Bank Norwegian

Flyselskapet Norwegian har du sikkert hørt om. De har rukket å bli et av de største lavprisselskapene i verden, og har 11 000 ansatte og rundt 500 spennende flyruter til hele verden. Bank Norwegian har vært børsnotert siden 2003, og har også et eget fordelsprogram som heter Norwegian Reward.

I 2007 kom så Bank Norwegian til, med en egen digital bank for norske kunder. Her tilbys det lån uten sikkerhet til, for eksempel, oppussing, refinansiering eller kjøp av båt, selskapets eget kredittkort og sparemuligheter.

Banken opplevde sterk vekst, og fra og med 2013 ekspanderte de til Sverige. I 2015 bestemte de seg for å gå et skritt videre, og åpnet kontorer i Danmark og Finland. Bank Norwegian har per i dag over 1,3 millioner kunder, og er en fleksibel bank med filial på nettet.

bank norwegian

Lån uten sikkerhet fra Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian er det mulig å søke om lån uten sikkerhet. Beløpene du kan søke om strekker seg fra 5 000 kr til 600 000 kr. Du kan låne penger til et hvilket som helst prosjekt du måtte ha som trenger litt ekstra kapital, men du kan også låne til oppussing, refinansiering eller kjøp av båt.

Du søker ved å bruke skjemaet du finner på nettet, og du har full mulighet til å søke sammen med en medsøker. Det betyr at dere er to som er ansvarlige for lånet, og det kan gjøre det lettere å få et positivt svar på søknaden. Dette er spesielt tilfelle om du søker om å få låne relativt store beløp. Det er alltid lettere for banken å si ja, dersom det er flere som kan betjene lånet.

Renter og gebyrer

Låner du penger hos Bank Norwegian har du inntil 5 år på deg til å betale tilbake. Etableringsgebyret dersom du låner mer enn 15 000 kr ligger for tiden på 450 kr. Under 15 000 kr er det gratis og over 25 000 kr tilkommer det et slikt gebyr på 950 kr. Dette er et engangsbeløp du må ut med, og du kan godt se på det som en form for administrasjonsgebyr. Banken skal opprette lånet i ditt navn, og dette tar de seg betalt for. Skulle du derimot bruke pengene til refinansiering, velger Bank Norwegian å se bort fra etableringsgebyret.

Termingebyr er et annen gebyr de aller fleste banker tar. Dette er også en form for administrasjonsgebyr, der banken tar seg betalt for å ta imot den månedlige betalingen fra deg. Hos Bank Norwegian ligger termingebyret på 30 kr.

Den laveste nominelle renten de kan tilby ligger i skrivende stund på 7,99 %, mens den effektive ligger på 8,38 %. Hvilken rente du får vil bli avgjort så snart du har sendt inn søknaden din og kredittvurderingen er gjennomført. Søknadskravene for forbrukslån er som følger:

  • Du må ha fylt 23 år når du søker
  • Ingen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger
  • Fast inntekt, men det nevnes ingen nedre sum

Kredittkort hos Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian kan du også søke om et kredittkort, og akkurat dette kortet har mange fordeler for deg som liker å reise. Kortet er uten årsavgift, og du kan få inntil 100 000 kr i kreditt. Hvor stor kreditt du får og til hvilken rente avgjøres etter at søknaden din har gått gjennom kredittvurderingen.

Her er en oversikt over noen av fordelene som følger med kredittkortet:

  • Opptjening av CashPoints hos flyselskapet Norwegian
  • Prosenter ved bruk av kortet som betalingsmiddel ved kjøp av varer
  • Gratis uttak av penger, både i Norge og i utlandet
  • 45 rentefrie dager
  • Reise- og avbestillingsforsikring

For å kunne søke om kredittkortet må du oppfylle noen grunnleggende krav fra Bank Norwegian. Du må ha en plettfri betalingshistorikk, noe som vil si at du ikke kan ha aktive betalingsanmerkninger. Videre må du ha fylt 18 år. Akkurat som når du søker om lån vil banken også her gjennomføre en kredittvurdering før du får svar på søknaden din.

Fordelen med kortet er at de CashPoints du opptjener kan brukes som betalingsmiddel når du skal kjøpe en flyreise med flyselskapet Norwegian. Poengene kan dog ikke brukes når du kjøper flybilletter gjennom andre selskaper.

Mer om bankens belønningsprogram

Slik du sikkert har forstått har Bank Norwegian et interessant belønningsprogram. I alle fall for deg som liker å fly. Du opptjener nemlig ganske mange poeng når du kjøper flybilletter hos Norwegian. Kjøp av Flexi-billett gir deg 10 % og lavprisbilletter gir deg 4 %. Når du bruker kortet som betalingsmiddel i ulike butikker får du 1 % opptil 100 000 kr og deretter 0,5 %. Du får en egen profil der du kan logge deg inn og følge med på hvor mange poeng du har oppnådd. Foretrekker du å håndtere det hele i en app finnes det også mulighet for dette.

Du vil også kunne kjøpe en betalingsforsikring. Denne trer i kraft om du skulle bli helt arbeidsledig, sykemeldt eller permittert. Den gjelder også ved dødsfall. Det som skjer er at hele eller deler av saldoen din blir betalt av forsikringen.

Sparing

Bank Norwegian er en bank som også tilbyr sine kunder en sparekonto. Det koster ingenting å opprette en slik, og du får 1,75 % i rente. Banken opererer heller ikke med en nedre grense for hvor mange ganger du kan foreta uttak. Banken er medlem av det som kalles Bankenes Sikringsfond. Det betyr at dine sparepenger inntil et visst beløp er sikret dersom banken skulle gå konkurs. Denne beløpsgrensen er på to millioner kroner per kundeforhold. Du kan derfor føle deg trygg dersom du velger å starte sparingen din hos banken som har den varme røde fargen som sin signatur.

Kundeservice Bank Norwegian

Bank Norwegian er en digital bank, og det betyr at du finner informasjon om tjenestene de tilbyr samt søknadsskjemaer på nettet. Du trenger altså ikke å møte opp hos noen filial. Bankens hovedkontor ligger i Oslo, og de tilbyr kundeservice på telefon alle hverdager fra 10.00 – 16.00. Du kan også sende e-post eller se om du finner svar på det du lurer på i seksjonen for ofte stilte spørsmål og svar. Skulle du miste kortet ditt, har sperretjenesten åpent døgnet rundt hele året gjennom.

Relaterte banker

Besøkendes vurdering