Mastercard re:member

Mastercard re:member finner du et selskap som heter EnterCard Norge. Dette er igjen en filial under et større selskap, som heter EnterCard Group AB, og dette selskapet igjen eies av Barclays Bank og Swedbank.

EnterCard så dagens lys i 1999, og er et resultat av nok en banksammenslåing. Denne gangen var det Sparebankkort og Sparebank 1 Kredittkort som ble til ett selskap. EnterCard har med årene vokst til å bli en av de største leverandørene av kredittkort i Norge.

Det var i 2005 at EnterCard ble en del av konsernet Swedbank og Barclay Bank. Sistnevnte bank har vært i bransjen i mer enn 300 år, og skulle dermed ha litt erfaring. De har mer enn 14 millioner kunder i Storbritannia alene og regnes som et av de aller største selskapene innen kredittkort i verden.

EnterCard Group har sine kontorer i de norske byene Oslo og Trondheim samt i Stockholm og København. I Norge alene jobber det omtrent 130 medarbeidere.

De tjenestene du kan få hos EnterCard er som følger:

  • Kredittkortet re:member
  • Forbrukslånet re:member

Mastercard re:member

Mastercard re:member Kredittkortet

Dette kredittkortet er et Mastercard og kan dermed brukes på millioner av brukersteder verden over. Du har hele 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Det vil si at dersom du bruker kortet som betalingsmiddel, kan du låne pengene i 45 dager før renten begynner å løpe. Har du tilbakebetalt beløpet før disse dagene er over, har du i prinsippet lånt pengene gratis. Den effektive renten begynner på 25,4 %.

Det tilkommer ingen årsavgift med dette kortet og det meste du kan få i kreditt er 150 000 kr. Reiser du mye er det verdt å merke seg at dersom du betaler minst 50 % av transportkostnadene i forbindelse med reisen din, har du en reise- og avbestillingsforsikring i kortet.

Dersom du ikke klarer å betale hele det skyldige beløpet på kredittkortregningen din, kan du nøye deg med å betale kun 3 % eller minst 100 kr. Du må også betale gebyr dersom du bruker kortet i en minibank, både her hjemme og i utlandet.

Du holder oversikt over kortbruken din i nettbanken eller via appen du kan laste ned. Der vil du også kunne se hvor mye du har mottatt i rabatt.

Flere fordeler med kredittkortet

re:member har sitt eget fordelsprogram, og det kalles re:member reward. Dette programmet gir deg rabatt på en rekke nettbutikker, som blant annet Dekkonline, Fotoknudsen og Gamezone. Du får alt fra 2 % og oppover. Det meste du kan få er 25 % rabatt. For å få dette må du først gå inn på nettsiden til re:member, logge deg inn og deretter velge butikken du vil handle hos. Når du kommer til kassen må du betale med kortet ditt, og da er rabatten din.

Det kan virke litt tungvint, men dersom du handler mye på nett er dette gode rabatter å få med seg og vel verdt omveien. Dersom du er redd for å gå glipp av en god rabatt, kan du rett og slett laste ned en egen app. Den heter reward-jegeren og hjelper deg med å holde oversikt over hvor du får rabatter med kredittkortet re:member.

Ta Mastercard re:member med på ferien

Enten du reiser ofte eller kun en gang i året vil det lønne seg å betale minst 50 % av reisen din med kredittkortet. Det er fordi du da får med deg en reise- og avbestillingsforsikring. Denne er ganske grei å ha i tilfelle det skulle skje et eller annet slik at du ikke kan reise likevel.

Du kan også kjøpe noe de kaller for Trygghetspakken. Dette er en pakke med flere forsikringer som trer i kraft når du bruker kortet. Her snakker vi om at du kan få juridisk hjelp for opptil 1 million kroner om du skulle være så uheldig å bli utsatt for ID-tyveri. Skader du leiebilen din kan du få hjelp til å dekke inntil 25 000 av din egenandel, og dersom du bestiller varer på nett som blir levert skadet kan du få dette erstattet.

Egen nettbank

Mastercard re:member tilbyr kundene sine en egen nettbank, noe som er veldig praktisk. Her kan du logge deg inn og holde oversikt over utestående saldo og betale regningene dine. Du kan også overføre penger til egen brukskonto i annen bank eller overføre saldo fra et av dine andre kredittkort. Her er det ingen grenser for nedre beløp, og du kan dermed overføre så lite og så ofte du vil. Dersom du har behov for det, kan du også endre PIN-koden din.

Du må ha BankID for å kunne logge deg inn og benytte deg av alle tjenestene. Dersom du ikke har det fra før må du kontakte din hovedbank og ordne BankID gjennom denne. Dette er en av de tjeneste re:member ikke kan hjelpe deg med.

Det er også her i nettbanken at du bestiller de forsikringene du kunne tenke deg. Mens du er i nettbanken har du også mulighet til å ta direkte kontakt med kundeservice om det er noe du trenger hjelp til.

Egen app

Du kan også velge å laste ned re:members egen app. Den finner du i App Store eller Google play. Du trenger også BankID for å kunne benytte deg av denne, men deretter har du tilgang til de samme tjenestene som de vi har nevnt over. Du kan også søke om en økning av kredittgrense, sperre kort, se fakturaer og en del andre praktiske ting. Dersom du har en smarttelefon er dette en god og enkel måte å holde seg á jour med egen økonomi på.

Kundeservice hos Mastercard re:member

I likhet med de fleste andre moderne banker finnes det ingen filial du kan besøke. Du søker enkelt om kredittkortet på nettet, og det er også her du får svar. Nettsiden er i tillegg fylt med informasjon og artikler som kan komme til nytte. De har også lagt inn en egen seksjon med svar på de mest vanlige spørsmålene.

Ønsker du likevel å snakke med noen kan du ringe bankens kundeservice alle hverdager mellom klokken 08.00 og 18.00. Tjenesten for sperring av kort har selvfølgelig åpnet døgnet rundt hele året, og det koster ingenting å få nytt kort dersom det første kortet ditt har blitt borte.

Du kan også følge re:member på Instagram, Twitter, Facebook og i andre sosiale media, dersom du ønsker det.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering