Blancolån uten sikkerhet

Mange lurer kanskje på, hva er blancolån? Blancolån er et gammelt ord som betyr lån uten pant. Så i prinsippet så er blancolån og forbrukslån det samme.

Et lån uten pant, eller blancolån gir lånetakere muligheten til å låne penger uten å stille med noe slags sikkerhet for lånet. Slikt type lån er vanlig å bruke ved uforutsette regninger, oppussing, ferie eller refinansiering av annen dyr gjeld.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

paymark finans

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 381 personer valgt dette lånet

SØK OM PRIVATLÅN💰

✓ Betal ned lånet når som helst

✓ Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til

✓ Privatlån uten sikkerhet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 25,51%, 35 000,-, o/5 år, kostnad 24 104,-, totalt 59 104,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Refinansiering med blancolån

blancolånDersom man har mange mindre lån med høy rente fra før så kan det lønne seg å bruke et blancolån for å refinansiere. Når man refinansierer så tar man opp et nytt lån for å innfri alle gamle lån, med andre ord samle alle lånene under ett. Grunnen til at det er lurt å refinansiere om man har flere lån er for å spare penger på nedbetaling av lånet og for å skaffe seg en bedre oversikt.

Når man har mange smålån så kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte, og alle långivere forventer innbetaling. Hvis man mister styringen her kan det påløpe ekstra renter eller så kan man få lønnstrekk.

For at en refinansiering overhodet skal være lønnsomt så må dessuten renten på det nye lånet være lavere rente man allerede har på de andre smålånene. Her kan det være lurt å sammenligne flere banker, eller bruke en låneagent som kan hjelpe deg med dette.

Hva kan man bruke et blancolån til?

Blancolån blir brukt til veldig mye forskjellig. Siden det er et forbrukslån uten sikkerhet så vil man få pengene rett på konto og kan derfor i prinsippet bruke pengene på det man ønsker. De vanligste tingene et blancolån blir brukt på er uforutsette utgifter, oppussing, ferie og refinansiering. Er også veldig vanlig å benytte seg av denne typen lån for bryllup, begravelse eller andre arrangementer.

Det kan fort skje at man havner i en situasjon hvor man trenger penger for å løse et problem, da kan blancolån være en reddende engel for mange. Det kan skje veldig mye og situasjoner kan oppstå, så det er iallefall betryggende å vite at man har muligheten.

Man kan for eksempel sitte fast i utlandet uten mer penger, få skade på huset som forsikring ikke dekker, få skade på bilen som forsikring ikke dekker, miste jobben, bli svindlet osv.

Hvem passer det for?

Blancolån passer i utgangspunktet best for de som har en stabil privatøkonomi og har planer om å gjøre opp for seg. Man bør aldri ta opp et blancolån eller noen andre typer lån i hensikt om å ikke betale tilbake. Dersom man sliter med økonomien fra før så kan flere lån bare gjøre vondt verre og til slutt så sitter man i en ond sirkel som er veldig vanskelig å komme seg ut av.

Det er lurt å regne på sin egen økonomi og kostnaden på lånet før man i det hele tatt søker. På denne måten så vet man med sikkerhet hvor mye man har råd til å betale, samt hvor mye lånet kommer til å koste.

Det finnes mange ulike lånekalkulatorer på nettet som kan hjelpe med dette. Før man tar opp noe lån så er det også lurt å sammenligne mange forskjellige banker/långivere for å se hvem som har de beste vilkårene, samt gir ut det billigste blancolånet.

Fordelen med blancolån

Den eneste fordelen blancolån har over andre typer lån i samme kategori er at det er et lån uten pant. Det kreves altså ingen type sikkerhet for å ta opp et blancolån. Det som dog kreves er god nok kreditt, en kredittsjekk vil bli foretatt ved opptak av alle lån i Norge.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva er forskjellen på blancolån og forbrukslån?

Blancolån og forbrukslån er i prinsippet helt like lånetyper. Blancolån er bare et gammelt ord for lån uten pant, mens forbrukslån kan tas både med og uten sikkerhet.

Kan man bruke blancolån til bil?

Ja, blancolån kan brukes til hva man vil. Men, det er viktig å tenke nøye gjennom situasjonen før man tar opp et blancolån for å kjøpe bil. Et blancolån har en mye høyere rente enn et ordinært billån.

Er blancolån Santander bra?

Santander er en bank som tilbyr relativt gode vilkår på mange ulike lån. Det er uansett viktig å sammenligne hva bankene kan tilby deg, også deretter velge det tilbudet med lavest rente og best vilkår.

Hva er vanlig rente på blancolån?

Siden blancolån er et lån uten sikkerhet så vil renten være noe høyere enn andre lån med sikkerhet. Renten på blancolån varierer ekstremt mye ut i fra betjeningsevne, gjeld, størrelse på lån, bank osv. Man kan være heldig å få et blancolån med rente helt nede i 5%, mens de høyeste toppene finner man på rundt 30-40%.

Hvor lang tid tar det å få blancolån?

De fleste banker har veldig rask behandlingstid på slike lån. Det er fort å både søke og få lånet utbetalt. Det meste av behandlingsprosessen er automatisert og alt skjer digitalt. Hvis man er heldig så kan man faktisk få utbetalt lånet samme dag som man søker. I de fleste tilfeller så tar det alt fra 1 til 3 dager.