Arcadia Finans

Arcadia Finans er en formidler av forbrukslån og refinansiering rettet mot privatpersoner i Norge. Selskapet holder til i Helsinki og eies av Draivi Media Oy. Selskapet tilbyr gratis sammenligning og uforpliktende innhenting av tilbud fra en rekke norske banker.

Når du sender inn en søknad gjennom systemet til Arcadia vil den gå videre til en finansagent og opp til 15 banker og långivere. Dette sikrer at du oppnår det beste tilbudet og får markedets beste vilkår på ditt lån. Fordelen med å søke lån uten sikkerhet gjennom Arcadia Finans er at du sikrer deg et lån med grunnlag i din individuelle situasjon.

Lån opptil 500.000 uten sikkerhet med Arcadia Finans

Fordelen for deg som trenger å søk om lån uten sikkerhet er at et lån med Arcadia Finans er helt uten restriksjoner og krav om sikkerhet. Dette betyr i praksis at du raskt og enkelt kan søke om lån på opptil 500.000,- uten at banken krever sikkerhet for lånet og du kan fritt bruke pengene slik du måtte ønske. Nedenfor har vi samlet noen vanlige årsaker til at man velger søke om forbrukslån gjennom Arcadia Finans. 

 • Det oppstår et behov for midlertidig finansiering av uforutsette kostnader eller betalingskrav. Det kan være verkstedkostnader for bilen eller hvitevarer som plutselig må skiftes ut.
 • Du trenger finansiering, men har ikke muligheten til å stille sikkerhet i bolig og får derfor avslag hos de tradisjonelle bankene.
 • Det dukker opp et krav som må betales innen kort tid. Det kan være et depositum på en feriereise eller kanskje sikkerhetsdepositum på en leilighet.
 • Du mottar et tilbud du ikke vil takke nei til, men har ikke kontanter tilgjengelig for å slå til raskt nok.
 • Du har behov for å gjennomføre innkjøp som krever øyeblikkelig oppgjør. Det kan være datautstyr til hjemmekontor eller sportsutstyr før sesongen starter.
 • Du opplever et midlertidig fall i inntekt og trenger finansiering frem til du oppnår optimal inntekt igjen.
 • En rekke andre årsaker som gjør at et akutt behov for raske kontakter dukker opp og du trenger finansiering uten sikkerhet for en kort eller lenger periode.

Fordelen med Lån med Arcadia Finans er at du raskt og enkelt søker om ønsket lånebeløp og får svar fra opptil 15 banker innen kort tid. Du er derfor i de aller fleste tilfeller garantert raskt svar og rask utbetaling av pengene.

Renter og avgifter

Når du skal søk om lån uten sikkerhet vil det foreligge en individuell vurdering før søknaden din godkjennes eller avslås. Det vil hentes inn en kredittsjekk, samt vurderes hvor høy kredittverdighet du har. Disse opplysningene vil ligge til grunn for hvor gode vilkår du oppnår på lånet ditt. Derfor er det viktig at du leser gjeldsbrevet sendt i tilbudet fra banken nøye. Her vil alle kostnader og vilkår for lånet være oppgitt før du signerer avtalen og får beløpet utbetalt. 

Arcadia Finans samarbeider med en lang rekke banker og det vil derfor variere hvilke endelige vilkår ditt lån får. Du kan forvente at nominell rente vil ligge på mellom 9.48-21.6%, samt at effektiv rente vil ligge i intervallet 12.9-29%. Din endelige rentesats vil fremkomme i lånetilbudet du blir presentert med over telefon eller e-post før du signerer den endelige avtalen. Nedenfor ser du to eksempler på finansiering gjennom Arcadia Finans.

Det er viktig å merke seg at det er en individuell vurdering som vil legge det endelige grunnlaget for hvilke vilkår du oppnår på lånet ditt. Banken vil vurdere din kreditthistorikk, kredittscore og betalingshistorikk for å avgjøre om du kan innvilges et søk om lån uten sikkerhet eller ikke.

