Nordea

Banken Nordea har mer enn 10 000 trofaste kunder, og over 30 000 dyktige medarbeidere. Dette gjør at Nordea er en av de ti største totalbankene i hele Europa. I tillegg er Nordea Nordens tredje største totalbank. Banken har vært en aktuell aktør på markedet i over 200 år, og dette har gitt Nordea en sentral og viktig rolle innenfor bankvirksomhet.

Nordea tilbyr banktjenester i til sammen 20 land. Banken har samlede driftsinntekter på hele 9 milliarder euro, og deres eiendeler er sammenlagt på 551,4 milliarder euro. Dette gjør at Nordea kan tilby sine kunder sikkerhet ved at de er en finansielt stabil bank, og de er en av de få europeiske bankene som har AA-rating.

nordea

Nordeas banktjenester

Nordea tilbyr sine private kunder forskjellige banktjenester innenfor sparing, lån, bruk, pensjon og forsikring. Banktjenestene skal være enkle og oversiktlige å bruke, og du har alltid nettbanken din med alle tjenestene med deg gjennom Nordeas egen mobil-app.

Vi skal se nærmere på banktjenestene som Nordea tilbyr.

Forsikringer gjennom Nordea

Hos Nordea kan du som privat kunde forsikre deg selv og hele familien din samt bil, båt, MC, kjæledyr, hus og hytte. Nordea tilbyr også skreddersydde reiseforsikringer.

Nordeas livsforsikring kan du tilpasse etter dine egne behov og ønsker. Faktorer som sivilstatus, eventuelle forsikringer gjennom jobben, alder, barn og gjeldssituasjon virker inn og bestemmer hvilken forsikringsdekning du bør ha for å ha en grunnleggende trygghet i hverdagen din. En av Nordea sine dyktige ansatte hjelper deg med å sy sammen dine forsikringsbehov.

Når det gjelder forsikringer til ulike motorkjøretøy samarbeider Nordea med forsikringsselskapet Gjensidige for å kunne gi sine kunder et av markedets beste forsikringer med maks 10 % bonustap ved eventuelle ulykker og skader. Til bilen din kan du velge mellom forsikringspakkene Bil Pluss, Bil Kasko, Bil Delkasko og Bil Ansvar. Bil Ansvar er den lovpålagte forsikringen som alle med bil er nødt til å ha. Den dekker kun skader på kjøretøyet til andre mennesker. Bil Pluss er Nordea sin aller beste forsikring og er en ekstra sikkerhet for alle som har nyere biler.

Hus er et hjem, det er verdifullt for menneskene som bor der og det tar Nordea på alvor ved å tilby en husforsikring som dekker eventuelle skader på boligen. Nordea sin innboforsikring dekker alle de private gjenstandene og verdiene dine ved tyverier, vannskader, brann og mye mer. Nordea sin Innbo Pluss er en ekstra forsikring som hjelper deg dersom boligen din blir påført skader av skadedyr, om du trenger reparasjon av mobiltelefonen eller trenger en ekstra dekning ved uhell og advokathjelp.

Kjæledyrene våre fortjener å bli godt tatt vare på. Med en forsikring for enten hund eller katt er du sikret mot dyre veterinærregninger dersom familiens firbente venn skulle bli syk eller skadet.

Nordea har i samarbeid med Gjensidige et av markedets beste reiseforsikringer. Med Reise Pluss er du totalt dekket dersom det oppstår uforutsette hendelser, ulykker eller sykdommer. I tillegg dekker forsikringen også skade og tyveri. Nordea sin reiseforsikring dekker deg gjennom hele året, på reiser i inn- og utland som ikke varer i mer enn 10 uker.

Nordea og lån

Hos Nordea kan du som kunde ta opp boliglån, søke om finansieringsbevis til boliglån, billån, båtlån og forbrukslån. Mulighetene er mange for deg som er på jakt etter bolig eller trenger litt ekstra penger for å realisere et drømmeprosjekt.

Det er mye å holde oversikt over når du skal kjøpe din egen bolig. Hos Nordea får du god hjelp til å beregne hvor mye du kan og bør ta opp i lån, og hvilken lånetype som passer best for din situasjon. Du får også hjelp til å søke om finanseringsbevis. Gjennom banken kan du søke om boliglån med flytende rente eller velge fast rente. Det hele avhenger av om du ønsker fleksibilitet eller foretrekker forutsigbare avdrag. Er du under 34 år gammel kvalifiserer du for Boliglån UNG som er et helt spesielt boliglån for unge på vei inn i boligmarkedet. Boliglån Ung skiller seg fra andre boliglån på markedet ved at det har bedre vilkår og en mer gunstig rente enn hva du får tilbud om når du ellers søker om boliglån.

Nordea tilbyr også finansiering til deg som drømmer om å kjøpe en ny bil eller en brukt bil, med salgspant. Du kan søke om 100 % finansiering, og du er sikret mot eventuelle heftelser. Du kan velge å bruke inntil 10 år på å nedbetale billånet.

Forbrukslån er penger du låner uten noen sikkerhet. Trenger du nye møbler eller ønsker du å pusse opp deler av huset ditt kan det lønne seg å søke om et forbrukslån. Hos Nordea kan du søke om å låne inntil 250 000 kroner.

Sliter du med dyre smålån som du aldri får nedbetalt? Nordea hjelper kundene sine med å refinansiere smålån, slik at du bare trenger å nedbetale et lån.

Pensjon hos Nordea

Hos Nordea kan du spare til pensjon gjennom en pensjonssparekonto, og du har full oversikt over din opptjente pensjon. Med den nye pensjonsreformen må vi i større grad ta ansvar for vår egen pensjon, og dette hjelper Nordea deg med gjennom individuell pensjonssparing (IPS). IPS er pensjonssparing med skattefordeler, og du kan spare inntil 40 000 kr i året.

Sparemuligheter hos Nordea

Som kunde hos Nordea kan du spare på din egen sparekonto eller velge å plassere pengene i fond og aksjer. Fondsparing gir deg unike avkastningsmuligheter på sparepengene dine. Du kan spare i ulike fond etter hvor høy risiko du er villig til å ta.

Sparing i aksjer skjer ved at du kjøper aksjer gjennom nettbanken. Aksjesparing gir ingen garantert avkastning, og det er en viss risiko forbundet med denne spareformen. Nordeas medarbeidere hjelper deg med å komme i gang med aksjesparing. Aksjesparing passer for alle som er interesserte i aksjemarkedet.

Daglige bruk

Nordeas bankkort kan benyttes over hele verden. Bankkortet benyttes til helt vanlige innkjøp i hverdagen. Det kan også brukes til kontaktløs betaling gjennom, for eksempel, Apple Play og Google Play. Hos Nordea kan du også få spesielle kort som er egnet for ungdommer og barn. Ungdomskortet kan brukes av ungdommer mellom 13 og 18 år. Nordeas bankkort for barn er for barn opptil 13 år. Det har en lavere beløpsgrense enn andre kort og kan ikke brukes til netthandling.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering