Slik kan du få lån uansett kreditthistorikk

Om du har vært uheldig å pådra seg betalingsanmerkninger, eller har dårlig kreditt historie kan det være svært vanskelig å få innvilget et lån. Da kan det være godt å vite at det fortsatt finnes alternativer. En rekke aktører som tilbyr smålån eller SMS lån sørger for at du kan få lån uansett

Årsaken til dette er at de tilbyr lån med relativt små lånebeløp fra 1.000,- opptil 40.000,- som ikke krever like omfattende kredittsjekk. De kan derfor låne ut penger til tross for eventuelle betalingsanmerkninger eller dårlig historikk. Med et slikt lån kan du rydde opp i privatøkonomien, eller kvitte deg med betalingsanmerkninger. Når du kan få lån uansett gir dette en fleksibilitet i hverdagen til å rydde opp i en ellers utfordrende økonomi. 

Lån uten sikkerhet

Norske husholdninger har mer enn 155 milliarder i usikret gjeld ifølge Gjeldsregisteret. Selv om det kan være forskjellige årsaker til at man tar opp usikret gjeld, har en av årsakene vært tilgjengelighet. De fleste kan nemlig få lån uansett hva de skal bruke det til, noe som har ført til en raskt økende gjeldsbyrde blant Nordmenn. 

Spesielt oppussing og forbruk står for brorparten av lån uten sikkerhet. Men selv om nordmenn flest har en robust økonomi, har Finanstilsynet sett økt mislighold hos Forbruksbankene. Et problem med at man kan få lån uansett er at mange tar forhastede beslutninger og tar opp lån de ikke burde. For selv om man i dag har betjeningsevne for et lån, kan det forekomme renteøkninger som gjør dyr gjeld enda dyrere. Du bør derfor ta noen forholdsregler når du skal søke om lån uten sikkerhet, selv om du kan få lån uansett.

Ikke søk om mer enn nødvendig

Bankene tjener penger på utlån og vil derfor alltid forsøke å låne ut så mye som mulig. Mange faller derfor for fristelsen å ta opp et større lån enn det de har behov for. Sett derfor opp en plan for hvor mye du trenger og unngå fristelsen å godta et større lånebeløp enn nødvendig. 

Lag en nedbetalingsplan

Når du mottar et lånetilbud vil det medfølge en nedbetalingsplan. For usikret gjeld vil dette som utgangspunkt være fem år, men ettersom lån uten sikkerhet er svært kostbare bør du forsøke å sette opp en egen plan. Sett derfor opp et budsjett og kartlegg hvor mye du kan betale ned hver måned. Målet vil være å innfri lånet så raskt som mulig og redusere rentekostnaden så mye som mulig. 

Få lån uansett om du har betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger er gjerne regnet som et rødt flagg for banken. Ettersom en betalingsanmerkning betyr at du har utestående krav som ikke har blitt innfridd i henhold til avtale, vil de fleste banker knytte en økt risiko for mislighold til dette. Mange gir derfor opp å få lån uansett hvor mange anmerkninger de har. Som et resultat av dette er det mange som blir sittende med en ugunstig privatøkonomi, der et SMS lån egentlig kunne gitt nødvendig fleksibilitet. 

Noen ganger trenger man ikke det store beløpet for å komme på beina igjen, men det å få innvilget lånet kan være vanskelig. Vi skal derfor se litt nærmere på hvordan et SMS lån du kan få uansett kan rydde opp i økonomien din. Allikevel er det verdt å merke seg at usikret gjeld er kostbart. Du bør derfor alltid ha en plan for hvordan lånet skal innfris raskest mulig. 

Bli kvitt betalingsanmerkninger med SMS lån

Det kan være utallige årsaker til at man har pådratt seg en betalingsanmerkning, men dessverre er resultatet det samme. Så lenge betalingsanmerkningen er aktiv vil det være vanskelig å søke om lån, tegne abonnement, eller inngå forsikringer. Du bør derfor forsøke å bli kvitt betalingsanmerkningen slik at du i fremtiden kan få lån uansett behov. 

I de fleste tilfeller trenger ikke gjelden knyttet til en betalingsanmerkning være enorm, men de er gjerne store nok til at man ikke klarer betale de ut med månedlig inntekt. Da kan det være gunstig å søke om et kortsiktig SMS lån for å bli kvitt anmerkningen. Deretter kan du søke om refinansiering og samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et nytt felles lån. På denne måten sikrer du deg bedre vilkår og en mer oversiktlig økonomi. 

Derfor får du betalingsanmerkninger

En betalingsanmerkning er bankenes måte å varsle andre aktører om at du har et krav som ikke har blitt betalt inn. Det kan ha vært en faktura, lån, tjeneste eller annet som du mottok, men ikke gjorde opp innenfor fristen. Selv om noen føler at betalingsanmerkninger plutselig dukker opp, så er ikke dette tilfellet. Nedenfor kan du se hendelsesløpet for en typisk betalingsanmerkning. 

  1. Du kjøper en tjeneste eller vare og mottar en faktura.
  2. Fakturaen blir ikke betalt innen fristen og du mottar en eller flere purringer. 
  3. Dersom purringene ikke blir besvart går saken videre til inkasso.
  4. Inkassoselskapet vil utstede en ny faktura, men nå ilagt inkassosalær og forsinkelsesrente. 
  5. Om ikke dette kravet heller blir innfridd, går saken videre til et kredittopplysningsforetak. 
  6. Disse vil utstede et betalingskrav med 30-dagers betalingsfrist og advarsel om at ved mindre du betaler innen fristen, vil en betalingsanmerkning registreres. 

Som kartleggingen ovenfor illustrerer vil du få gjentatte forsøk på å innfri kravet før du pådrar deg en betalingsanmerkning. Nettopp derfor vil en betalingsanmerkning fort ende opp som en belastning på privatøkonomien din. 

Få lån uansett til å slette betalingsanmerkninger

Fordelen med et SMS lån er at du kan få lån uansett situasjon. Dette gjør at du fortsatt kan regne med et SMS lån dersom tradisjonelle banker gir avslag på søknaden din. Denne økte fleksibiliteten gjør det mulig å ta første steg mot gjeldsfrihet og få bukt med gjeldsbyrden. I Norge har SMS lån blitt et vanligere alternativ de siste årene. Derfor har det dukket opp en rekke aktører som tilbyr slike lån. I vår oppdaterte oversikt over mikrolån kan du sammenligne forskjellige aktører og finne det beste tilbudet. 

Få lån uansett kredittverdighet

Når du søker om lån uten sikkerhet er bankenes eneste sikkerhet din betalingsevne. Det er derfor de gjennomfører en kredittsjekk og forsøker kartlegge privatøkonomien din. Lav inntekt, betalingsanmerkninger, eksisterende gjeld og lignende er typiske årsaker til at man blir kategorisert som lite kredittverdig. 

Heldigvis finnes det noen alternativer der du kan få lån uansett hvordan privatøkonomien din ser ut. Dette er spesielt aktuelt for deg som søker om lån uten kredittverdighet med betalingsanmerkninger. Som vi nevnte tidligere kan et SMS lån være et alternativ der du vil få lån uansett kredittverdighet. Dette lånet kan deretter benyttes til å rydde opp tilstrekkelig i privatøkonomien til å oppnå en kredittverdighet høy nok til refinansiering. 

Dette påvirker kreditt historikken din

Bankene innhenter en kredittsjekk fra et kredittopplysningsforetak for å kartlegge privatøkonomien din. I Norge er det gjerne Experian, Bisnode og Creditsafe som står for disse vurderingene. Disse selskapene samler inn offentlige informasjon som eksisterende gjeld, inntekt og næringsinteresser. Basert på dette vil de tildele deg en kredittscore. 

Faktorer som påvirker din kreditthistorikk og dermed din kredittscore positivt er;

  • Stabil inntekt
  • Lav eksisterende gjeld
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Få eller ingen inkassosaker 

Det viktigste du kan gjøre for å oppnå en god kreditt score er å ha en ryddig privatøkonomi. Dette betyr at du bør unngå store endringer i inntekt, redusere eksisterende gjeld mest mulig og unngå både betalingsanmerkninger og inkassosaker.