Lendo banker: bedre alternativer

Lendo er en sammenligningstjeneste og låneformidler som på kort tid har etablert seg som en av de største i sitt felt. Selskapet er en del av det store Schibsted-konsernet som er et av Nordens største. De har mer enn 8 000 ansatte i over 22 land. Schibsted eier også selskaper som FINN.no, Aftenposten, mittanbud.no og VG. I tillegg til Norge tilbyr Lendo også sine tjenester til kunder i Sverige, Danmark og Finland. Dette er altså en stor aktør i markedet med et trygt selskap i ryggen, noe som er svært betryggende for deg som kunde.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

Lendo Banker

lendoSelskapet jobber med å formidle lån og samarbeider med ikke mindre enn 17 ulike banker. Alle bankene er kjente långivere på det norske markedet. Noen opererer også i hele Skandinavia og noen tilbyr sine tjenester til flere land i Europa. Noen av disse bankene inkluderer:

 • Ikano Bank
 • BB Bank
 • Monobank
 • yA Bank
 • Gjensidige Bank
 • Nordea
 • BN Bank

Lendos tjenester

Lendo kan hjelpe deg med å få gode tilbud på refinansiering, kredittkort, boliglån og forbrukslån. Det hele foregår på den måten at du sender inn en søknad. Den finner du på deres nettsider. Når du har fylt inn alle feltene, vil søknaden din bli gjennomgått av Lendo før de sender den videre til sine samarbeidspartnere. For deg som kunde er det viktig å være klar over at det ikke er Lendo selv som låner ut penger. De fungerer kun som formidlere, altså en mellommann.

Dersom en eller flere av disse velger å gi deg et tilbud, vil dette være gyldig i hele 30 dager. Du har derfor god tid til å bestemme deg. Du kan sammenligne tilbudene du får på egen hånd, eller du kan be en av selskapets kundemedarbeidere med å hjelpe deg. Lendo tilbyr deg altså ganske omfattende kundeservice, noe som er spesielt utmerket dersom du er ny på dette med lån og usikker på hvordan du skal velge det beste tilbudet.

Lånetilbudet

Gjennom Lendo kan du søke om å forbrukslån på opptil 500 000 kr. Det laveste beløpet er 10 000 kr. Den laveste effektive renten er på 6,86 %. For kredittkort er gjennomsnittsrenten på 25 %. Du kan bruke fra 1 til 5 år på nedbetalingen, men du kan betale ut hele lånet når du måtte ønske.

På hjemmesiden vil du også finne en fin og hendig lånekalkulator der du kan legge inn ønsket lånebeløp og andre opplysninger. Da vil du få en oversikt over hvor mye lånebeløpet du ønsker kan komme til å koste. Vær oppmerksom på at dette er bare en indikasjon, da den endelige renten du får tilbud om først blir fastsatt etter at banken har foretatt en kredittvurdering av deg.

Derfor er det smart å bruke en låneformidler

Når du skal ut og kjøpe bil, hvitevarer eller nye ski er sjansen stor for at du sjekker prisen hos forskjellige forhandlere eller butikker før du kjøper. Slik bør det også være når du skal låne penger. Det finnes veldig mange banker og finansinstitusjoner på det norske markedet. Mange av dem hevder at de har den laveste renten på markedet. Renten er det du må betale for å få låne penger, sammen med ulike gebyrer. I den effektive renten finnes både den nominelle renten og gebyrene, så det er denne du skal se etter, og det er viktig at den er så lav som mulig.

Utfordringen er at selv om bankene har en eksempelrente, så er renten individuell. Det vil si at du ikke får vite hvilken rente du blir tilbudt før du har sendt inn en søknad og denne er vurdert. Så for å finne det beste tilbudet må du altså sende inn en søknad til flere banker.

Dette kan virke som en ganske stor jobb, og det er det også om du ikke får hjelp av et selskap som Lendo. De gjør hele jobben for deg, og det helt gratis. Det er nemlig bankene som betaler og ikke du. Det foregår på den måten at den banken som eventuelt får deg som kunde betaler Lendo. Dermed finnes det egentlig ingen grunn til å ikke benytte seg av tjenestene Lendo tilbyr, med mindre du har mye tid til overs og elsker å holde på med tall og økonomi.

Slik søker du om forbrukslån hos Lendo

Før du sender inn søknaden din bør du sjekke at du oppfyller de grunnleggende kravene Lendo har satt opp. Disse er som følger:

 • Du må være mellom 20 og 70 år
 • Du må være registrert i det norske folkeregisteret
 • Du må ha skattet til Norge i minst tre år
 • Du må ha en gyldig e-postadresse
 • Du må ha et norsk mobilnummer
 • Du må ha en inntekt på minst 120 000 kr i året
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Dersom du ikke oppfyller disse kravene vil søknaden din bli avvist. For å øke sjansene dine kan du søke sammen med en medsøker. En medsøker vil si at dere er to som kan betjene det samme lånet. Dette er spesielt lurt dersom du tenker å søke om et større lånebeløp. Dersom banken ser at det er flere som kan betjene lånet, er det nemlig større sannsynlighet for at det blir innvilget. Det vil også bli foretatt en kredittvurdering av medsøkeren din.

Det er viktig at du husker at det å låne penger på minuttet er en kostbar affære. Sørg derfor for at du ikke låner mer enn du kan betale tilbake og hold de nedbetalingsavtaler du inngår med banken. Dersom du ser at du får problemer, bør du kontakte banken med en gang. Sammen kan dere komme frem til en løsning, som gjør at du får betalt og ikke ender opp med en betalingsanmerkning.

En betalingsanmerkning kan gjøre det vanskelig for deg når du søker om lån på et senere tidspunkt. Det kan også være et hinder om du skal opprette en mobiltelefonavtale eller ønsker å kjøpe noe på avbetaling.

Sammen med Lendo kan du være en smart forbruker og sørge for at du kun takker ja til det tilbudet som er best for deg. Dersom du får et tilbud du kan takke ja til, kan du signere elektronisk med din BankID. På siden til Lendo finner du alt du trenger å vite om personlig økonomi, og en kundeservice som hjelper deg med at du lurer på.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering