Hyttelån og lån til fritidsbolig

Det kan være vanskelig å finne ut av hva som passer best for å finansiere hyttedrømmen. Om man ikke har oppspart kapital så er det mulig å ta hyttelån uten egenkapital, eller så kan man ta hyttelån med sikkerhet i bolig. Det er flere muligheter og vi skal nå gå igjennom de beste måtene å gå billig hyttelån på.

Når man skal ta lån til hytte eller fritidsbolig så medfører dette en del ekstra kostnader, for et sted man ofte oppholder seg relativt lite i løpet av året. Derfor er det viktig å gå gjennom økonomien grundig, undersøke godt og sammenligne finansieringsmuligheter.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Hyttelån uten sikkerhet

hyttelånOm man har fast inntekt og god økonomi så får man vanligvis gode muligheter til å ta et hyttelån uten egenkapital eller annen sikkerhet. Men, utfordringen her er at hytten ikke kan koste all verden. Det største lån til hytte man kan få uten å stille noe sikkerhet er på 600 000 kr, og kun på 500 000 kr hos majoriteten av banker.

Dette gjør at denne type lån er mest egnet for de som vil kjøpe en hytte for en halv million eller mindre. Selve lånet er relativt gunstig, men usikrede lån har noe høyere rente enn lån med sikkerhet.

Egenkapital til hyttelån

Når man skal ta lån til fritidsbolig så krever bankene at man stiller minst 25% av kjøpesummen selv. For primærbolig trenger man kun 15%, så det er altså 10% mer for fritidsbolig. Dette gjelder kun sikrede lån og ikke usikrede lån med maks lån på 5-600 000 kr.

Om man har midlene til å dekke egenkapitalen så er selvfølgelig det en god løsning, men det kan være enda bedre å stille sin egen primærbolig som sikkerhet. Dette kan man kun gjøre dersom man har tilstrekkelig med egenkapital i boligen, altså verdi til lån forhold.

Om man har muligheten til å både bruke egne midler eller stille egen bolig til sikkerhet, så anbefales sistnevnte. Dette er fordi man da bruker en verdi man allerede har for å skape mer verdi, istedenfor å bruke av likvide midler.

Hvordan få det beste hyttelånet?

Et hyttelån er ikke noe man burde haste seg inn i, men heller bruke god til for å få det rimeligste tilbudet. For å gjøre dette så kan man søke hyttelån i flere banker og sammenligne priser. Det er også lurt å ta i bruk en hyttelån kalkulator for å finne ut av den forventede utgiften man får. Denne utgiften burde arbeides inn i eksisterende økonomi før man i det hele tatt har tatt opp lånet, nettopp for å se om økonomien strekker til.

Det kan også være lurt å regne ut dagsprisen på hytta. Det gjør man ved å ta den årlige utgiften ved å eie hytta og deler på antall dager man bruker den. Dette tallet viser hvor mye det koster deg å eie hytta, men det å eie en hytte kan også være lønnsomt med tanke på verdi, nedbetaling av lån og prisstigning. Rentekostnadene, strøm og andre driftsutgifter er en mer nøyaktig måte å regne ut dagsprisen på.

For å få lavere rente så må man stille tilstrekkelig med sikkerhet. Jo mer sikkerhet man har, desto lavere rente får man.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva ligger hyttelån rente på?

Renten på hyttelån varierer veldig fra bank til bank, men også ut ifra hvor mye sikkerhet man er i stand til å stille. De billigste hyttelånene ligger på rundt 5% rente, men man finner også de som har nærmere 10%.

Hvem kan søke om lån til fritidsbolig?

Hvem som helst kan søke om dette, men for å få det så må man tilfredsstille kravene til banken. På usikret lån så trenger man kun tilstrekkelig med inntekt, mens på sikrede lån må man stille 25% egenkapital. Husk også at man kun kan låne opptil 5 ganger årsinntekt.

Hvordan kan man få kjøpe hytte lån?

Når man skal kjøpe seg en hytte så har man flere finansieringsmuligheter. Man kan ta et usikret hyttelån på opptil 600 000 kr, eller et hyttelån med sikkerhet om man må låne mer. Sikret lån krever 25% egenkapital som kan være likvide midler, sikkerhet i bolig eller kausjonist. Man kan selvfølgelig også kjøpe hytta med egne midler om man har mulighet til det.

Er det dyrt å ha lån på hytte?

Lån på hytte eller fritidsbolig har generelt sett høyere rente enn lån på primærbolig. Vanligvis ligger hyttelån renten på mellom 5% og 10%.