv rente mellom 23,01% og 37,86%. Din endelige rente vil fremkomme av lånebrevet som du signerer før utbetaling dersom lånet ditt har blitt innvilget. Sørg for å sette deg godt inn i hvilke betingelser som gjelder for ditt personlige lån ettersom disse vilkårene baserer seg på informasjon du har oppgitt i søknaden samt en kredittsjekk.

Du kan hele tiden finne oppdatert informasjon om renter og gebyrer på Thorn. Opplysninger på denne siden som ikke negativt påvirker kunden kan oppdaterer uten forvarsel annet enn oppgitt på siden. Låneeksempler oppgitt i denne teksten er kun til illustrasjon. Undersøk alltid gjeldende renter og gebyrer oppgitt i lånebrevet før du signerer ditt lån.

10.000 over 12 månederNominell rente 8,40% - 23,4%Effektiv rente 28,31% - 39,90%Kredittkostnader 1416-1939,-
40.000 over 60 månederNominell rente 8,40% - 23,4%Effektiv rente 11,07% - -28,80%Kredittkostnader 11635-31242,-

Eksemplene ovenfor er basert på høyeste og laveste lånebeløp over tilsvarende tidsperioder. Det er basert på at nedbetalingsplan følges og det ikke forekommer forsinkelsesrenter.

Utover renter vil også de følgende gebyrene være gjeldende:

 • Etableringsgebyr Kontantlån 2,8% av lånebeløp, minimum 150,- 
 • Termingebyr papirfaktura 59,-
 • Termingebyr e-faktura 45,-
 • Termingebyr Avtale Giro 19.-
 • Purregebyr 35,-

Hvordan søke om lån med ViiGa Lån

Du søker enkelt om lån hos ViiGa ved å fullføre søknadsskjemaet funnet på nett. Skjemaet blir deretter behandlet av en kunderådgiver og dersom du søker innenfor åpningstidene 9-17 vil du få svar på søknaden innen en time, eller senest påfølgende virkedag.

Det vil bli innhentet en kredittvurdering for å gjøre en individuell avgjørelse for vilkår på lånet. Dette vil avgjøre hvilket rentenivå du kvalifiserer for. Nedenfor ser du en detaljert steg-for-steg anvisning til hvordan låneprosessen hos ViiGa Lån foregår. 

 1. Du fyller ut søknaden på nett med grunnleggende informasjon og påkrevd dokumentasjon,
  ønsket søkebeløp og aktuell nedbetalingstid. 
 2. ViiGa mottar din søknad og det blir innhentet en kredittsjekk. Søker du innen åpningstiden
  9-17 kan du forvente svar på søknaden innen 1 time.
 3. Søknaden blir enten innvilget eller avslått. Du informeres om avgjørelsen via E-post.
 4. Dersom søknaden blir innvilget vil du få tilsendt et lånebrev som enkelt signeres med BankID.
 5. Så snart lånebrevet er signert og returnert kan du forvente pengene inn på konto samme virkedag, eller dagen etter.

Det er en rask og enkel påføring av informasjon i det praktiske skjemaet for å søke helt uforpliktende lån hos ViiGa. Så snart lånebrevet er signert og pengene er på konto står du fritt til å benytte de slik du ønsker eller har behov for. Det eneste som gjenstår da er planlegge din nedbetaling og betale regningene dine i henhold til nedbetalingsplanen.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Lån fra ViiGa er et raskt og enkelt tilbud som kan komme godt med, men som alle andre typer finansiering er det både fordeler og ulemper med kortsiktig finansiering. Vi skal se litt nærmere på de med opplagte fordelene og ulempene ved å inngå denne typen finansiering. 

Det er viktig at man husker å ta høyde for sin personlige situasjon og ikke inngår låneavtaler man ikke egner å tilbakebetale ettersom dette kan skape store finansielle problemer ved forfall. Dersom behovet for rask finansiering skulle oppstå kan forbrukslån fra ViiGa være et godt alternativ.

