VISA

Visa Inc er et amerikansk selskap som under det velkjente Visa-navnet tilbyr betalingsløsninger i mer enn 200 land. Siden oppstarten i 1958 har mer enn 21 000 banker og finansinstitusjoner benyttet seg av Visa sine betalingssystemer, og kortet fra Visa er et av de mest brukte betalingskortene i verden, inkludert Norge.

Opprinnelig var Visa eid av ulike banker og finansinstitusjoner, men 50 år etter opprettelsen, altså i 2008, ble Visa notert som et amerikansk selskap på børsen i New York. Joseph Saunders er selskapets administrerende direktør og styreformann. Visa-selskapet har til sammen litt over 11 300 ansatte. Selskapets hovedkontorer ligger i Foster i San Fransisco og i San Mateo.

visa

Historien til Visa

Det var Dee Hock som grunnla Visa i 1958. Det var året hvor Bank of America lanserte det aller første kredittkortprogrammet myntet på forbrukere i den amerikanske middelklassen samt små og store kjøpmenn. Det tok ikke lang tid før Visa ble en gullgruve for grunnleggeren og det amerikanske samfunnet. I 1974 gikk Visa fra å kun være et amerikansk selskap til å bli et internasjonalt selskap, og året etter introduserte Visa debetkortet (et debetkort er et brukskort, et kort som umiddelbart belaster kontoen din. Du er dermed avhengig av å ha penger på kontoen for å kunne bruke kortet).

I 2007 ble mange regionale bedrifter over hele verden fusjonert, og til sammen dannet de Visa Inc. Året etter ble selskapet offentliggjort som et av de aller største IPO-ene i verden.

I 2016 hadde Visa kjøpt opp hele Visa Europa. Visjonen til Visa er å være best på betalingsfunksjoner, og være en betalingsløsning som alle kan og vil benytte seg av. Visa har siden begynnelsen fokusert på å utvikle seg og tilpasse seg markedet, noe som forklarer hvorfor Visa er et av de største selskapene i dag.

Visa sine tjenester er tilgjengelige som kort, på bærbare enheter som datamaskiner og mobiltelefoner.

Debetkort fra Visa

Visa tilbyr flere ulike debetkort med forskjellige funksjoner som du kan bestille gjennom din private bank. Du har Visa Saga som er et debetkort beregnet til personer som enten har en lønnsinntekt på over 1 000 000 kroner i året, en husstandsinntekt på ca. 1 500 000 kroner og/eller en såkalt plasserbar formue på 2 000 000 kroner eller mer. Kortet kommer med en årsavgift, og summen varierer utfra hvilken bank du er kunde i. Du må dog regne med et sted rundt 300 kr, som ofte er standardbeløpet for.

Med Saga-kortet er de vanligste tjenestene 100 % gebyrfrie og kortet fungerer til kontaktløsbetaling hvis beløpet ligger på under 400 kroner. Kontaktløsbetaling betyr at du ikke trenger å skrive inn pinkoden din. Du har i tillegg helt spesielle fordeler med Saga-kortet, som for eksempel Saga boliglån, billån, Concierge Service og forsikring. Lånene og forsikringen gir deg gunstig rådgivning, hjelp, eksklusive fordeler og ultimate lånebetingelser.

Sølvkortet fra Visa er et standard debetkort som kan benyttes til vanlige økonomiske transaksjoner i hverdagen. Sølvkortet kan brukes over hele verden, og i likhet med Saga-kortet er de aller fleste tjenester gebyrfrie. Du kan også bruke kortet til å gjennomføre kontaktløsbetaling. Sølvkortet har også en årsavgift, men til gjengjeld er kortet både enkelt å bruke og enkelt å erstatte hvis du skulle være så uheldig å miste det.

Det hvite kortet er et supertilbud fra Visa til alle som er mellom 18 og 33 år. Kortet er nemlig helt gratis. Det er ingen årsavgift og ingen gebyrer! Kortet er spesielt rettet mot lærlinger, studenter eller til de som avlegger førstegangstjenesten. En ekstra bonus er at reiseforsikring er inkludert om du benytter deg av kortet til å dekke opp eventuelle transportkostnader.

Ungdomskortet er et tilpasset Visa-kort til ungdommer mellom 15 og 18 år. Det følger ikke med hverken årsavgift eller gebyrer, og koret kan benyttes til vanlig handel og netthandel hjemme og på reise. Vær dog oppmerksom på at en forelder eller verge må bestille kortet på vegne av korthaveren. Ungdomskortet har også en beløpsgrense.

Mitt første kort er et Visa debetkort for barn mellom 6 og 15 år. Dette kortet kan brukes til varehandel hjemme og i utlandet, men med en klar beløpsgrense. Fordelen med dette korete er at foreldrene har full oversikt og kontroll over aktiviteten til bankkortet. Alle tjenestene knyttet til Mitt første kort er helt gratis.

Kredittkortene fra Visa

Lurer du hva forskjellen er på et debetkort og et kredittkort? Med et debetkort må du ha penger tilgjengelig på kontoen din om du skal kunne bruke kortet, men med et kredittkort trenger du ikke det. Et kredittkort er et betalingskort, men du låner penger av de du har bestilt kredittkortet fra.

Kredittkortene fra Visa har blitt stadig mer populære i Norge, og du kan søke om ønsket kredittkort gjennom banken eller forsikringsselskapet ditt. Det er selskapet du bestiller kredittkortet gjennom som fastslår rentesatser, eventuelle gebyrer og årsavgifter, men felles for de fleste kredittkort fra Visa er at du får en betalingsutsettelse på inntil 45 dager.

Gebyrfri Visa

Er et kredittkort hvor du som korthaver ikke trenger å betale mer enn du må. Kortet kommer uten gebyrer, årsavgifter og etableringsgebyrer. Du kan trygt bruke kredittkortet hjemme og på ferier i utlandet, og kredittkortet kommer i tillegg med en rekke fordeler som inntil 50 dager rentefri betalingsutsettelse og reiseforsikring. Skal du leiebil vil du få en egenandelsdekning hvis du benytter deg av kredittkortet.

Bank Norwegian Visa

Er kredittkortet som blir anbefalt av de aller fleste og i 2019 ble det kåret til det beste kredittkortet av Nettavisen. Det som gjør at dette kredittkortet fra Visa scorer høyt er at du kan få fra 45 dager til 6 uker rentefri betalingsutsettelse, du kan bruke inntil 100 000 kr noe som er en av de høyeste kredittgrensene, du får blant annet rabatter på flyreiser hos Norwegian og det følger med reiseforsikringer og avbestillingsforsikringer. Det koster heller ingenting å ta ut kontanter på utenlandsreiser.

Med kredittkort fra Visa har du alltid penger lett tilgjengelig når du måtte ønske, og nedbetalingen er svært fleksibel. Samtidig følger det med mange ekstra fordeler som du ikke får med vanlige debetkort. Det er helt trygt å bruke tjenestene til Visa, og kortene kan benyttes over store deler av verden.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering