Ferielån i Norge

Nordmenn elsker å dra på ferie og mange liker å ta seg minst én reise årlig. Det er ikke alltid økonomien strekker til eller man ikke har hatt mulighet til å spare opp penger. Man har da muligheten til å ta et ferielån, men burde man låne penger til ferie?

Det finnes både fordeler og ulemper med dette. Det er veldig individuelt om det lønner seg eller ikke. Vi skal gå gjennom alle fordeler og ulemper, samt gi noen generelle råd til hvordan man kan gjøre selve ferien billigere.

ferratum bank

Lånebeløp: 1 000 – 50 000 kr
Løpetid: 3 – 58 måneder
Aldersgrense: 20 – 70 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK LÅN NÅ💰

✓ Folkets favoritt

✓ Lån uten sikkerhet

✓ Gratis å søke

 Les mer ➜

Annonselenke

Låne eksempel: Ferratum Fleksikreditt: 48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr. Ingen minimum tilbakebetalingstid. Minste månedsavdrag 500,- eller 8% av lånebeløpet, hva enn som er størst.

klikklån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 298 personer valgt dette lånet

SØK SMÅLÅN NÅ💰

Svar på skjermen

Du kan bruke pengene som du vil

Hos KlikkLån kan du låne på den måten som passer deg best

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 27,20%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 389,-, totalt 43 389,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

ViiGA lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Nedbetaling: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Hvor populær: De siste 5 dagene har 303 personer valgt dette lånet

SØK OM MIKROLÅN💰

Fast månedlig ytelse

✓ Bruk pengene til hva du vil

Det kreves ikke sikkerhet for lånet

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 26,90%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 18 160,-, totalt 43 160,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

thorn lån

Lånebeløp: 10 000 – 70 000 kr
Løpetid: 24 – 60 måneder
Aldersgrense: 21 år
Betalingsanmerkning: Ikke

SØK PrivatLån💰

✓ Ikke krav om sikkerhet for lånet

✓ Du får pengene på kontoen din samme dag

✓ Individuell kredittvurdering basert på søknaden din

Les mer ➜

Annonselenke

Representativt eksempel: eff. rente 23,59%, 70 000,-, o/5 år, kostnad 44 478,-, totalt 114 478,-.
Eksemplet er beregnet ut ifra at månedsbeløpet betales via avtalegiro og at avtalens nedbetalingsplan overholdes.

Fordeler og ulemper med ferielån

ferielånEt ferielån er det samme som et forbrukslån uten sikkerhet. Det er veldig mange banker som tilbyr denne type lån, både nisjebanker og store sparebanker. Når man søker så må man selv velge hva lånet skal brukes til og her velger man reise/ferie.

Fordeler

  1. Veldig kort behandlingstid.
  2. Kan bruke pengene til hva man vil.
  3. Kan låne fra 5 000 kr til 500 000 kr.
  4. Lavere krav til å få innvilget lån sammenlignet med andre lån som billån eller boliglån.
  5. Veldig mange banker tilbyr ferielån, noe som gir kunden mulighet til å sammenligne og diskutere lavere rente.

Om man har midlene til å dekke reiseutgifter selv så lønner det seg sjeldent å ta et ferielån. Det finnes noen tilfeller hvor man får penger senere eller om man for eksempel skal ta ferie før man har fått feriepenger. Da vil man kanskje trenge et lån i mellomtiden, som man tilbakebetaler før renter påløper.

Ulemper

  1. Høyere rente enn lån med sikkerhet.
  2. Ferien blir dyrere på grunn av rentene som påløper lånebeløpet.
  3. Ved større lån kan man sitte igjen å betale på ferien i lang tid etterpå.
  4. Om man har gjeldsproblemer fra før vil man grave seg enda dypere med ytterligere lån.

Få kontroll på økonomien din før du låner

Det er veldig viktig å ha en sunn og stabil økonomi før man tar lån. Om man har for mye gjeld kan man risikere å få betalingsproblemer og med dette ende opp i en ond sirkel.

Det er kun seg selv som er ansvarlig for at sin egen økonomi er under kontroll. Bankene tar selvfølgelig en kredittsjekk av alle som søker lån, men det er fortsatt veldig fort gjort å bli overbelånt. Det viktigste er at man selv føler at man har god kontroll på egen økonomi og at dette ikke utgjør et stressmoment i hverdagen.

Når man skal ta opp et nytt lån som for eksempel til sommerferie, så er det svært viktig å vite med sikkerhet at nedbetalingen ikke kommer til å bli noe problem. Det aller smarteste er selvfølgelig å betale ned hele lånet så fort som mulig for å slippe renteutgifter, men ikke alle har denne muligheten.

Om man har råd til månedskostnaden på et ferielån og ikke har oppsparte midler til ferie, så er absolutt ikke feil å ta et ferielån for å finansiere ferien.

Dette kreves av bankene for å søke om ferielån

Banker har ulike krav når det kommer til aldersgrenser, inntekt og sikkerhet. Det generelle kravet alle norske banker har er at søkeren er norsk eller er bosatt og skattepliktig i Norge. Om man har utenlandskt opprinnelse må man ha hatt registrert adresse i minst 3 år, i tillegg til personnummer eller d-nummer.

Inntekt

Her varierer kravene fra bank til bank. Noen banker er veldig strenge når det kommer til inntekt, mens andre krever bare at inntekten er fast og registrert. De aller fleste banker krever at inntekten ligger på minst 100 000 kr – 150 000 kr i året. De strengeste bankene har ofte krav på over 250 000 kr i året. Uansett så vil inntekten utgjøre hvor mye man kan få i lån.

Alder

Aldersgrensen for å få lån varierer mellom 18 år og 25 år. De fleste banker har en aldersgrense på 20, 21 eller 23 år. Aldersgrensene kan også variere ut ifra hvilket lån man ønsker å ta. Forbrukslån og kreditt har vanligvis de høyeste aldersgrensene. Noen banker har også øvre aldersgrenser, som ofte er 70 eller 75 år.

Skal du på ferie med partner?

Om man skal ta en ferielån for å finansiere ferien så kan det lønne seg å gjøre dette sammen. Skal man reise sammen med en partner så tilbyr ofte banker en løsning hvor man kan låne sammen. Dette gjør at banken får ekstra sikkerhet og at de som låner får en lavere rente til gjengjeld.

Når man medlåner så har man like mye rettigheter til pengene og samtidig like mye ansvar til å tilbakebetale. Det betyr også at hvis en av partene ikke har mulighet til å betale inn på lånet, så vil banken kreve pengene fra medlåntakeren. Derfor er det viktig å kun låne penger sammen med noen man stoler fullstendig på. Det kan også være lurt å skrive en lånekontrakt for å være på den sikre siden.

Ofte stilte spørsmål og svar

Hva skal til for å få ferielån?

For å få innvilget et lån til ferie må man tilfredsstille kravene til banken. Man må ha tilstrekkelig med inntekt, være gammel nok, ikke være overbelånt og ha god nok kredittscore.

Lønner det seg å låne penger til reise?

Det lønner seg sjeldent å ta et ferielån om man har pengene tilgjengelig fra før, men det er et godt valg for de som har betjeningsevnen uten nok oppsparte midler.

Er ferielån og forbrukslån til ferie det samme?

Ja, ferielån er bare en betegnelse som blir brukt for forbrukslån som skal brukes til ferie. Dette er et valg man selv må velge når man skal søke om forbrukslån hvor man må oppgi hva pengene skal brukes til.

Hvilke andre muligheter har man for lån til reise?

Om man ikke ønsker å ta et forbrukslån så finnes det flere muligheter. Man kan for eksempel bruke kredittkort eller låne penger privat.