Fordeler

 • Det er ingen krav til hva pengene skal benyttes til – Det stilles ikke spørsmål til hva pengene skal brukes til. Ettersom det ikke stilles krav til sikkerhet for lånet er det heller ingen krav til at eiendeler stilles til disposisjon eller sikkerhet.
 • Det kreves minimalt med dokumentasjonlån uten sikkerhet krever lite dokumentasjon, og hele søkeprosessen foregår på nett. Prosessen er i stor grad automatisert og långiver får tilgang til din ligning og kredittopplysninger gjennom ditt personnummer. Disse opplysningene blir deretter bedømt for å avgjøre egnethet og eventuelle rentenivåer.
 • Rask behandling – Ofte kommer tilbakemelding på søknaden øyeblikkelig eller innen få timer ettersom prosessen er automatisert i stor grad. 
 • Fleksibel tilbakebetaling – Forbrukslån tilbyr svært gunstige og fleksible løsninger for tilbakebetaling. Her kan du velge mellom rask tilbakebetaling eller kun betale minstebeløpet hver måned. Du kan også velge å tilbakebetale hele lånet før planen dersom du skulle få tilgang på midler før først antatt. 
 • Praktisk mellomfinansiering – Lånet fungerer som en effektiv mellomfinansiering dersom du har en uforutsett kostnad eller utlegg som du vet du vil få inn midler til å dekke opp innen kort tid. Den effektive behandlingstiden og raske utbetalingen gjør at du kjapt kan få tilgang til midler.

Ulemper

 • Høyere rente enn lån med sikkerhet – Lån uten sikkerhet har ofte langt høyere rente enn typiske sikrede lån som bolig eller billån. Selv om de har høyere rente enn sikrede lån har de ofte lavere rente enn f.eks. kredittkort og produktfinansiering.
 • Strenge krav om god kreditthistorie – Tilbydere av usikrede lån krever ofte langt bedre kreditthistorie enn långivere av tradisjonelle lån. Dette grunnet mangelen på sikkerhet eller pant i eiendeler.

Kontakt ViiGa

Dersom du ønsker komme i kontakt med ViiGa kan dette gjøres over telefon eller via e-post.

Telefon 9-1521610011
E-post[email protected]

Vilkår og betingelser

Det stilles en rekke grunnleggende krav for å få innvilget lån hos ViiGa Lån. Disse er som følgende;

 • Du er minst 21 år gammel.
 • Ingen aktive betalingsanmerkninger i din kreditthistorie.
 • Du er norsk statsborger.
 • Du har norsk folkeregistret adresse.
 • Du har en norsk bankkonto.

Dersom du oppfyller disse kravene vil det bli tatt en kredittvurdering basert på den informasjonen du har sendt inn sammen med søknaden din. Sender du inn søknaden i oppgitt åpningstid vil du få et svar innen en time fra mottatt søknad.

Dersom du skulle ha ytterligere spørsmål angående krav til søknad kan du kontakte ViiGa direkte gjennom kontaktopplysningene oppgitt i denne artikkelen eller gjennom deres hjemmeside.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvordan vet jeg hvilken rente jeg får?

Når ViiGa mottar din søknad vil det bli foretatt en kredittvurdering. Resultatet av denne kombinert med de opplysningene du har oppgitt i søknaden din vil legge grunnlaget for hvilken rentesats du og hvor mye du får lov å låne. Renten på lån ligger mellom 12,0 – 26,40%. Du vil få mer informasjon om ditt personlige lån gjennom lånebrevet som blir sendt ut til signering dersom du får godkjent din søknad.

Det er derfor viktig at du leser lånebrevet nøye før du signerer og sender dette tilbake med BankID. Det ligger en helhetlig vurdering til grunne for rentesatsen og denne endres ikke før det eventuelt ligger en endret søknad til grunn sammen med ny kredittsjekk.

Hvordan foregår tilbakebetaling av lånet mitt?

ViiGa tilbyr flere alternativer for tilbakebetaling inkludert E-faktura og AvtaleGiro i nettbanken, eller faktura per post på papir. Det anbefales at du enten oppretter AvtaleGiro for automatisk betaling eller benytter E-faktura for å få lavest mulig fakturagebyr sammen med ditt månedsbeløp. Forfall for lån hos ViiGa er den 27 hver måned og det vil påligge forsinkelsesgebyrer dersom denne datoen overstiges.

Du kan finne en detaljert oversikt over hvordan disse gebyrene regnes ut ved å se “oversikt over gebyr” på Thorn. Thorn Finans står bak ViiGa Lån og det er disse gebyrene som til enhver tid er gjeldende for låntakere hos ViiGa. Du vil også finne ytterligere informasjon om hvordan det anbefales at tilbakebetaling forekommer på Thorn sine hjemmesider. 

Hvordan dokumentasjon krever Viiga for å utbetale lån?

I tillegg til den generelle informasjonen som er oppgitt gjennom søknadsskjemaet kreves det også at du som låntaker sender inn dokumentasjon på inntekt før lånet kan godkjennes. De godkjente formene for dokumentasjon er som følgende;

 • Lønnsslipp fra den siste måneden (må inneholde personalia slik som fult navn eller personnummer)
 • Dokumentasjon på utbetaling fra nav (dersom du mottatt dagpenger, arbeidsavklaringspenger, eller lignende. Dette må også inneholde navn eller personnummer)
 • Dersom du er selvstendig næringsdrivende må du kunne vise til lønnsgodtgjørelse. Dette kan være dokumentasjon eller utskrift av bankkontoutdrag eller en bekreftelse på utbetaling fra regnskapsfører. 
 • Dersom du har andre inntekter som skal ligge til grunn for tilbakebetaling av lånet som f.eks. barnebidrag, barnetrygd, småjobber eller en leieinntekt. Dette gjelder kun beløp over 5000,- per måned.

Hvordan foregår søknadsprosessen hos ViiGa Lån?

Søknadsprosessen hos ViiGa behandles fortløpende, og du kan derfor forvente svar innen en time dersom du sender sin søknad i åpningstiden. Du fyller enkelt ut det praktiske skjemaet på nettsiden med de nødvendige opplysningene slik at ViiGa kan foreta en kredittvurdering. Deretter vil du innen en time få en bekreftelse på innvilget lån, eller avslag på søknaden.

Du vil deretter motta et lånebrev for signatur som enkelt signeres med BankID før lånebeløpet betales ut samme dag, eller neste virkedag til din bankkonto. Dersom det skulle være manglende informasjon eller ytterligere opplysninger være nødvendig før en søknad kan godkjennes vil du bli kontaktes av kundeservice som vil innhente denne informasjonen. 

Kan jeg innfri lånet mitt før tiden dersom jeg ønsker?

Lånet kan når som helst innfris før avtalt nedbetalingsplan. Du kan også betale inn ekstra på ditt månedlige beløp dersom du har mulighet eller ønske om dette. Du kan derfor velge så lang nedbetalingstid du ønsker innenfor rammen 24 – 60 måneder, og deretter betale ned lånet raskere ved mulighet. Dette sikrer deg lave månedlige minstebeløp og rom til å betale ned i eget tempo.

Valg av lenger nedbetalingsperiode vil øke den totale kredittkostnaden så sørg alltid for å sette deg inn i hvordan dette vil påvirke ditt lån før du velger en lenger nedbetalings periode. Ta kontakt med kundeservice dersom du ønsker å gjøre endringer i nedbetalingsplanen din. Denne kan forlenges eller kortes ned, men dette vil påvirke din rentekostnad og månedlige beløp. 

Oppsummering

Kontantlån fra ViiGa Lån er et praktisk alternativ dersom du trenger midlertidig finansiering eller står ovenfor uforutsette kostnader som krever rask betaling. Du kan enkelt søke om lånet gjennom søknadsskjemaet på nettsiden og vil få kjapt svar oftest innen en time.

Det vil bli foretatt en kredittsjekk som vil avgjøre hvilket rentenivå og hvor stort beløp du får låne. Du kan deretter velge nedbetalingsperiode når lånebrevet blir signert. Du vil deretter få utbetalt lånebeløpet til din konto. 

Besøkendes vurdering