Slik for å få SMS-lån

Forbrukslån med betalingsanmerkning har eksplodert på det norske markedet, og nå er forbrukslån nesten mer populært enn billån og boliglån. Stadig flere nordmenn tar opp et eller flere alternativer til SMS-lån på minuttet i løpet av livet, og til sammen skylder nordmenn over en milliard kroner. Siden forbrukslån blir stadig mer populært og vanlig har det dukket opp underkategorier av forbrukslån.

Alternativer til SMS-lån kom på det norske markedet for noen år siden, men har i dag føyd seg inn under såkalte mikrolån. Opprinnelig er SMS-lån noe du kun får i våre naboland som, for eksempel Sverige. Summene du kan låne på denne måten er lav, og for å få pengene trenger du ikke gjøre annet enn å sende inn en SMS med kodeord til et bestemt nummer. Formålet bak SMS-lån var at det var en ny, rask og lett måte å låne litt penger på. I dag har tross alt de fleste av oss alltid tilgang på en mobil. SMS-lån er altså en moderne lånemetode.

I dag føyer alternativer til SMS-lån seg inn under mikrolån. Mikrolån er som navnet tilsier et lite lån du gjør når du har akutt behov for litt penger. Det er ulik praksis fra bank til bank, men mikrolån ligger vanligvis på maks 5 000 kr eller 10 000 kr.

slik øker du sjansen

Slik får du SMS-lån

Alternativer til SMS-lån og andre mikrolån er relativt enkelt for de aller fleste å få fordi långivere stiller få og enkle krav. Siden lånesummen er liten stiller også bankene og låneutgiverne mindre krav til inntekt enn ved andre lån, men for å øke sjansene dine for å få innvilget alternativer til SMS-lån og lignende bør du ha en stabil inntekt i året og ingen betalingsanmerkninger.

Søknadsprosessen er stort sett den samme

Grunnet norske regler om forbrukslån kan du i dag kun søke om alternativ til SMS-lån og andre mikrolån slik du gjør når du søker om andre usikre lån. Søknadsprosessen ser omtrent slik ut hos de fleste banker og långivere som tilbyr mikrolån. Du fyller enkelt nok ut informasjon om deg selv, og det er spesielt opplysninger om inntekten din som er av stor interesse og betydning.

Du må videre oppgi informasjon om din adresse, alder, personnummer og bosted. Etter å ha fylt inn den informasjonen som kreves blir du som regel forespurt om å laste opp kopier av lønnsslipper og selvangivelsen din. Dette må du gjøre slik at bankene kan kontrollere opplysningene du sender i søknaden din.

Svarfristen og transaksjonen på mikrolån er ofte relativt raskt. Det vanlige er at du får svar på søknaden din kort tid etter at du har søkt. Det tar heller ikke lang tid å få pengene inn på egen konto. Det går såpass raskt med mikrolån fordi banker og andre långivere som deler ut mikrolån vet at forbrukerne som trenger slike lån ofte har et akutt behov for raske penger for å kunne dekke opp uforutsette utgifter eller litt for høye regninger.

Derfor er SMS-lån og andre mikrolån populære

Alternativer til SMS-lån og mikrolån generelt er blitt svært populære i Norge, og nordmenn tar hyppig opp mikrolån. Årsaken til populariteten er:

  1. Mikrolånene er lette å nedbetale.
  2. Pengene kommer veldig raskt inn på din konto, sammenlignet med andre forbrukslån.
  3. Mikrolån hjelper deg med å få en mer økonomisk fleksibilitet i hverdagen.

Det er mange fordeler med alternativer til SMS-lån. Den største bonusen er at det er en forholdsvis hurtig måte å få penger på, særlig hvis du befinner deg i en akutt situasjon. Har du det meste av hva du trenger til søknaden trenger du heller ikke å være hjemme for å søke. Alt du trenger er en mobil og tilgang på internett. I en hektisk hverdag hvor tid er penger er alt som går raskt og enkelt gull verdt.

Ikke lån mer enn du trenger

Siden alternativer til SMS-lån er begrenset kan du heller ikke låne mer penger enn hva du faktisk trenger. Da unngår du å gå i fellen med å ta deg lån overhodet som du vil slite med å betale ned. I tillegg er slike mikrolån svært fleksible selv om lånesummen er lav. Det er ingen som stiller spørsmål eller krav til hva du kan eller skal bruke pengene til. Vanlige bruksområder for alternativer til SMS-lån er hvis du må få dekket opp regninger eller at bilen plutselig må repareres, eller at du trenger nye hvitevarer eller elektronikk.

Dette må du være oppmerksom på ved SMS-lån

Selv om alternativer til SMS-lån og mikrolån er svært populære er det et par ting du bør være oppmerksom på når du skal søke om et mikrolån. Det er mange låneaktører som krever skyhøye renter for mikrolån. Det er grunnleggende at du kun søker hos seriøse aktører som følger reglene når det kommer til renter og nedbetaling av lånet, hvis ikke kan det fort bli dyrt og vanskelig for din økonomiske hverdag.

En annen ulempe er at blant annet alternativer til SMS-lån har et dårlig rykte på seg. Forbrukerrådet, for eksempel, jobber aktivt mot slike lån fordi de frykter at slike lett tilgjengelige lån setter mange i altfor stor gjeld.

Les mer om lån

Du kan også lære deg mer om lån gjennom økonomibloggen vår.

Besøkendes vurdering