Axo Finans

axo finans

  • Lån 5000-600000 gjennom lån meglere
  • Sammenligne 10 banker gratis
  • Bare en kreditt registrert

 

 

Axo Finans er en såkalt gjeld consolidators. Dette betyr at selskapet bidrar til enkeltpersoner for å finne den beste lån på grunnlag av personlige behov. Dette gjøres ved å sammenligne lånebetingelser til en rekke banker, og dette er helt gratis.

Ansette et lån megler, når et personlig lån for å bli undertegnet, er en anbefaling. Men ikke Axo Finans primært anbefalt for denne tjenesten. De har rett og slett for få banker som de arbeider med.


Hvorfor Axo Finans?

Axo Finans er ikke i seg selv en kreditor uten formidle lån fra flere banker og kredittinstitusjoner. De er de såkalte gjeld consolidators. Tjenesten de tilbyr er til enkeltpersoner kan fylle ut hvor mye de ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid som ønsket. Deretter sender selskapet denne forespørselen til bankene de arbeider med, og snart personen låner forslag fra flere banker.

Ansetter AxoFinans har således to fordeler. Først forenkler kontakten med bankene. Gjennom et enkelt program innhentet forslag fra flere banker. Dernest, det tar bare en kreditt. En person som går til 10 banker og gjør lånesøknad vil motta 10 kreditt. Hva er negativt med det er at bankene kan se hvor mange kreditt tatt og en person som har mange bruksområder anses mindre kredittverdige, og vil derfor være vanskeligere å få et lån.

Et lån megler tilby så en gratis tjeneste som hjelper i letingen etter den beste prisen.


Beløp og tilbakebetaling

Som et minimum, kan du låne 5.000kr. Det er veldig bra når svært få trenger å låne mindre enn 5000kr når et personlig lån for å bli signert. På det meste kan du låne 600.000kr som er det maksimale beløpet som kan lånes i det norske markedet for detaljhandel utlån.

Selv nedbetalingstid er veldig generøs der låntaker kan velge å betale tilbake lånet i 1-15 år.

På dette punktet kan Axofinans meget god score fordi de er blant de beste.


Rentesats

Gjennom samarbeidende banker kan være et minimum få en rente på 2,95%. Renten er individuell, noe som betyr at den er basert på personens økonomiske situasjon. Man bør imidlertid ikke forvente å få bankene absolutt laveste satsen siden det krever svært god økonomi for å kunne få dette. På de fleste, kan du få en rente på 24%. Det kan virke veldig høy, men det er også svært få som får den høyeste renten.

Grunnen til at det er så stort spenn er at de jobber med så mange ulike aktører. Noen spesialiserer seg i mindre mengder – andre i større mengder, etc.

kapital ; Mange tror det er den renten som først og fremst påvirker lånets totale kostnaden. Men i mange tilfeller, nedbetalingstid. Jo lengre nedbetalingstid, jo lavere månedlige kostnadene – men høyere samlede kostnader. Av denne grunn er det en fordel om kreditor viser hovedstaden så snart lånet vil bli signert. Dette selv om det er med en samplingsfrekvens (som brukes til å beregne den månedlige betalingen).

Axo Finans har bare valgt å presentere hovedstaden i en exempellån (70.000kr til 15 år). Det ville vært bedre om kapitalkostnadene ble endret basert på låntakers valg av beløp og nedbetalingstid. Dette vil være lettere å se hvor mye det egentlig koster å låne.


Ta lån via Axo Finans

Siden det ikke koster noe å bruke tjenesten som AxoFinans tilbud kan være en fin måte å gå for å se om du kan få ned sine lånekostnader. Dette er uavhengig av om å ta opp et nytt lån eller hvis du ønsker å re-forhandle og se om renten kan senkes på lånene du allerede har.

Det første trinnet er å velge hvor mye og opplyse om eventuelle ytterligere beløp for å være utlån for å løse eksisterende lån. Deretter velger du ønsket payback periode på 1-15 år.

Alle som leter etter lån deretter fylle inn informasjon som personnummer, kontaktinformasjon, og sysselsetting status. Hvis det er to som søker lån må også være de samme dataene er rapportert for den andre personen. I det tilfelle at to søker sammen øker sjansen for at lånet vil bli innvilget. Dette er fordi økt sikkerhet for banken.

Når dette er fullført, kan du umiddelbart se de månedlige kostnadene. Dette blir deretter beregnet ved en hastighet på 5,5% og. Det kan imidlertid bli husket er at hastigheten kan bli tilbudt som er både lavere og høyere enn dette. Det bør derfor bare ses som en målestokk. Renten sett er helt individuell og basert på blant andre lån, inntekt og andre faktorer.

Når alle oppgaver er fullført søknaden er sendt ut. Det tar deretter 4 timer (ukedager) innna svar sendes ut. De som signerer låneavtalen med BankID kan ha sine penger dagen etter at søknaden er sendt.


Samarbeider med

Det er bare 13 banker Axo Finans samarbeider med (2017). Dette margin Bank Nordax, Santander bank, Frog Tail Collector Bank Nordax bank SevenDay, Spring Finance, Forex Bank, Wasa Kredit, Lendify, Bank norsk og BlueStep.

Her Axofinans særlig ufordelaktig sammenliknet med andre lån meglere. For eksempel Zmarta tilby den samme tjenesten, men de sammenligner nesten 20 banker. Selv Lendo tilbyr mye mer enn Axo Finans.

De skriver selv på nettsiden til “valgt å jobbe med banker med høy standard”, men hvis dette er grunnen til at de har halvparten så mange banker som de større lån meglere får bestemme.

Som lån agent oppgave er å sammenligne bankene til kunden, er dette et viktig poeng.


Krav

Deretter er det svært ulike krav til bankene om hva som kreves for et lån vil bli tegnet indikerer Axofinans minstekravet holdt av kreditorene. De som ikke oppfyller disse bør ikke søke personlige lån av Axofinans sjansen til å få innvilget et lån er minimal.

Det som trengs er å:

  • Alderen bør være minst 20 år
  • Inntekten må være minst 10.000kr per måned
  • Fast ansettelse, egen virksomhet, pensjonering eller lengre midlertidig.
  • Verken gjeld eller kreditt historie kan være.

Litt merkelig er det likevel at de ikke tillater kreditt historie mens du arbeider med BlueStep – slik kreditt. Det samme gjelder Frog Tail.


Andre:

  • Forbedret meny

Siden forrige oppdatering av nettstedet har AxoFinans opprettet en enklere navigering og struktur av menyen. Dette var noe vi hadde tidligere kritisert selskapet og tydelig forbedret. Men det kan bli enda bedre. De har for eksempel teksten i en “boliglån kalkulator”. En beregning kan finne ut om du har råd til et lån eller ikke. Du kan fylle ut beløp og nedbetalingstid – men ikke teste seg med forskjellige renter.

I tillegg kan du både lese om usikrede lån, usikrede lån og fornyelse lån (som er altså akkurat det samme)

  • Beste anmeldelsen

Trustpilot er en gjennomgang nettsted hvor kundene kan la vurderingene av selskapet har vært i kontakt med. Selskapet kan finnes både på grunnlag av navn og sektor. Alle som ser på ordet “bank” vil bringe ut de banker som er på anmeldelsen siden. Disse deretter sortert etter hvor god score de fikk. På denne listen er Axo Finans ett. Med tillit score til 9, 2 er gitt full kreditt dvs. 5/5 . Det viser selskapets seriøsitet og at kundene setter pris på tjenesten.


Oppsummering

Ideen om Axo Finans er bra. Det handler om å hjelpe (gratis) forbrukerne å finne den billigste privat lån. Men tjenesten faller på flere punkter. Fremfor alt, sammenligne bare åtte långivere. Det er halvparten av hva Zmarta og Lendo sammenligne. Derfor bør sjansen til å finne beste lån alternativet å avta. For det andre har de en veldig rotete meny som gjør det lett å tro at de tilbyr flere ulike typer lån, selv om dette ikke er det.

Den store fordelen med Axo Finans, derimot, de kan ordne et lån på opp til 600.000kr. Men få låne så mye på et personlig lån.