Et lån kan realisere drømmene dine

Har du drømmer og planer du ikke får realisert fordi du mangler penger? Da kan en mulighet være å oppta et lån og endelig få realisert drømmen om en jordomseiling, nytt tak, bil, båt eller noe helt hverdagslig som en ny vaskemaskin eller gressklipper. 

Den beste måten å skaffe seg det man drømmer om og trenger, er selvfølgelig ved hjelp av sine egne penger. Av og til blir man dog nødt til å låne penger, noe som i seg selv ikke nødvendigvis er så dumt. Det er selvfølgelig viktig at man tenker seg godt om før man underskriver lånepapirene, slik at man er sikker på at man kan betale tilbake det man skylder.

Tenk deg godt om

Det første du skal gjøre, er å være helt sikker på om du faktisk trenger å låne penger, eller om du kan vente litt og spare pengene selv. Hvis du bestemmer deg for å låne penger, skal du dessuten bestemme deg for hvor mye du skal låne. Du skal nemlig være sikker på å verken låne for mye eller for lite penger til å få realisert prosjektet ditt.

Neste skritt er å lage et budsjett. Lag en oversikt over hvor mange faste utgifter du har hver måned, inklusiv avdragene på lånet – slik ser du om det er nok igjen å leve for.

Lån penger riktig sted

Når du har så eventuelt bestemmer deg for å låne penger, så skal du bestemme deg for hvor du vil låne penger. Det finnes utrolig mange steder som tilbyr både store og små lån, og det kan være fristende å velge det første og beste tilbudet. Det er imidlertid viktig at du gjør tar deg god tid, og finner det lånet som passer best for deg. Det beste du kan gjøre, er å benytte deg av en sammenligningstjeneste hvor du også kan se om du kan få lån selv om du har en betalingsanmerkning. Et eksempel på et lån du kan finne her, er et lån på 150.000 kroner fra Lendo med effektiv rente på 11,9% over 5 år. Kostnaden er på 46.000 kroner, totalt 196.600 kroner.

Det viktigste er å få samlet all den nødvendige informasjonen du trenger for å kunne foreta et godt økonomisk valg.

drømmene

Kan man få lån med betalingsanmerkning?

Når du søker om lån, så vil banken automatisk evaluere kredittverdigheten din. Det er noe som er lovbestemt, og er en sikkerhet for både deg og banken. Ved en slik kredittsjekk, vil bankene blant annet undersøke hvor mye du får i lønn, og hvor stort rådighetsbeløpet ditt er. Hvis du har betalingsanmerkninger, så vil det også komme frem i en slik evaluering av kredittverdigheten din. Det kan være vanskelig å få lån hvis man har en betalingsanmerkning, siden bankene blir mistenksomme i forhold til betalingsevnen din. Bankene skal være sikre på å få pengene de låner ut tilbake igjen, og om historien viser at du har hatt problemer med betaling av regninger tidligere, vil det naturligvis påvirke sjansene dine for å få et lån. Det finnes allikevel banker som er villige til å låne ut små summer selv om du har en betalingsanmerkning. Det eneste kravet er at du kan stille med sikkerhet, slik at bankene kan være sikre på å få igjen pengene sine hvis du ikke kan betale avdragene dine.

Hvis du har en betalingsanmerkning og ikke kan stille sikkerhet, er sjansene for å få et lån svært små, men man vet aldri. Det kan være noen som er villige til å låne deg en liten sum allikevel. Hvis du får et slikt tilbud, er det viktig at du tenker deg godt om før du underskriver lånet. Når det er snakk om små summer, så kan det hende du kan få hjelp av familie og venner i stedet.  

Er et lån noe for deg?

Det kan være tusenvis av grunner til at man vil låne penger. Noen trenger en økonomisk håndsrekning med oppussingsprosjektet på hytta, mens andre vil realisere drømmene om reiser til eksotiske steder. Hvis verkstedregningen ble dyrere enn antatt, kan et lite lån gi et pusterom i hverdagen. Uansett hva man låner penger til, så er det viktig å huske på at lånet skal betales tilbake. Det koster som regel å låne penger, så man skal huske å holde øye med renter og avgifter. Hvis du ser at du ikke kommer til å ha problemer med å betale avdragene på lånet til tiden, så kan et lån være en riktig god løsning for deg.