SBanken

SBanken, tidligere kjent som Skandiabanken, har hatt fornøyde kunder i 17 år. Banken ble etablert ved årtusenskiftet og har siden oppstarten blitt en betydelig aktør i det norske markedet. Det som den gang gjorde at Skandiabanken skilte seg ut fra andre norske banker var at det var en ren nettbank.

Skandiabanken var en norsk filial av datterselskapet Skandiabanken AB, som var en del av det svenske morselskapet Skandia. Etter seks år ble både Skandiabanken og Skandiabanken AB overtatt av Old Mutual plc. Dette var et selskap som vektla videreutvikling av den digitale plattformen, og dermed kom nye produkter og tjenester på markedet.

I oktober 2015 ble Skandiabanken i Norge omgjort til et eget selskap, og to år senere skiftet banken navn til SBanken.

sbanken

SBanken sine banktjenester

SBanken tilbyr sine private kunder en rekke banktjenester innenfor sparing, lån og bruk. Banktjenestene er gebyrfrie og enkle å bruke, og du har alltid hele banken din med alle tjenestene lett tilgjengelig på mobiltelefonen din.

SBankens lånetilbud – Boliglån

Gjennom SBanken kan du ta opp billån, boliglån og forbrukslån. Du som er privatkunde kan også søke om gebyrfritt boliglån og finanseringsbevis. Det som gjør at det er gunstig å søke boliglån gjennom SBanken er at denne banken ikke har gjort som andre banker med å skru opp rentene. Rentene forblir lave, og dette sparer du som boligkjøper mye penger på.

Du søker enkelt om boliglån via nettbanken og du får svar på søknaden din innen det har gått et par minutter. I et eget felt legger du inn hvor mye du ønsker å låne, hvilken verdi boligen har, om du har gjeld fra før av og hvor lenge du ser for deg å betale ned boliglånet. Du oppgir også nominell rente og avdragsfrihet. Etter at du har lagt inn all nødvendig informasjon vil det dukke opp en kolonne med mer utfyllende informasjon om månedlige avdrag, lånebeløp, nominell rente og effektiv rente, og hva summen til sammen blir på over 25 år. Når du har sett gjennom boliglånssøknaden er det bare å sende den inn og vente på svar.

Du kan søke om både boliglån og boligkreditt. Søknadsprosessen på boligkreditt er tilsvarende lik som den på boliglån. Unntaket er at du oppgir ønsket kredittramme istedenfor ønsket boliglån.

SBanken tilbyr også kundene sine hyttelån.  Rentene er lave uansett om det er boliglån eller hyttelån du søker om. Ingen gebyrer og med lave renter vil hyttedrømmen bli til virkelighet.

SBankens billån

Hos SBanken kan du låne gebyrfritt når du ønsker å kjøpe deg en ny bil, eller oppgradere den gamle. Har du et dyrt billån i en annen bank kan du enkelt flytte billånet ditt over til SBanken. Det blir billigere og bedre for deg. Du søker om billån eller overføring av billån raskt og enkelt på bankens hjemmeside. Det eneste du trenger å gjøre er å oppgi om det er en bruktbil eller en ny bil du ønsker å kjøpe, hvor mye bilen koster, hva du eventuelt har i egenkapital og hvor lang tid du ser for deg at du skal bruke på å nedbetale lånet. Banken tar seg av resten, og du får svar i løpet av kort tid. Som kunde kan du velge mellom serielån eller annuitetslån.

Hvis bilen din slipper ut mindre enn 120 gram CO2 per km kvalifiserer du til grønt billån. Med et grønt billån får du en enda lavere rente enn på det tradisjonelle billånet. Dette er en bonus for alle som tenker litt ekstra på miljøet.

SBankens forbrukslån

Får du innvilget et forbrukslån fra SBanken vil du ha kontroll over lånet ditt. Det er gebyrfritt, og rentene på lånet er som vanlig lave og gunstige. SBanken hjelper deg også med å refinansiere dyre smålån. I motsetning til andre typer lån er et forbrukslån et lån som du ikke må stille noen sikkerhet eller pant for.

Hos SBanken kan du låne inntil 500 000 kroner, og nedbetalingen er fleksibel slik at du kan betale så mye du vil når du vil, eller bli kvitt hele lånet med engang. Som med alle andre lån søker du også om å få forbrukslån på bankens nettside. Du får raskt svar og kan begynne å realisere drømmeprosjektet ditt med engang.

Sparemuligheter hos SBanken

Som privatkunde har du mange sparemuligheter hos SBanken. Er du i tvil om hvilken sparemulighet som lønner seg for deg kan du snakke med og få tips av SBankens egen sparerobot. Spareroboten gir deg individuelle råd og den følger etiske prinsipper ved å for eksempel velge aksjesparing i etiske fond.

Hos SBanken kan du spare gjennom aksjer, BSU, sparekonto eller mikrosparing. Mikrosparing er en genial løsning for deg som synes det er vanskelig å spare et fast beløp i måneden. Med mikrosparing sparer du penger hver gang du trekker koret ditt. Over tid vil små summer til sammen bli mye.

Med aksjesparing kan du spare i et SBankens 470 forskjellige fond. Dette er markedets største utvalg. Med aksjesparing lønner det seg å ha en aksjesparekonto. Dette hjelper spareroboten deg med å ordne, og det er selvfølgelig gebyrfritt.

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom, og med en BSU-konto får du markedets beste rente og i tillegg skattefradrag på beløpet du sparer. BSU gjelder for ungdom fram til fylte 33 år, og du kan maks spare 25 000 kr i året. Med en ordinær sparekonto vil du alltid ha pengene lett tilgjengelig når du har bruk for dem. Du kan fint åpne så mange sparekontoer du vil, det er ingen tilknyttede gebyrer og du får opptil 1, 10 % i rente dersom du har over 100 000 kr på sparekontoen. Standard rente ligger på 0,10 %.

Gebyrfrie kort

Med bankkort fra SBanken kan du trekke kortet gebyrfritt i hele Norge, også når du reiser på ferie til utlandet. Hos SBanken får du disse kortene:

  • Bankkort.
  • Kredittkort inkludert reiseforsikring, uten gebyrer og årsavgifter.
  • Ungdomskort for dere mellom 12 og 15 år.
  • Barnekort for barn mellom 7 og 12 år. Kortet kan ikke brukes til netthandel.

SBanken anbefaler kundene sine å ha mer enn ett kort knyttet til ulike kontoer. Da går det raskere å få tilgang til midlene man har hos banken.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering