Fokuslån

Fokuslån spesialiserer seg på å dele ut forbrukslån og andre type lån uten sikkerhet under trygge forhold. Trenger du penger umiddelbart til et prosjekt som oppussing av hus og hytte eller må bilen plutselig på verksted, kan du låne mellom 10 000 kr og 75 000 kr hos Fokuslån. Du trenger ikke å stresse med å skulle stille noen form for sikkerhet for å kunne låne penger, og det er heller ingen ved Fokuslån som stiller spørsmål ved hva lånet skal benyttes til.

Ifølge norsk lov kan du betale ned lån under 50 000 kr uten ekstra kostnader. Det som skiller Fokuslån fra andre låneselskaper er at du kan betale ned lån inntil 75 000 kr helt uten ekstra kostnader. Du kan få renteutsettelse og avdragsutsettelse i inntil 90 dager, og du kan velge en avdragsperiode på mellom 12 måneder og 60 måneder.

Skulle du trenge ytterligere hjelp eller har du spørsmål om lån og nedbetaling kan du alltid ta kontakt med Fokuslån sitt kundesenter mandager til fredager mellom klokken 08.00-18.00. Der møter du en av bankens sine dyktige og erfarne ansatte som kan gi deg gode økonomiske råd og hjelp angående forbrukslån.

Verd å vite om Fokuslån

Banken lover at dersom lånesøknaden blir godkjent vil du ha pengene på kontoen din samme dag eller senest dagen etter. Det at du ikke må vente lenge er en av fordelene med Fokuslån. Du trenger ikke stresset med å vente i flere virkedager på svar og penger.

Etter at søknaden din har blitt mottatt av en av Fokuslån sine medarbeidere vil det bli foretatt en individuell kredittvurdering av deg. Denne vurderingen vil avgjøre hva renten og lånebeløpet ditt blir. Renten ligger på mellom 16,90 % og 23,87 %. Når søknaden din har blitt vurdert og godkjent vil du få tilsendt en låneavtale med nøyaktig fastsatt nominell rente og effektiv rente.

Det som er det vanligste kjennetegnet på ulike forbrukslån og smålån er at de som låner ut pengene ikke krever noen sikkerhet. Det vil i praksis si at du ikke må stille bolig eller bil som sikkerhet for långiveren, som de så kan kreve solgt dersom du av ulike grunner ikke kunne nedbetale lånet ditt. Fokuslån stiller heller ingen krav om sikkerhet, noe som også er hovedårsaken til at nordmenn generelt tar opp mer forbrukslån og smålån.

For å få pengene du ønsker å låne inn på kontoen din må du først skrive under på en låneavtale. Dette kan du gjøre elektronisk med din BankID. Du kan også få avtalen i papirversjon, men da må du returnere den rasket mulig i signert form.

Du tar ingen risiko ved å låne penger gjennom Fokuslån. Lånet skjer under ansvarlige og trygge forhold, og det blir lagt stor vekt på at du ikke befinner deg i en økonomisk ustabil situasjon når du søker om lån. Fokuslån låner ikke ut penger til personer som av ulike årsaker ikke kan eller vil få store økonomiske problemer og vanskeligheter i hverdagen når de skal betale ned lånet de påtar seg.

Slik søker du om lån hos Fokuslån

Du søker enkelt om lån på hjemmesiden til Fokuslån. Du fyller inn ønsket lånebeløp, nedbetalingstid og hvor lenge du ønsker rentefrihet og avdragsfrihet. Rentefrihet og avdragsfriheten kan være på mellom 30 dager og 90 dager.

Deretter fyller du inn personlig informasjon som personnummer, navn, mobilnummer og e-post. Ved siden av lånesøknaden din vil det dukke opp en egen boks med et prisestimat på hva du må betale hver måned. Grunnet nye strengere regler for blant annet markedsføring av forbruk og forbruk lån generelt, er et av kravene at det må betales månedlige avdrag på lånet.

Etter at du har fylt inn en enkel og grei søknad, og gått gjennom den, trykker du på «søk nå» og søknaden din bli automatisk sendt til Fokuslån. Søknaden du sender inn er selvfølgelig helt uforpliktende. Du forplikter deg ikke før du har signert låneavtalen du får tilsendt når søknaden din er ferdig behandlet.

For å kunne få innvilget lån hos Fokuslån må du oppfylle kravene som banken setter. Før det første må du være 25 år gammel eller mer. For det andre må det ikke eksistere noen betalingsanmerkninger knyttet til ditt navn. Betalingsanmerkninger er et tegn på at du er en usikker tilbakebetaler. Du bør også ha en fast inntekt slik at du klarer å betale ned lånet ditt til avtalt tid.

De personlige opplysningene du sender inn med lånesøknaden behandles i fortrolighet og etter norsk lov. De brukes kun for at de ansatte i Fokuslån kan behandle søknaden din på en mest mulig effektiv måte, og for å kunne gjennomføre en kredittvurdering.

Her er et låneeksempel hentet fra bankens side:

Månedsbeløpet er beregnet på fast årlig nominell rente 15,72% – 21,60%. Effektiv rente 19,20% – 26,33%. Samlet beløp som skal betales tilbake er kr. 75 658 – 85 614. Samlede kredittkostnader er kr. 25 658 – 35 614. Løpetid min. 12 måneder – maks. 60. Maks. effektiv rente 39,9%.

Dette eksemplet baserer seg på at nedbetalingsplanen du forplikter deg til følges, og at det betales gjennom avtalegiro. Med faktura vil det følge med ekstra kostnader.

Gode økonomiske råd fra Fokuslån

Det kan alltid være lurt med noen gode økonomiske råd i lommen, særlig når du søker om å få ta opp et lån. Det aller smarteste du gjør er å sette opp et realistisk budsjett hvor du skriver inn hvor mye du tjener og hvilke utgifter du må ut med hver måned. Da vet du hvor mye du har igjen å bruke på deg selv, og at du har råd til å betale avdrag på lånet hver måned. Kanskje har du til og med mulighet til å betale litt ekstra.

Det er også viktig at du er ærlig med deg selv på hva du faktisk kan bruke i måneden. Du må være 100 % sikker på at du har nok økonomiske midler til å betale ned et forbrukslån hver måned, og i en tid fremover.

Bruker du avtalegiroer slipper du unna ekstra fakturakostnader, og du unngår også purregebyrer. Med avtalegiroer vil du nemlig aldri kunne glemme en forfallsdato for regningene dine.

Besøkendes vurdering