Hvordan søk om lån uten sikkerhet med Arcadia Finans

Du søker raskt og enkelt om lån med Arcadia Finans. Selskapet har en praktisk lånekalkulator på sin hjemmeside hvor du oppgir ønsket lånebeløp samt nedbetalingsperiode. Deretter vil du bli tatt videre til selve søknadsskjemaet hvor du må føre inn resten av informasjonen som er nødvendig for å vurdere søknaden, samt vedlegge eventuelt nødvendig dokumentasjon. 

Oppfyller du kravene om lån hos en eller flere av bankene vil du innen kort tid motta et tilbud hvor vilkårene og innvilget lånebeløp er oppgitt. De fleste banken svarer deg allerede samme dag eller innen 1-2 virkedager om det kreves tilleggsopplysninger før søknaden kan godkjennes. Nedenfor har vi lagt opp en steg-for-steg veiledning i hvordan en søknadsprosess hos Arcadia Finans foregår og hva du bør forvente.

 1. Du fyller ut søknaden på hjemmesiden til Arcadia Finans med grunnleggende informasjon og legger med nødvendig dokumentasjon. Dette inkluderer skattemelding og siste lønnsslipp. Ønsket lånebeløp og aktuell nedbetalingstid blir også angitt her. 
 2. Arcadia Finans mottar søknaden din og den vil bli videreformidlet til de bankene som passer best for din situasjon. Det vil derfor gjøres en in-house vurdering hos Arcadia som avgjør hvilke banker søknaden sendes til. 
 3. Søknaden formidles videre til bankene som enten avslår søknaden eller kommer tilbake med et tilbud som svar på søknaden. Du vil få tilbudet presentert enten på telefon eller e-post. 
 4. Når du mottar et eller flere tilbud må du vurdere hvilket som passer dine behov best før du går videre med det aktuelle tilbudet. Du signerer raskt og enkelt tilbudet med bankID.
 5. Når banken har mottatt det signerte gjeldsbrevet vil de iverksette behandling av tilbudet og raskt utbetale beløpet i henhold til avtale. 
 6. Så snart pengene er utbetalt på din konto vil vilkårene for lånet tre i kraft og du vil begynne nedbetaling i henhold til avtale.

Du kan når som helst trekke deg fra et tilbud og det er helt uforpliktende å søk om lån uten sikkerhet gjennom Arcadia Finans. Dette betyr i praksis at dersom du ikke mottar et tilbud som passer dine behov eller kan få gunstigere vilkår andre steder står du helt fritt til å takke nei til tilbudet og søke et annet sted. NB: Viktig at du leser gjeldsbrevet nøye; her vil alle vilkår for lånet fremkomme og du sikrer deg dermed at det ikke dukker opp uforutsette kostnader underveis i låneperioden.

Fordeler og ulemper med lån uten sikkerhet gjennom Arcadia Finans

Forbrukslån har blitt et stadig mer populært finansieringsalternativ blant nordmenn og det er ikke uten grunn. Man får rask og enkel tilgang til penger og kan søke om finansiering til alle formål helt uten at det stilles krav om pant eller sikkerhet for lånebeløpet. Dette gjør at man kan søke penger til det aller meste og få oppfylt alt fra en drømmereise til oppusing av boligen. Den raske utbetalingen av lån gjør også at det kan være et godt alternativ om uforutsette kostnader dukker opp og du plutselig har behov for å låne et stort eller lite beløp med rask tilgang på kontanter. 

Det er riktignok både fordeler og ulemper med forbrukslån og det er dette vi skal se litt nærmere på nå. Det er viktig at man vet om både positive og negative sider ved forbrukslån slik at man har et godt grunnlag for å gjøre en saklig vurdering. Husk at alle inngåtte lån er juridisk bindende og du bør derfor aldri inngå et lån du ikke evner å betale tilbake. 

Som et godt utgangspunkt bør du starte med din egen økonomiske situasjon og gjøre en vurdering på om du har betalingsevne til å håndtere lånebeløpet du har vurdert. Dersom du ser at dette kan gjøre at du etterhvert får betalingsproblemer eller ikke har tilstrekkelig med midler for å betale faste avdrag bør du absolutt avstå fra lånet eller vurdere alternativer som refinansiering i stedet.

Fordeler med lån uten sikkerhet gjennom Arcadia Finans

 • Det stilles ingen krav om hva pengene brukes til – Den aller største fordelen med forbrukslån er at det ikke stilles spørsmål om hva lånet skal brukes til eller om sikkerhet for lånet. I praksis betyr dette at du kan søke om valgfritt beløp og bruke penge på det du måtte ønske. 
 • Det kreves lite dokumentasjon – Sammenlignet med blant annet billån og boliglån kreves det svært lite dokumentasjon for å få innvilget en søknad om forbrukslån. Grunnen bak dette er at det ikke stilles krav om sikkerhet. Du trenger derfor ikke legge frem den samme typen dokumentasjon som når du søker boliglån eller lignende.
 • Rask behandling av søknad – Du kan i de aller fleste tilfeller forvente svært rask behandling av søknaden din. I mange tilfeller kan du få svar innen en time eller senest neste virkedag. Dette fordi mange forbruksbanker benytter automatiserte søknadsprosesser for å gi raskt svar. 
 • Fleksibel tilbakebetaling – En av fordelene med søk om lån uten sikkerhet er at de tilbyr svært fleksibel tilbakebetaling. Du kan gjerne velge å betale et minstebeløp hver måned i henhold til nedbetalingsplanen din eller betale inn ekstra når økonomien tillater dette. På denne måten er du selv med å bestemme hvor raskt lånet skal innfris og hvor mye rentekostnader du må belage deg på.
 • Praktisk løsning for mellomfinansiering – Forbrukslån passer utmerket som en midlertidig finansieringsløsning for deg som vet at du har penger på vei inn i nærmeste fremtid. Du kan da søke om det beløpet du har behov for og raskt innfri lånet når pengene kommer inn på konto som planlagt. 

Ulemper med lån uten sikkerhet gjennom Arcadia Finans

 • Høyere rente enn lån med sikkerhet – En av de største ulempene med forbrukslån er at du må forvente å betale svært høy effektiv rente på lånet ditt. Ettersom det ikke stilles noen sikkerhet for lånet eller begrensninger på hva lånet kan benyttes til er det en langt høyere risiko for långiver og de kompenserer dette ved å kreve høyere rente tilbake. I utgangspunktet er det kun din egen kredittverdighet som stilles som sikkerhet og det vil derfor være lite gunstig å benytte forbrukslån til f.eks. kjøp av bolig eller bil. Det er derimot verdt å merke seg at forbrukslån er et langt rimeligere alternativ sammenlignet med f.eks. kredittkort og delbetaling/prosjektfinansiering.
 • Strenge krav om kredittverdighet – Ettersom det ikke stilles annen sikkerhet for lånet enn din egen kredittverdighet stilles det gjerne strenge krav til denne. Det betyr i praksis at du ikke kan ha noen form for inkasso, betalingsanmerkninger eller lignende om du skal søk om lån uten sikkerhet. Som vi nevnte tidligere er dette fordi det er langt høyere risiko for långiver og de ikke har mulighet til å ta sikkerhet i f.eks. bolig eller bil slik som de kan ved andre former for finansiering. Du vil derfor oppleve det svært vanskelig å få innvilget forbrukslån dersom du allerede har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.

Vilkår og betingelser

For at du skal kunne søke lån med Arcadia Finans er det en rekke grunnleggende krav som må innfris først, nedenfor ser du en oppsamling av kravene som stilles for at du som søker skal kunne benytte Arcadia sin plattform. Det er viktig å merke seg at bankene kan stille ytterligere krav til sine søkere og ved et eventuelt avslag må du ta dette direkte med banken som har gitt avslaget. 

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du må ha skattet til Norge i minst tre år
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkassosaker
 • Kunne vise til en inntekt på minst 10.000,- per måned 
 • Ha en folkeregistrert adresse i Norge

Kort oppsummert

Lån uten sikkerhet fra Arcadia Finans er et raskt og enkelt alternativ hvor du kun trenger sende inn en søknad, men kan motta tilbud fra hele 15 banker samtidig! Dette gjør at du kan oppnå langt gunstigere vilkår, men også sparer ekstremt mye tid ved at du kun trenger fylle ut opplysningene en gang før Arcadia sender søknaden ut til sine samarbeidspartnere. Enklere blir det ikke!

Ofte stilte spørsmål og svar

Nedenfor har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene for deg som vurderer å søk om lån uten sikkerhet og lån med Arcadia Finans. Om du ikke finner svar på spørsmålet ditt nedenfor kan du når som helst ta kontakt med kundesenteret til Arcadia Finans på e-post som du finner under kontakt avsnittet.

Hva skjer når jeg søker lån med Arcadia Finans?

Når du har sendt inn lånesøknaden din vil Arcadia Finans videreformidle søknaden til sine samarbeidspartnere. Det er disse samarbeidspartnerne som sluttfører håndteringen av din søknad. Det er helt uforpliktende å sende inn en søknad og du kan fritt velge mellom de eventuelle lånetilbudene du mottar fra bankene. Du står med andre ord helt fritt til å akseptere eller forkaste et tilbud og kan i ytterste konsekvens forsøke å reforhandle vilkårene om du mener de burde vært gunstigere. Du kan når som helst se status på din lånesøknad direkte hos Arcadia Finans sine samarbeidspartnere.

Lønner det seg å ha en medlåntaker når du søker lån?

Spesielt om du søker høye beløp eller maksimalt forbrukslån vil det være gunstig å søke om lån sammen en medlåntaker. Dette øker sannsynligheten for at din søknad vil bli godkjent og at du får innvilget lånebeløpet du ønsker. En medlåntaker kan også påvirke både rente og lånevilkår som banken stilles i en positiv retning. Det er viktig å merke seg at en medlåntaker har like stort ansvar for håndteringen av lånet og det bør derfor være en du er komfortabel med å ha felles gjeld. Det er gjerne samboer eller ektefelle som stiller som medlåntaker, men det kan også være en venn eller slektning som du stoler på.

Kan jeg søke om refinansiering hos Arcadia Finans?

Under søknadsprosessen kan du velge å huke av på at lånet skal brukes til refinansiering eller delvis brukes til refinansiering. Dette kan ha innvirkning på hvor høy rente og lånevilkår lånet ditt ender på og kan i de aller fleste tilfeller ligge noe lavere enn et rent forbrukslån. Dette er fordi det er gunstigere å søke om refinansiering enn å ta opp ny gjeld i form av et forbrukslån. Vær obs på at du må oppgi hvor stor del av lånet som skal brukes til refinansiering og hvilke kreditorer denne gjelden befinner seg hos. 

Hvorfor burde jeg søke lån med Arcadia Finans?

Arcadia Finans er en norsk sammenligningstjeneste som videreformidler finansiering på vegne av 15 forskjellige banker. Det er derfor gunstig å søk lån uten sikkerhet gjennom Arcadia på da du automatisk når ut til flere banker samtidig og sparer deg selv mye tid på å sende ut individuelle søknader. Dette gjør også at du får et omfattende sammenligningsgrunnlag og kan helt uforpliktende bla gjennom flere lånetilbud før du velger det som er mest gunstig for din spesifikke situasjon. 

Hvor høy blir renten på lånet mitt?

Det er viktig å merke seg at både renter og lånevilkår er basert på en individuell vurdering. Du vil derfor få presentert den endelige renten og kostnadene knyttet til lånet ditt når du mottar et offisielt tilbud fra banken. Du kan alltids benytte lånekalkulatoren på hjemmesiden til Arcadia Finans, men denne er kun veiledende og basert på et gjennomsnitt av mange lån. Du kan når som helst avslå et tilbud om du føler at vilkårene ikke er gunstige nok eller renten for høy. NB: Når du først har akseptert et tilbud er det juridisk bindende og må forholde seg til finans lovverket, samt gjeldende angrerettlov verk. 

Lignende banker