Sparebank 1 Gruppen

Sparebank 1 Gruppen AS er det vi kaller et holdingselskap. Selskapet har en lang rekke eiere:

 • SpareBank 1 Nord-Norge
 • SpareBank 1 SMN
 • SpareBank 1 SR-Bank
 • SpareBank 1 Østlandet
 • Samarbeidende Sparebanker
 • Landsorganisasjonen (LO)
 • Fagforbund tilknyttet LO

Gruppen ble opprettet så langt tilbake som i 1996, og har altså eksistert på markedet en stund. Det er Sparebank 1 Gruppen som har det administrative ansvaret for det som foregår i hele Sparebank 1 Alliansen, der det jobbes for å gi sluttkunden et best mulig og helhetlig tilbud. Gruppen eier også hele tre såkalte kompetansesentra. De har ett i Tromsø, ett i Trondheim og et i Stavanger.

sparebank 1 gruppen

Sparebank 1 Alliansen

Sparebank 1 Alliansen er navnet på Sparebank 1 Gruppen AS, alle de 14 bankene og andre datterselskaper. Til sammen utgjør alliansen 350 kontorer og over 5 000 ansatte. I alliansen finner du blant annet disse selskapene:

 • SpareBank 1 Livsforsikring
 • SpareBank 1 Skadeforsikring
 • SpareBank 1 Gruppen Finans
 • SpareBank 1 Forsikring AS
 • SpareBank 1 Factoring AS
 • SpareBank 1 Portefølje AS
 • SpareBank 1 Spleis AS
 • Connecto AS
 • LOfavør AS

Sparebank 1 Gruppen – Tilbud av banktjenester

Gjennom de 14 bankene som inngår i gruppen kan norske forbrukere benytte seg av en rekke tilbud. Dette dreier seg i hovedsak om tilbud innen de tre områdene lån, sparing og forsikring. Innen hver av disse finnes det en rekke tilbud tilpasset ulike kundesegmenter. Vi skal se litt nærmere på noen av disse tilbudene.

Boliglån fra Sparebank 1 Gruppen

Sparebank 1 Gruppen er store på boliglån. Et av de store tilbudene deres er boliglån for unge. Dette gjelder for deg under 34 år, og som skal ut på boligmarkedet for første gang. Her får du rett og slett tilbud om den laveste renten banken kan tilby. Du kan låne opptil 85 % av boligens verdi, og hele 100 % dersom du har god inntekt og ekstra sikkerhet.

Skal du ut og kjøpe bolig kan det være greit å vite noe om hvor mye du kan låne, slik at du vet hvor mye du kan by. Hos Sparebank 1 Gruppen kan du derfor få utstedt et finansieringsbevis. Dette beviset er gratis og gjelder i hele 3 måneder.

Andre tilbud er flexilån for deg som har mye friverdi i boligen og ønsker et fleksibelt lån, fastrentelån for deg som vil ha full kontroll over utgiftene i lang tid fremover. Det er også mulig å få et lån spesielt beregnet for deg som bygger egen bolig, mellomfinansieringslån for deg som kjøper ny bolig før den gamle er solgt samt lån til kjøp av hytte.

Lån til bil og andre kjøretøy

Tilbud om billån er også veldig differensiert hos Sparebank 1 Gruppen. Her kan unge låne penger til eldre kjøretøy der kasko ikke er nødvendig. Videre kan du ta opp vanlig billån, enten du kjøper privat eller hos forhandler. Dette lånet er for deg som kjøper bil til mer enn 100 000 kr. Du kan låne opptil 100 % av kjøpesummen og bruke inntil 10 år på nedbetalingen.

Når det gjelder lån til båt skiller banken mellom båter under 7 meter og båter over 7 meter. For førstnevnte kan du låne inntil 65 % av kjøpesummen og lånet gis mot sikkerhet i båten. For det andre alternativet kan du låne opptil 100 % av kjøpesummen.

Det er også mulig å låne til campingvogn og bobil. Her kan du også låne opptil 100 % mot sikkerhet i bobilen eller campingvognen.

Andre typer lån

Hos Sparebank 1 Gruppen kan du også søke om forbrukslån dersom du har behov for litt ekstra kapital, og du kan søke om depositumslån. Dette siste er for deg som skal leie bolig og ikke har mulighet til å stille med depositumet som kreves selv.

Å spare med Sparebank 1 Gruppen

Sparebank 1 Gruppen er en stor bank med mange tilbud og tjenester, og en av disse er selvfølgelig også sparing. Med denne banken har du mange måter å gjøre dette på. Du kan spare på konto eller spare i fond. Du kan investere pengene dine eller få hjelp til å spare til pensjon.

Banken lover også her markedets beste betingelser og renter. Prisene står klart og tydelig på bankens nettside. I tillegg har de rådgivere som vil hjelpe deg med å finne den metoden som passer best for deg og dine behov.

Forsikring

Forsikring er en annen tjeneste fra Sparebank 1 Gruppen, og her er de virkelig store med et godt tilbud av alle de forsikringene du kan ha behov for. Forsikringene de tilbyr deles inn i 4 hovedgrupper:

 • Kjøretøy – du kan forsikre alle mulige kjøretøy, også tilhenger. Du kan blant annet tegne en smart kjøreforsikring der du blir vurdert etter en kjørescore. God og rask bonusopptjening.
 • Hus og reise – Dette inkluderer bolig, fritidsbolig, innbo, verdisaker og reise samt en egen forsikring for unge.
 • Liv og helse – her kan du tegne forsikring for barn, ufør, ulykke og sykdom. Som kunde kan du benytte deg av en gratis helsetelefon der det sitter profesjonelt helsepersonell og kan hjelpe deg døgnet rundt, hele året gjennom.
 • Dyreforsikring – Her kan du som eier katt, hund eller hest tegne en forsikring som dekker dersom det skulle skje noe med dyret ditt.

Det kan unektelig være litt vanskelig å finne frem til hva du har behov for, og da er det fint å vite at banken har egne medarbeidere som er eksperter på dette med forsikring. Det er interessant å merke seg at banken faktisk har vunnet priser for sine forsikringer.

Kundeservice

Det meste av det banken tilbyr kan bestilles og ordnes gjennom bankenes nettside. Du kan ellers nå bankene ved å sende e-post direkte til den banken som er i nærheten av deg eller du kan ringe. Det er også mulig å få hjelp og råd via live chat. Den har åpent fra 07.00 til 24.00 hele året rundt. Ønsker du å snakke med en kundebehandler ansikt til ansikt er også dette mulig. Du kan bestille time hos en rådgiver i den filialen som ligger nærmest der du bor.

Det kan også være lurt å ta en titt på bankens nettside. Den inneholder nemlig langt mer enn bare skjemaer og informasjon om bankens tjenester. Les noen av de fine artiklene der du kan få tips og råd om forsikring og økonomi i alle livets faser.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering